Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Slovenija & Hrvaška

Slovenija & Hrvaška

Je mogoče prišel čas, da se ti dve državi v skupnem interesu zmanjšanja ekonomskih posledic zaprtja, tesneje gospodarsko in morda tudi politično povežeta?

S Hrvati ni dobro imeti poslov. Eno govorijo, drugo delajo….V glavnem niso mož beseda. Čim manj imeti z njimi. Probleme imajo z vsemi sosedi, ne le z nami. Temu bi se pravilno reklo: vsi sosedi imajo probleme s Hr. Na žalost, tako je.

Ravno razmišljam kateri narod tod okoli nam je najbližje … Madžari, Švicarji, Avstrijci?

Niti slučajno, ker bomo samo nategnjeni, kot smo bili še zmeraj. In povezovati se samo z eno državo je svetovna neumnost. Razočaraš me vsak dan, Nevenič. Sva veliko čvekala o kriptah, tole, kar pišeš zadnje čase, pa ni za nikamor.

Samo ž njimi ne

rigšeoaw, žal mi je, da sem te razočaral. S kom od sosedov bi ti predlagal tesnejše povezovanje?

rigšeoaw, žal mi je, da sem te razočaral. S kom od sosedov bi ti predlagal tesnejše povezovanje?
[/quote]

Pravilo je enako kot v naselju – razumeš se toliko, da lahko kadarkoli prosiš za pomoč, kofetkamo pa ne. Sosede se ima torej na distanci.

Skupaj imamo že nuklearno elektrarno. To je več kot imam jaz s komerkoli v naselju.

Z njimi absolutno nič !

In nategnjeni zaradi nje že stokrat. Ampak v času gradnje nismo bili sosedje, ampak cimri, ne?

In nategnjeni zaradi nje že stokrat. Ampak v času gradnje nismo bili sosedje, ampak cimri, ne?
[/quote]
S Srbi so sicer res skregani, a ne bi hoteli Srbi z njimi imeti nič, tudi če ne bi bili. Tudi s Črno goro se nekaj bongajo okrog meje, pa z Madžarsko (vsaj svoje čase so se).
Z Hrvati je najbolje nič imet.

Z njimi je dobro imeti distanco. Sodelovati, a na temelju korektnih poslovnih odnosov.

Treba se je povezat s Hrvati in bomo poleg skupne nuklearke imeli tudi skupne dopuste.

Z Avstrijci smo staroslovenci en narod, ne prišleki po letu 18, to je druga rasa, saj je jasno da se genetsko skoraj povsem pokrivamo, dober mi smo sedaj precej pomešani s temi balkanci iz zadnjih 100 let, Avstrijci so genetsko Slovenci, enako Bavarci.
Torej Avstrijci in Bavarci.

Pa zakaj se eni enostavno ne preselite v Avstrijo in na Madžarsko pa probajte tam to svoje staroslovenstvo krepit. Pa kdo mislite da vas bo gledal. Že zdaj naše delavce tam tretirajo kot hlapce in so na njihovih minimalcih. In če ne bi dnevno hodili domov tam sploh živet ne bi mogli.
Pa še to mi povejte…koliko avstrijcev in madžarov letni ali zimski dopust preživlja pri nas. Nobeden…ampak na hrvaškem jih je pa ogromno. Hrvatje rešujejo naš zimski turizem, terme…..mi pa njim vračamo poletne. Zaradi mene lahko letališča ostajajo zaprta do vekomaja…Dalmacija je pa najlepša na svetu in mojih skal ne zamenjam za nobeno Tajsko, šri lanko in podobne destinacije.

še nikoli ni prineslo nič dobrega. Še posebej če berač laže in zavaja.

New Report

Close