Slepi oglasi za delo?
Od Novega leta sem poslala že več kot 25 prijav za delo. Samo en odgovor in razgovor. Ostali brez odgovora.
So oglasi za delo navidezni?
Morda pa samo diskriminacija +50?
Zasledila sem celo, da je bila ponovitev enega oglasa po mesecu dni za isto delovno mesto na katerega sem dala prijavo…odgovora na prijavo prvega razpisa pa ni.
Ne vem kaj naj si mislim? Delati pa moram še vsaj 10 let.
ja, so lažni oglasi. pošlješ prijavo, izpolnjuješ pogoje, ni povabila na razgovor.. dobiš obvestilo da od 200 kandidatov ni noben kandidiral in na zavodu spet vidiš identičen oglas, da spet iščejo. ne me hecat, da od 200 ljudi niti en ni bil primeren, že jaz sem imela vse kar so iskali v oglasu. torej? nateg, pranje denarja, že imajo korist na zavodu.. pa več takih oglasov. ali si pa vabljen na razgovor, čutiš da je vse skupi nek blef, pa itak nisi izbran, ker imajo že notranjo kandidatko. ni pa okej, da ljudem potem dajo lažno upanje s tem.
Anonimno 2492, 12.02.2025 ob 17:26
Najbrž pošiljaš za luštne službice, ne pa za v trgovino, dom ostarelih itd. ane?
Kakšne pa so luštne službice?
V svojih 25letih delovne dobe, me nihče ni spravil na luštno sluzbico? Iščem pa v smeri mojega študija, saj imam na ten področju ogromno znanja, izkusenj in še vedno sem radovedna, saj se zakonodaja hitro spreminja. Se v vsaki službi sem kar fino in posteno in odgovorno delala.
Da bi pa zdaj šla za negovalko? Verjetno bi po letu dni bila invalidsko upokojena pri dobrih 50ih in 55kg… Ne moreš tlačiti ljudi v nekaj za kar nisi usposobljen
Pogoj za negovalko je biti fizično zelo močan in zdracih kolen, ramen in hrbta! GLAVNI pogoj je tud imeti srednjo zdravstveno šolo.
Kako si pa vi mislite, da lahko dobite delo kar brez poklica ?
Za prodajalko pa ni treba srednje trgovske in ne ekonomske. Ampak tu moraš bit fizično simpatičen, nasmejan. In sposoben fizično in mentalno in si ogromno zapomniti.
Tudi jaz bom letos stara 50 let. Dala sem prošnjo za čistilko na OZARO. Pa so rekli, da se jim je javilo več čistilk. Ne verjamem jim nič, ker je vse tiho ze cel čas as. Niti do razgovora mi ni uspelo prit!
Zartrose, 12.02.2025 ob 16:12
ja, so lažni oglasi. pošlješ prijavo, izpolnjuješ pogoje, ni povabila na razgovor.. dobiš obvestilo da od 200 kandidatov ni noben kandidiral in na zavodu spet vidiš identičen oglas, da spet iščejo. ne me hecat, da od 200 ljudi niti en ni bil primeren, že jaz sem imela vse kar so iskali v oglasu. torej? nateg, pranje denarja, že imajo korist na zavodu.. pa več takih oglasov. ali si pa vabljen na razgovor, čutiš da je vse skupi nek blef, pa itak nisi izbran, ker imajo že notranjo kandidatko. ni pa okej, da ljudem potem dajo lažno upanje s tem.
Kake koristi bi lahko imeli, kako pranje denarja bi bilo?
Glej, že 15 let nazaj je bilo tako. Pošiljanje prošenj na firme ki se oglašujejo na Zavodu je izguba časa. To je bilo že takrat in je verjetno je tudi zdaj. Pol pa jamr kako ne dobijo delavcev in bi jih imeli iz tujine. Ravno danes sem brala kako pritiskajo v turizmu in gostinstvu za bolj ugodne pogoje da pridejo sem. Hkrati v istem članku pa pišejo o neugodnih pogojih in povprečni plači ki je nižja od minimalca.
Zartrose, kako to misliš? Ti si torej poslala prošnjo za delo.
In nato pa od te firme dobila obvestilo, da nihče ni kandidiral??
Kako so ti lahko dali takšno obvestilo, če pa so tvojo prošnjo imeli v sistemu? Si kaj narobe razumela mogoče.
Ja če je oseba 12 mesecev prijavljena na ZRSZ in jo tam dajo v program Zaposli.me , potem lahko firma dobi zanjo denar okrog 450 bruto mesečno!
Ne morejo pa tega prirediti, ker računsko sodišče FURS vedo kam gre denar.
Neprijavljena, 12.02.2025 ob 18:23
Glej, že 15 let nazaj je bilo tako. Pošiljanje prošenj na firme ki se oglašujejo na Zavodu je izguba časa. To je bilo že takrat in je verjetno je tudi zdaj. Pol pa jamr kako ne dobijo delavcev in bi jih imeli iz tujine. Ravno danes sem brala kako pritiskajo v turizmu in gostinstvu za bolj ugodne pogoje da pridejo sem. Hkrati v istem članku pa pišejo o neugodnih pogojih in povprečni plači ki je nižja od minimalca.
Ja, tujci delajo tu. Lasniki firm bogatijo na račun tujih delavcev, ampak potem ti tuji delavci pripeljejo se družino, ki jih futra država oz. Davkoplačevalci.
Nimamo zdravnikov, ker je toliko tujcev, ni stanovanj, ker jih zasedajo tuji delavci, katerim drzava sofinancira najemnino in transferji, ki jih prejemajo družinski člani…
Nas beg možganov pa sili v tujino.
