Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Slovenci na Kanarskih otokih zavrnili evakuacijo

Slovenci na Kanarskih otokih zavrnili evakuacijo

To se enostavno mora nehat! Vse to fijakanje po svetu za brezveze! Saj se zdaj krasno vidi kakšno škodo to dela!

Brez zamere – če gre letalo samo zaradi njih v zrak, ne morejo letet po cenah nizkocenovcih. Pa če je to 1000 po osebi tudi ni pretirano, glede na situacijo, bi že zdavnaj morali bit doma. zdaj preračunajte koliko boste plačali za apartma za par mesecev, pa boš videla, da ne boš nič na boljšem. Pa bog ne daj da zboli. Ker potem boste keširali od par krat 1000 eur gor.
[/quote]

Čarter pride letalskega prevoznika manj kot redni komercialni let.

Da se mi da. Kaj toliko dolgoveziš o meni pa moji hčeri, … ziher zato, ker razpolagaš s prepomanjkljivo informacijo, da bi lahko obsojal ljudi, ki so zavrnili let in zdaj drezaš in želiš zvedet nekaj, na kar bi se lahko obesil, da bi se tema obrnila od tebe in tvojega nesmiselnega komentiranja prvotne teme k meni. Pozabi. Jaz sem spet pri prvotni temi. Cena kart me zanima.
[/quote]

Gospa, a lahko prosim poveste celo zgodbo? Torej vaša hči je šla na Tenerife, avto ima na Dunaju. Kaj točno so ji ponudili in za kakšno ceno in zakaj se je odločila ostati tam in ne vrniti preko Poljske?

Gospa, a lahko prosim poveste celo zgodbo? Torej vaša hči je šla na Tenerife, avto ima na Dunaju. Kaj točno so ji ponudili in za kakšno ceno in zakaj se je odločila ostati tam in ne vrniti preko Poljske?
[/quote]

Moja hčera in njen avto sta doma. Prvotno načrtovani let ni bil preklican, preklicane so bile karte, ki jih je kupila za nedeljo v soboto.

In ta post je lahko napisal sedaj le nekdo in španskega veleposlaništva, ker samo on pozna to zgodbo, kako sem obupano želela dobiti od njih informacijo, kaj se dogaja, pa mi tega niso znali povedati, dajati so znali samo nesmiselne nasvete, kako si naj kupi karto do Londona, Budimpešte, čeprav je bilo že dan prej za Budimpešto vse razprodano in da .. eh..pritlehn ta post … res .. žalostno

Da se mi da. Kaj toliko dolgoveziš o meni pa moji hčeri, … ziher zato, ker razpolagaš s prepomanjkljivo informacijo, da bi lahko obsojal ljudi, ki so zavrnili let in zdaj drezaš in želiš zvedet nekaj, na kar bi se lahko obesil, da bi se tema obrnila od tebe in tvojega nesmiselnega komentiranja prvotne teme k meni. Pozabi. Jaz sem spet pri prvotni temi. Cena kart me zanima.
[/quote]

Ma glej, ne gre se za tebe in tvojo hči per se, stvar je le v tem, da so točno taki fičfiriči ki jih ne briga nič razen lastnega užitka in ki so cepljeni proti uporabi lastnih možganov, zanesli korono k nam. Saj bi verjetno itak prišla, (pa a veš da so pri nas tudi kitajci ki tudi potujejo), ampak morda malo kasneje in ne bi se širila ravno preko zdravstvenega osebja.

Jaz samo upam da se bo po tem svet streznil in da bo konec tega masovnega,, nepotrebnega fijakanja po svetu.

Komu je bilo februarja jasno, da bo pandemija? Če znaš najt en prispevek na bilo katerem forumu, kjer je bilo vsaj 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudem “jasno”, da bo pandemija, častim. Prvotni let nazaj je bil planiran za ponedeljek in če ne bi Avstrija napovedala prepovedi letov iz Španije s ponedeljkom, se še Avstrijcem ne bi nič sanjalo o kakih problemih v Španiji, Slovencem pa sploh ne.
[/quote]

Februarja?
Al 31.12.19? Že takrat smo navadn folk vedl. Samo tolk.

Ma glej, ne gre se za tebe in tvojo hči per se, stvar je le v tem, da so točno taki fičfiriči ki jih ne briga nič razen lastnega užitka in ki so cepljeni proti uporabi lastnih možganov, zanesli korono k nam. Saj bi verjetno itak prišla, (pa a veš da so pri nas tudi kitajci ki tudi potujejo), ampak morda malo kasneje in ne bi se širila ravno preko zdravstvenega osebja.

