Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Slaba samopodoba

Slaba samopodoba

točno SEBE si opisal: enako neumen kot 14-letniki, prepričan, da so vse ženske grozne, vse dneve zabiješ na forumih (torej ti ne uspe prit sploh ven iz flata). edina razlika je v tem, da ti hočeš ostale prepričat kako si ful zamozavesten, lep in sploh, nedtem ko se doma (enako kot ona) ogleduješ v špeglu in jokcaš, kolk ti je hudo…

Za zacetek bi lahko,kot je napisal,mislim da Robi,sprejela kako vabilo,brez kakrsnihkoli pricakovanj.Naj bo komunikacija na cisto prijateljski osnovi,tako kot se recimo pogovarjas tudi z osebo zenskega spola.Skratka odmisli spol in se osredotoci na druge stvari.Tudi mocna zenska,ki ne potrebuje moskega in je kot si napisala,samozadostna,je lahko zenstvena.V bistvu je to razlog,zaradi katerega si lahko zamozavestna.Niso vsi moski taki kot sta bila tvoj oci in tisti,ki te je zavrnil.Sicer pa poglej okoli sebe in bos videla,da si lahko vsak,ne glede na zunanjost pa tudi osebnost,lahko najde partnerja,ce zeli.Ti se pac za zacetek osredotici na spoznavanje prijateljev in se probaj druzit in spoznavat ljudi brez razmisljanja,kaj bi bilo ali ce bi ipd..To,da te je enkrat en tip pac zavrnil ne pomeni,da nisi zenska,katere ne bi bil nekdo vesel in srecen,ce bi jo imel ob sebi.

Tebi ni pomoci.Dej preberi kdaj svoje komentarje in si jih predstavljaj napisane v zenski osebi.Sicer pa bi tole napisano s strani avtorice,clovek,ki te nekaj casa bere tukaj,z lahkoto pripisal tebi.Razdira te jeza in negativna custva do vseh zensk.Se zavedas kolk si negativen?Skodujes pa sebi in izkljucno sebi.To da se izlivas na MONu,ti kot kaze ne pomaga,razen ce ti zadosca to,da se ljudje odzivamo/jo na tvoje po vecini idiotske in zaljive komentarje.

Od takrat sem 1x povabilo sprejela in zapustila cono udobja. Ta moški je na prvi vtis zgledal ok, vizualno nič posebnega (za razliko od moških, ki so name njega dni napravili vtis) in bil simpatično vztrajen, zato sem povabilo sprejela. Zatem pa se ga relativno po hitrem postopku znebila,( s tem konec koncev nimam težav, znam pokazat zobe) ko sem videla kako gleda na ženske, vzvišeno,da je dominanten in da kljub dobremu vzpostavljanu prvega stika, ni to kar se zdi. Mlati prazno slamo, obrača prazne besede. Na ulici pretirano bulji v ljudi, ženske itd… Skratka, brezveznež, da ne rečem kaj drugega. Škoda časa za njih…

Vem, da obstajajo dobri moški.Moj stric je tak primer in edina pozitivna moška figura doslej. Pa prijateljičin patner, copatar. 🙂 Tako pač je. (Kulturnež, ki to nisi: vem, da boš tu spet skočil v luft :)).
Verjamem, da znam odtlej prepoznati tip moškega, ki je ženskar, manipulator, oz.”ne bodi ga treba”.Prav to želim,družiti se sproščeno brez scenarija “kaj pa če”. Samo čustva me znajo pri tem precej ovirat. Ampak saj vem, brez tveganja ni nič…
Da lahko vsak najde partnerja mislim, da ne drži. Veliko težje ljudje iz marginalnih skupin (invalidi, debeli, revni).

Hvala, da si izpostavila razlog, zaradi katerega bi bila lahko (bolj) samozavestna.

Tebi ni pomoci.Dej preberi kdaj svoje komentarje in si jih predstavljaj napisane v zenski osebi.Sicer pa bi tole napisano s strani avtorice,clovek,ki te nekaj casa bere tukaj,z lahkoto pripisal tebi.Razdira te jeza in negativna custva do vseh zensk.Se zavedas kolk si negativen?Skodujes pa sebi in izkljucno sebi.To da se izlivas na MONu,ti kot kaze ne pomaga,razen ce ti zadosca to,da se ljudje odzivamo/jo na tvoje po vecini idiotske in zaljive komentarje.[/quote]

Slednje si razbrala tudi iz mojega posta??

