Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slika Philips TV

Slika Philips TV

Pozdravljeni,

Imam težavo z tv Philips 65 star dve leti( izven garancije).pred kratkim se je začela pojavljati sledeča napaka. Pri vklopu tv – ja se slika ne pokaže. Prisoten je samo zvok. Lahko premikam med programi. TV lahko usposobim samo z gumbom ki je na hrbtni strani TV – ja. S tem gumbom ob kratkem stiku vklaplam in izklaplam Tv ( brez slike).Če gumb tiščim vsaj nekje 10 sek. pa se pojavi tudi slika..kaj je na stvari oz kako omenjeno napako odpravit. Morda če kdo ve koliko je strošek popravila..( Servis omenja cene v velikost novega.).

Lep pozdrav

Enak problem z nasim Philipsom, starim 6 let. Smo ga vrgli na smeti in vzeli novega, spet Philipsa. Tega imamo kaksne 4 leta. Zaenkrat bp.  Tudi mene zanima, v cem je problem.

Bi rekel,da je tezava verjetno v osvetlitvi panela-slike. Kot pravite,da se prizge po resetu, se preventivno tudi izklopi,ker ne tece toliko toka,kot bi moralo. Je potrebno odpreti in preveriti napajalno vezje in samo led osvetlitev. Ce je fuc osvetlitev,se ponavadi popravilo ne splaca, ce pa je vezje, je strosek nizek-seveda ne povsod-prodajo celotno vezje,da lahko garantirajo popravilo. Sam v prostem casu rad diagnosticiram napako in v vecini tudi uspesno popravim..poklicite naokoli kak servis. Aja,lahko naredite poizkus in z mocno svetilko posvetite v ekran med delovanjem,morda je slika vidna!

Lp

Pozdravjeni,

Tudi s svetilko sem poskusil in ja slika je vidna. Zanimivo je samo zakaj s ” trdim vklopom ..vsaj 10 sek ” slika deluje ,  z daljincem pa ne. Kaj točno bi bilo v napaki?

Odgovor na objavo uporabnika
Philip, 02.09.2022 ob 21:55

Pozdravjeni,

Tudi s svetilko sem poskusil in ja slika je vidna. Zanimivo je samo zakaj s ” trdim vklopom ..vsaj 10 sek ” slika deluje ,  z daljincem pa ne. Kaj točno bi bilo v napaki?

Vedno je napaka cenena kitajska elektronika.

Jaz sem pred mnogo let imel težave z Philips CD zapisovalnikom. Menjal parkrat, nikakor ni bilo OK. Tovarniška napaka. Takrat sem se odločil, nikdar več Philipsa in ni mi žal. Škart firma s slabo tehnologijo. Ko sem kupoval TV jih nisem gledal,   LG, Samsung, karkoli drugega le Philipsa ne. So tudi vedno malenkost cenejši, da pritegnejo kupce, ne splača se…

Janez738, 03.09.2022 ob 12:17

Jaz sem pred mnogo let imel težave z Philips CD zapisovalnikom. Menjal parkrat, nikakor ni bilo OK. Tovarniška napaka. Takrat sem se odločil, nikdar več Philipsa in ni mi žal. Škart firma s slabo tehnologijo. Ko sem kupoval TV jih nisem gledal,   LG, Samsung, karkoli drugega le Philipsa ne. So tudi vedno malenkost cenejši, da pritegnejo kupce, ne splača se…

S Philipsom imam tudi jaz slabe izkušnje, ni ravno neka huda kvaliteta.

Mi je rekel prodajalec v trgovini, kupite vse druge znamke, samo Philipsa ne, Zakaj mislite?

Naslednjič, ko greste po nov TV se odločajte, ali boste kupovali LCD, ali OLED. Vsak ima določene prednosti in slabosti. Ostalo je pa tako… Vsak svoje hvali, kot da je on to osebno naredil. Components… all made in Taiwan (or China). Servisiraš pa lahko po rusko. 🤣

-https://www.youtube.com/watch?v=bifOI4MbHVU

Epic Fail, 04.09.2022 ob 21:11

Naslednjič, ko greste po nov TV se odločajte, ali boste kupovali LCD, ali OLED. Vsak ima določene prednosti in slabosti. Ostalo je pa tako… Vsak svoje hvali, kot da je on to osebno naredil. Components… all made in Taiwan (or China). Servisiraš pa lahko po rusko. 🤣

-https://www.youtube.com/watch?v=bifOI4MbHVU

LCD, ali OLED

katere so prednosti in slabosti vsakega izmed teh dveh?

Ali imata tudi razlike v barvah na ekranih? Npr. Samsungi imajo bolj rumene odtenke, če se ne motim.

Kokoši 👾👾👾👾👾👾, 04.09.2022 ob 21:33

LCD, ali OLED

katere so prednosti in slabosti vsakega izmed teh dveh?

Ali imata tudi razlike v barvah na ekranih? Npr. Samsungi imajo bolj rumene odtenke, če se ne motim.

