Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sledilna naprava

sledilna naprava

Ker vi tu vse veste, vas prosim za pomoč. Zanima me, ali lahko delodajalec da delavcem v avtomobile sledilne naprave? Poleg tega je napovedal, da bo dvakrat tedensko preverjal stanje alkoholiziranosti na delovnih mestih??!! Pravi, da tega ne bo delal on, ampak da je za to najel neko podjetje. Je to sploh možno? Ali delavci nimajo nobene pravice več?

Za sledilne naprave nevem… Alkoholiziranost pa lahko preverjajo in prav se mi zdi tako.

********************************************* We all know that cats rule the world!

Kakšne pravice bi pa ti imela? Privat opravki s službenim avtom? Pivo med malico? Svašta.
Če on želi v avto namontirati kaj takega se meni ne zdi nič posebnega – dokler je avto pač njegov.
In že sama situacija, da mora sploh pomisliti na testiranje alkoholiziranosti na delovnem mestu se zdi meni strašljiva. Pa kakšna firma je to?

poznam podjetje kjer imajo na službenih avtomobilih sledljivost (enak sistem kot na kamionih, zato se finančno splača). alkoholiziranost merijo neki varnostniki. samo tako zaleže, ker so nekateri skoz pod gasom.

Če je avto služben, potem lahko. Alkohol pa lahko preverjajo kadarkoli. Tudi droge kot marihuana in tako naprej.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Sploh se ne gre zame. Tu gre za ljudi, ki delajo na terenu. S tem sledilnikom želi direktor narediti to, da se terenci ne bodo zadrževali pri strankah več kot pa 20 minut! Kar pa se alkohola tiče – jaz ne vem za nikogar, ki bi pil, niti v službi, niti doma. Vodja hoče biti capo in nič drugega.

če so avtomobili sluzbeni lahko, če so privat pa nima on kaj brskat po privat avtomobilih! V slubi lahko dela kar zeli, pa tako bo, enako za alko, zakaj ne…kar je privat pa je lastnina nekoga, torej ne more on na tuj avto nekaj montirat, halooo!!

kake pravice pa bi radi imeli glede alkoholiziranosti?
da se ga dvakrat na teden nacukate ali kaj?

V eni firmi v našem kraju ima podjetnik naštimane kamere po celi proizvodnji, da se lahko nadzira, če kdo zabušava. Pa najbrž ni edini.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Popolnoma podpiram JPS-e!!! Če jaz lahko 8 ur sedim v pisarni in še lulat skoraj ne morem it, moji privat opravki pa čakajo na popoldan , naj to velja tudi za terenske delavce. Preveč na free je postalo terensko delo in temu primerno delodajalci ukrepajo! In ja, je zakonito!

Majhna sledilna za v predal od avta ali z magneti za pod avto: http://www.spyshop.si/gps-sledenje

New Report

Close