Najdi forum

Splash Forum Politični čvek slo-hr na kratko

slo-hr na kratko

Sicer te pa vprašam, kako daleč si, SNRPJ, pripravljen iti v tem sporu? In če vse inštance na vseh koncih odločijo, da zaliv ni naš? Kaj potem, bomo šli v vojno ali kaj? Mislim, po izjavah nekaterih tudi. Pa bo kakor potem NATO prišel reševat to pičkarijo ali kaj? Ker brez NATA smo mi mrzli. Ker Hrvati res imajo vojsko in res imajo vojake, mi nimamo nič. Najbolj goreči in militaristični pa so seveda okoli te zadeve tisti, ki niti vojaškega roka niso hoteli služiti, ker se niso mogli za tistih pol leta ločiti od maminega krila, zdaj pa so vojsko tako ali tako ukinili. Me prav zanima (čeprav tega raje ne vidim), kako bi ti junaki branili karkoli. Sem drugače proti militarizmu, ampak odkar ni več vojske, tudi moški niso več moški. To zdaj je vse razpekmeženo.

Germanski vpliv se pri nas definitivno občuti. Zelo. Le zakaj je Slovenija najbolj industrijsko razvita dežela v od celotne bivše Juge ? Sigurno ni razlog v tem, da smo Slovani, temveč v 1000-letni germanski nadvladi. Od njih smo pobrali dober del kulture, znanja. Isto kot pri krščanstvu – lahko zanikamo vse cerkveno, ampak krščanstvo imamo tako v kosteh, da še sami ne vemo koliko. To govorim kot ateist !

Glede slo-hr spora pa bomo verjetno potegnili ta kratko. Mislim, lahko blokiramo vstop v EU, to že res, ampak ne verjamem, da nam bo to koristilo pri reševanju spora. Bo pa verjetno zaradi blokade stvar rešena hitreje, to pa res.

TRDIM, da je vsak spor ENOSTAVNO rešljiv in to samo in edino po diplomatski poti – to je z DOGOVORI. Za to pa je potrebna pripravljenost vseh v spor udeleženih strani.

V konkretnem primeru smo Slovenci že dokazali dovolj etične drže, ko smo se 25.06.1991 obvezali, da sprejemamo obstoječe administrativne meje znotraj nekdanje YU in bomo vse eventuelne nerešene stvari reševali pozneje (ko ne bosta ne slovenija ne Hrvaška bili ogroženi zaradi srbske agresije) z DOGOVORI! Zaradi tega bo dokončen dogovor KOMPROMIS, ko se bo treba nečemu odpovedati a hkrati tudi nekaj dobiti. Torej klasična WIN-WIN situacija. Glej meni sta za zgled Češka in Slovaška, ki sta se uspeli mirno in nenasilno dogovoriti. Tebi pa je očitno bližji srbski način reševanja sporov, zato bi se ti takoj šla vojno. Res si proti militarizmu!!

Ne vem zakaj tako zelo omaložeuješ slovensko sposobnost in vojaško usposobljenost. Spet iz napisanega veje tvoja slabšalnost do slovenskega in poveličevanje nečesa drugega. Nisi že sama enkrat napisala, da če ima nekdo slabo mnenje o sebi (svojem) je to znak, da je posameznik tudi drugače slab. Torej te ta tvoj odnos do vsega slovenskega ne prikazuje v najboljši luči.

Slovenci smo 1991 pokazali in dokazali, da smo sposobni in pripravljeni ubraniti sebe, kadar smo ogroženi. Tebi to očitno ni bilo dovolj, da se ti izkažemo. Verjetno si zato tako zelo podzavestno želiš neko novo “revolucijo”. Prav tako pa so to sposobnost dokazali Hrvati in Bošnjaki. Niso pa se izkazali ravno tebi tako “ljubi” Srbi, ki so bili edini agresorji nad vsemi ostalimi narodi, na koncu pa so se pošteno “podelali v hlače”.
O slovenskih moških in njihovi moškosti pa raje ne bi. Ker si na MON-u zelo poznana po svoji osebni travmi, bom raje tiho. Edino to ti povem: Da postane moški res MOŠKI, mu mora nasproti stati prava ŽENSKA. Ali pa si ti prava ŽENSKA, da bi lahko imela ob sevi pravega MOŠKEGA in ne kake razpekmežene mamine maze pa veš že sama.

