Slovenci in Hrvati uničili in razbili Jugoslavijo
smo jim pipco, 25.06.2021 ob 20:27
Smo Srbom in ostalim jugosom pipco zaprli pa so se ustrašili in s tanki napadli Slovenijo.
Mi je pa neverjetno, da še danes nekateri Srbi občudujejo zločince kot so Miloševič, Karadžič, Mladič. Prav ne moreš verjeti, da so še vedno tako butasti. Cel svet ve, da so zakrivili na tisoče mrtvih, da so Srbi pobijali, klali, posiljevali pod njihovim poveljstvom, amapk jih še vedno občudujejo.
Ne podpiram nasilja.
Verjetno ne veste ampak srbi so hrvate sprejeli v jezicno kulturo.
Kako si jaz to tolmacim?
Stoletje dva nazaj jezika nisi mel zdaj bos pa tu tukaj nekaj.
Jugoslavija je morala it
Rocsi banko si je hoto prilastit
So krvavo vojno dopustil
Med nami zmedo naredil
Izgleda da so Srbi postali Rusi in Nemci. V Kraljevino Jugoslavijo pa je prišlo zelo malo ruskih belih migrantov kar pokazujejo popisi prebivalstva. Genetske raziskave pa so pokazale da imajo Srbi bistveno več slovanske genetike od ostalih “slovanskih” narodov na Balkanu. Beograd nikoli ni bil avstrijski oziroma ogrski tako da ne vem o čem govoriš.
Naj popravim avtorja; SFRJ nismo razbili MI, SLOVENCI, temveč Srbi sami (ena njihovih for je bila tudi nekupovanje (bojkot) izdelkov iz Slovenije, s čimer so najbolj zajebali sami sebe, tudi v smislu orožja, saj je po Iskrah večji del proizvajal vojaški produkt; telekomunikacije, neki merilci in krmilniki za tanke, brivniki, da o največji vojaški tovarni TAM sploh ne pišem) oz. se je sesula ko stara baraka.
Dalje: ZDA se je še vedno trudila za enotno SFRJ, ponujali so ugodne kredite, Rusi pa za razbitje., tudi to vemo (dostop do Boke Kotorske, Soluna,…).
Če preberemo, da je bila v pof. SFRJ v RS nazadnje poprečna plača današnjih 43 €, je razlika očitna.
Žal mi je le, da številna podjetja niso postala in ostala v lasti delavstva, kar se mi zdi edino pošteno; če si lahko delimo izgubo s siromašnim življenjem (kakorkdo) in nezaposlenostjo bi si lahko še DOBIČEK.
Voda pa je bila prodana koncernom kmalu po Stalinovem umoru 1953. Prav takrat je obstajal velik strah pred rumeno invazijo.
Tako, da je vsaka debata o vodi in njeni neprodaji tujcem jalova.
Na mengeškem koncu so vsi nekdanji vodnjaki (recimo, da so bili pred stoletji izkopani tudi 7 m globoko!!) – kmalu, ko je LEK kupil Novartis – usahnili. Pač so vrtali še nižje in nam lepo jemlejo našo vodo…..
Vesel oče, zadnji branik SLOVENSTVA
YU je bila utopija.
Skupaj so hoteli stlačiti različne kulture, jezike, vere.
Recimo Slovenci smo bili v primerjavi z neko Srbijo v letu 1918 zelo razviti, smo bili pač del Avstrije. Hrvati sicer malce slabše, a vendar še vedno solidno v primerjavi s Srbi. Pa Slovenija, Hrvaška sta bili katoliški. Dol na jugo pa pravoslavci, muslimani.
Srbi, BIH… stoletja pod Turki, zaostalost, agresija.
Mi pod Avstrijci.
Logično, da to ne gre skupaj. V Slo leta 1918 večina ljudi pismenih, v Srbiji, ČG, BIH komaj kdo pismen.
Ne vem kaj je bilo takrat slovenskih politikom, da so se odločili za zaostalo Srbijo.
Hrvati so katoliški Vlahi. Hrvatizacija Vlahov je bila tako intenzivna da so Vlahi izginili s popisov prebivalstva Hrvaške v 19. stoletju. Tudi genetske raziskave so pokazale da imajo Hrvati večinoma vlaško genetiko. Hrvatov do okupacije BiH 1878. tam sploh ni bilo. Izmislila jih je pedofilska rimokatoliška cerkev. Tudi nobene skupne jezične kulture Srbov in Hrvatov nikoli ni bilo. Daj nehaj zganjati mitomanijo.
nikakor to ni šlo, 25.06.2021 ob 20:43
YU je bila utopija.
