sladkorna bolezen
“Sladkorna”,
po moje je najbolje, da greš čimprej do osebnega zdravnika, ki ti bo dal napotnico za diabetološko ambulanto, če bo odkril, da imaš povišan sladkor. Pred kratkim je bil “svetovni dan sladkornih bolnikov” in najbolj se mi je v spomin vtisnila ena izjava (zelo pozitivna) v smislu, da ko se človek sprijazni in spremeni življnje (prehranjevanje, gibanje…), potem postane sladkorna pač samo še ena “izmed nadlog” s katero pa se da (seveda ob strogem upoštevanju pravil), čisto kvalitetno živeti.Če pa človek ne ukrepa, pa so lahko posledice hude…
Še enkrat ponavljam : “Da je sladkorna neozdravljiva bolezen pa ne drži. Če medicina ne zna nečesa pozdraviti, ne pomeni, da je nekaj neozdravljivo.”
Že tega ne dojamete, pa boste dojeli kaj drugega?? V čem je sploh smisel, da vam kdo pove, kako si je nekdo pozdravil sladkorno? Saj nikogar v resnici ne zanima. Še naprej bi tolkli svoje. No, tudi moj brat je ozdravljen, pa je imel tip 1. A ni čudež, da je po 10 -ih letih še vedno živ in zdrav, brez inzulina in diete?
Ex, tudi mene zelo zanima, kako in kje si je tvoj brat pozdravil SB tip 1. Verjemi, da si najbolj na svetu želim, da bi moj otrok bil ponovno zdrav. Iz tvojega pisanja razberem, da si je ni pozdravil pri uradni medicini (beri peditarična kilinika oddelek za endokrinologijo), ker le ta očitno tega ne zna pozdraviti. Ni nas malo tistih (cca 600 mladostnikov s sladkorno tip 1 je v sloveniji), ki si želimo ozdravitve svojih najbližjih bolj kot kar koli drugo. Torej, če si upaš, povej, kje, kdaj in kako.
Lp.