Jaz samo upam da se bo po tem svet streznil in da bo konec tega masovnega,, nepotrebnega fijakanja po svetu.
[/quote]

Uf, sanjaj. Ko bo konec koronce, zelo kmalu potem bo folk pozabil, kaj je bilo – kit ob fin.krizi, kdo jo pa pomni, eksplozija potrosnistva je, vemo, se bolj ponorela …

Potovanja na drug konec sveta bodo pa, ce bodo seveda financno tako dostopna, kot je bilo še bolj masovna…

Tko smo narajeni, cloveska vrsta, z vsakim dnem bolj pozresna, pohlepna … (Uf,ko bi se le motila..)

Prav, ko bodo hoteli domov, sorči, ste imeli možnost, nimate je več.

Februarja?
Al 31.12.19? Že takrat smo navadn folk vedl. Samo tolk.
[/quote]

Ja vseh 60.000 Avstrijcev, ki so se prejšnji teden nahajali v Španiji je butastih. Zakaj ne daš linka do varnostnih opozoril, kake teme iz foruma, nečesa pač, s čimer bi lahko argumentiral/a svoje trditve?

Po bitki smo lahko vsi generali, pred bitko pa se nikomur sanjalo ni o kaki nevarnosti, pa tudi če ni razglašena ne vem katera..peta se mi zdi..stopnja nevarnosti agencije ne vračajo denarja.

Za premalo obveščenost javnosti je šlo in tudi v tem primeru se vidi, da se taji nesposobnost in korupcija, drugače bi napisali, koliko bi morali ljudje plačat za karte. Možen je še kak drugi razlog, a je malo verjeten.

Temu se reče ena beseda na p.. Mene nič ne briga, kako bodo prišli domov, ampak da so moji sorojaki taki bedaki, to pa me boli. Ker sebična golazen, kot so takile, seveda ne razume, da je treba karkoli odpovedat. Naj kdo pove, kdo so. Ah, ja, varovanje osebnih podatkov bedakov in primitivcev. Hudo.

Moja hčera in njen avto sta doma. Prvotno načrtovani let ni bil preklican, preklicane so bile karte, ki jih je kupila za nedeljo v soboto.

In ta post je lahko napisal sedaj le nekdo in španskega veleposlaništva, ker samo on pozna to zgodbo, kako sem obupano želela dobiti od njih informacijo, kaj se dogaja, pa mi tega niso znali povedati, dajati so znali samo nesmiselne nasvete, kako si naj kupi karto do Londona, Budimpešte, čeprav je bilo že dan prej za Budimpešto vse razprodano in da .. eh..pritlehn ta post … res .. žalostno
[/quote]

Vse informacije ste sama napisala zadnjič, ko ste spraševala na forumu, poiščite ta post od zadnjič. Ne domišljajte si teorij zarote. Imam samo dober spomin in napisala ste nick “mama od zadnjič”
Če je vaša hčerka že doma, potem nimate veze s to temo – pogovarjamo se o tistih, ki niso želeli na letalo.

Ja vseh 60.000 Avstrijcev, ki so se prejšnji teden nahajali v Španiji je butastih. Zakaj ne daš linka do varnostnih opozoril, kake teme iz foruma, nečesa pač, s čimer bi lahko argumentiral/a svoje trditve?

Po bitki smo lahko vsi generali, pred bitko pa se nikomur sanjalo ni o kaki nevarnosti, pa tudi če ni razglašena ne vem katera..peta se mi zdi..stopnja nevarnosti agencije ne vračajo denarja.

Za premalo obveščenost javnosti je šlo in tudi v tem primeru se vidi, da se taji nesposobnost in korupcija, drugače bi napisali, koliko bi morali ljudje plačat za karte. Možen je še kak drugi razlog, a je malo verjeten.
[/quote]

Seveda so butasti. In opozorila so bila. Ampak res pa je da neka medla odsvetovanja potovati buttcem ne sežejo.

[/quote]

Če bo tvoja hči samo čakala na vlado in na varnostna opozorila in navodila, jo bo bolj slabo odnesla v življenju. Treba je misliti s svojo glavo.
Za dve grahovi zrni možganov vama je moralo vsaj konec januarja jasno, da se iz Koronine moke na Kitajskem ne bo izcimilo nič dobrega in da je v taki negotovi in napeti situaciji najbolje ostati doma. Ampak ti in tvoja hči sta bili bolj pametni, zdaj pa jok in izgovori. Jaz za take nimam razumevanja.

