Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slovenci – mansarderji

Slovenci – mansarderji

Odgovor je jasen-vcasih so se zidale prevelike hise. Starsi ne zmorejo vec sami vzdrzevati 200kv, mladi si ne morejo privosciti nic svojega in tako je najbolje za obe strani

Ne vem cemu vam to gre v nos, ce na vase zivljenje ne vpliva

Bolje je tako. Saj je večinavprenov grdih in še dodatno pokvari izgled hiš. Včasih so fasade lepe barve, pote po prenovi pa je fasada brezizrazna in bela.

120m2 mansarde + 40m2 prizidek  + souporaba kleti + 2 garaži + velik vrt + delitev položnic

strošek 75k – delali smo koliko smo imeli denarja brez kredita.

za 150k + še enkrat toliko za obresti  kredita dobim koliko m2?

Hvala lepa.

Sem pa že raje v mansardi.

V tujini se gradijo večgeneracijske hiše.

Zelo malo časa npr. potrebujemo veliko prostora. Ko so otroci majhni, a ti hitro zrastejo, potrebe se spremenijo.

Je čisto prav in v redu, da v hiši, z ločenimi gospodinjstvi živita 2 generaciji.

Življenje je sobivanje. Tako je veliko lažje.

Kr nekaj. Skupno življenje več generacij je bilo v naši tradiciji že stoletja. večinoma je tudi dobro vplivalo na družino. Danes pa je to taka sramota.

Kje kdo živi še ne kaže na to kako odrasla je oseba in ali je samostojna ali ne. Lahko nekdo živi v ne vem kakšni hiši pa za to vse stroške plačujejo starši. Potem pa drugi z družino živi v mansardi svojih staršev pa je za prenovo plačal vse sam. Živijo vsak po svojih zmožnostih in željah. Hkrati pa si pomagajo.

Kaj je narobe s tem, če babice in dedki kdaj verujejo vnuke če se z njimi igrajo? In kaj je naroče če gre sin ali hči iz službe pa spotoma nakupi še hrano za starše? Ali pa če jih popoldan pelje v trgovino, ker sama ne vozita? Zakaj si nebi delili stroške ogrevanje, elektrike, vzdrževanje hiše,… Ali je bolje, da stari starši živijo nekje v preveliki hiši samo, da lahko ”dokažejo” kako so otroci samostojni.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9199, 06.03.2023 ob 15:16

Kr nekaj. Skupno življenje več generacij je bilo v naši tradiciji že stoletja. večinoma je tudi dobro vplivalo na družino. Danes pa je to taka sramota.

Kje kdo živi še ne kaže na to kako odrasla je oseba in ali je samostojna ali ne. Lahko nekdo živi v ne vem kakšni hiši pa za to vse stroške plačujejo starši. Potem pa drugi z družino živi v mansardi svojih staršev pa je za prenovo plačal vse sam. Živijo vsak po svojih zmožnostih in željah. Hkrati pa si pomagajo.

Kaj je narobe s tem, če babice in dedki kdaj verujejo vnuke če se z njimi igrajo? In kaj je naroče če gre sin ali hči iz službe pa spotoma nakupi še hrano za starše? Ali pa če jih popoldan pelje v trgovino, ker sama ne vozita? Zakaj si nebi delili stroške ogrevanje, elektrike, vzdrževanje hiše,… Ali je bolje, da stari starši živijo nekje v preveliki hiši samo, da lahko ”dokažejo” kako so otroci samostojni.

ZAto ker tako nikoli ne odrastes in pika.Kar pomeni, da tudi noben se ne zavzame za delo..vsi delajo po sluzbah neki na pol..in čeś naj me odpusti saj imam kje biti!

E da bi vas starsi vrgli ven…kako bi se prijeli dela in se fušali zraven… tako pa zgleda vse lažerno.

Dokazano ampak v Sloveniji si raje lažemo da to ni res! Im ja ce je nekdo v najemu je to sramotno in si bogi a da  zivi v mansardi pri starsih pa ozuni novi Audi ..in kavice okol..to pa si frajercek…

Bili v mansardi, dokler si nismo zgradili svoje hiše na parceli poleg staršev.

In je fino biti blizu. Grem pred službo nekaj metrov stran, da pogledam, kako sta, dam zdravila, inzulin.

Zvečer enako.

Komot tja odnesemo kosilo, večerjo, ju gremo pogledat ali ona2 prideta k nam.

Če kaj potrebujeta  smo zraven. Tudi ponoči.