Sistem je že davno porušen!
Tuji delavci =novodobni sužnji zaradi dobička. Da pa bi naše delavce pravično plačali…oh, potem ne bi mogli kupiti jahte in novi BMV.
Na dolgi rok, ne gre!
Anonimno 2492, 12.02.2025 ob 18:13
Iščem pa v smeri mojega študija, saj imam na ten področju ogromno znanja, izkusenj in še vedno sem radovedna, saj se zakonodaja hitro spreminja. Se v vsaki službi sem kar fino in posteno in odgovorno delala.
Oh. Potem pa res ne razumem, zakaj se ne tepejo zate/s
+50
25 vlog? To pa res ni veliko. 250 pa že je nekaj.
Ja, res je, večina oglasov je lažnih. Pa pri 50+ te večina ignorira. Ne samo pri 50+, že pri 40ih so mi marsikje rekli, da sem prestara.
Pa ne samo lažni razpisi. So tudi lažni razgovori. Imajo kandidata vnaprej izbranega pa vseeno prirejajo šov za javnost: lažne razgovore.
Za kozlat.
Nimam pa nasveta kako preko tega. Tudi, če pokličeš, ti bodo lagali, da res iščejo.
Ne vem, če bi vedela pameten nasvet, bi ga uporabila pri sebi.
Zakaj bi dajali lažni oglas in trošili denar? Avtorica, kaj znaš, kje se vidiš? Če se znaš obrniti, se najde služba. Če ne drugače, poišči kakšno prijetno trgovino če imaš rada delo z ljudmi. Po trgovinah veliko iščejo, samo moraš biti zdrava, navajena hitrega dela , brez fizičnih omejitev (dvigovanje) . Dobro plačane službe v pisarni pa je težko najti brez povezav.
Anonimna948, 12.02.2025 ob 18:48
Zakaj bi dajali lažni oglas in trošili denar? Avtorica, kaj znaš, kje se vidiš? Če se znaš obrniti, se najde služba. Če ne drugače, poišči kakšno prijetno trgovino če imaš rada delo z ljudmi. Po trgovinah veliko iščejo, samo moraš biti zdrava, navajena hitrega dela , brez fizičnih omejitev (dvigovanje) . Dobro plačane službe v pisarni pa je težko najti brez povezav.
Spremljaj Facebook stran #iščem nudim zaposlitev “. Potem mojedelo.com. Zavod je po mojem najslabši.
Anonimna 948, ne se hecat. Ti resno misliš, da ima 50+ letnica šanse v trgovini? Saj se hecaš a ne?
Ko sem bila 40 stara, sem poskusila tudi v trgovinah. Niso nikoli odgovorili na moje vloge. Ko sem pa par trgovin poklicala pa so kar direkt povedali, da sem prestara. Pa sploh ni šlo za trgovine tipa Hofer, kjer moraš biti res top fit.
Omenjena fb stran sploh ni uporabna za ljudi kot je avtorica.
Glede na to, da dvomiš v lažne oglase, vem, da ne poznaš trga dela. Verjetno imaš povsem dobre namene, ampak tvoji nasveti niso uporabni.
Kaj si rekel Pajo, 12.02.2025 ob 18:28
Zartrose, kako to misliš? Ti si torej poslala prošnjo za delo.
In nato pa od te firme dobila obvestilo, da nihče ni kandidiral??
Kako so ti lahko dali takšno obvestilo, če pa so tvojo prošnjo imeli v sistemu? Si kaj narobe razumela mogoče.
Ja če je oseba 12 mesecev prijavljena na ZRSZ in jo tam dajo v program Zaposli.me , potem lahko firma dobi zanjo denar okrog 450 bruto mesečno!
Ne morejo pa tega prirediti, ker računsko sodišče FURS vedo kam gre denar.
napisali so, da ni bil izbran noben kandidat. nekje celo, da se izbira ne opravi.
logično pa človek, ki išče službo, ne gleda samo na zavodu ampak povsod, tudi po straneh raznih podjetij, sprašuje znance, če mogoče kje ve da iščejo itd itn.. ne moreš pa iti kamorkoli delat, kot tule pametujejo. 58kilsko žensko bi pošilali fizično garat, medtem ko se 100kilski desci izogibajo fizičarjenja in bi le v pisarnicah čičali pa tajnice poročene pecali. pih!
Zartrose, torej so si premislili ali kaj.
Upam da najdem v čiščenju ampak s slabim želodcem ne morem delat v vrtec in ne v bolnico, kjer je ogromno vsakdanjega čiščenja bruhanja in driske okrog školjk zunaj in gnoja po tleh po operacijah.
Žal mi je, da nisem šla raje v kuharsko šolo.
Poročajmo si, kaj bo.
to ni veliko, 12.02.2025 ob 19:32
Anonimna 948, ne se hecat. Ti resno misliš, da ima 50+ letnica šanse v trgovini? Saj se hecaš a ne?
Ko sem bila 40 stara, sem poskusila tudi v trgovinah. Niso nikoli odgovorili na moje vloge. Ko sem pa par trgovin poklicala pa so kar direkt povedali, da sem prestara. Pa sploh ni šlo za trgovine tipa Hofer, kjer moraš biti res top fit.
Omenjena fb stran sploh ni uporabna za ljudi kot je avtorica.
Glede na to, da dvomiš v lažne oglase, vem, da ne poznaš trga dela. Verjetno imaš povsem dobre namene, ampak tvoji nasveti niso uporabni.
To o mladih velja za Hofer Lidl, Spar pa jemlje starejše. V našem Sparu je 80% starih nad 40 let. Redke so mlade. Celo nagrade dajejo da pripelješ prijatelja v službo.