Sledenje paketu
siljua je kratica za slovenijo in ljubljano, torej je paket na ljubljanskem letališču. zadržano na carini je pa verjetno zato, ker je paket presegal 22€, in potem avtomatično oni odprejo in preverijo paket. v kratkem boš po pošti dobil domov geslo za vstop na carinsko pošto in tam boš moral obrazložit kaj si kupil in predložit račun (lahko daš sliko od naročila oz. tam kjer ti piše kdaj in koliko si plačal).
čepa ni preseglo 22€ potem pa ne vem kaj je, verjetno rutinski pregled in so glih tebe trofli da ti pregledajo
Pošiljke iz tretjih držav, torej držav, ki niso v EU, morajo iti skozi carinski postopek. Ne zgodi se vsem, se pa zgodi. Od carine dobiš obvestilo, da predložiš dokazila, kaj je v paketu, torej račun za naročilo. Ko to predložiš, oni preverijo in po potrebi obračunajo carino in DDV (odvisno od izdelka in od vrednosti skupaj s poštnino, poguglaj).
Včasih traja kak dan, včasih tudi več, moj je bil nazadnje skoraj dva tedna v Sloveniji, preden je prišel do mene. Gre za standarden carinski postopek in ni nič za skrbeti, samo malo se podaljša pot do tebe. Zato se določene artikle splača kupovati v EU, čeprav so dražji.
ni problema. v kakšni vrednosti pa si imel paket? na internetu si poglej koliko boš moral doplačat, ker za carino boš moral plačat in niti ni tako malo. jaz sem si enkrat kupila preko alija 2 obleki, in skupna vrednost je bila nekje 25€. ko je prišel poštar sem morala doplačat oz. plačat mislim da nekje 15 €. za odprtje paketa in za carino ali nekaj takega. vglavnem mene je skoraj kap, glede na to da bi za tak denar dobila še eno ali dve obleki. priporočam pa da naslednjič kupuješ pod 22 € in magari večkrat naročiš. razen če je že sam izdelek več ko 22€
Samo da dopišem za info, če koga zanima,
če je v paketu ponaredek, ga carina pošlje na uničenje in vam pošlje obvestilo, da je bil ponaredek in da ga bodo uničili. Zgodba končana. Kupec ne ve, da je kaj ponaredek, zato pa mora pol preko trgovcev od prodajalca prejeti povračilo kupnine s tem dopisom o uničenju. Sem dal to skozi.