Skupaj so hoteli stlačiti različne kulture, jezike, vere.
Recimo Slovenci smo bili v primerjavi z neko Srbijo v letu 1918 zelo razviti, smo bili pač del Avstrije. Hrvati sicer malce slabše, a vendar še vedno solidno v primerjavi s Srbi. Pa Slovenija, Hrvaška sta bili katoliški. Dol na jugo pa pravoslavci, muslimani.
Srbi, BIH… stoletja pod Turki, zaostalost, agresija.
Mi pod Avstrijci.
Logično, da to ne gre skupaj. V Slo leta 1918 večina ljudi pismenih, v Srbiji, ČG, BIH komaj kdo pismen.
Ne vem kaj je bilo takrat slovenskih politikom, da so se odločili za zaostalo Srbijo.
Dobro je da ste se resili nesnage. Sad vam je sve procvjetalo. Nikakvih problema nista nista nista. To vidis. Druga svica ste.
DObrih 70 prepozno je crknila jugoslavija.
Je pa zanimivo. Srbi so zakuhali vojno, ker so Slovenci rekli, da ne bodo več finacirali Srbije. Srbi so namreč sanjali o Veliki Srbiji. PObili so na tisoče ljudi.
Ampak Srbija je vse manjša. Najprej Slovenija, Hrvaška, potem BIH, Mekedonija. POtem so jih imeli še ČG poln kufer. Nazadnje pa jih je še KOsovo zapustilo. Samo Vojvodina jih še skensla pa imajo svojo veliko srbijo.
Aja, poturčeni srbi so zakuhali tudi prvo svetovno vojno.
Prestolonaslednik Ferdinand je bil naklonjen Slovanom v AO. Na vidiku je bila trializem: Avstrijci, Madžari, Slovani. Torej ok za Slovenci, Čehe, Hrvate, Slovake. AMpak Srbi so ga ubili in zakuhali svetovno vojno.
Mediji, 25.06.2021 ob 20:38
Izgleda da so Srbi postali Rusi in Nemci. V Kraljevino Jugoslavijo pa je prišlo zelo malo ruskih belih migrantov kar pokazujejo popisi prebivalstva. Genetske raziskave pa so pokazale da imajo Srbi bistveno več slovanske genetike od ostalih “slovanskih” narodov na Balkanu. Beograd nikoli ni bil avstrijski oziroma ogrski tako da ne vem o čem govoriš.
Številk trenutni ne vem, a v 30. letih prejšnjega stoletja je v Bg pristalo precej ruskih beguncev. Avstroogrska pa je bila Vojvodina, tam je bila tudi močna nemška manjšina (nekaj tudi pripadnikov drugih srednjeevropskih narodov). Zaradi razvitosti so predstavljali tudi gospodarsko moč in imeli so tudi vidnejšo vlogo v Bg. Konec 80. let sem imela kar nekaj poslovnih stikov s Srbi. Večina teh na vidnejših položajih je bila nesrbskega porekla dve ali več generacij nazaj. Temu primerna je bila tudi njihova kultura, izobrazba, razgledanost, slog življenja.
nikakor to ni šlo, 25.06.2021 ob 20:48
Slovenija ti daje socialko. Potrudi se naučiti slovensko in piši po slovensko.
Glupi ste no. Glupi.
Samo kako so juzni grdi zlobni in hudobni….
Pa za lepopis…
Lepopis lepopis lepopis. Ajde frajeri. Uporabi lepopis da ti ne gre za nohte v zivljenju.
Eeee moji vi. Pravi ste svabe. Zakaj pa ne greste na ulice da se naredi referendum… Prosite jih da vas avstrijci ali pa nemci aneksirajo… Da se naredi skupna drzava… Haaaaa😂
Jedva cekaju da vas prime.
Prou predstavljam si vas z unimi glupimi zabitimi facami.
Jebala vas skola da vas jebala. Sta se naucili? Da se pufnete in da delate dok ne omagate. Eeeee telad
Hihihi huhuuhu agaagaaga hihihi
Sam repliko ce pogledas use ti je jasn. Eto slovenke. One prave. Lahka, glupa, slepa, destruktivna, mutava in nekdo ki z njim ne mores nic.
