Slovenci-neizobražen narod
Ne vem, kdo širi laži, da smo Slovenci svetovlajnski izobražen narod, pri nas je {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} visoko izobraženih pod 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, na finskem je recimo okoli 60 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, na Finskem 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}mladine hodi na fakulteto..
Slovenija je agrarna država z zametki storitvenega sektorja, v kateri ima večina ljudi srednjo šolo.Finska je država znanosti in razvoja, v kateri ej večina ljudi visoko izobraženih.
Razmišljajte malo o tem , preden postavljate vprašanja “zakaj nekateri živijo bolje, kot mi”.
Zato pa se želi dvigniti procente visoko izobraženih. Veliko jih sedaj tudi študira, pa čeprav nekoč tega niso zagovarjali. Mene pri tem zelo moti, da je sedaj precej nečednosti. Občutek imam, da narediš faks, če ga le plačaš. Ni treba kaj dosti znoja za diplomo. Sploh če točno veš, kam se vpisati. Da o nekaterih diplomskih nalogah sploh ne govorim, niso vredne tega imena.
Na finskem izredni fax ne stane cca. 4 tisoč evrov na leto kot pri nas ampak je izredni fax brezplačen! Torej živijo bolje kot mi zaradi tega, ker si vsak lahko privošči šolanje pri nas ne! 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naših mladcev je primoranih poprijeti za delo ob polnoletnosti zaradi pomankanja financ v družini in so primorani finančno pomagati svojim staršem na Finskem ne, je bolše socialno urejena mi nismo nikakor! Torej živijo bolje zaradi politike, bolše organizacije, večje dostopnosti, saj je šolanje brezplačno v vsej meri¨, tudi izredni fax, torej država plača vse ipd…Če že pišeš podatke iz tujine, bi prosil da pišeš o vsem in ne o tistem kar ti paše!
Veliko ljudi v sloveniji ne more redno študirati, ker starši nimajo denarja za financiranje, plačevanje stanovanja otroku v Ljubljani, kupovanje knjig, hrane itd…Knjige na finske za šolanje so brezplačne tako za fax, srednjo in osnovno šolanje, da ne govorim kako je dobro poskrbljeno za študentske sobe na finskem, so tudi brezplačne, kaj misliš kdo to financira? Država Finska! Kaj pa pri nas? Ši bone študentske nam zaračunava ki so dejansko predragi! To vse starši plačujejo pri nas in 300-400 tisoč staršev prejema manj kot 400 eurov mesečno prihodkov, s kod bo pa šolal otroka? Markiz zdiš se mi totalni debil!
Debilček (tako si ti imenoval mene, bom še jaz tebe), ti je kdaj padlo na pamet, da če želiš iz vreče kaj VZETI, je treba vanjo DATI?
Ti je padlo na pamet, da SOCIALA stane?
Ti je padlo na pamet, da Finska ustvari precej več, kot mi in si zato lahko privošči tako socialo?
Idiotek, poglej si, kaj delajo Finci, kaj pa mi.A moram še enkrat napisat.Finci vlagajo v RAZVOJ in visoko tehnologijo, mi vlagamo v kuratz palatz, neko prehrambeno industrijo.
Naša država se pohvali z visoko gospodarsko rast, veš da 4 cela in še malo da smo po gospodarski rasti pretazadnji med novimi članicami v evropi in da recimo česka je imela gospodarsko rast 11 cela, tako je sociala stane in naši politiki so dosegli zelo malo,slabo so izkoristili vse! Za nami je po rasti samo še madžarska tako da debilna je tvoja vlada! In tudi ob tej majhni gospodarski rasti se na socialnem področju ni nič izbolšalo, torej me zanima kdaj bi se pa to poznalo na sociali, kdaj bomo sploh imeli od tega kaj? Sociala stane se strinjam, vendar je problem, če jo vladajoiči ne mislijo deliti dobička namreč, takrat se neha socialna država, kar mi že dolgo nismo! IN DEBIL, NE PRIMERJAJ TOREJ SLOVENIJE Z FINSKO!