Ker ravno poslušam glasbo, se imam luštno, ne ljubi se mi spati, da komentiram še nekaj stvari, ki jih med tednom nisem uspela zaradi pomankanja časa. Je to nam v plus, da smo najbolj germanizirani? Je to nekaj, na kar bi morali biti tako blazno ponosni?[/quote]

Ljuba duša, kje pa sem jaz kaj omenil da je germanizinarost nekaj, kar bi nam moralo biti v ponos ali v sramoto. Rekel sem samo, da nam je 1000 let pustilo mnogo germanskih vplivov (verjetno največ med vsemi ostalimi slovanskimi narodi). To je isto, kot se pozna 500 let otomanskega vpliva na celotnem balkanskem prostoru. Ali pa če že hočeš vpliv 73 let jugoslavije, ki je v slovenski prostor prinesla nekaj drugega. To so dejstva.

Drugič pa vrednostne sodbe zadrži za sebe. Jaz o tem nisem govoril.

Glej tvoj stil pisanja na tem forumu in tudi drugače je vsaj skozi moje oči (pa si upam trditi tudi marsikoga drugega) precej “napadalen”. Podobno, kot sem tudi sam oster pri izpodbijanju določenih mnenj in pogledov. Jaz se tega zavedam in vem, da sem konflikten, ti pa tega pri sebi ne opaziš in se potem čudiš, zakaj v življenju in na forumu srečuješ toliko “nestrpnežev”.

Žal te “poznam” precej bolje, kot samo po nekaj “izmenjanih mnenjih”. Si pač precej aktivna na MON-u, čeprav nastopaš pod raznimi nicki. Sebe in svojega načina debatiranja ne moreš skriti. In zato vem o tebi mnogo več kot si ti misliš. Je pa to, kar ti imenuješ “psihoanaliza tvoje osebnosti”, moja dobronamerna kritika – ki jo pa lahko sprejmeš in upoštevaš ter se mogoče celo malce izboljšaš. No lahko pa jo zavrneš in ostaneš takšna kot si! Odločitev je tvoja – posledice pa tudi.

Zanimivo – jaz sem vedno gornji pregovor razumel tako, da se “dobro blago samo hvali” skozi pohvale drugih. Evo pa sem se spet nekaj novega naučil :-))

O tvoji slabi samopodobi pa sem ti že malo pokomentiral v drugem postu. In v izrečenem se pa popolnoma strinjam s teboj. Tvoj odnos do vsega slovenskega (vsaj po tem, kar in kako pišeš v MON) je tako slab in negativen, da je res kot paviš. Ne, nisi perla!

Seveda sem razumel šalo s poštarjem. Še vedno pa velja, da si za vse napake (pa tudi pozitivne stvari) odgovorna sama. Se mi pa spet zdi, da ti moj dobronameren namig ne bo všeč.

Kompromis ni win – win situacija ampak je win some lose some – win some lose some situacija. Pa te vprašam, česa konkretno se je Slovenija pripravljena odpovedati? In čemu Hrvaška?

Kje sem jaz napisala, da bi šla v vojno? To je strašno, kakšne zaključke ti izvlečeš iz mojega pisanja! Na ta način se je nemogoče pogovarjati.

Zakaj omalovažujem slovensko vojaško sposobnost, vem, in bog ne daj, da se zgodi kaj takšnega, da boš tudi ti lahko ugotovil, kako zelo prav imam. Oja, smo se ubranili leta 1991, ampak tudi zato, ker nas ni imel nihče resnega namena okupirati oziroma nikomur ni bilo v interesu, da bi se na dolgi rok ukvarjal s Slovenijo. Ne pozabi pa, da smo takrat imeli moške, ki so dali skozi vojsko. Danes so tisti, ki so dali skozi pravo vosko, stari 38 let in več. Potem jih je nekaj, ki so dali skozi približek vojske. Tisti, ki naj bi bili najbolj fit za branit države, niti puške ne znajo prijeti.

