Slaba samopodoba
Ker na drugem forumu ni nekega odziva, sem temo pripela še sem, v upanju, da bo drugače..Zgodba se začne nekako takole. Nikoli nisem ravno pokala od samozavesti, zdrave samopodobe. Ko gre življenje navzgor ti občutki seveda naraščajo, ko je obratno, gre vse navzdol. Vsaj pri meni. Moško ženski odnosi so moja šibka točka. Ko me je nekaj let nazaj zavrnil tako rekoč skoraj edini moški, ki mi je bil v celoti všeč, ( pustimo ob strani, da sem bila neizkušena, mlada in naivna in da danes ni niti najmanjsega razloga, da bi bil res vseč, izkazal se je za težkega manipulatorja, pokvarjenca) se je seveda še tista »samozavest«, ki sem jo premogla, pozitiven občutek o sebi, svoji zunanji podobi, sesul.
Dejstvo je, da nismo nikoli vsem vseč, najsi gre za katerikoli vidik. Od zavrnitve dalje, se počutim še vedno kot »zavrnjeno blago«. Četudi dobim pozitivno povratno informacijo, se mi moški nasmehne, sem opažena, se redko tudi sama nasmehnem , težko prosim za pomoč, ko jo potrebujem, kljub zavedanju, da moški radi pomagajo, se dokažejo, kot koristni, super moški. Celo privlači jih kanček potrebe po pomoči, saj v njih prebudi zaščitniški instinkt. Vem, da mi manjka kanček ženskosti, ko se obnašam, da nikogar ne potrebujem. Vse rada naredim sama, če se le da. Občutek samozadostnosti mi tudi ni tuj. Odvisno od obdobja…
Pravijo, da za vsako negativno izkušnjo potrebuješ nato pet pozitivnih, da se stvari radikalno premaknejo. Kje bom pridobila tooliko pozitivnih izkušenj v mojem vsakdanjem življenju preprosto ne vem, zlasti ob dejstvu, da mam številne slabe iz otroštva tudi s svojim očetom, nasilnežem.
Ker sem že stara 30+ me zabave, diskoteke ne zanimajo kaj prida, niti nimam prave družbe za to, ker je moja družba zapečkarska, bodisi imajo že družine. Internet odpade ( sem poskusila, preživela občutno preveč časa na straneh namenjene spoznavanju ljudi, se ne obnese, ker je naposled osebni stik precej drugačen kot preko spleta).
Rada bi postala bolj samozavestna, sproščena v interakciji z moškimi. Ne iščem, ne želim si zveze, že nekaj časa več ne.Pišem z namenom, da bi mi mogoče vaši pogledi, nasveti, pomagali lažje navezati stik oz. se odzvati na povabilo na kavo ( s strani moškega), ne da bi se počutila nelagodno zaradi lastnih ” neutemeljenih” zavor. Čeprav mi je zdaj že jasno, da se to praviloma ne bo zgodilo, če bom nedostopna, kisla kot limona, da tudi moški znajo začutiti ženske… Ali drugače, povabijo te takrat, ko je ženska sproščena, zadovoljna, ko pa nisem v takem obdobju, pa malo mencajo, precenijo in oddidejo z voščilom ” lep dan ti želim”. Izjeme so vsiljivci,obupanci,ki ne zbirajo sredstev, načina. Vem, da je eden izmed načinov ta, da se prisilim, “se vržem v mrzlo vodo in plavam”. Sprašujem se, ali obstaja kakšna milejša, bolj spontana strategija?
Nekatere ženske prisegajo na afirmacije. Meni se ne zdi smiselno, da si prigovarjam, da lahko dobim, zapeljem kogar hočem. Navsezadnje, če karikiram, kopijo Leonarda Di Capria, če v to pač ne verjamem.
Kako preseči stanje slabe samopodobe in biti samozavestnejši v interakciji z nasprotnim spolom, po možnosti brez brez strokovne pomoči?
Hvala za vaše prispevke k debati.
