Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slivovi cmoki – kako jih delate?

Slivovi cmoki – kako jih delate?

Sem dobila sliv za izvoz in bi naredila nekaj cmokov. Kako jih delate? Vem, da je receptov več, pa me zanima kateri so najboljši in najenostavnejši za naredit?

Hvala.

Iz kvašenega testa -najboljši

sama jih naredim iz ostanka pire krompirja
ali pa skuham olupljen krompir narezan za pire,ko se skuha(10minut),pretlačim,dodam olje,(rribl1dcl,)1 jajce,1 ravno žličko soli,ostro moko,po občutku.zamesim.Če je preveč pocasto,dodam moko.Mesiš na hitro,ne predolgo.Naredim debel svaljk,iz njega narežem 1km debele kose.Na to dam 1 slivo,vmes pa sladkor s cimetom.Oblikujem cmoke in jih dajem v osoljen krop.Ko priplavajo na vrh vode,so kuhanio.Zabelim z zlato opečenimi drobtinami na maslu!
DOBER TEK

Jaz jih delam po enakem postopku kot krompirjeve njoke. Skuham krompir, ga pretlačim (ne sme biti prevroč)!, dodam moko, dve jajce in posolim. Zgnetem testo, ga razvaljam, naredim kvadrate, notri dam slivo in malo sladkorja in oblikujem v kroglico. Take cmoke skuham na slanem kropu. Če jih kuhaš predolgo, se lahko razkuhajo, če jih prehitro vzameš ven, je nevarno, da bodo še surovi. Najboljše, da enega poskusiš, preden vzameš ven.

S hitmix mešanico za krompirjevo testo, ker mi iz krompirja kot takega še nikdar niso uspeli, se ne trudim več.

Zelo okusni in hitro pripravljeni so iz skute. Točne enote poglej na kulinariki. Zmešaš pa skuto, jaz jo kar 500g, notri dam mlečni zdrob, pa moko, in jajca. Zmešaš pustiš nekaj časa stati, nato narediš cmoke. okusno in hitro!

Star krompir skuham, olupim in pretlačim, na pol ohladim,
dodam 2 žlici margarine,
1 žlico kisle smetane,
sol,
2 celi jajci
+ veliko ostre moke – moko dodajaj po občutku.
Testo mora biti rahlo a vendar kompaktno.

Še vedno so mi uspeli;)

Ja, in še to:
– z moko ne varčuj, porabila jo boš okoli pol kg ali več
– iz testa oblikuj dolgo debelo kačo, odreži kos, naredi krog, vanj slivo, s pomokanimi rokami oblikuj
– voda v kateri jih boš kuhala ne sme preveč vreti, vre naj na rahlo, kuhani pa so, ko priplavajo na vrh, tako da ti prej res ni treba nič prebadati ali poizkušati.
-kuhane jaz povaljam v na maslu prepraženih drobtinah, dam na krožnik, posujem s sladkorjem in cimetom

Dober tek!

mmmmmmmmm, veliko testa 😉 se kar izgubi tista sliva

Iz skute so krasni!

sem jih zadnjič jedla pri teti….

New Report

Close