Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Slovenija je največje morišče po 2.svetovni vojni

Slovenija je največje morišče po 2.svetovni vojni

Ni mi zmanjkalo argumentov, le da jih ti ne bi razumela.

Izdajalci so bili med našimi predniki, ja. Med MOJIMI sicer ne, med NAŠIMI pa ja. Ti si verjetno od nekje priseljena, tam med VAŠIMI jih pa ni bilo, a ne? Z izjemo tistega ne tako daljnega.

Pa vendar, zločini so bili. A zločinci naj bi imeli pravico do pravičnega sojenja. Čemu so pa služili povojni poboji nedolžnih?

ja sedaj me pa rez zanima, koliko nedolžnih je bilo po vojni pobitih???

a komu so služili, preprečitvi kontrarevolucije, po vseh trapastih vojnah je tako, zmagovalec počisti teren. Žal?

kako drugače bi bilo če bi se jim sodilo …….???

Nedolžni bi ostali živi.

Dolga je ….dolga … pot do sprave s samim seboj.
Kakor vas berem ..grem glavo stavit …če bi se zdajle ponovila 2 SV…. bilo bi enako. Večina tukaj gor (razen tistih, ki s s preteklostjo pospravili) .. kljub vaši PAMETI … se vas je sposobna … pobiti med seboj..ne glede na ČLOVEKA. Eni bi ubijali zaradi …foušije .. ko je kdo komu stopil na …žulj, eni zato, da bi prišli na … oblast …slast, drugi spet iz drugega razloga. Razlogov je pa nešteto.

Vsi pa bi radi opravičilo. Zakaj Že? Iz pietete do umrlih Neeeeeeeeee,……. za svoje zdravljenje … kompleksov … ki jih nekateri ne morejo preseči na drug način…

Ko bi bili le na ŽIVE sorodnike tako …navezani kot na … mrtve, haha.

Pa lep dan vsem skupaj!

************* Nasmeh daje življenje, veselje do življenja pa nam daje smisel za nasmeh

žalostno, da lahko nekdo tako razmišlja kakor ti.

z lahkoto … ker gledam ….naprej…. ne nazaj. Gledanje nazaj je lahko zelo obremenjujoča “cokla”, ki največkrat pobere ogromno energije. In z njo se ponavadi ukvarjajo in jo “vlečejo” na plan tisti, ki jim primanjkuje vizije za naprej. Ali pa tisti, ki računajo na korist.. Se opravičujem poklicnim oz. strastnim zgodovinarjem – ne sodijo v ta sklop

************* Nasmeh daje življenje, veselje do življenja pa nam daje smisel za nasmeh

Pik*ica, pod tole se pa podpišem!
Lep pozdrav!

Očitno ne poznaš stavka, pa si ga nisem jaz izmislil, ampak bolj moder mož, ker se že sklicuješ, da gledaš v prihodnost. Gre nekako takole:

Če se ne soočiš s svojo preteklostjo, tudi v prihodnost ne moreš.

To se dogaja nam. Če ne bi bilo tako, ne bi o tem tu govorili. Po desetletjih prikrivanja je planilo na plan. To je “cokla”, ki jo mora odložiti predsednik države za Slovenijo in vse nas in bo delila ljudi toliko časa, dokler to ne bo storjeno.

flashgordon:
Dopolnjujem, da boš razumel. Zajel sem….. v Sloveniji. Pogovor teče o komunistični oblasti, oz. sistemu, ki po mednarodnih kriterijih velja za kriminalnega in zločinskega.

Obsodba tega zločinskega sistema še ni bila storjena. To je namenoma pozabljeno in zamolčano. Trpi pa celotna Slovenija.

ma daj ne pretiravaj, zartadi tega pa zares ne.

tole je pa popolnoma res, večje resnice, že dolgo nisem slišala.

Se povsem strinjam z napisano trditvijo: če se ne soočiš s preteklostjo, tudi naprej ne moreš. Problem večine tukaj pišočih je (izjeme sem že napisala), da se ne morejo soočiti sami s seboj, kaj šele s preteklostjo. Če bi se najprej sami s seboj, potem bi tudi preteklost pustili tam, kjer je!!!
Znana slovenska narodna folklora: pometaj pred sosedovim pragom, da se ti ni treba soočiti s smetmi pred svojim!!!!!!!!

