Slovence pretepajo, mar ne?
Zadnji dogodki na Hrvaškem morda res niso povezani s slovensko zunanjo politiko, upam vsaj, da niso. Po drugi strani pa se vsakdo lahko zamisli nad nerazumljivo oholostjo naših vodilnih politikov, ki z zamahom roke bežijo pred novinarji. Morda naš zunanji minister takole pobegne tudi na pogajanjih s predstavniki Hrvaške?
Če bodo o naših mejah s Hrvaško odločale druge države, bo Slovenija bržkone potegnila krajši konec. V zgodovini je bilo doslej še vedno tako. Slovenije enostavno nihče ‘ne šljivi pet posto’. Lep primer je Nova Gorica, ki je na Google Earth še kar na italijanskem ozemlju. Kaj zaležejo note našega zunanjega ministra? Nič! Čista nula.
In ko danes pogledam na teletekstu slovenske nacionalke glasovanje državljanov o oceni delovanja slovenske vlade – me seveda preseneti visok odstotek tistih, ki ga ocenjujejo z odlično. Na tihem upam, da rezultat na teletekstu ni reprezentativen, saj sodeluje relativno malo gledalcev. Po drugi strani pa je nekaterim Slovencem v teh dneh razum rahlo zasenčila še polna luna.
Slovenija je žal pred Hrvaško še vedno hlapčevsko niče, za to so pa v prvi vrsti krivi politiki, za tem mi, ki hodimo tja na dopust,jim polnit denarnice, da se hvalijo, da imajo najboljšo turistično sezono, seveda v največji meri na račun Slovencev, ki se pustiti pretepati in še drugače maltretirati, v času vojne, ki se jo še vsi spomnimo smo bili pa dobri, da smo jim reševali gospodarstvo, ko so hodili jokat, da jim turistična sezona šepa. Pa google nima nič s tem, delo vlade zaradi tega ni slabo. Slabo je zaradi mnogo drugih stvari.
Oh kdaj bodo prišli časi in se boste Slovenci spametovali in prenehali hoditi samo na hrvaško na dopust. Morda pa imate tam toliko vikendov, da si enostavno ne morete privoščiti oditi kam drugam, kljub temu, da so vam ga prejšnji teden na Krku v Baški zaplombirali, ker ste imeli na črno turiste v njem.
Ali vaš vid res ne sega dlje kot do Kolpe?
mmml, kje sem zapisal, da je delo vlade slabo zaradi Googla. Tudi o ‘stanju duha’ nisem nakladal. Kje si to prebral?
Realno oceno dela naše vlade boš še najlaže dobil med ljudmi. Kljub vehementnim Janševim ocenam Slovenci iz leta v leto slabše živimo in smo po standardu daleč za ostalo Evropo. Vlada se rada pohvali z uspešnim razvojem slovenskega gospodarstva, v čemer ne vidim posebnih zaslug vlade, ki se celo v uspešna podjetja neprestano in brez potrebe tako rada vmešava.
Vsaka resnica ima dve plati. Če bi brali ali spremljali le en medij, bi bili lahko dokaj enostransko obveščeni. Na srečo jih imamo v Sloveniji več in si vsak lahko ustvari svojo sliko o uspešnosti naših politikov in tudi vlade. Navajanje konkretnih argumentov niti ni potrebno, ker ne zaležejo dosti – to se vidi npr. pri neuspešnih interpelacijah zoper neuspešne ministre.
Argumente lahko povedo ljudje sami! Mmml, pojdi med ljudi – in natresli ti jih bodo toliko, da boš komaj dojemal. Žal je večina Slovencev nekako otopela in jih politika vse manj zanima, zato tudi udeležba na volitvah upada. Škoda! Zato pa imamo, kar imamo.
Se v celoti strinjam z Nikonom.
Na Google Earth je pa že podana pritožba z moje strani, na njihovi strani za podporo. Saj ne upam na spremembe zaradi moje malenkosti, lahko pa rečem, da nisem sedela križem rok.