Joj, mi je trapasto, ko ljudje prihajajo ven s takšnimi – spremeni se, drugače boš trpela posledice. O tem, kakšen človek jaz sem, meni ne bo ne pisaril ne govoril nihče, ki ni z menoj iz oči v oči govoril vsaj pol ure. 95 odstotkov komunikacije (ali nekaj takšnega) je neverbalne. Ni stvar samo v tem, kaj poveš, ampak kako to poveš. Sicer pa mi je skrajno neumesen takšen pokroviteljski odnos, kot ga ti zganjaš do mene. Bi prav rada videla, kako zelo pogumen si v živo. In še za konec, takšno dajanje v nič jaz ne vzamem kot dobronameren nasvet, ampak kot prikrito žaljenje. Kot sem rekla, vsa čast, če bi si mi to upal reči tudi v živo, ampak sem prepričana, da bi bil tiho kot mumija.

Aja, in še to, samo zato, ker se nekdo s teboj ne strinja o političnih stvareh, pisariti takšne …

Kot sem že zgoraj napisala … Praviš, da ti je moj slog poznan. Če ti je, potem veš, da jaz debatiram z argumenti in ne z omalovaževanjem sogovornika. Tudi jaz bi tebi lahko začela pisati, da nič čudnega, da ti je propadel zakon, če si takšen. Da se mi zdi čisto v redu, da ti je žena omejevala stike z otroki, če pa si takšen. In podobne traparije. Vse to pa opravičila s tem, da pač pišeš nebuloze po forumu.

Moj odnos do slovenske države pa se, po moje, meri v tem, kako pošteno plačujem davke, koliko se držim zakonov slovenske države, koliko se potrudim, da po nepotrebnem ne onasnežujem slovenske zemlje … In ne po tem, kako nestrpno pišem proti vsemu, kar ni slovensko.

Kje natančno pa se jaz čudim, zakaj v življenju srečujem toliko nestrpnežev? Kje, prosim? Če preberemo, kaj sem zgoraj napisala, vidimo, da se jaz v realnem življenju z ljudmi ne prepiram. Kot sem napisala, je s teboj nemogoče debatirati, ker si kar nekaj zmišljuješ. In ko me že bereš tudi pod drugimi vzdevki, si mogoče prebral tudi to, da sem kar nekaj ljudi, s katerimi sem se spoznala na spletu, prek MON-a, spoznala tudi v živo. In šment, nobeden ni bil nestrpen in nobeden ni mene doživel kot nestrpno, ampak se z vsemi družim, spletla pa sem tudi nekaj lepih prijateljstev, hodimo skupaj ven, hodimo na koncerte, na obiske, tudi na počitnice. To sem jaz napisala. In ne to, da srečujem nestrpneže. Poglej, jaz sem sicer mojstrica za napihovanje stvari, priznam, ampak eno je napihniti nekaj, kar je res, drugo pa je pisati neresnice, si zmišljevati in lagati. Preden nadaljujeva debato o čemerkoli, mi napiši, kje sem jaz napisala, da srečujem same nestrpneže, da so povsod okoli mene nestrpneži. Ker s tem, kar si napisal, ne žališ samo mene, ampak tudi ljudi, ki se družijo z menoj in me imajo radi, jaz pa naj bi jih, kot trdiš ti, označila za nesrpneže, česar jaz nikoli nisem storila.

Kompromis ni win – win situacija ampak je win some lose some – win some lose some situacija. Pa te vprašam, česa konkretno se je Slovenija pripravljena odpovedati? In čemu Hrvaška?
————-
Win-win izid pogajanj je takrat, ko sta obe strani zadovoljni s končnim izidom. Na hitro iz glave se ne morem spomniti primera, da bi kdaj prišlo pri pogajanjih do win-win izida brez sklepanja kompromisov, tako da ne vem zakaj te “kompromis” moti. Tvoj “malo tamo – malo ovamo” je pa čisto običajni dobim-zgubiš oziroma zgubim-dobiš ali celo zgubim-zgubiš in velja za slab izid. Priznam pa, da je takih izidov v življenju še največ.
No čemu smo se mi ali hrvati pripravljeni odreči pa je odvisno od tega, kaj bomo v zameno dobili. Smo se pa tako mi kot tudi hrvati že l. 1991 z znanim dogovorom “status quo” že marsičemu odrekli. Je bila pridobitev predragocena – v nasprotnem bi se mogoče celo tudi sami zapletli v oborožen spopad s premnogimi nepotrebnimi žrtvami.

