Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slepi oglasi za delo?

Slepi oglasi za delo?

Sem tud na istem, rad bi pobegnil iz privat privat sektorja v kako korporacijo, javni sektor me ne zanima, ampak tole, kar se pa danes dogaja je pa katastrofa. A bi vam jaz dal vetra, jaz moram biti zmer usmerjen k stranki in podobna jajca, da ni odgovora strankam v roku enega dneva je drama in panika, tele kadrovnice so pa za… bolj da ne rečem.

Zakon: oglas v sistem, prijave v določen sistem, če po 14 dneh ni odgovora, ti mora tisti, ki je dal oglas plačati eno minimalno plačo + 1/12 regresa ! Pol se pa vi jebite tmle v kadrovskih, vidm kako je to pr nas, pol dneva se rešuje svet pa kofetka ! Marš ! Vse pisno in v določenem sistemu, pa bo transparentno, to pa smo narod, majku vam jebem res ! Crkli dabogda !!

SPloh se pa vidi pr temule po angleško se reče ageism. Nič čudnega, da folk odhaja v tujino, ker je tudi sit slovenskega odnosa do delavcev ! Naša generacija k je še z rojstnim listom malo pred koncem Jugoslavije, ste nategval najprej s študentskim servisom, kjer nimamo delovne dobe, sedaj boste pa govoril, da sem pr 41 še prestar, a delam preko študenta redno od 19. leta, redno od 23. leta + da sem zaključil faks, ampak sem moral delat tud po 200  ur na mesec, da sem se financiral !

Marš gamat slovenska debilna fuj !! Čimprej se spokat v Avstrijo.

Odgovor na objavo uporabnika
Kaj si rekel Pajo, 12.02.2025 ob 21:49

Zartrose, torej so si premislili ali kaj.

Upam da najdem v čiščenju ampak s slabim želodcem ne morem delat v vrtec in ne v bolnico, kjer je ogromno vsakdanjega čiščenja bruhanja in driske okrog školjk zunaj in gnoja po tleh po operacijah.

Žal mi je, da nisem šla raje v kuharsko šolo.

Poročajmo si, kaj bo.

ne, pač lažen oglas, saj so potem imeli nov oglas. že je neka korist v tem. valda ne bo nihče priznal, pa še svetovalki sem rekla, pa se je neki ven vlekla pa zagovarjala delodajalce. kot prvo bi zavod moral zagovarjat in branit brezposelne. obtsaja namreč zaradi brezposelnih oseb, ne delodajalcev. itak je nekoristen.

Ne, ni res, da bi avtorica komot dobila službo v Mercatorju, Sparu.

To klobasate tisti, ki pojma nimate.

Ja, seveda imajo starejše prodajalke (tako mimogrede: avtorica je 50+, eni pišete, da so starejše 40+), ampak te že od nekdaj delajo kot prodajalke.

Ne bodo pa vzeli ene 50+, ki še nikoli ni delala kot prodajalka. Tako, da ne klobasajte takih neumnosti, ker se vidi, da nimate izkušenj glede tega.

V Avstrijo pri 50+? Hm, ja, če je zdravnica, inžinierka, kaj tehnične smeri, potem ja. Če je družboslovka, kaj mislite, da bo v Avstriji delala?

Ne, tudi v Avstriji ne jemljejo kar vseh, tistih nad 40, sploh pa nad 50 itak da ne vzamejo, če nimajo izkušenj v tistem poklicu.

Sploh pa se ti obrne, ko vidiš tole buzeriranje žensk. Če je mlada, se takoj praša, al misli rodit? Prosim?

Sem bil zadnjič zraven v naši firmi, k smo iskal en kader. Glavna računovodkinja / kadrovnica, obsedena s svojimi sončki, non stop na telefonih a si jedu al nisi a si vstal al nisi bla bla bla, una takoj napad na kandidatkinjo glede otrok, pa kako misli, pa kdaj?? Men se je mešal. Ko sem začel jo strokovno spraševat o polsu itd…una še kr verglala, ja kaj pa otroc, sej vprašam neformalno….ko je odšla sem tolk znorel nanjo, a ko je pa njo češpla srbela pa utripala de hoče kurca pa spermo, je bilo pa vse v redu??