[/quote]

Lahko prosim poveš, kaj več o teh trikih? Podaš informacijo o kakšnih knjigah, linkih?

Od takrat sem 1x povabilo sprejela in zapustila cono udobja. Ta moški je na prvi vtis zgledal ok, vizualno nič posebnega (za razliko od moških, ki so name njega dni napravili vtis) in bil simpatično vztrajen, zato sem povabilo sprejela. Zatem pa se ga relativno po hitrem postopku znebila,( s tem konec koncev nimam težav, znam pokazat zobe) ko sem videla kako gleda na ženske, vzvišeno,da je dominanten in da kljub dobremu vzpostavljanu prvega stika, ni to kar se zdi. Mlati prazno slamo, obrača prazne besede. Na ulici pretirano bulji v ljudi, ženske itd… Skratka, brezveznež, da ne rečem kaj drugega. Škoda časa za njih…

Vem, da obstajajo dobri moški.Moj stric je tak primer in edina pozitivna moška figura doslej. Pa prijateljičin patner, copatar. 🙂 Tako pač je. (Kulturnež, ki to nisi: vem, da boš tu spet skočil v luft :)).
Verjamem, da znam odtlej prepoznati tip moškega, ki je ženskar, manipulator, oz.”ne bodi ga treba”.Prav to želim,družiti se sproščeno brez scenarija “kaj pa če”. Samo čustva me znajo pri tem precej ovirat. Ampak saj vem, brez tveganja ni nič…
Da lahko vsak najde partnerja mislim, da ne drži. Veliko težje ljudje iz marginalnih skupin (invalidi, debeli, revni).

Hvala, da si izpostavila razlog, zaradi katerega bi bila lahko (bolj) samozavestna.[/quote]
Malenkost.:) Tudi jaz imam podobne izkusnje in te pravzaprav dobro razumem.Glede na napisano,mislim da si na dobri poti.:) Cas razen starosti,prinese tudi pozirivne stvari.Meni med drugim,samozavest.Sicer pa kot kaze ti gre kar dobro,znas lociti zrnje od pleve in bo vsakic lazje bos vidla,samozavest bo pa vecja.Custva se da kontrolirat,se naucis s casom.
Kar se pa tice,da si lahko vsak najde partnerja pa..ozri se okoli sebe in opazuj,bos videla marsikaj.
Ti pa le pogumno,pa javi se se kaj.;)

Svoje odzive, dejanja spreminjam oz. se spreminjam. In drži, ni lahko… Terja čas, vztrajnost,pogum in “če padem”, je treba ponovno vse od začetka, v upanju, da tokrat ne prekinem neke odločitve… (mislim na splošno).

Tebi ni pomoci.Dej preberi kdaj svoje komentarje in si jih predstavljaj napisane v zenski osebi.Sicer pa bi tole napisano s strani avtorice,clovek,ki te nekaj casa bere tukaj,z lahkoto pripisal tebi.Razdira te jeza in negativna custva do vseh zensk.Se zavedas kolk si negativen?Skodujes pa sebi in izkljucno sebi.To da se izlivas na MONu,ti kot kaze ne pomaga,razen ce ti zadosca to,da se ljudje odzivamo/jo na tvoje po vecini idiotske in zaljive komentarje.[/quote]

Slednje si razbrala tudi iz mojega posta??[/quote]
Ne boldano je bilo namenjeno, njegovim postom nasplosno,tukaj na M/Z cveku.
Podobnost med vama bi lahko bila nizka samopodoba in pomanjkanje samozavesti kar ti sama priznas,on pa ne.

Svoje odzive, dejanja spreminjam oz. se spreminjam. In drži, ni lahko… Terja čas, vztrajnost,pogum in “če padem”, je treba ponovno vse od začetka, v upanju, da tokrat ne prekinem neke odločitve… (mislim na splošno).[/quote]

Če dobro pomisliš si lahko življenju hvaležna, da si takrat spoznala tistega “nebodigatreba”, da imaš izkušnjo po kateri sodiš ostale in prepoznaš moške s katerimi se ni vredno pečat.
Ostaja ti še nerešeno prepričanje, da se ni vredno trudit oz, da so vi slabi, če niso 100% po tvojem mišljenju narejeni oz se ne obnašajo točno tako kot ti v danem trenutku pričakuješ, ker to potem ne bi bilo zdravo za ljubezenski odnos. Bil bi posestniški odnos v katerem bi potem imela ti “pravico”da se maščuješ, ker ni vse po tvojem mišljenju…. A nisi nekaj podobnega gledala doma? 😛
Nezavedni vzorci…. 😉

