Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sladica za te vroče dni

Sladica za te vroče dni

Potrebujem idejo za sladico, za katero ne potrebujem dosti časa – in čimmanj vklopljenega štedilnika. Radi imamo npr. banana split, tudi instant panakota se nam prileže. Ampak smo se tega že malo naveličali. Kaj mi še svetujete, da ne bo ravno sladoled ali puding?
Hvala in vsem želim malo ohladitve.

Ta recept sem že objavila a vseeno

Prejšnji večer narežeš na kose mango in dve banani in jih zamrzneš. Naslednji dan pred serviranjem zmrznjeno sadje zmiksaš z enim jogurtom in to je to. Simpl, okus pa spominja na vanilijev sladoled. Lahko tudi dodaš katerokoli sadje, npr borovnice. Recept je za 2-3 ljudi.

Tiramisu v kozarcu.- recept je od Lojzeta ČOPA.
V kozarec nadrobiš nekaj piskotov.Preliješ z malo kave.
Stepeš sladko smetano, dodaš malo skute, grškega jogurta in mascarponeja ter žlico ali dve medu.premešaš. daš nekaj žlic te mase na piškote.
Po vrhu daš malo zmrznjenih borovnic ali gozdnih sadežev.
Za eno urco v hladilnik.
Zelo, zelo dobro.

Tiramisu
Nušino pecivo

greš pogledat na kak kulinarični portal / blog ali uporabiš Google?

Kremnih sladic je na tone. Tudi če spečeš biskvit in narediš kremno torto ali rulado te verjetno ne bo konec? Oblat za torto je pečen v 15 minutah max. Tiramisu. Pavlova. Sadni šejki ali smoothiji. Sadna kupa. Presne tortice. Joj, ni da ni.

A res jeste vsak dan sladico, a ne morete brez?

Das v manjsi jogurtov loncek pomarancni sok (najboljsi je tisti ta 100%) in ga das v zamrzniti, cez pol ure po oddaji pa das palico za drzati. Recept za homemade ice cream. 😀
Moji necaki to dobesedno obozujejo. 🙂

NA tem youtube kanalu lahko dobis ideje, jaz sem jih 🙂
Link: https://bit.ly/2RrGLza

New Report

Close