Aha pa se crnooka…
Somebody705, 25.06.2021 ob 20:58
Glupi ste no. Glupi.
Samo kako so juzni grdi zlobni in hudobni….
Pa za lepopis…
Lepopis lepopis lepopis. Ajde frajeri. Uporabi lepopis da ti ne gre za nohte v zivljenju.
Eeee moji vi. Pravi ste svabe. Zakaj pa ne greste na ulice da se naredi referendum… Prosite jih da vas avstrijci ali pa nemci aneksirajo… Da se naredi skupna drzava… Haaaaa😂
Jedva cekaju da vas prime.
Prou predstavljam si vas z unimi glupimi zabitimi facami.
Jebala vas skola da vas jebala. Sta se naucili? Da se pufnete in da delate dok ne omagate. Eeeee telad
Hihihi huhuuhu agaagaaga hihihi
Sam repliko ce pogledas use ti je jasn. Eto slovenke. One prave. Lahka, glupa, slepa, destruktivna, mutava in nekdo ki z njim ne mores nic.
Aha pa se crnooka…
Slovenski jezik zaničuješ, zaničuješ Slovenijo, zaničuješ Slovenc, a žreš naš kruh, dobivaš našo socialko.
Kako se lahko tako ponižaš, da živiš med ljudmi, ki jih zaničuješ, v državi, ki jo daješ v nič in jemlješ denar od nas?
Ti v Srbiji ne dajo za jesti, da moraš v Sloveniji prosjačiti?
spet srbini, 25.06.2021 ob 19:48
Spet Srbini na delu. Mene samo zanima kaj delate Srbjanci v Slo? Zdrahe delajte v svoji domovini. Tu ne rabimo zdraharjev. Vedno ste zakuhali kako vojno in zaradi vas so umirali nedolžni ljudje.
Naši predniki so bili neumni, da so šli v YU, kjer ste nas Srbajnci zatirali in izkoriščali. Škoda, da ni že leta 1918 razpadla.
Smo bili na nivoju Avstrije, smo šli v Yu, so nas zajedali Srbjanci, še dobro, da smo se jih rešili.
Jaz mislim da v vsaki državi se lahko dogajajo nepravilnost in zarad posameznikov sedaj cel narod kriviti je malo mimo. Jugoslavijo je vodil Hrvat Tito, ki čeprav mu je bila mati Slovenka neki vtis Slovenstva ni dajal. Pa zadnji predsednik Jugoslavije, ki je trudil da bi Jugoslavija (s pomočjo ZDA) obstala se je tudi izrekel za Hrvata. V njegovem življenjepisu piše glede sojenja Miloševiču: Takrat je že skoraj osemdesetletni Ante Marković potrdil, da sta mu oba, Slobodan Milošević in Franjo Tuđman, potrdila, da sta se marca 1991 v Karadžordževu sporazumela o delitvi Bosne in Hercegovine…
In v Jugoslaviji so verjetno bile storjene marsikatere nepravilnost s strani Srbov ampak mislim pa da niso bili edini. Za to kar je storil Stalni, ki niti ni bil Rus po narodnosti tudi zgodovinsko gledano ni ravno vse Rusija kriva…
Enkrat sem se z enim doktorjem zgodovine, ki preučuje Slovence pogovarjal in je rekel da je Slovenija velika kot ena pokrajina in to da je Slovenija ozemljsko tako majhna in je izgubila ozemlje na Severu, Zahodu in Jugu pa po moje nima veze Srbija prav nič. Pri Arbitraži so upoštevali nek komunistični dogovor med Slovenskimi in Hrvaškimi komunisti. Tako da ko toliko udrihate čez Srbijo ne vem če je vedno prav….
Pa tudi ko berem Siol pa Novo24… stalno nekaj čez Srbijo in Srbe… še enkrat je nek Hrvaški raziskovalni novinar dejal naj bi po razpadu Jugoslavije črpali iz bank prav vsi vodilni politiki iz vseh držav…. Pa če pustimo zgodovino pri miru, kar je je, ampak ko je Jankovič dal kak čuden političen predlog, ki mogoče ni bil nujno dober za Slovenijo in ga tudi izvedel enkrat niso desni blokirali…
Ne vem sicer kdo upravlja gugle, včasih sem vtipkal vlada rs Slovenije in mi je ven metalo rezultat Vlada Republike Slovenije ob strani pa napisano v cirilico, kot da nekdo provocira… Sem vtipkal Janez Novak pa mi je kot rezultate dajal Arabske strani in podobno… Kar je je.