[/quote]

Res ne vem kaj bi vi radi. Mama ste odrasli hčeri, razmišljate pa kot da ste od včeraj na svetu.

Da vam razložim kako to gre

Ves čas spremljate dogajanje po svetu iz čimveč različnih virov

Vlada odsvetuje potovanja- ne greste nikamor in začnete delati zaloge

Vlada pravi da maske niso potrebne–takoooj naredite zalogo mask in zaščitne opreme

Vlada pravi da ni treba delati zalog-takoj letite pokupit vse kar vam dovolijo finance

itd

[/quote]

Ne obremenjuj se. Preberi kaj sem ti napisala. Pa še to Mladi so fleksibilni in iznajdljivi. Prepričana sem da bo tvoji hčeri tudi ta neprijetna izkušnja koristila v življenju.

Kot pravi pregovor Vsaka reč je za nekaj dobra. Dodajam da je res, samo odkrit je treba za kaj je dobra.

Vse informacije ste sama napisala zadnjič, ko ste spraševala na forumu, poiščite ta post od zadnjič. Ne domišljajte si teorij zarote. Imam samo dober spomin in napisala ste nick “mama od zadnjič”
Če je vaša hčerka že doma, potem nimate veze s to temo – pogovarjamo se o tistih, ki niso želeli na letalo.
[/quote]

Hvala za pojasnilo, ja, res nimam zveze s to temo, ne želim samo da se obsoja te ljudi, temveč da izvemo relevantne stvari, da bomo vedeli, na koga kazat s prstom ali na njih ali na državo.

Jaz sem imela prejšnji vikend izkušnje z predčasno vrnitvijo domov in sem želela predstavit še situacijo, v kateri so bili, preden se je kao dalo vrnit še s komercialnimi leti. S španskim veleposlaništvom bi bilo bolje sploh ne kontaktirat, ker sta dve osebi vztrajno svetovali vračanje domov z dragimi komercialnimi leti, za katere ne bilo garancije, da bodo avioni poleteli, sploh pa kr so bile druge karte v našem primeru odpovedane. Koliko teh letalskih družb bo preživelo in koliko jih bo šlo v stečaj, se ne ve, lahko da tega denarja ti ljudje nikoli več ne bi videli in se zato niso imeli niti možnosti prej vrniti domov, ker panika zaradi corone je nastala komaj prejšnji petek.

Ne obsojajte torej in jih ne imejte za razvajence, dokler ne poznate vseh dejstev.

Naj se javi nekdo, ki ve, koliko so jim hoteli zaračunat za vrnitev domov.

Hvala za pojasnilo, ja, res nimam zveze s to temo, ne želim samo da se obsoja te ljudi, temveč da izvemo relevantne stvari, da bomo vedeli, na koga kazat s prstom ali na njih ali na državo.

Jaz sem imela prejšnji vikend izkušnje z predčasno vrnitvijo domov in sem želela predstavit še situacijo, v kateri so bili, preden se je kao dalo vrnit še s komercialnimi leti. S španskim veleposlaništvom bi bilo bolje sploh ne kontaktirat, ker sta dve osebi vztrajno svetovali vračanje domov z dragimi komercialnimi leti, za katere ne bilo garancije, da bodo avioni poleteli, sploh pa kr so bile druge karte v našem primeru odpovedane. Koliko teh letalskih družb bo preživelo in koliko jih bo šlo v stečaj, se ne ve, lahko da tega denarja ti ljudje nikoli več ne bi videli in se zato niso imeli niti možnosti prej vrniti domov, ker panika zaradi corone je nastala komaj prejšnji petek.

Ne obsojajte torej in jih ne imejte za razvajence, dokler ne poznate vseh dejstev.

Naj se javi nekdo, ki ve, koliko so jim hoteli zaračunat za vrnitev domov.
[/quote]

Na splošno mislim, da gre za pomanjkanje izkušenj in se v dani situaciji niste takoj znašli. No glavno je, da ste rešili vašo zadevo. Eden naukov te zgodbe – ne zanašajte se na neke toge inštitucije kot so veleposlaništva. Ko se potuje po svetu je pomembno imeti rezerven denar, ko pride do izrednih situacij, pa ukrepati hitro, večinoma v samoorganizaciji.