Kje sem jaz napisala, da bi šla v vojno? To je strašno, kakšne zaključke ti izvlečeš iz mojega pisanja! Na ta način se je nemogoče pogovarjati.
—————-
Namigovanje na pripravljenost za vojno, kot metodo uveljavljanja svojega prav si ravno ti pripisovala meni. In tudi jaz nisem nikdar omenjal vojno, kot meni primerno sredstvo za dosego željenih ciljev. Ker pa si v nekem drugem postu podobno “razumela” način vzpostavitve janševe 2. republike (namigovanje na revolucijo, kot edino možno alternativo), pa tudi sicer ti je ta projekcija zelo blizu (spet pri tistih, katerih mnenje je diametralno nasprotno od tvojega), sem si tokrat res privoščil malce “psihoanalize”. Žal je tebi misel na “vojaški” način usklajevanja mnenj vsaj po napisanem sodeč zelo blizu.

Zakaj omalovažujem slovensko vojaško sposobnost, vem, in bog ne daj, da se zgodi kaj takšnega, da boš tudi ti lahko ugotovil, kako zelo prav imam.
—————-
Tudi jaz srčno upam, da mi nikoli ne boš mogla stvarno dokazati, kako zelo narobe imaš. Ampak kljub deklarirani miroljubnosti pa si kljub vsemu nekje globoko v sebi želiš, da bi nam “slovenceljnem” dokazala svoj prav. Kajneda da ni škoda nas “mevž” in “maminih maz”, da dobimo enkrat pošteno po “p….”.

Oja, smo se ubranili leta 1991, ampak tudi zato, ker nas ni imel nihče resnega namena okupirati oziroma nikomur ni bilo v interesu, da bi se na dolgi rok ukvarjal s Slovenijo.
—————-
Ja tisti tanki so bili takrat zato na cestah, ker so se šli JNA skavti nekakšne manevre … Seveda pa po tvojem sploh niso bili resni. Ne vem, koliko si stara in kako si doživljala tisti čas, ampak nekaterim je šlo takrat zelo zares.

Ne pozabi pa, da smo takrat imeli moške, ki so dali skozi vojsko. Danes so tisti, ki so dali skozi pravo vosko, stari 38 let in več. Potem jih je nekaj, ki so dali skozi približek vojske. Tisti, ki naj bi bili najbolj fit za branit države, niti puške ne znajo prijeti.
—————–
Nikoli ne podcenjuj “maminih maz”! Taki “smo” včasih najbolj nevarni.

Joj, mi je trapasto, ko ljudje prihajajo ven s takšnimi – spremeni se, drugače boš trpela posledice. O tem, kakšen človek jaz sem, meni ne bo ne pisaril ne govoril nihče, ki ni z menoj iz oči v oči govoril vsaj pol ure. 95 odstotkov komunikacije (ali nekaj takšnega) je neverbalne. Ni stvar samo v tem, kaj poveš, ampak kako to poveš. Sicer pa mi je skrajno neumesen takšen pokroviteljski odnos, kot ga ti zganjaš do mene. Bi prav rada videla, kako zelo pogumen si v živo. In še za konec, takšno dajanje v nič jaz ne vzamem kot dobronameren nasvet, ampak kot prikrito žaljenje. Kot sem rekla, vsa čast, če bi si mi to upal reči tudi v živo, ampak sem prepričana, da bi bil tiho kot mumija.
——————
“Ni stvar samo v tem, kaj poveš, ampak kako to poveš”. Ja to pa zelo drži :-)) In tudi to kako kaj napišeš …
Iz “oči v oči” se pa verjetno res ne bova nikoli pogovarjala. Če pa naju bo že kdaj naključje spravilo skupaj, pa sem prepričan, da se ti bom takoj, ko te bom prepoznal izognil kolikor bo le mogoče. Na mojo srečo nisi takšen tip človeka, ki bi si ga želel v svoji bližini.
Nedaj bože pa, da bi morala kdaj sobivati – potem bi videla, kako je lahko mumija moreča.