Upam, da ne pričakuješ nasveta s katerim bi se ti zgodil klik in od takrat bo vse drugače?.. 🙂
Tvoji odnosi do sedaj, predvsem tvoj odnos s starši te zaznamujejo in oblikujejo. Oblikujejo tvoje razmišljanje, ki je takšno kot je in bistveno se ne bo spremenilo. Lahko pa spremeniš svoj zavedni odziv na to razmišljanje, ga razumeš in na podlagi tega narediš nekaj drugače. To ni tako enostavno, ker nam nekje “iz ozadja” kljuva tisti stari vzorec, ki smo ga gradili iz otroštva dalje.
Tvoja lastna izkušnja z očetom in odnos staršev med sabo, ki si mu bila priča, ti očitno govorita, da ni vredno, da si raje pasivna opazovalka kot, da sama upravljaš s svojim življenjem.
Nekaj v razmislek o samopodobi, samospoštovanju in še marsičem najdeš na tej povezavi v oddajo glasovi svetov.
http://podcast.rtvslo.si/glasovi_svetov.xml
Sicer sama zadeva okrog samozavesti ni tako preprosta in graditev dobre samopodobe traja kar nekaj časa, obstajajo razni triki s katerimi se zavaruješ pred nadaljnimi razočaranji in s tem rušenjem pozitivnega doživljanja sebe.
Ena izmed možnosti je ta, da nimaš pričakovanj, ko se z nekom srečaš. Da ti je vseeno kako te bo kdo videl, kaj si bo mislil…..
S tem si boš pridobivala izkušnje in hkrati ne bila razočarana, ker ne boš imela nekih pričakovanj.
Ko me je nekaj let nazaj zavrnil tako rekoč skoraj edini moški, ki mi je bil v celoti všeč, ( pustimo ob strani, da sem bila neizkušena, mlada in naivna in da danes ni niti najmanjsega razloga, da bi bil res vseč, izkazal se je za težkega manipulatorja, pokvarjenca)
Še ena potrditev, da babe padate na moške svinje. Pa vedno še zraven “bila sem mlada in naivna”, kot da danes pri 30+ letih pa nisi naivna, lol. Razlika je samo ta, da pri moških svinjah danes, kot postarana, odpadeš, ker ti bodo vedno gledali za mladimi, najbolj atraktivnimi, lahko jim rečemo tudi “neizkušenimi”, če vam to bolj paše 🙂 The point is, nehite se tolažit s pravljicami, pa uvajat nek beden pozitivizem. Ker 1. Babe so zabite in 2. Palijo se na moške kretene. Na drugačno sorto žensk ne boste naleteli. Večkrat vam bodo tudi poskušale dopovedat kako one so nekaj posebnega, v primerjavi z ostalimi. To je samo taktika, da vas lažje zmanipulirajo. Baba se zaveda, da več ko ji boš verjel, lažje te bo vrtela okol prsta. In pa, starejša kot je, bolj bo pokvarjena, hinavska, nadrkana. To so prizadete dušice, ko jih je pri 20ih načevljal “sanjski moški”, v resnici pa največji kreten, ki se mu je kdajkoli približala.
Naslov:
Ljubljana – Polje
Sorry, ampak po odprtju take teme, avtorica ni pokazala prav nobenega napredka v mentalnem razvoju. Nič boljše ji ne gre kot pri 20ih. V bistvu zna bit še na slabšem kot prej, ker prej je vsaj hodla vn, spoznavala jebače, danes pa samo še doma čepi in se smili sama sebi.
Le kako bi lahko nekdo, ki na vse ženske gleda kot na manipulatorke, opazil pri njih kakršenkoli napredek?! Ni opcije. Kot bi ves čas hodil s prevezo čez oči po svetu in govoril, kako se nič ni spremenilo zadnjih 10 let.