Sem šla gledat prvotno novico. Prvotni post je napisan namenoma zavajajoče, kao da so najprej sprejeli pogoje in se prijavili za let, nato pa v zadnjem trenutku odpovedali. Oni so bili samo prijavljeni za to, da bi radi odleteli domov, niso pa vedeli, za katero relacijo in ceno gre.

Ti ljudje niso odpovedali leta, temveč so ga zavrnili, ker je bil zgleda predrag. Vodja konzularne službe Andrej Šter se je diletantsko spravil k evakuaciji, nobenega od teh ljudi ni vprašal, koliko sploh imajo denarja oz kak let domov si lahko privoščijo, enostavno je domneval, da bodo sprejeli vse pogoje in vsako ceno in obljubil Poljakom, da bo zapolnil let.

https://www.rtvslo.si/slovenija/sedem-slovencev-v-zadnjem-trenutku-zavrnilo-evakuacijo-s-kanarskih-otokov/517802

Ja valljda da morajo zdajj karkolli sprejjet če hočejo domov, okna se zapirajo, pa saj je to že najmanj 14 dni jasno. Kdaj je že bil cel cirkus za en bus ukrajincev čez SLO spravit, teden, 10 dni nazaj? Ne vem kaj tebi ni jasno, a ti bi zdaj še akcije, popuste?

Sploh so si pa čist sami krivi, kaj so pa rinili glih zdaj tja.

Mati k..a, pa kaj tebi ni jasno.
Nekateri smo odpovedali dopust/potovanje že v sredini januarja, takoj ko je bilo jasno, da so težave na Kitajskem.
Ob vsej frekvenci letov je vsakemu normalnemu popolnoma znano, da bo virus pripotoval tudi tja, kamor kitajčki najraje zahajajo. To je Evropa! In nič drugega. Najprej Italija, ki je bila polna tako kitjačkov, ki tam v švic fabrikah okoli Milana na črno šivajo evropske etikete na svoje izdelke, potem kitajčkov, ki so nabrali dovolj kvajev, da so lahko šli pogledat Benetke ( v najbolj zahojeni kitajski vasi visi v zadružnem domu slika Benetk, ki so med njimi pojem turizma). Tvoji pametni hčeri pa to ni bilo jasno.
Če je bila na študentski izmenjavi bi jo lahko predčasno zaključila, vsaj v začetku februarja. Ampak.. pri tako pametni materi tudi hči ne more biti boljša.

Ne, sploh ni bilo drago. Karta bi jih prišla 300 eur, pa so rekli, da bodo iskali boljše rešitve.
Privoščim, da zaprejo vse hotele, karte pa jim zaračunajo po 10.000 eur. Itak, če imajo par mesecev cajta bit brez dela in si tako zmišljujejo, so lahko edino bogataši.
Ali mislijo, da jim bom jz plačevala evakuacijo?

Ena 50plus tam jogo spila polna denarja ko dreka svoje lastne sence se boji bi morala nazaj vse poskrbljeno pa ji je pomojem nek cin can sporocil naj raje ne gre in ker ima polno rit vsega ni sla sej zato pa naj ta virus pobere take kot so oni polne riti in vlecejo denar od drzave pol bo pa na aj prijokala pa. bo spet nas vas socialni problem

Kaj jih sploh vlačijo domov na naše stroške. Tisti, ki so šli prek agencije, naj tudi prek agencije pridejo domov kakor vejo in znajo. Ostali avanturisti naj se znajdejo sami…naj jim bo to enkratna in nepozabna avantura. Špilajo afne po svetu, ko ostali delamo. Domov se pa vračajo samo takrat ko jim zagusti , ali pa ko je treba koristit naš zdtavstveni sistem. Vse jim je treba mastno zaračunat, da bodo naslednjić premislili kolk se bodo še šli avanturiste brez keša.Jaz za take ne mislim delat več.

Mogoče pa se samo niso hoteli vrniti v državo,ki je v totalnem s*anju zato, ker je prejšnja vlada raje sla na vikend kot da bi delala, nova pa je izkoristila situacijo za zvišanje lastnih plač in kadrovanja?

Joj, upam samo, da so si uredili dobro zdravstveno zavarovanje.
Glih sem brala, da so eni Američanki izstavili račun okoli 32.000 dolarjev za zdravljenje COVID-19.

Corris in podobna zdravstvena zavarovanja ne veljajo.

New Report

Close