Slovenci na Kanarskih otokih zavrnili evakuacijo
Poljska je Sloveniji omogočila evakuacijo 19 slovenskih državljanov s Kanarskih otokov, a se jih je sedem v zadnjem trenutku odločilo, da “počakajo na ugodnejšo varianto”.
Vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter je izrazil ogorčenje zaradi takega obnašanja in opozoril, da se okno za vračanje v domovino res že zelo zapira.
“To je katastrofalna gesta tudi za naše nadaljnje sodelovanje s Poljaki, kajti zdaj so v Varšavo pripeljali sedem praznih sedežev. Lahko bi vkrcali koga drugega,” je dejal. Ker se Slovenci niso pravočasno odločili, na te prazne sedeže niso mogli vkrcati nekoga, ki je morda ostal v velikih težavah, je izpostavil Šter.
Naj ostanejo tam za vedno in požirajo pesek in vulkanske kamnine, qrbe nesramne egoistične. Zdej se bodo pa še zmišljevali, kako se bodo vozili domov – a jim je tam preveč luštno? Naj jim zaračunajo, vsakemu 10.000 EUR za evakuacijo potem domov – brez možnosti plačila polovičke ali na obroke, izmečki naroda.
Ja pa saj to!!! Najprej so rekli, da gredo, potem pa so si premislili, ko ni bilo več možno ponuditi komu drugemu ….
[/quote]
Če je to res, je to bruka vseh bruk in me je sram kot Slovenko. Čeprav si res težko predstavljam, da niso koga na letališče naročili na stand by, za vsak slučaj … oziroma gotovo je bil tam kdo, ki bi izkoristil prazen sedež, pa mogoče čisto zaradi birokracije ni šlo.
Grdo od njih. Lahko bi že v štartu rekli da ne gredo in bi lahko pripeljali še kakšnega drugega iz kakšne druge države.
Jaz pričakujem da jim zaposleni na konzulatu tud telefona več ne dvignejo. Kaj šele da jih bi reševali na kakšršen koli način. Naj se znajdejo sami kakor vejo in znajo. Lahko pa si najdejo drug bolj ugoden let čez kake pol leta.
Vprašanje, kaj pomeni ugodnejša varianta. Mogoče so jim hoteli zaračunat za pot 1000 eurov ali še več po osebi.
Slovensko veleposlaništvo je še pred prejšnjim vikendom svetovalo ljudem, naj si kupijo komercialne polete, da jim ni nič znano, če je Slovenija organizirala posebne polete za Slovence, ki so v času zaprtja Italije, bili v Italiji in da jim ni nič znano, da bi bilo mogoče tudi v Sloveniji, kot to delajo že ves čas v Avstriji za svoje ljudi, organizirati posebne polete.
Ta svetovanja so nadaljevali tudi po tem, ko sem jim povedala, da si je hčera kupila druge karte, drugo jutro (v nedeljo) pa so ji let odpovedali. Svetovali so mi, da se celo odpelje z letalom na Gran Canario, da bi naj od tam še vse delovalo. Ko bi hčer prišla tja, kdo bi ji garantiral, da bi lahko odletela v Evropo? Nihče!
Še od tam so ostale samo karte od 1000 eurov navzgor. Po moje so jim hoteli za te karte zaračunat kake 2000 eurov in so si ljudje premislili, ker niso zbrali denarja. Zakaj nihče ne pove, koliko bi jih stala ta pot? Ker apartmajem je cena tako padla, da stane 8 dni luksuznega apartmaja sedaj eno osebo 30-40 eurov, če grejo 4 v en apartma. Zdaj pa računajte.
Najprej smo bili tudi mi vsi v strahu, kaj bo, če ostane hčera tam, nato ko smo videli, kako so cene apartmajem padle, smo vse variante nad 1000 eurov prečrtali, ostalega tako ni bilo in se odločili, da ne bomo tvegali in kupili karte še za tri avione in bi nam vsi denar pobrali, drugo jutri pa poslali sporočilo, da je let odpovedan.
Kaj pa imate v teh časih naokoli za ffrfotat, vse kar vas doleti je čisto pravično!
[/quote]
To pa zato, ker nihče, ne Italijani, ne Slovenci, ne ena država v Evropi takrat še ni opozarjala na to, da je 60.000 Kitajcev zaposlenih na severu Italije, polovica pri italijanski “visoki modi” in da so vsi leteli na Kitajsko ravno v času pred izbruhom virusa. Karte je imela kupljene že dva meseca prej, ko je šla na pot, v Španiji še ni bilo nič, na Tenerifih pa še manj oz. niti enega primera okužbe.