Lahko prosim poveš, kaj več o teh trikih? Podaš informacijo o kakšnih knjigah, linkih?[/quote]
Z zavestno voljo in razumom, je potrebno vplivati na svoje čustvene odzive in nehotene miselne odzive, ki so le posledica pridobljenih negativnih izkušenj v preteklosti.
Situacije in misli zato korigiraš in ustvarjaš okoliščine, da preprečiš situacije v katerih bi se lahko počutila manjvredno, nespoštovano, izkoriščano…S tem potem omiliš čustven odziv, ki te želi prepričati, da si nesposobna, da nimaš sreče in podobno….
Ob tem se je prav tako potrebno naučiti in prepoznati lastna prepričanja, s katerimi si ustvarjaš negativno podobo in zaradi katerih se znajdeš v neželjenih situacijah.
Par primerov:

Idealiziranje oseb ter s tem povzročanje lastne odvisnosti in s tem šibkosti, saj je s tem tvoja osebnost in počutje preveč odvisno od tega, kako se bo druga oseba obnašala.

Preveč se podcenjuješ, obtožuješ….

Dokler ne boš sprejela svoje preteklosti in opravila s travmami ter bila sposobna sebi priznati, da ne moreš okrog tega ničesar spremeniti, razen svojega pogleda na samo preteklost, ne bo nikoli dovolj pozitivnih izkušenj, ki bi lahko premagale tvoj odnos in doživljanje sebe.
Tvoj zunanji svet je le odsev tvojega notranjega. Odnos do sebe, se le zrcali v odnosih do drugih ljudi.

Si nezaupljiva. Zaradi česar postaneš žrtev tistih, ki jim ni za zaupati.
Najprej moraš zaupati vase, da boš spoznavala moške, ki so vredni zaupanja.

Nikoli ne boš tako spontana, kot tisti, ki ni imel takšnih travmatičnih izkušenj.
A se ne obremenjuj zaradi tega. Tudi bolj introveritrane osebe najdejo partnerja.
Sprejmi, da takšna pač si. Nesprejemanje sebe, je razlog za nizko samopodobo, saj živiš z občutki, da te nekdo ni sprejel. Sprejemanje sebe je zato edina pot k samozavesti.
In ne glede na izkušnje. Vsaka izkušnja ti naj bo pot k višji smaozavesti, saj te izkušnje bogatijo in pomagajo spoznavati sebe.

Zjoki se no.

Zjoki se no.[/quote]
Trenutno nimam potrebe,priporocam pa tebi..get over.

Pravš, da men ni pomoči, pol pa sama delaš celo sceno iz tega, lol. Zakaj ne priznaš, da ti je bad, zarad tistih 2eh točk, kjer sm napisu, da ste babe neumne ? 🙂

On_
i]Ostaja ti še nerešeno prepričanje, da se ni vredno trudit oz, da so vi slabi, če niso 100% po tvojem mišljenju narejeni oz se ne obnašajo točno tako kot ti v danem trenutku pričakuješ, ker to potem ne bi bilo zdravo za ljubezenski odnos. Bil bi posestniški odnos v katerem bi potem imela ti “pravico”da se maščuješ, ker ni vse po tvojem mišljenju…. A nisi nekaj podobnega gledala doma? 😛
Nezavedni vzorci…. ;)[/i]

SEM.
Ampak, jaz nisem moj oče. Za razliko od njega vem, kaj ljubezen NI, če že mogoče ne vem, kaj je. Vem, da je treba ljudi sprejeti take kot so, ali pa odditi, se distancirati, če je neko obnašanje za nas oz. v tem primeru za mene, nespremenljivo. In sem se distancirala.
Mislim, da tudi bonton ne predvideva tako očitnega buljenja v ljudi, da že kar gre za vdor v zasebnost, osebni prostor, čeprav s pogledom…

Naj se javijo prosim ženske, katere bi želele imeti takšnega partnerja, ki se bo nad njo tako grobo zmrdoval, če se bo, (bog ne daj) zredila. Da bo 95% časa govoril sam, po možnosti o eni in isti tematiki, ti pa poslušaj in kimaj in ploskaj.