Jaz mislim da če je prijateljski odnos z vsako državo s tem ni nič narobe.
nikakor to ni šlo, 25.06.2021 ob 21:08
Slovenski jezik zaničuješ, zaničuješ Slovenijo, zaničuješ Slovenc, a žreš naš kruh, dobivaš našo socialko.
Kako se lahko tako ponižaš, da živiš med ljudmi, ki jih zaničuješ, v državi, ki jo daješ v nič in jemlješ denar od nas?
Ti v Srbiji ne dajo za jesti, da moraš v Sloveniji prosjačiti?
A kako se jaz lahko tako ponizam?
Stari dej bod tih. Tupite lepopis lepopis a ja vam govorim da se besede z koncnico ska ske ski itd ne pisejo z veliko zacetnico.
Pa vidis da ni sami ne znate. Radite tamo po citave dane za minimalca. Lizete dupèta anglofafonima, jenikjima, zajaše vas ko stigne a tebi je bitan lepopis… Halo??
Obrnjeni na glavo, 25.06.2021 ob 21:12
Jaz mislim da v vsaki državi se lahko dogajajo nepravilnost in zarad posameznikov sedaj cel narod kriviti je malo mimo. Jugoslavijo je vodil Hrvat Tito, ki čeprav mu je bila mati Slovenka neki vtis Slovenstva ni dajal. Pa zadnji predsednik Jugoslavije, ki je trudil da bi Jugoslavija (s pomočjo ZDA) obstala se je tudi izrekel za Hrvata. V njegovem življenjepisu piše glede sojenja Miloševiču: Takrat je že skoraj osemdesetletni Ante Marković potrdil, da sta mu oba, Slobodan Milošević in Franjo Tuđman, potrdila, da sta se marca 1991 v Karadžordževu sporazumela o delitvi Bosne in Hercegovine…
In v Jugoslaviji so verjetno bile storjene marsikatere nepravilnost s strani Srbov ampak mislim pa da niso bili edini. Za to kar je storil Stalni, ki niti ni bil Rus po narodnosti tudi zgodovinsko gledano ni ravno vse Rusija kriva…
Enkrat sem se z enim doktorjem zgodovine, ki preučuje Slovence pogovarjal in je rekel da je Slovenija velika kot ena pokrajina in to da je Slovenija ozemljsko tako majhna in je izgubila ozemlje na Severu, Zahodu in Jugu pa po moje nima veze Srbija prav nič. Pri Arbitraži so upoštevali nek komunistični dogovor med Slovenskimi in Hrvaškimi komunisti. Tako da ko toliko udrihate čez Srbijo ne vem če je vedno prav….
Pa tudi ko berem Siol pa Novo24… stalno nekaj čez Srbijo in Srbe… še enkrat je nek Hrvaški raziskovalni novinar dejal naj bi po razpadu Jugoslavije črpali iz bank prav vsi vodilni politiki iz vseh držav…. Pa če pustimo zgodovino pri miru, kar je je, ampak ko je Jankovič dal kak čuden političen predlog, ki mogoče ni bil nujno dober za Slovenijo in ga tudi izvedel enkrat niso desni blokirali…
Ne vem sicer kdo upravlja gugle, včasih sem vtipkal vlada rs Slovenije in mi je ven metalo rezultat Vlada Republike Slovenije ob strani pa napisano v cirilico, kot da nekdo provocira… Sem vtipkal Janez Novak pa mi je kot rezultate dajal Arabske strani in podobno… Kar je je.
Jaz mislim da če je prijateljski odnos z vsako državo s tem ni nič narobe.
So Slovenci pobijali po Bosni, so Slovenci posiljevali po Bosni?
So Slovenci s tanki vdrli v Srbijo?
Pa kdo še danes časti Miloševiča in ostal vojne zločince? Predvsem pa kdo jih je izvolil?
V Sloveniji se je zadeva k sreči hitro končala. Imeli smo tudi močno podporo Nemčije in drugih držav, da so nas hitro priznali.
