Sladica “na hitro”
naredi biskvitno testo, ampak samo za en prst na debelo. POtem ga zaralaj in pusti, da se ohladi. Medtem vzemi zmrznjene maline ali pa jagode (kupiš od Ete), stepeš smetano, dodaš malo sladkorja, odviješ testo, namažeš smetano in sadje in nazaj zaviješ. PO vrhu potresi sladkor v prahu in to je to – sadna rulada. Najhitreje in najboljše.
Katja, poglej na kulinariko. Trenutno nimam mojega recepta pri sebi, ampak če pogledaš pod rulade, jih najdeš vse polno. V bistvu posebej stepaš beljake toliko časa, da nastane sneg, potem dodaš rumenjake in sladkor, na koncu pa čisto počasi in previdno vmešaš še moko. Količine poglej v recept. Je pa samo še nekaj. Jaz ponavadi pečem kakšno minuto manj, kot pa piše v knjigi. (Verjetno je odvisno od pečice) Ampak, ko vidiš, da je testo lepo zapečeno, mehko, ga vzameš ven in takoj zaviješ. Jaz ga pečem ene 8 minut.
Naredi sladico iz Albert keksov – brez peke.
Potrebuješ:
7 dl mleka Preliv;
2 čokoladna pudinga 10 dag margarine
1 margarina za peko 10 dag jedilne čokolade
1 vreča Albert keksov
kava, sladkor, rum(kavo skuhaj normalno in kapni vanjo malo ruma- ali pa ne – nato jo prelij da ni usedline.
2 pudinga skuhaš v 7 dl mleka, ko se puding med mešanjem skoraj ohladi mu primešaš 1 margarino – 250g, z mešalcem mešaš da se razpusti in je krema gladka.
Kekse na hitro pomakaš v hladno kavo in jih polagaš na model, potem plast kreme in spet keksi, pa plast kreme, in plast keksov, dokler ne porabiš kreme. Na vrhu so keksi. Na koncu na štedilniku razpustiš na zmernem ognju margarino, dodaš čokolado, mešaš da nastane gladek obliv, poliješ po sladici, daš v hladilnik za 3-4 ure( bolje je čez noč, ampak ti nimaš časa), in to je to.
Če je sladica za otroke, kekse pomakaj v mleko in ne v kavico, drugače pa je s kavico bolj okusno.
Upam da ti bo všeč, je enostaven recept, sladica pa je božanska.
Dober tek
Jooooooooooooj, vse sem zamešala((((((((((((((((((((((((((((((
Še enkrat
Potrebuješ:
7 dl mleka
2 čok. pudinga
1 margarino za peko
1 vrečo Albert keksov
kava+sladkor+rum
Preliv:10 dag margarine+10dag jedilne čokolade
Vidiš, tako je če človek preveč hiti.
Mi je izgledalo v redu, ko sem oddala se je pa vse zmešaloooooooooooo..
Se opravičujem……..to bo bolje
Biskvit:
4 jajca
20 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 dl olja
1 dl mleka
20 dag moke
1/2 pecilnega praška
Namaz:
marmelada ali džem
1 kisla smetana
kokosova moka
Vanilijev sladkor, sladkor in cela jajca penasto umešamo. Dodamo olje, mleko in premešamo.
Postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom.
Biskvit se peče 20 minut.
Ko je pečen, počakamo, da se ohladi, nato ga prerežemo. Eno stran biskvita namažemo z marmelado in drugo stran s kislo smetano.
Biskvit sestavimo nazaj. Po vrhu biskvit na tanko namažemo z marmelado in posujemo s kokosovo moko. Biskvit razrežemo na manjše kose.