V preteklih letih pa je bilo fino, ker smi imeli gradbišče pred nosom.

Ker ni bilo treba v najem, samo stroške smo delili. Čeprav je bila tudi izgradnja mansarde velik zalogaj.

Bo pa njuna hiša, parcela, ostala enemu mojih otrok, če bo potreboval.

Raje crknem kot pes v mariborski jesharni kot da grem v mansardo porivat svoje ljubimce nad glavo svojih tastarih. Delajte kar hočete ampak čuatvenega INCESTA je v tej državi ogromno.

Imam mansardo 100+m2 lastni vrt lastni sadovnjak kure pujse koze piscance vinograd gozd svojo SE ostale stroske si delimo.

Pri hisi 4 place + 2 fusa.

Nobenih kreditov.

Pred inflacijo smo vrgli denar na kup in kupili 3 sobno stanovanje za oddajo.

2 otroka.

Ce kdo dobi odpoved ne bi bil konec sveta.

Pac ne bomo sli na kak dopust manj.

martincek99o, 06.03.2023 ob 17:07

ZAto ker tako nikoli ne odrastes in pika.Kar pomeni, da tudi noben se ne zavzame za delo..vsi delajo po sluzbah neki na pol..in čeś naj me odpusti saj imam kje biti!

E da bi vas starsi vrgli ven…kako bi se prijeli dela in se fušali zraven… tako pa zgleda vse lažerno.

Dokazano ampak v Sloveniji si raje lažemo da to ni res! Im ja ce je nekdo v najemu je to sramotno in si bogi a da  zivi v mansardi pri starsih pa ozuni novi Audi ..in kavice okol..to pa si frajercek…

Ta je pa dobra. Zakaj pa potem vsi na minimalcu potem ne fušajo in pustijo državo na miru. Res ste biseri. Okoli 250 tisoč ljudi živi z dneva v dan. Med njimi nešteto družin s otroci. Po tvoji logiki, otroci niso dovolj, da oseba odraste in poskrbi za osnove preživetja neke povprečne družine.

Se bom izrazil na tvojem nivoju. Vsi ki jamrajo so dejansko jambrovci in izkoriščajo sončke, da lahko furajo lenobno življenje.

hfgjdgdf, 06.03.2023 ob 14:15

120m2 mansarde + 40m2 prizidek  + souporaba kleti + 2 garaži + velik vrt + delitev položnic

strošek 75k – delali smo koliko smo imeli denarja brez kredita.

za 150k + še enkrat toliko za obresti  kredita dobim koliko m2?

Hvala lepa.

Sem pa že raje v mansardi.

MIsljen je bilo da se ne zivi z starsim pod isto streho .. ker je bolano za razvoj in ostanes vedno otrok

Mene boli kurac kako in kje drugi zivijo – lahko taborijo, lahko so gozdu, spijo zram mamice na pokopaliscu al pa se odselijo. To da smo se mi v dobrem letu odselili je bila najpametnejsa odlocitev v lajfu, ker imamo danes svoj mir. S selitvijo so tudi sorojenci pobrali premozenje starsev. Prav,  a leta starsev so tudi… dobro placujte.

Drži, in še hiše ne obnovijo staršim ..vse zgleda kot v ukrajini.

Vsak naj živi, kot mu paše. Sicer že dolgo živim sam, natančneje odkar sem šel na faks. razumem pa, da večina ljudi nima denarja za nakup stanovanja, niti se ni smiselno do smrti zakreditirati za to. Podpiram sobivanje s starši, če je to ekonomsko smiselno.

To je sam fovsija.

Sobivanje je zame neprecenljivo. Bližina dragih ljudi, vzajemna pomoč in nizki stroški. Vse in več, kar si lahko želiš.

Jst sm čez 40 pa še vedno zivim v svoji  otroški sobi. O mansardi lahko samo sanjam. Tako mi paše. Ženske ne nameravam niti imet. Za sramotenje in vase družbene norme se mi pa totalno jebe.

Z družino živim v mansardi. Imamo 100m2 mansarde + 30m2 prizidka + garaža za 2+2 avtomobila + soubporaba kleti + SE + deljenje vseh stroškov 2/3 mi+1/3 starša + varstvo in topel obrok za otroke, ko se vrnejo iz šole domov.

Vmes sva nekaj dobila izplačila, nekaj podedovala, nekaj našparala in kupila 3 sobno novogradnjo v kateri je najemniška družina.

Sedaj šparamo in čakamo, če bo kaka nova priložnost za še kako nepremičnino.

New Report

Close