slovar v Wordu
Ali bi mi morda kdo znal povedat, kako se instalira slovenski slovar (dictionary) v anglesko verzijo Worda? V katerem direktoriju sploh so shranjeni slovarji (Office 2000). Nikakor mi namrec ne uspe crkovanje (spelling) v slovenskem dokumentu.
Angl. verzija MS Office 2000 ima slovenski črkovalnik že vgrajen.
Morda ga nisi instaliral. Dodaš ga lahko tudi s cd-ja s slovensko verzijo, in sicer tako, da instaliraš samo črkovalnik – vse ostalo pa pustiš nespremenjeno. Se boš znašel?
Ali že obstaja slovenski črkovalnik (matr je čudna beseda 🙂 za office xp? Pri instalaciji ga ni..:-(
Če se prav spominjam, si tudi tukaj lahko pomagaš s spell checkerjem (matr je čuden izraz) s cd-ja z Office 2000.
http://www.amebis.si -> oni so izdelali slovenski črkovalnik (tudi za Office XP)
Verjetno je zadeva čisto enostavna, ampak na CDju preprosto ne najdem slovarja niti ne vem, v katerem direktoriju naj ga iščem. Kakšen namig?
Seveda ga ne boš našel v nobenem direktoriju, saj je sestavni del Worda oz. MS Office 2000. V bistvu ponoviš instalacijo, vendar samo za potrebni del MS Office.
Poženeš Setup in izbereš iz menija Dodaj in odstrani funkcije. Črkovalnik boš našel v mapi Orodja zbirke Office, in sicer v podmapi Orodja za preverjanje. Označi, da ga želiš instalirati, in to je vse.
Office je vse bolj kompleksno orodje, večina instalira standardna orodja, včasih je dobro malce preleteti, kaj vse se skriva med njimi. Podporo za kitajsko pisavo recimo malokdo potrebuje… ipd. Upam, da ti bo sedaj uspelo.
In? Predlagaš, da Blaž kupi Besano? 🙂
Živjo!
\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\PROOF
Tukaj so shranjeni DLL in LEX datoteke od spell checkerjev, ki se jih dodaja bodisi ročno bodisi ga tja instalira kak program.
Če imaš slovenski spell checker in ne veš kam bi ga skopiral, je zgornja pot ponavadi taprava … razen v primeru, če imaš office instaliram kam drugam.
Če še kdo potrebuje SLO Spell checker ( z navodili 🙂 ) ga lahko dobi tukaj:
Lp,
Princ
Jaz imam Office 2000 Professional, pa zraven ni spell checkerja za slovenščino. Našla sem ga pa nekje na internetu.
Hwala hwala… to je to 🙂 mi dela v xp-jih in našel že cel kup tipkarskih napakic.
Tudi jaz se lepo zahvaljujem za pomoč … Res se nisem odločil za nakup pri Amebisu, ampak za en preprost download. Zdaj pa na bojni pohod proti tiskarskim škratom 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.