Če bi imeli ta podatek
To pa zato, ker nihče, ne Italijani, ne Slovenci, ne ena država v Evropi takrat še ni opozarjala na to, da je 60.000 Kitajcev zaposlenih na severu Italije, polovica pri italijanski “visoki modi” in da so vsi leteli na Kitajsko ravno v času pred izbruhom virusa. Karte je imela kupljene že dva meseca prej, ko je šla na pot, v Španiji še ni bilo nič, na Tenerifih pa še manj oz. niti enega primera okužbe.
Če bi imeli ta podatek
[/quote]
Ja in kdaj je šla na pot če je imela karte dva meseca prej? A ni takrat že marsikaj bilo? Bi pač vrnila karte, noben ji ni držal pištolo na glavo da mora it.
Pa ti izgovori na vlado, ki je itak zassrala. Kako je pa bilo marsikomu jjasno da če je v ITA sr.anje bbo ziher tudi pri nas?
Komu je bilo februarja jasno, da bo pandemija? Če znaš najt en prispevek na bilo katerem forumu, kjer je bilo vsaj 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudem “jasno”, da bo pandemija, častim. Prvotni let nazaj je bil planiran za ponedeljek in če ne bi Avstrija napovedala prepovedi letov iz Španije s ponedeljkom, se še Avstrijcem ne bi nič sanjalo o kakih problemih v Španiji, Slovencem pa sploh ne.
Komu je bilo februarja jasno, da bo pandemija? Če znaš najt en prispevek na bilo katerem forumu, kjer je bilo vsaj 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudem “jasno”, da bo pandemija, častim. Prvotni let nazaj je bil planiran za ponedeljek in če ne bi Avstrija napovedala prepovedi letov iz Španije s ponedeljkom, se še Avstrijcem ne bi nič sanjalo o kakih problemih v Španiji, Slovencem pa sploh ne.
[/quote]
Ja meni npr, glede na navade in psihologijo zahodnjakov, je bilo kristalno jasno da pandemija BO, je bilo le vprašanjee časa. Niti pod razno ne bi nikamor rinil.
Veliko zgražanja, čeprav nihče ne ve, če in koliko je hotela Slovenija zaslužit na nesreči drugih.
In tudi ne poznam Slovenca, ki ne bi izkoristil nizkocenovnih prevoznikov, tako da bi se prav vsak od vas lahko znašel v tej situaciji. Ajde ne rečem za Pakistan in ostale nevarne države, za katere so objavljeni podatki o stopnji varnosti letenja tja, v tej situaciji bi se lahko znašel vsak od vas. zato ne obsojajte, dokler ne slišite cen ponujenih kart. Še potem ne bo smel nihče obsojat, ker še vedno ne bo vedel, za kako situirane ljudi gre. Informacija je napisana tako, kot da gre za razvajene sinčke bogatih staršev, lahko pa gre za take, ki so komaj spravili skupaj za nizkocenovni let in si leta nazaj ne morejo privoščit.
Brez zamere – če gre letalo samo zaradi njih v zrak, ne morejo letet po cenah nizkocenovcih. Pa če je to 1000 po osebi tudi ni pretirano, glede na situacijo, bi že zdavnaj morali bit doma. zdaj preračunajte koliko boste plačali za apartma za par mesecev, pa boš videla, da ne boš nič na boljšem. Pa bog ne daj da zboli. Ker potem boste keširali od par krat 1000 eur gor.
Ja in kdaj je šla na pot če je imela karte dva meseca prej? A ni takrat že marsikaj bilo? Bi pač vrnila karte, noben ji ni držal pištolo na glavo da mora it.
Pa ti izgovori na vlado, ki je itak zassrala. Kako je pa bilo marsikomu jjasno da če je v ITA sr.anje bbo ziher tudi pri nas?
[/quote]
Da se mi da. Kaj toliko dolgoveziš o meni pa moji hčeri, … ziher zato, ker razpolagaš s prepomanjkljivo informacijo, da bi lahko obsojal ljudi, ki so zavrnili let in zdaj drezaš in želiš zvedet nekaj, na kar bi se lahko obesil, da bi se tema obrnila od tebe in tvojega nesmiselnega komentiranja prvotne teme k meni. Pozabi. Jaz sem spet pri prvotni temi. Cena kart me zanima.