Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slabosti fitnesa pri 18 letih?

Slabosti fitnesa pri 18 letih?

Sin se je pri 18 letih po 10 letih rednega treniranja nogometa odločil da zaključi s tem poglavjem. Pravi da ga več ne veseli. Zdaj si je omislil da bi hodil na fitnes. Slišim več slabih stvari kot pozitivnih. Tisti ki se vsaj malo spoznate na “fitnes”, se vrtite v teh krogih ali imate kakršne koli izkušnje prosim povejte so moji strahovi odveč? Predvsem se bojim kakšne čudne družbe in morebitnih substanc ki so v tem prisotne.

Hvala za odgovore.

Čudna družba? Zakaj bi bil nekdo, ki hodi na fitnes, bolj čuden od tistega, ki leži doma pred tv in pije pivo?

Druzba ni problem, ta je lahko slaba tudi drugje. Nevarnost je nestrokoven pristop, na zacetku priporocam vodeno vadbo, ali vsaj pod nadzorom. Fitnesi se med seboj zelo razlikujejo, nekje si bolj ali manj prepuscen sebi, drugje te kvalitetno naucijo razlicnih vaj, predvsem tistih z lastno tezo in z razlicnimi pripomocki, ki niso samo utezi. Tudi jaz nisem pristas praskov, lahko se dogovorita, da bo po vadbi zauzil kvalitetne proteine v obliki hrane.

Sedaj je fitnes zelo popularen. Veliko moških bi pa za svoje telo marsikaj konzumiralo, v prevelikih količinah. V bližini imam znanca,, ki sta stalno na praških, stalno govorita o tem, stalno gledata mišice .. Vse se vrti okoli postave, dodatkov, ki jih jemljeta in fitnesa nasploh. Zdi se mi, da sta bigoreksična – to je ta motnja, do katere lahko pride.
Vendar nič ne moreš, če se je sam tako odločil – morebiti pa ne bo šel v skrajnost. Povej mu le svoje pomisleke, povej, da so te snovi nevarne za l edvice in srce (kolegu je to sprožilo infarkt), pomembno pa je tudi to, da je vadba takšna kot mora biti, da si ne bo uničil mišic, koleg .. Vsaj za za četek bi bilo dobro, da je en skuliran trener zraven.

Jaz sme sicer ženska, 40+ in že leta obiskujem fitnes, poznam večino obiskovalcev in njihove navade. Pred trenutnim fitnesom sem obiskovala enega drugega v tem kraju in tam ja, je bilo vse ksupaj precej “bilderaško” orientirano, predvsem zaradi lastnika samega in njegovih interesov, konzumacija substanc ni bila tuja večini ipd. Mi ni bilo všeč, sem zamenjala. Ta je čisto nekja drugega, manjši, prijetno vodstvo, morda 2-3 osebe so bolj “nabildane” (za eno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vem, da ne uživa nobenih substanc), drugi so lepo oblikovani, nič napihnjeni, ni videti, da bi se kaj posebnega konzumiralo, večina je mladih fantov (18-27 let). Edino proteinski praški, katere zaužijejo po vadbi, kar pa ni nič slabega, še posebej za tiste, ki so doma malo bolj oddaljeno. Ker smisleno je zaužiti beljakovine neposredno po vadbi ali najkasneje 20-30 minut po zaključku. In ti proteinski praški niso noben bav bav. Obstaja seveda pa še en kup drugih “praškov” … a teh proteinskih se res ni za bat. Po drugi strani pa, draga mama, nič od “strahov” ni poceni in če dečko nima tam 100€ mesečno za odmet, se ne boj …

Aja, vsi so pa krasni, prijazni, spoštljivi fantje.

Ja, točno to sem slišala, da so razlike od fitnesa do fitnesa. Da menda po nekaterih harajo “mafije” in prežijo na mladiče kaj bi jim prodali. Za odmet nima nič denarja, ker nima žepnine. Smo veliko dajali za šport tako da za neumnosti ni ostalo denarja. Za kako kavico že dobi, pa še to občasno. Beljakovinskih tablic se ne bojim, saj je že zdaj po treningu jedel medexove tablice in pa nek prah, ki sta ga izbrala z atom, ki se je malo pozanimal o teh zadevah. Mene bi naplahtali mimogrede. Priznam da je mož previden pri teh zadevah in hoče vedet vse v zvezi s tem kaj se s fantom dogaja. Jaz pa sem presrana do amena, včasih verjetno res preveč. Sem želela še tu malo preverit, ker včasih kar ne morem verjet ko mi mož govori kakšne zgodbe se dogajajo.

Hvala

Vse napisano drži. Velika večina ljudi na fitnesih je čisto ok in jim je fitnes le oblika rekreacije. Hodim v znan fitnes v Lj, večinoma tja hodijo mladi. Pa je res le redkokdo nenaravno nabildan.
Vedno več fitnes obiskuje tudi malo starejša populacija, 50+, ki je včasih v fitnesih sploh ni bilo.

Vse napisano drži. Velika večina ljudi na fitnesih je čisto ok in jim je fitnes le oblika rekreacije. Hodim v znan fitnes v Lj, večinoma tja hodijo mladi. Pa je res le redkokdo nenaravno nabildan.
Vedno več fitnes obiskuje tudi malo starejša populacija, 50+, ki je včasih v fitnesih sploh ni bilo.[/quote]

Kateri fitnes je to? Jaz sem stara 36 in bi tudi začela z obiskom! Se pravi , katerega priporočaš?

New Report

Close