NAJVEČJI SOVRAŽNIK STE ENA DRUGI, to je to ! Kot da je porodniška ultra strošek delodajalca res, pol se pa čudite, da izumira ta naš nebeški nard: težko dostopna stanovanja pa delodajalci k ti pizda gledajo v češplo, al je oplojena al ne !

Fuj !

Hja, glede porodnišk pa je res, kar piše zgoraj.

Pri na v službi je šefica na razgovorih spraševala glede otrok. Ostale koklje so ji kimale in ji svetovale, da vzeti moškega. In to vse po vrsti take, ki imajo vsaj 2 otroka. Tista, ki ima 4, je tudi zavzeto pridigala kako je treba vzeti moškega. Ena je šefici sicer rekla, da je to protizakonito, da sprašuje take stari na razgovoru. Ampak šefici to dol maha. Ampak tudi ta, ki je to rekla, je navijala, da je treba vzeti moškega.

Po drugi strani pa je ta ista šefica (tudi dve porodniški) sovražnica samskih žensk brez otrok. Ne ve kaj bi jim še naložila. Pa jo razumi, če moreš.

Mene osebno na razgovorih ni direkt še nihče vprašal glede otrok. Ampak ja, edino ženske so poskušale indirekt zvedeti kaj več o tem. Pa nisem hotela odgovoriti. Enkrat pa je ena sicer hotela spraševati, potem pa je pogledala CV in rekla: aja, si že prestara za otroke imet. Ona ima 3 otroke.

Tako, da ja, tiste, ki so same mame in so potem neke šefice in vodijo razgovore: bojte se jih, če ste ženske pod 40. Vas bodo vse izprašale.

a se res komu zdi čudno, da zartrose in monovske sidrarke nihče noče zaposliti? Očitno imajo tudi za najslabša dela, vendarle še neke minimalne kriterije.

ekstra plačana ugotovitev, mijav mijav, in podobne monklje: to so same nepogrešljive v službah. Brez njih bi šla firma k vragu. Ženske so res nepogrešljive v službi. Seveda pa so na monu vsak dan, vsak dopoldan, vsak delovnik, da se posmehujejo in ponižujejo tiste, ki iščejo službo, opravljajo slabo plačana dela.

Res, to so ta najbolj nepogrešljive delavke. Kdo bi opravljal njihovo delo, če ne bi one? To ni kar tako, da si vsak dan na monu in se posmehuješ ljudem, ki opravljajo slabo plačana dela. Tako delo ne bi zmogel vsak.

Salax zaposlitvena agencija … banda hudičeva. Pa kdo so direktorji teh zaposlitvenih agencij, koliko nepremičnin imajo, koliko jaht? Da jih ni sram.

Še slabše bi bilo, če bi te povabili na 25 razgovorov in se ti režali v faco, ker so že dogovorjeni, koga bodo zaposlili, in to nisi ti.

Kadrovica, 12.02.2025 ob 18:20

Zartrose, 12.02.2025 ob 16:12

ja, so lažni oglasi. pošlješ prijavo, izpolnjuješ pogoje, ni povabila na razgovor.. dobiš obvestilo da od 200 kandidatov ni noben kandidiral in na zavodu spet vidiš identičen oglas, da spet iščejo. ne me hecat, da od 200 ljudi niti en ni bil primeren, že jaz sem imela vse kar so iskali v oglasu. torej? nateg, pranje denarja, že imajo korist na zavodu.. pa več takih oglasov. ali si pa vabljen na razgovor, čutiš da je vse skupi nek blef, pa itak nisi izbran, ker imajo že notranjo kandidatko. ni pa okej, da ljudem potem dajo lažno upanje s tem.

Kake koristi bi lahko imeli, kako pranje denarja bi bilo?

slaba kadrovica, če ne veš, kako poteka novačenje po bratskih državah. in koliko znaša provizija, pa da je postelja obvezen element podpisane pogodbe. malo poglej, katere zaposlitvene agencije imajo svoje pisarne na jugu. in bodi prepičana, da se jim ne steka denar iz sončne uprave. dva sem srečala v zadnjem času, ki sta povedala skoraj identično zgodbo. tako da, nezaposlena avtorica tega posta, prijavi se na razgovor kje v makedoniji. prej boš dobila šiht

Hahaha. Diskriminacija 50+. Lahko ti iz prve roke povem da pri meni je isto. Sem mlada punca, diplomirala sem 1 leto in pol nazaj. Pri študentskem delu pa tudi ni nič kaj drugače. Žal.

New Report

Close