Slava jim!
http://uk.youtube.com/watch?v=nCenup3se9I
Za tiste, ki so prespricali ure zgodovine.
Žalostno je, da se domobranci niso odločili za nacizem niti fašizem niti svobodo niti Slovenstvo, pač pa za Boga!
Manipulacija, ki človeka vleče za sabo v dobrem in slabem. Klasični križarski pohod.
Stara mama (že pokojna) mi je, še otroku, govorila, kako je bila z domobranci, ki so jih mnoge kasneje pobili, na koroškem in se živa vrnila. Dostikrat je rekla, da bi bolje živeli, če bi bili pod Nemčijo… Čudni nazori domoljubov 🙁
Izbrati okupatorja namesto komunizma, ni bilo manjše zlo. V tem zgodovinskem primeru je bilo to večje zlo. Napačna izbira, dragi moji, žal!
Vprašanje za milijon evrov:
Koga bi rajši imeli za okupatorja?
a) Razvito državo, kjer je BDP preko 30.000$.(Nemčija 31k, Avstrija 36k)
b) Revno državo, kjer je BDP npr. POD 15.000$. (Srbija 6,5k, Hrvaška 14k, Bosna 8,5k, Makedonija 7,7k, Črna Gora 3,8k)
Pa recimo, da je bilo v letih 194x razmerje razvitosti podobno oz. če ni bil še globji prepad. Za katerega okupatorja bi se odločili?
Vprašanje bi moral zastaviti tako:
Kdo raje vidite, da vas fuka v rit?
a) 100 kilski bogati bodybilder, ki ima večjo batino od izpuha njegovega mercedesa in se opredeljuje kot kristjan
b) kilav čefur, ki nima bogve kakšnega tiča, mercedesa je enkrat od daleč videl, opredelit se pa ne zna, ker ne ve, kaj to je
Še vedno so bogati izkoriščali revne, nikoli ni bilo obratno.[/quote]
Pa si čisto siguren v te besede? Kaj pa SFRJ, EU pa še bi se našlo kaj.[/quote]
Sem siguren. Tudi v SFRJ in EU je enako.[/quote]
Kot je meni znano se iz strukturnih skladov namenja ogromno denarja v manj razvita področja. In če imaš kaj žilce ,kar jo nekateri tudi imajo, se da to lepo izkoriščati. Isto se je dogajalo tudi v jugi. Dost denarja se pretaka v ta področja.Koliko pa je korupcije na tem področju in kam končno pride denar je pa stvar druge debate.