Kir beden psiholog. Sej so vsi uspešni ljudje obenem tudi odlični manipulatorji. Še posebej rasturajo kakšni sociopati, primer Steve Jobs, Bill O’Reilly, Donald Trump,… Ženske so pač nadarjene za to in kaj je tu tako slabega? Boljši kot si manipulator bolj boš uspešen. Iskreni, pošteni ljudje ga pa nasrkajo, tko kot vedno.
Vizualno atraktivna babnica bo znala izkoristit svoje atribute. Če je pametna si bo poiskala premožnga deca, da ji do konca lifa ne bo treba hodt delat.
Je pa res, da sem vam zgoraj naštel samo moške primerke manipulatorjev. Ampak to je tko kot pri kuhanju, za žensko se spodobi da zna kuhat, najboljši kuharji so pa še vedno vsi m. spola 🙂
Tebi se zdi, da si kakorkoli mentalno napredovali, ko iz teme v temo pišeš identične komentarje o “zabitih babah” in njihovi neustavljivi želji po “izkoriščevalskih jebačih”?
Če je pametna, še ne pomeni, da si ne želi delat. Ene delo osrečuje.
Ja zato, ker tvoji majhni možgani niso sposobni sprocesirat vseh teh informacij , ti jih rabm pa večkrat na dan predstavt. Pa glih tko mi te uspe vsakič sprovocirat 🙂 Ker deep down inside tudi sam veš, da so ženske nič drugega kot manipulativne lajdraste čustvene razvaline, ampak ti nočeš o tem nič slišat, ker s tem ti razbijam sanje, iluzije o idealni ženski, ki ti bo do konca lifa zvesta, te ful spoštovala, pa to in bosta živela skp happily ever after. It doesn’t work that way v real lajfu 🙂
Tebi se zdi, da si kakorkoli mentalno napredovali, ko iz teme v temo pišeš identične komentarje o “zabitih babah” in njihovi neustavljivi želji po “izkoriščevalskih jebačih”?[/quote]
Je samo tipičen odziv nekoga, ki nima sreče pri ženskah in se zato počuti izkoriščanega.
Verjetno prav tako pomanjkanje samozavesti. 🙂
Težave so podobne tistim od avtorice.
Kako pa lahko enega pametnega in samozavestnega moškega, zmanipulirajo lajdraste in čustveno nezrele ženske ?
Tebe šupak pa vidm te mau slovnica jebe. Napiše se IzkoriščEnega. Ampak ok, nima veze…
The point je, da ste vi wannabe psihologi še vedno na isti mentalni stopnji zabitosti, kot pred 10imi+ leti. Robi še vedno piše iste nebuloze o feministkah, politikih, On_etu se še vedno vsi režijo, ko načne z debato o seksu, Marko še vedno piše enostavčne argumente….
Premau ste vlagal vase, zato pa ste premorani spoznavat šugave babe na internetu.
V tvojem res ne. To ti želimo povedat. :))
Ima veze. IzkoriščEnega je takrat, ko si izkoriščen 1x. IzkoriščAn je pa nekdo, ki se mu ves čas dogaja. 😉
A zato, ker jih ti nisi sposoben razumet, smo mi premalo vlagali vase? :))
K bi se ti lahko enkrat za spremembo, držal teme in se ne prerekal/ukvarjal z vsemi tistimi s katerimi se ne strinjaš?
Si sposoben toliko mentalno dozoret al boš še kar vedno eno te isto trajbal?
Šugave babe in seks predelaj pri sebi in ti bi moralo bit lažje…
Ima veze. IzkoriščEnega je takrat, ko si izkoriščen 1x. IzkoriščAn je pa nekdo, ki se mu ves čas dogaja. ;)[/quote]
Tako je.
Meni ni treba nič prevarjat. Eni stvari vemo, ti pa o njih samo pametuješ. 😉
ce bi bila malenkost, se ti ne bi vtaknil vanjo, kot da je rdeca nit debate. Pomembna ti je slovnica. No mi te je bomo pa naucili. Z googlom ali brez, to naj ti ne bo pomemno. ,;)
Forum je zaprt za komentiranje.