Kaj so počeli pa Srbi po BIh, Hrvaški je pa groza. Je pa res, da tudi Hrvati niso bili ravno angelčki, so tudi pobijali po Bosni, a vendar so potem stopili na stran Bosancev.
Še so žive grožnje Srbov v Sloveniji, ki so grozili, da bodo pobili vse Slovence. Take stvari se ne pozabi.
Somebody705, 25.06.2021 ob 21:16
A kako se jaz lahko tako ponizam?
Stari dej bod tih. Tupite lepopis lepopis a ja vam govorim da se besede z koncnico ska ske ski itd ne pisejo z veliko zacetnico.
Pa vidis da ni sami ne znate. Radite tamo po citave dane za minimalca. Lizete dupèta anglofafonima, jenikjima, zajaše vas ko stigne a tebi je bitan lepopis… Halo??
Bil si gnoj in ostal boš gnoj. Žreš slovensko socialko, zaničuješ Slovenijo in Slovence. Sram naj te bo. Pa itak te ne bo. Si pač izkoriščevalec, ki bi doma v svoji domovini od lakote crknil pa si šel raje v razvito Slovenijo živet na naš račun. V Srbiji bi moral delati pa bi manj dobil kot v Sloveniji socialke.
Sedaj jaz ne vem, če bi bilo bolje da bi Slovenci bili pod Avstrijo ali Kraljevino Jugoslavijo…. pa mimogrede tudi meni se zdi tako pospešeno priseljevanje drugih narodov v Slovenijo malo čudno in iz drugih držav jih je v Sloveniji zelo veliko na visokih pozicijah ampak kaj je Sloveniji Srbija kriva če je veliko Slovencev kot narod že stoletja slabo narodno zaveden in so vsako politično spremembno izgubljali sonarodnjake in ozemlje… Ob 1. ob 2. sv.v. pa po osamosvojitvi, pa ob arbitraži pa tako dalje.
Še dandanes ko se s kom pogovarjam reče mi je vseeno če bi spadali pod Avstrijo in podobno…
Ampak vse slabo pa v Srbiji tudi niso storili. Tule je bil en članek ko naj bi hotli Ljubljansko univerzo ždružit in jo dat v Zagreb pa naj bi nek Slovenski akademik in Kralj posredoval:
“Kralju Aleksandru smo lahko hvaležni, da je univerza ostala v Ljubljani” – RTVSLO.si
spet srbini, 25.06.2021 ob 21:17
So Slovenci pobijali po Bosni, so Slovenci posiljevali po Bosni?
So Slovenci s tanki vdrli v Srbijo?
Pa kdo še danes časti Miloševiča in ostal vojne zločince? Predvsem pa kdo jih je izvolil?
V Sloveniji se je zadeva k sreči hitro končala. Imeli smo tudi močno podporo Nemčije in drugih držav, da so nas hitro priznali.
Kaj so počeli pa Srbi po BIh, Hrvaški je pa groza. Je pa res, da tudi Hrvati niso bili ravno angelčki, so tudi pobijali po Bosni, a vendar so potem stopili na stran Bosancev.
Še so žive grožnje Srbov v Sloveniji, ki so grozili, da bodo pobili vse Slovence. Take stvari se ne pozabi.
Kdo je pa vodil Jugoslavijo ko so pošiljal tanke v Slovenijo. Ante Markovič. Je bil on Srb? Ne ni bil, izrekel se je za Hrvata.
V času pred pametnimi telefoni, ko je bil boljši telefon, manjši. Najprej so bili veliki cigli, potem pa vse manjši in manjši.
Pa so rekli, da je Srbija kot Nokia. Pa zraven slike čedalje manjših Nokii. In fotke SFRJ, pottem samo Srbija in ČG – kaj so bili to ZRJ ali nekaj takega? Potem brez ČG, potem brez Kosova. Čedalje manjša tako kot Nokia.
Veliko srbske sanje so se razblinile.
Obrnjeni na glavo, 25.06.2021 ob 21:33
Kdo je pa vodil Jugoslavijo ko so pošiljal tanke v Slovenijo. Ante Markovič. Je bil on Srb? Ne ni bil, izrekel se je za Hrvata.
Upam, da veš, da je vojno zakuhal Miloševič pa njegova sodrga. Saj veš, vojni zločinci pa to. Na njihovem čelu Srbin Slobo.