Debilček (tako si ti imenoval mene, bom še jaz tebe), ti je kdaj padlo na pamet, da če želiš iz vreče kaj VZETI, je treba vanjo DATI?
Ti je padlo na pamet, da SOCIALA stane?
Ti je padlo na pamet, da Finska ustvari precej več, kot mi in si zato lahko privošči tako socialo?
Idiotek, poglej si, kaj delajo Finci, kaj pa mi.A moram še enkrat napisat.Finci vlagajo v RAZVOJ in visoko tehnologijo, mi vlagamo v kuratz palatz, neko prehrambeno industrijo.[/quote]
to povej vladi!!!zakaj pa vlaga v patrije bi bilo bolje v razvoj in izobraževanje mladih!:)
Ninej to je pač neka populacija ljudi, enoceličarjev, ki si želi na vsak način oprati ime SDS ne glede na karkoli, me prav zanima koliko otrok, ki so jim starši zaposleni v Palomi obiskuje Fax, pa ne da ne bi bili sposobni narediti faxa in da nimajo te želje, enostavno si ga ne morejo privoščijo, tako da markiz ko govoriš o izobraženosti in jo primerjaš z drugimi državami, poglej najprej posamezno po državah, kje je fax dostopn in komu je fax dostopn in za koliko denarja je dostopn ter koliko starši teh otrok zaslužijo na mesec in kakšne stroške povleče fax na otroka družini finančno seceda po državi in ti povem markiz , da je pri nas ax najdražji in mi najmanj zaslužimo! In tu moj dragi markiz smo mi daleč od finske in ostalih držav evropskih članic, ne po izobrazbi, naša izobrazba je samo rezultat naše vlade, ki slabo deluje na področju sociale , šolstva ter gospodarsta!
Problem študija so včasih precej reševale štipendije. Večina večjih firm v gospodarstvu je dajala dobre štipendije, omogočala zaposlitve… Sedaj teh firm ni več, ni več štipendij, poseldišno tudi študentov na nekaterih fakultetah primanjkuje. Nedružboslovcev je sploh premalo. Verjetno pa dovolj za tiste službe, ki so še ostale na tem področju. :((((
Precej firm je omogočalo svojim delavcem tudi dopuste v svojih apartmajih. Vsaj nekaj so nudili, danes pa na prste prešteješ še tiste, ki to omogočajo.
Precej delavcev pa je moralo iskat delo v tujini, da so si lahko privoščili dopust v domovini. Zdaj pa delamo v domovini, in marsikoga je sram, če ne dopustuje v tujini… Koga sploh danes zanima dopustovanje v sindikalnem apartmaju? Morda Romune in Bolgare, pa kakega Slovaka.[/quote]
ma daj nehaj, vsi ti ki si jih naštel nas bodo prehiteli, če nas že niso!
ma res ne vem v kateri državi ti živiš, Slovenija ni samo Ljubljana z okolico!
Verjetno iz ekonomskega razloga, tako kot včasih. Le da je bila številka v sedemdesetih letih mnogo višja. Tudi zaradi neprimernega izobraževanja, ker veliko težje dobijo službo zunaj kot so jo dobili pred začetkom eksperimentiranja v šolstvu od leta 1974 dalje. Saj se verjetno še kdo spomni usmerjenega izobraževanja? In kasnejših Gabrovih nevemkakosežetemureče.
Precej delavcev pa je moralo iskat delo v tujini, da so si lahko privoščili dopust v domovini. Zdaj pa delamo v domovini, in marsikoga je sram, če ne dopustuje v tujini… Koga sploh danes zanima dopustovanje v sindikalnem apartmaju? Morda Romune in Bolgare, pa kakega Slovaka.[/quote]
ma daj nehaj, vsi ti ki si jih naštel nas bodo prehiteli, če nas že niso!
ma res ne vem v kateri državi ti živiš, Slovenija ni samo Ljubljana z okolico![/quote]
Ti si šele za luno, če bi kdaj bila v Bolgariji, ne bi pisala takih bedarij.