Aja, in še to, samo zato, ker se nekdo s teboj ne strinja o političnih stvareh, pisariti takšne …
——————
Čeprav sva začela debato na PČ in zaradi ene politične teme, to še ne pomeni, da ne smeva spregovoriti še o nečem drugem. Sicer pa si že sama skrenila s teme, ko si podvomila v moškost vseh tistih, ki niso dali čez pravo “vojničko obuko”. Res trdni argumenti za tvoje mnenje o “profesionalnih skavtih”, ki jih imamo sedaj po raznih “športnih taborih” v Afganistanu, Iraku in še kje …

Kot sem že zgoraj napisala … Praviš, da ti je moj slog poznan. Če ti je, potem veš, da jaz debatiram z argumenti in ne z omalovaževanjem sogovornika.
——————
No potem pa začni pisati argumentirano in ne z nekimi posploševanji!!
Samo v tj debati, ki sva jo razvila, je en kup neargumentiranega omalovaževanja.

Tudi jaz bi tebi lahko začela pisati, da nič čudnega, da ti je propadel zakon, če si takšen. Da se mi zdi čisto v redu, da ti je žena omejevala stike z otroki, če pa si takšen. In podobne traparije. Vse to pa opravičila s tem, da pač pišeš nebuloze po forumu.
——————
Obžalujem, da si mojo pripombo o pravem moškem in ženski razumela tako kot si jo. Si se pa žal tu na MON-u toliko razgalila in na način, ki te ni ravno prikazal v tebi tako samovšečnih vrlinah, zato to kar sem ti zapisal drži. Pa brez zamere – “nothing personal”.

Moj odnos do slovenske države pa se, po moje, meri v tem, kako pošteno plačujem davke, koliko se držim zakonov slovenske države, koliko se potrudim, da po nepotrebnem ne onasnežujem slovenske zemlje … In ne po tem, kako nestrpno pišem proti vsemu, kar ni slovensko.
——————
Odnos do svoje domovine, ki ti nudi osebno identiteto pripadnosti nekem narodu, se še kako kaže v odnosu do nje. Si se pa v tem stavku spet “razgalila” in povedala, da je zate Slovenija le nekakšna državna tvorba, ki ji kot zgledna državljanka plačuješ davke, spoštuješ zakone in se trudiš da ravno ne “ser…” po njej. Skratka en zgleden racionalen odnos – srce pa ti hrepeni po neki drugi domovini in to očitno ni Slovenija.

In ne nimaš prav. Jaz nisem nestrpen do vsega kar ni slovensko. Sem nestrpen samo do tistih predstavnikov nekega naroda, ki jim ni povšeči, da je Slovenija ubrala svojo pot.

PS: s tem odgovorom zaključujem to najino debato. Jutri je ponedeljek in jaz za razliko od mnogih tu pisočih nimam toliko časa, da bi pisaril odgovore na vsemogoče teme in zdraven urejal še razne bloge. Pač nisem “superman” :-((

Še enkrat! Vse kar sem ti zapisal sprejmi kot “nothing personal” in brez osebnih zamer in užaljenosti. Saj je vse skupaj le “papir” – ta pa itak prenese vse.

Za konec pa te vabim avgusta na Gučo. Mogoče pa se celo tam srečava :-)))

Imaš ti mene za noro, popolnoma utrgano? Globoko v sebi si želim, da bi bila moja država v vojni, zato da bi vam dokazala, da imam prav? Oprosti, ampak si šel veliko predaleč s svojimi žalitvami, veliko predaleč!

In to ti pišeš nekomu, ki bi lahko šel v tujino delat za štirikrat večjo plačo, ampak ima tako rad svojo domovino ter raje ostaja doma?

Prav imaš, je povsem brez veze, da se midva o čemerkoli pogovarjava, ker ti ne delaš ničesar drugega, kot da me subtilno žališ. Ves čas. Skozi vsako stvar, ki jo napišeš.