LpS
Hmmmm… a anketa na teletekstu ne šteje? Mislim, kot če bi šel “med ljudi” in jih spraševal o delu vlade? Iskreno povedano nimam časa, da bi šel med ljudi in jih spraševal. In praviš, da mi bodo natresli toliko argumentov, da jih bom komaj nesel. Nimam časa. Ampak lahko mi pomagaš ti. Natresi mi vsaj 3 (tri) pametne argumente… daj no, tri… vsaj tri… Ti nisi otopel, vem da nisi, zato je to zate lahka naloga. Aneda.
Če strnem par postov je stanje naslednje. Slovenci “otopevamo” že dalj časa, kar se tiče političnih vprašanj. Za to ni kriva samo sedanja vlada ampak že vse prejšnje. Od kod mi to sklepanje? Nikon piše, da udeležba na VOLITVAH vztrajno pada. Množina. Od zadnjih parlamentarnih volitev ni bilo drugih. Se strinjam. Krivda je tudi na prejšnjih vladah.
“Otopevamo”. Ko nas politika ne bo zanimala več kot toliko, bomo dosegli ravno pravo stopnjo politične zrelosti in demokracije.
Sicer pa, kakor sem rekel že 100x, imamo ljudje legitimno in demokratično pravico iti na volitve in oddati svoj glas za opcijo, ki je po našem prepričanju najboljša. Vsaj vsake štiri leta.
Seveda pa imamo tudi pravico kokodajsati po forumih v nedogled in si tako dajati duška. A ni to fajn…
Sem šla malo “med ljudi” samo do sosednjega foruma in našla tale pogovorček; da mi misliti, da nam gre res obupno slabo. Vedno bolj so ljudje lačni (pa vedno bolj debeli in najbrž zato tako otopeli:-)).. Ti presneta vlada ti!
alfabeta, založenost hladilnikov teh nekaj uporabnic foruma, še ne pokaže dejanskega stanja slovenskga standarda. Tisti reveži, ki še za položnice nimajo dovolj denarja, kaj šele za dostojno preživetje sebe in svojih otrok, tudi interneta nimajo – to mi lahko verjameš. Žal imate nekateri plašnice na svojih očeh in ne vidite dlje od (svojega?) hladilnika.
Ne za to so pa krivi delodajalci, ker nam ne dajo dela oziroma ne izkoriščajo našega znanja. Morda pa so nesposobni ugotoviti kaj in koliko znamo ter koliko časa potrebujemo za naloženo delo.
Janša ne bo naredil reda, dokler ne bo KAD-u in SOD-u naročil, naj proda deleže v državnih firmah. To pa očitno ne bo še tako kmalu naredil, ker ima kljub našemu guncanju na forumih še vedno prinesemo preveč denarja. Mi pa imamo takšne plače, da smo načeloma zadovoljni, tudi zato, da lahko afne guncamo na forumih.
Kakšni delodajalci neki? Kako jih lahko vlada zamenja? A ste čist normalni vsi skupaj tukaj gor? Časi samoupravljanja in socializma so MINILI, ponavljam MINILI.
Če kdo ni zadovoljen s svojo plačo, če je hladilnik prazen, če otroci žalostno gledajo v izložbe, itd. potem je za to kriva država? Dejte ga no biksat. Vsak, ki ni zadovoljen s svojo službo, lahko ta trenutek da odpoved in si poišče novo, boljšo. Če jo seveda na podlagi svojih lastnosti (izobrazba, izkušnje, znanja, tudi veze na koncu koncev…) dobi. Tako to funkcionira, za vse tiste, ki ste se zataknili v prejšnjem času.
Kakšni delodajalci neki? Kako jih lahko vlada zamenja? A ste čist normalni vsi skupaj tukaj gor? Časi samoupravljanja in socializma so MINILI, ponavljam MINILI.[/quote]
Dobro, da si že ti reaigral. Eni še vedno mislijo, da država nastavlja in odstavlja ves vodstevni aparat v vseh firmah in ustanovah. Ta je pa dobra! Zanimivo bi bilo slišati komentar lastnikov podjetij v privatni lasti na takole izjavo.
V tem pa je veliko resnice – čeprav na veliko žalost nekaterih.