In zame je nedopustno soditi, se zmrdovati, delati grimase nad videzom??!! ( a ni to naša elementarna pravica, biti po zunanjosti kakršen hočes, vsaj pri nas?) nekega nepoznanega mimoidočega, o katerem ne vem nič…
Šla je mimo neka preko 100 kg gospa in “gospod brezzvežnež “reče zaničjivo: Kako se lahko ljudje tako zanemarijo? Sam pa se je v tistem času tudi zredil, ne sicer tako drastično kot ona, pa vendarle…

Skratka, ne bom se oklepala in se maščevala moškemu za to, kar ni. Zavedam se možnosti, da bom samska do smrti, pa kaj potem, bolje biti sam, kot biti z nekom nekompatibilnim in si dodatno “poprati” to kratko življenje.

Popravek:
Ampak, jaz nisem moj oče. Za razliko od njega vem, kaj ljubezen NI, če že mogoče ne vem, kaj je. Vem, da je treba ljudi sprejeti take kot so, ali pa odditi, se distancirati, če je neko obnašanje za nas oz. v tem primeru za mene, nesprejemljivo. In sem se distancirala.

Robi tebi,
(ker ti nimam nič za replicirati) pa samo: H V A L A! :))

Na drugih nas pogosto motijo tiste napake, ki jih pri sebi ne moremo odpraviti ali se jih niti ne zavedamo. Ljudje bi morali bolj poslušati sami sebe, kaj govorijo, tako bi se lahko veliko bolje spoznali, tudi videli v bolj resnični luči. Ampak najlažje je s prstom kazati na druge.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Itak 🙂

Samo kot pojasnilo, tisto o % ni bilo mišljeno za konkreten primer, ki si ga opisala.
Konstantno iskanje napak pri drugih in posmehovanje, zaničljiv odnos… lahko pomeni samo to, da gre za nesamozavestno osebo, ki si na tak način želi pridobiti/popraviti samopodobo in samospoštovanje.

Na drugih nas pogosto motijo tiste napake, ki jih pri sebi ne moremo odpraviti ali se jih niti ne zavedamo. Ljudje bi morali bolj poslušati sami sebe, kaj govorijo, tako bi se lahko veliko bolje spoznali, tudi videli v bolj resnični luči. Ampak najlažje je s prstom kazati na druge.[/quote]

Tale koncpet opažam,ti pogosto ponavljaš.
Drži, ampak ni pravila brez izjeme. Mene odvečni kilogramčki na ljudeh ne motijo, ne pričakujem od moškega izklesanega telesa, ne vem kakšnega videza, tudi trebušček pri moških mi je seksi. Vsaj do neke mere. Kar je lepo pa rad vsak pogleda, si privošči, če si lahko in to ni nič narobe.

Itak 🙂

Samo kot pojasnilo, tisto o % ni bilo mišljeno za konkreten primer, ki si ga opisala.
Konstantno iskanje napak pri drugih in posmehovanje, zaničljiv odnos… lahko pomeni samo to, da gre za nesamozavestno osebo, ki si na tak način želi pridobiti/popraviti samopodobo in samospoštovanje.[/quote]

To ugotavljam tudi sama. Hvala ti za sodelovanje, pomoč, vidim da obvladaš psihologijo. 🙂

Na drugih nas pogosto motijo tiste napake, ki jih pri sebi ne moremo odpraviti ali se jih niti ne zavedamo. Ljudje bi morali bolj poslušati sami sebe, kaj govorijo, tako bi se lahko veliko bolje spoznali, tudi videli v bolj resnični luči. Ampak najlažje je s prstom kazati na druge.[/quote]