Vidiš, jaz pa sem “superwoman”. Pa še lepa sem za povrh. 🙂 Sicer pa prav blazno nisem prizadeta zaradi dejstva, da nisem tvoj tip ženske, kakor pišeš, ker maminih sinkotov, kar praviš, da si, sploh ne maram.

V Gučo pa ne grem!

Še enkrat sem prebrala vse, kar si mi napisal. Ti si preprosto nesramen, žaljiv čez vsako mero in skrajno aroganten.

SNRPJ! Močno se strinjam v marsičem kar je bilo predočenega oni dami … Tisto o dobrem blagu pa je zelo zanimivo … Tudi sam sem bil mnenja, da to ne more pomeniti, da se zaradi lastnih kvalitet potem na vse pretege širokoustiš … Navadno so taki ljudje v osnovi pravi siromaki, vsaj v določenih segmentih. To se je (brez poskusa degradacije) potrdilo tudi v izpostavljenem primeru, a resnici na ljubo je zaznati določen osebnostni napredek. Temu lahko izrazim svoje čestitke in želim vse dobro naprej. Mislim pa, da nisi bil žaljiv, še zdaleč pa ne tako, kot je znala biti/zna biti izpostavljena …

Ja se strinjam s teboj Adam. V osnovi si TI ,na določenem segmentu (kot sam praviš) res PRAVI SIROMAK.

Ja se strinjam s teboj Adam. V osnovi si TI ,na določenem segmentu (kot sam praviš) res PRAVI SIROMAK.[/quote]

V katerih segmentih?

Prav do tebe je bila “izpostavljena” najbolj žaljiva. Ampak hej, še premalo, Adam, še veliko premalo. Ko sem jaz na tem forumu prebrala, kdo ti v resnici si in predvsem to, koliko let imaš, se mi je obrnil želodec in sem mislila, da bom bruhala. Pa ne zato, ker bi karkoli bilo narobe s tvojimi leti, daleč od tega. JE PA HUDO NAROBE TO, DA SI SE TI, KI IMAŠ PREK 70 LET, NA STARŠEVSKEM ČVEKU VEČ KOT POL LETA PRETVARJAL, DA JIH IMAŠ 30, CELO FOTOGRAFIJO NEKEGA NEDOLŽNEGA MLADENIČ SI NALEPIL GOR, DA BI ŠE USPEŠNEJE ZAVAJAL DEKLETA IN ŽENSKE, CELO Z DVAJSETLENICAMI SI KLEPTAL TAM GOR O SEKSU … Halo, lahko bi bile tvoje vnukinje??? Oprosti, starejši gospod, ki se pretvarja, da ima 30 let, da bi z njim mlade ženske klepetale o seksu … KOMU BOŠ TI SODIL? Pa nisem zdaj nič novega ugotovila, v lepljivi temi je napisano prav vse. In tudi razkrinkala te nisem jaz, so te drugi in so napisali, kdo si. Jaz sem samo prebrala. Celo na moj blog si hodil meni pisati, naj grem s teboj na pijačo, večkrat si me vabil na pijačo. Kot tridesetleten moški. Si pa star toliko, da bi mi lahko bil ded. In niti sram te ni, niti malo. Tukaj, pa ne samo tukaj, pa pridigaš o nekih vrednotah in ne vem še čem. Oprosti, ampak zame si, odkar sem izvedela, kaj si ti počel in koliko si ti star, nič drugega kot stari perverznež.

Datum: 04.06.2009 08:35
v Valvazorjevem času se je Slavonija imenovala še Slovenjeh(prebivalci, tudi tisti v Vojvodini pa so sebi pravili Slovenci, še danes pa govorijo slovensko narečje, ki jim Hrvati pravijo kajkavski), to ime sta uporabila tudi meniha v Žički kartuziji in v karuziji v Jurkloštru pri opisu dežele, kjer se nahajata ta dva samostana, tj. za štajersko. Vendar pa to nepomeni, da je Štajerska Hrvaška. Vam priporočam dfa malo preberete po Wikipediji.

