Slike Irene Polanec
Težko bi na forumu začela umetnostnozgodovinsko ali likovnokritiško razpravo, težko pa ti tudi z enim stavkom povem, zakaj so kič. Seveda pa obstaja možnost, da je kič všeč veliki večini, tudi tebi. Pa obrnimo: huda kvaliteta pač ne more bit za 15 jurjev, kaj praviš? Koliko časa misliš da je umetnica posvetila delu, ki ga je ocenila na toliko? Pol urce mogoče, mi pa naj dol pademo.
Ni ti treba biti žaljiva. Kje sem študirala je moja stvar in moj okus prav tako. Sploh pa bi iz mojega posta lahko razbrala, da te slike niso v mojem stilu. Zagovarjam jih, ker menim da je Polančeva svojevrstna umetnica.
Pa mi it povej, če si strokovno usposobljena, da sploh lahko daješ take komentarje.
Draga Gretka formati in cene , ki jih omenjaš so reprodukcije dodatno pozlatene, torej ne moremo govoriti o pravih originalih. Dodala bi še, da študij umetnosti sam po sebi še ni zadosten za merilo dobrega okusa. Seveda pa dopuščam, da so okusi (tudi za umetnost) različni. In prav je tako. Iin ja, meni definitivno ni všeč . Ne njen stil slikanja in ne njen bahavi stil življenja.
lp
Se strinjam, da to ni nobena umetnost in tudi meni so zelo kičaste. In ponavadi jih imajo ljudje, ki imajo tudi sicer dosti kiča v stanovanju.
Jaz jih za živo glavo ne bi nikomur podarila, ker so KIČ, kot je zelo kičasta tudi ta “umetnica”. Ampak ljudi, ki ljubijo kič, je na srečo na svetu ogromno, pa zato dobro živi, to je vse. Umetnost pa to definitivno NI.
Moji kolegi so jo pred kakšnim letom hoteli kupiti nekomu za odhod v penzijo. Ker so škrtice, so prelaufali celo Ljubljano in pregledali cene. Potem so poklicali še njo osebno in mislim ( če me spomin ne vara), da je direkt kupičija skoraj pol cenejša. Verjetno iz razloga, ker ji trgovine precej poberejo. Torej, tel. imenik v roke in jo pokliči.
Pozdravljeni,
V lasti imam precej del Irene Polanec ( Male miniature in Velike miniature), ki jih ugodno prodam v kolikor še koga zanima. Del je vse skupaj 23, vidite jih pa lahko, če mi pišete na mail [email protected].
lep pozdrav
Točno tako….kakšna umetnost…fotokopije, prilepljene na dilce, pol skupaj toplotno stisnjene in nekaj škrac…pa je umetniško delo….ženska je namazana z vsemi žavbami in se je enostavno znašla…..saj originale ma pa doma…buteljni pa kupujejo njene reprodukcije…to je lahko samo v Sloveniji mogoče! Nekdo je napisal kako je prevzetna…..res je…nisem še nikjer zasledila, da bi komu kaj dala-podarila za reveže…tu pa tam kakšno dilco…blamaža brez primere! Tisti,ki jo tako občudujete, jo pa kar popajte po celem stanovanji!!!!
Irena Polanec sodi v vrh najbolj uveljavljenih slovenskih in hkrati francoskih sodobnih slikark. Kot najstnica je svojo slikarsko kariero začela v Parizu, galeristi pa so njeno sliko pri 19. letih v galeriji Mona Lisa razstavili skupaj z deli Salvadorja Dalíja. Mariborčanko so Francozi v desetletjih plodovite slikarske kariere nagradili s številnimi uglednimi nagradami, elitno francosko združenje Sociéte des Artistes Français pa jo je sprejelo za stalno članico. Slovenka leta 1997 je zaslovela predvsem po prepoznavnem ciklusu slik Eva, kjer so njena glavna inspiracija emancipirane ženske figure.
kr.en nehaj nakladat…njene osladne zgodbe kako je imela v loncku slovensko zemljo v Parizu so itak mimo…eno te iste stvari zasledis v clankih…veliko izmisljenega! Slovenka leta? Vprasaj jo kaj vec o tem….Gogica imas prav~ pozresna, ohola, nesramna, kaj vse bi clovek lahko napisal o njej…na bruhanje mi gre ko jo vidim ali slisim s tistim grdim in grobim hrescecim glasom…me res zanima kako to da je tu pri nas? Ce je tako slavna, zakaj ne zivi v Monaku itd….tu je zato, ker z lahkoto molze nas folk!!!