Za tebe, ki si bolj na energijskih vrednostih… je boljši LCD. Manj kuri štroma. 🤣

Epic Fail, 04.09.2022 ob 21:40

Za tebe, ki si bolj na energijskih vrednostih… je boljši LCD. Manj kuri štroma. 🤣

Mi ni važno to. Slika pa. Kera od teh dveh je svetlejša, kera temnejša? Kera bolj barvita?

Kokoši 👾👾👾👾👾👾, 04.09.2022 ob 21:48

Mi ni važno to. Slika pa. Kera od teh dveh je svetlejša, kera temnejša? Kera bolj barvita?

OLED

Epic Fail, 04.09.2022 ob 21:54

OLED

Temnejša in bolj barvita je OLED hočeš reči? (ker svetlost zna zabrisati kontraste)

Avtor, vtipkaj svoj problem v angleščini v Youtube, tam imaš vse kar rabiš. Meni je mačka skočila v ekran in ga prevrnila. Ni bilo več slike, le neke navpične črte. Sledila sem navodilom na YT in samo malo pošlatala neke trakce, ker ni bilo stika in rešila zadevo 😂 Brez stroškov in čakanja.

Kokoši 👾👾👾👾👾👾, 04.09.2022 ob 21:58

Temnejša in bolj barvita je OLED hočeš reči? (ker svetlost zna zabrisati kontraste)

Točno tako. Svetlejša slika LCD (zaradi backlight osvetlitve), temni odtenki OLED, kontrast OLED, High dynamic range (HDR) OLED.

Epic Fail, 04.09.2022 ob 22:03

Točno tako. Svetlejša slika LCD (zaradi backlight osvetlitve), temni odtenki OLED, kontrast OLED, High dynamic range (HDR) OLED.

Raje zberem OLED, če je tako. Poglej naprimer marsikatere današnje ameriške filme in serije. Posneti so z digitasslnimi kamerami in delujejo zelo sivo in brezbarvno (to tudi namerno zaradi atmosfere). Pa tudi sicer dasnje digitalne kamere nimajo tako lepih barvnih odtenkov kot stare.

Kakšne stare kamere pa so imel ponavadi temnejše a zelo lepe barvne kontraste. Vrjetno potem tudi takšni stari filmi lepše na OLED delujejo?

Blednica, 04.09.2022 ob 22:00

Avtor, vtipkaj svoj problem v angleščini v Youtube, tam imaš vse kar rabiš. Meni je mačka skočila v ekran in ga prevrnila. Ni bilo več slike, le neke navpične črte. Sledila sem navodilom na YT in samo malo pošlatala neke trakce, ker ni bilo stika in rešila zadevo 😂 Brez stroškov in čakanja.

Zakaj je skočila v ekran? Kaj je bilo na ekranu?

Blednica mačka ti je skočila v ekran? A si jo še dobila nazaj? Je bila vsaj kakšna oddaja iz Slovenije in se mačka zdaj nahaja v Sloveniji? Ali pa je kje v Avstraliji ostala? Morda pa jo ni več na temu svetu ker je skočila v domišlijski film? Ali pa je postala lik iz risanke?

Kokoši 👾👾👾👾👾👾, 04.09.2022 ob 22:16

Raje zberem OLED, če je tako. Poglej naprimer marsikatere današnje ameriške filme in serije. Posneti so z digitasslnimi kamerami in delujejo zelo sivo in brezbarvno (to tudi namerno zaradi atmosfere). Pa tudi sicer dasnje digitalne kamere nimajo tako lepih barvnih odtenkov kot stare.

Kakšne stare kamere pa so imel ponavadi temnejše a zelo lepe barvne kontraste. Vrjetno potem tudi takšni stari filmi lepše na OLED delujejo?

To tudi mene zanima.

Ja lej… potem si pa moraš kupiti projektor za stare filme na kolutih in ne TV. 🤣

🙂  Ni to neka črvina. Tudi če napišem da je skočila OB ekran, bi verjetno vsak razumel za kaj gre 😂 Videla je pa neko perjad.

Epic Fail, 04.09.2022 ob 22:45

Ja lej… potem si pa moraš kupiti projektor za stare filme na kolutih in ne TV. 🤣

Ne samo pravim, da so imeli starejši filmi več barev, lepšo barvno paleto odtenkov in močnih kontastov. Pač LCD bi mi pa vrjetno ravno to kar je pomembno zame zabrisal.

Blednica, 04.09.2022 ob 22:47

🙂  Ni to neka črvina. Tudi če napišem da je skočila OB ekran, bi verjetno vsak razumel za kaj gre 😂 Videla je pa neko perjad.

Potem ni bila miš? Si popizdila na mačko in jo pošiljala nekam?

Kokoši 👾👾👾👾👾👾, 04.09.2022 ob 22:51

Ne samo pravim, da so imeli starejši filmi več barev, lepšo barvno paleto odtenkov in močnih kontastov. Pač LCD bi mi pa vrjetno ravno to kar je pomembno zame zabrisal.

Za zaostalega ni televizir. Naj ti nekdo drug naštima, ti pa samo glej in pusti pri miru.

New Report

Close