Kaj ima nadzor nad Piranskim zalivom skupnega s teritorialnim dostopom na odprto morje?
Slovenija tega dostopa de facto nima. Od Piranskega zaliva do točke, kjer se začne odprto morje, se ne da priti drugače kot čez hrvaške ali italijanske ozemeljske vode.

Kaj pa ima Piranski zaliv veze s pravično mejo? Ta bi morala biti nekaj kilometrov vzhodno od Crikvenice.

Potem pa Slovenija do Dubrovnika in ne bo dvomov, ali imamo dostop na odprto morje ali ne.

Prav do tebe je bila “izpostavljena” najbolj žaljiva. Ampak hej, še premalo, Adam, še veliko premalo. Ko sem jaz na tem forumu prebrala, kdo ti v resnici si in predvsem to, koliko let imaš, se mi je obrnil želodec in sem mislila, da bom bruhala. Pa ne zato, ker bi karkoli bilo narobe s tvojimi leti, daleč od tega. JE PA HUDO NAROBE TO, DA SI SE TI, KI IMAŠ PREK 70 LET, NA STARŠEVSKEM ČVEKU VEČ KOT POL LETA PRETVARJAL, DA JIH IMAŠ 30, CELO FOTOGRAFIJO NEKEGA NEDOLŽNEGA MLADENIČ SI NALEPIL GOR, DA BI ŠE USPEŠNEJE ZAVAJAL DEKLETA IN ŽENSKE, CELO Z DVAJSETLENICAMI SI KLEPTAL TAM GOR O SEKSU … Halo, lahko bi bile tvoje vnukinje??? Oprosti, starejši gospod, ki se pretvarja, da ima 30 let, da bi z njim mlade ženske klepetale o seksu … KOMU BOŠ TI SODIL? Pa nisem zdaj nič novega ugotovila, v lepljivi temi je napisano prav vse. In tudi razkrinkala te nisem jaz, so te drugi in so napisali, kdo si. Jaz sem samo prebrala. Celo na moj blog si hodil meni pisati, naj grem s teboj na pijačo, večkrat si me vabil na pijačo. Kot tridesetleten moški. Si pa star toliko, da bi mi lahko bil ded. In niti sram te ni, niti malo. Tukaj, pa ne samo tukaj, pa pridigaš o nekih vrednotah in ne vem še čem. Oprosti, ampak zame si, odkar sem izvedela, kaj si ti počel in koliko si ti star, nič drugega kot stari perverznež.[/quote]

Ne vem, kaj me tukaj ogovarjaš. Tako ali tako te nisem citiral. Tu se čutiš skrajno dolžna odgovarjati in ogovarjati, ko sploh nisi pozvana, na svojem blogu pa ob neposrednem ogovoru niti ne odgovoriš, kot je bilo to včeraj. Tako kot pač nisi dosledna, nisi tudi kredibilna, kar sem že omenil. Če že, sem vsaj za razliko od tebe, pa čeprav tvoja manipulativna narava v meni vzbuja odpor, bil vesel nekih tvoji spravnejših tonov in rahlo manj izničujočih besed. Bil sem torej tvorno naravnan (čeprav, tu, ne neposredno v besednem stiku tebi), za razliko od tvoje destrukcije. Vsesplošne in vsepočez. Kaj zmorem sam in česa ti ne, lahko vsak razbere, le ti ne, ki si tako blazno zaverovana vase, svoj prav in svojo domnevno lepoto.
O tem, kaj je lepo bi se dalo razpravljati. Če gledam na to široko, potem hitro lahko pridem do sklepa, da je tvoja tovrstna samooklicanost prej močno umišljena in daleč od neke realne slike. Težko bi namreč sklepal, da je človek, ki (se ponavljam) jebe drugim mater, uporablja slabšalne besede, ko je govora o sočloveku, ki mu vulgarizmi niso tuja stvar in je na njih celo ponosen, lep. Vse prej kot to.
Sicer pa naj ti ne gre na bruhanje ono z mojimi leti in mladenkami. Če te pri tem moti seksualnost (čeprav bi bilo o tem in moji tovrstni aktivnosti tu moč razpravljati), razumem, saj jo sama v realnosti dojemaš kot pornografsko. Se pravi, erotika sama ti je nedostopna. Verjetno tudi zato toliko gneva, pač sklepaš po sebi, a ob tem, bi morala bruhniti, in bilo bi bolj na mestu, sama nad sabo. Starec pa, za razliko od tebe, je vsaj usmerjen na druga bitja in ne grabi bolestno svojih ritnic in jošk kot to v svojem prostem času počneš sama. Torej, ni obseden s samim sabo, temveč bolj z drugimi, in ni mu potrebno preverjati samega sebe, ker je v svojo lepoto prepričan, medtem ko ti očitno nisi (če sva tu osredotočena na vizualnost, ostalo sva tako ali tako že močno postavila pod vprašaj). Skozi vse to si, očividno, v nasprotju sama s sabo. Preostali izvor zgražanja puščam tu ob strani. O njem se mi pač enostavno ne da.