Tale koncpet opažam,ti pogosto ponavljaš.
Drži, ampak ni pravila brez izjeme. Mene odvečni kilogramčki na ljudeh ne motijo, ne pričakujem od moškega izklesanega telesa, ne vem kakšnega videza, tudi trebušček pri moških mi je seksi. Vsaj do neke mere. Kar je lepo pa rad vsak pogleda, si privošči, če si lahko in to ni nič narobe.[/quote]Seveda so izjeme, zato pa sem napisal “pogosto” in ne “vedno”. 🙂 (Robi moj zgornji komentar lahko brišeš)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tudi tvoj oče je vedel kaj ljubezen ni, zato tudi sama ne veš kaj je, ker si ponotranjila vzorce in prepričanja, katerih njihova uporaba povzroča temu primerne (neželjene) posledice.
A po drugi strani tudi samozavestne osebe ne živijo v nekem idealnem svetu, kjer obstaja le ljubezen. Živijo v istem svetu, kot mi. Bistvena razlika nastane zaradi našega subjektivnega odziva na neko situacijo.
Določajo nas naša prepričanja in vzorci razmišljanja. Ki prav tako določajo naše odzive, na podlagi katerih potem gradimo svoj ego in samopodobo.
Na primer, oseba s pozitivno samopodobo, na neko zavrnitev reagira povsem mirno in tega ne doživlja kot katastrofo, ampak kot izkušnjo in gre naprej v nove izzive.
Prav tako je občutna razlika med odzivom na neko opazko, žaljenje….Oseba s slabo samopodobo se bo z opazko identificirala ali poistovetila ter to občutila kot napad nanjo, kar bo še dodatno spodkopalo njeno samozavest, zaradi česar bo dobila občutek, da je res nihče ne mara in se bo zaprla vsvoj svet.
Oseba s pozitivno samopodobo, se bo ob vseh žaljivkah le nasmehnila, ker ima o sebi pozitivno mnenje, zato žaljivko ali zavrnitev doživlja kot nekaj, kar se nje ne tiče, ampak se tiče tistega, ki žali.
Zato to ni njen problem, ampak problem druge (žaljive) osebe.
Tako ta oseba ostane pozitivna in samozavestna.

Zaradi tega je potrebno graditi na pozitivni samopodobi, zaupati vase, se imeti rada, biti zadovoljna s sabo….Graditi zdrav ego(izem) (knjiga Umetnost egoizma)). Šele potem boš bolj samozavestna.
Se naučiti postavljati meje sebi in drugim. Sebi tako, da ne zapadeš v melanholijo, samopomilovanje in podobne občutke. Drugim tako, da se zdistanciraš od negativnežev.

Tudi tvoj oče je vedel kaj ljubezen ni, zato tudi sama ne veš kaj je, ker si ponotranjila vzorce in prepričanja, katerih njihova uporaba povzroča temu primerne (neželjene) posledice.
[/quote]
Ampak on je prepričan, da ima mamo rad(to reče), ko nekaj banalnega zanjo stori. Hkrati jo pa sprašuje, če ga ima rada, ona se pa zlaže, da ga ima. Z razlogom, bi bilj ogenj v strehi, če bi rekla ne. Ne more se ga otrest, bi morala odditi v drugo drzavo za to, kot njegova bivša žena.
Seveda ljubezni ni.Ta se čuti, jaz tega med njima nisem čutila nikoli.

Kak mesec prebiram tako občasno tele forume.No tale gospodična je vprašala za nasvet.
Večino denate pa se dogaja med Kulturnežem in vsemi ,ki si dovolijo ,da jih zmanipulira.Škoda
Sicer je res, da vnašaš dinamiko Kulturnež..ampak ljudi spelješ v druge debate in le tisti ki so osredotočeni odgovorijo na vprašanje teh enih malo bolj drugih malo manj nesrečnih ljudi.

Bi rekla da bi bilo dobro ignorirati tega gospoda Kulturneža
.No dajmo Slovenci naučimo se na tem primeru, kako si ne dovolimo manipulacije..Potem bomo mogoče tudi politiko razumeli…

[/quote]
Ampak on je prepričan, da ima mamo rad(to reče), ko nekaj banalnega zanjo stori. Hkrati jo pa sprašuje, če ga ima rada, ona se pa zlaže, da ga ima. Z razlogom, bi bilj ogenj v strehi, če bi rekla ne. Ne more se ga otrest, bi morala odditi v drugo drzavo za to, kot njegova bivša žena.
Seveda ljubezni ni.Ta se čuti, jaz tega med njima nisem čutila nikoli.[/quote]
Eno so besede, drugo dejanja.
Tudi moški, ki tepe ženo, to (lahko) počne zato, ker pravi, da jo ima rad.
Tvoj oče je v bistvu izredno nesamozavesten in ima grozno samopodobo, zato si tako lasti mamo in je za njega dobra tudi laž, ker laž lažje sprejme, kot pa to, da ga nihče ne mara in bi se moral spet soočiti s svojimi občutki ničvrednosti in zavrnitve.
Mama pa ni nič boljša, zato tudi sama nisi mogla prevzeti drugih vzorcev, kot takšnih, kakršne imata starša sama. Kako ustvariti ljubeč in iskren odnos se zato moraš šele naučiti.
Kot si sama opazila, je sam odnos seveda zlagan, zato si imela izkušnje z manipulatorji, lažnivci…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close