Slaba samopodoba
[/quote]
Upam, da se bom imela s kom naučiti.
Glede zadnjega stavka pa, nisem nikoli pomislila na to povezavo. No, ta ki me je zavrnil, ni agresiven, primitiven, pač pa razgledan, izobražen za razliko… Lažnjivec, manipulator ,izkoriščevalec pa je.
Kopičenje znanja lahko naredi človeka pametnega, razgledanega…Ne naredi pa ga čustveno zrelega.
Takšen človek zato znanje le zlorablja za manipuliranje, saj nima pridobljenih moralnih vrednot in empatije.
Glede povezav pa jih je sigurno ogromno, le prepoznala še jih nisi. Prepoznavanje teh povezav ti naj bo vodilo v tvojem življenju, saj boš le preko prepoznavanja lahko prepoznavala resnico in ne le maske sočloveka.
Ter vedela ali si na pravi in lepši poti ali pa te vodijo vzorci iz otroštva, ki te bodo zapeljali na stare tire.
Debato ste vi speljali v drugo smer. Jst sem samo citiral prispevek avtorice in povedal svoje mnenje. Žalit ste pa vi začel.
Tolk o tem, kdo je začel. Sem rekel, da malo več je treba brat, poslušat sebe. 😉
Tvoje mnenje je žaljivo zato ga ne rabiš več ponavljat, ker je to neprimerno, lahko se potrudiš in ga izraziš na bolj primeren način, če zmoreš vsaj kanček mentalnega razvoja, ok?
No sedaj več ne moreš reč, da nisi vedel….
Glede zadnjega stavka pa, nisem nikoli pomislila na to povezavo. No, ta ki me je zavrnil, ni agresiven, primitiven, pač pa razgledan, izobražen za razliko… Lažnjivec, manipulator ,izkoriščevalec pa je.[/quote]
Priložnosti za učenje je dovolj, težava nastopi, ker ne znamo prepoznat stvari, ki so neprimerne oz jih pripisujemo drugim stvarem.
Izobrazba je eno, vzgoja nekaj čisto drugega. Med tem dvojim ni neke povezave v smislu, da kdor je izobražen se tudi primerno obnaša.
Odnos tvojega očeta do mame kaže na to, da oče na mamo gleda kot na sredstvo za dosego lastnega ugodja in ne kot na osebo z lastnimi potrebami. Ona je njemu na voljo in za to on ne rabi nič naredit, da bi to “poplačal”. Še več, če že kaj stori pričakuje najmanj medaljo…. hkrati mu je dovoljeno, da jo kaznuje, če ni vse tako kot si je on zamislil….
In ob takem očetu si otrok ne more zgradit primerne samopodobe in se posledično (nezavedno) zapleta z osebami, ki imajo podobne lastnosti (ne izobrazbo 😉 kot jih je imel oče (v tvojem primeru), ker mu je ta vzorec domač, poznan. Zato je potrebno napačne vzorce prepoznat in ozavestit, da se lahko človek upre temu.
ne ja in. Ne govori pol, da smo mi zaceli zalit. Ti si.
Glede zadnjega stavka pa, nisem nikoli pomislila na to povezavo. No, ta ki me je zavrnil, ni agresiven, primitiven, pač pa razgledan, izobražen za razliko… Lažnjivec, manipulator ,izkoriščevalec pa je.[/quote]
Priložnosti za učenje je dovolj, težava nastopi, ker ne znamo prepoznat stvari, ki so neprimerne oz jih pripisujemo drugim stvarem.
Izobrazba je eno, vzgoja nekaj čisto drugega. Med tem dvojim ni neke povezave v smislu, da kdor je izobražen se tudi primerno obnaša.
Odnos tvojega očeta do mame kaže na to, da oče na mamo gleda kot na sredstvo za dosego lastnega ugodja in ne kot na osebo z lastnimi potrebami. Ona je njemu na voljo in za to on ne rabi nič naredit, da bi to “poplačal”. Še več, če že kaj stori pričakuje najmanj medaljo…. hkrati mu je dovoljeno, da jo kaznuje, če ni vse tako kot si je on zamislil….
In ob takem očetu si otrok ne more zgradit primerne samopodobe in se posledično (nezavedno) zapleta z osebami, ki imajo podobne lastnosti (ne izobrazbo 😉 kot jih je imel oče (v tvojem primeru), ker mu je ta vzorec domač, poznan. Zato je potrebno napačne vzorce prepoznat in ozavestit, da se lahko človek upre temu.[/quote]
Da prepoznaš vzorce, moraš osebo pustit blizu, jo spoznat in čimprej ustrezno odreagirat, da. Ko pa osebo srečas, pa če nisi izkušen, pa ne moreš takoj prepoznati kaj je v ozadju in mu nalepiti etiketo.
Kar se pa mojega očeta tiče pa se bere, kot da ga osebno poznaš. :)).
Mnja….lahko bi se reklo, da ga poznam 😛
Tipična slika, nekoga, ki ima močan občutek lastne večvrednosti, infantilnega razmišljanja, ki ga ni nikoli prerasel, ker v lastni družini ni imel pogojev za to.
Avtorica posta, velik korak je že to, da si priznala svoje težave. Slabo pa je, da misliš, kako so moški tisti, ki ti bodo vlili samozavest oz. so jo v preteklosti izbili (še tisto trohico, ki si jo imela). Začni se prvo družiti s komerkoli, ne išči slepih zmenkov in ne preizkušaj svojih mej,a ker se boš ob najmanjši slabi situaciji zrušila. Začni uživati v svoji družbi, ki jo nato širi navzven.
🙂
V svoji družbi že uživam nekaj časa-po dolgem časuu.
Kar se pa mej tiče, pa se mi zdi, da si mi dala diametralen nasvet od ostalih. Ali drugače ,če bi se naj družila še z novimi ljudmi, topogledno rasla, bi morala nekaj narediti za to.Včasih je treba zato po nekem določenem obdobju narediti korak naprej, ( ne mislim na zmenke, saj si jih ne želim-še) in če ne gre po željeni poti, se zdaj vsaj zavedam, da ne gre vsega osebno jemati.
Ti avtorica, še bolj pa pazi od katerih PEHT jemlješ “nasvete” 🙂
Kakšen je pa TVOJ nasvet glede same teme ? 🙂
Zaradi psihopatov kot je kulturnež so na forumih uvedli funkcijo ignore, da čustveno uravnovešenim bralcem ne gredo temne misli po glavi.
Forum je zaprt za komentiranje.