P.s. Na pijačo sem te pa res povabil. Mislim, da enkrat. In bilo je iskreno vabilo in iskrena želja za zbližanje s sočlovekom. Ti pa se iskrenosti rogaš in jo zlorabljaš za svoje ozke interese. Tudi to je lepo, ne?

Ne, nisi me citiral, si pa pisal o meni. Kar vedno počneš. Poglejmo samo zgornjo lepljivo temo, ko si me začel omenjati kar tako, za brez veze. Žogca je pa pred enim letom napisala to in to … Kar počneš že dolgo časa na raznih forumih. Obstaja kakšna možnost, da se znebiš fiks ideje imenovane Žogca? Lepo prosim.

Pred več kot pol leta sem ti napisala, da tvojih komentarjev na mojem blogu ne bo, ker se ne kanim tam s teboj zapletati v povsem brezplodne debate. Blog temu ni namenjen.

Jup, seveda, zdaj imam pa jaz težave s svojo seksualnostjo, ker povsem nemogoče je, da se eni normalno seksualni ženski obrača želodec ob tem, da sedemdesetletnik dvajsetletnice in tridesetletnice sprašuje, kako je z njihovimi češpljami. Veš, z menoj seksualno ni nič narobe, je pa pri meni moški 50 plus oče, moški 70 plus pa dedek. Ne zameri mi, če seksualno doživljam samo moške 30 plus.

Na pijače pa ne hodim z ljudmi, ki me kot obsedeni zalezujejo po forumu in o meni pišejo na takšen način, kot si to počel ti. Že več kot leto in pol na MON-u berem, kakšen hud odpor čutiš do mene, torej ti ne bo težko razumeti, od kod pri meni takšen odpor do pijače s teboj.

V kolikor bom potrebovala usluge jasnovidca, te pa kontaktiram. Ker verjetno si jasnoviden, če veš, da se jaz v prostem času grabim za oprsje in ritnice.

Od Crikvenice do Dubrovnika je vseeno malo več kot samo nekaj kilometrov.

Od Crikvenice do Dubrovnika je vseeno malo več kot samo nekaj kilometrov.[/quote]

Temu se reče ozemeljske pretenzije. In take trditve so vzrok za vojne med državami.

Ni vreden, da bi ga resno jemali. Meni zgoraj očita, da ljudem jebem mater in uporabljam vulgarizme, potem pa … http://med.over.net/forum5/read.php?151,5535388 Provokator brez primere. Jaz pa kakor ne znam sešteti dve in dve in ne vem, komu je to namenjeno. Zdaj čaka, da se odgovori odbrnejo v pravo smer, potem pa bo začel dokazovati ne vem, kaj. Jup, bi jaz lahko na SČ odprla temo o 72 let staremu Adamu, ki je vse ženske na SČ vlekel za nos, da ima 30 let in celo objavil fotografijo nekega reveža, pa se mi zdi pod častjo, da bi se spuščala tako nizko. Je pa to vse skupaj tu mač!!! In pri teh letih.

Najprej je bil nedolžen mladenič, potem je nek revež … Ti veš kaj govoriš?

Danes si že otipala ritnici? In joškice? In to pri teh letih?

New Report

Close