Brskanje po preteklosti naredi ogromno škode sedanjosti. Predsednik se je že opravičil!!!!!!!!!! Naj se vsak novi predsednik vedno znova opravičuje???? Do nezavesti????
Le kaj je npr. sedanji predsednik kot fantič storil hudega? Da bi se opravičeval?

samo eno vprašanje: Se ti opravičuješ za grehe svojega pokojnega deda oz. drugega sorodnika????
verjetno še zdaleč ne!!!!!!!!!!!

lp J

ti dam prav.
pri odprti temi pa lahko poveš svoje mnenje.

Le komu naj se Milan Kučan opravičuje!?

S spoštovanim škofom dr. Alojzijem Šuštarjem, sta naredila, kar je bilo potrebno. So pa pobegli domobranci iz Argentine in drugih krajev preko luže, po domače povedano, požrli veliko živcev gospodu Šuštarju. Nekaj pisem je objavljeno v knjigi “GENERALOV LET”, več jih je pa še v arhivu ljubljanske škofije. Jaz sem jiih prebrala v knjigi. Eno pismo sem napisala tudi tukaj na političnem čveku, pa je “mrknil”.:-))

Milan Kučan, se je rodil 14. janurja 1941, 3 mesece je bil star, ko je okupator zasedel SLOVENSKO OZEMLJE. Več o Kučanu, si preberite sami, je vse dostopno.
Kdo se je klanjal takrat v tistih časih okupatorju, se tudi ve! A ne!?

Ni mi zmanjkalo argumentov, le da jih ti ne bi razumela.

Izdajalci so bili med našimi predniki, ja. Med MOJIMI sicer ne, med NAŠIMI pa ja. Ti si verjetno od nekje priseljena, tam med VAŠIMI jih pa ni bilo, a ne? Z izjemo tistega ne tako daljnega.

Pa vendar, zločini so bili. A zločinci naj bi imeli pravico do pravičnega sojenja. Čemu so pa služili povojni poboji nedolžnih?[/quote]

Joj in ti meni praviš, da ne bi razumela. Tumbaš in tumbaš, sploh ne prebereš drugih, ampak samo po svoje. priseljena pa nisem in tisti, ki niso izdajali slovenskega naroda so MOJI. Ti me pa v vsej svoji obremenjenosti uvrščaj kamorkoli hočeš.

Ja pikica je dobro povedala. Danes ljudje delajo po 200 ur na mesec pa umirajo na obroke. Vlada jim zviša plače za 40 evrov, pa vsi ploskajo. Zdaj se pa čudite, da je komunistom ploskala večina revežev, ko so jim dali kos zemlje, pred tem pa se nikoli v življenju pošteno niso najedli in bili samo hlapci velikim gospodarjem.
Vi pa ploskate za vsako kozlarijo katere se vlada spomni in katera nima nobenih dolgoročnih učinkov, kaj šele, da bi reševala umiranje na obroke.
En mal mem je zadnjič ponosno povdaril, kako je njemu ljuba Janševa vlada povečala otroški dodatek za 8.4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Vas zanima koliko je to. Najvišji otroški dodatek se je povečal za 10 evrov, NAJVIŠJI. Da pa ima nekdo najvišji otroški dodatek mora biti krepko v socialni stiski. In vi ploskate. Potem se pa zraven čudite, da so komunistom ploskali. Svašta.

Dajte se res raje posvetit svojim otrokom in živim sorodnikom, ker preveč jih je osamljenih in hirajo z minimalnimi penzijami (a to ni krivično?), pa vse preveč se dviguje stopnja kriminalitete že med mladoletnimi. To je samo drobtinica problemov s katerimi se soočamo, danes, mi. Denarja za reševanje teh problemov pa bojda ni.

Ne gre za mrtve sorodnike, gre za zločine v času svobode s strani in komande z vrha sistema. Žal mi je ninej, da tega nisi razbrala ali pa, da tega ne uvidiš.

Pik*ica,

Kučan se ni nikoli opravičil za nasilje in umore. Zavedal se je, da opravičilo ni dovolj. Raje je žrtvoval narod, da se cufa, on pa lepo živi v “ladovini”. Bil je dober učenec Mačka. Volk dlako menja, biti ne.

Oni drugi so pa VAŠI?
To so bile tiste zločinske finte po vojni: ta je naš, tisti tam je pa za ubit.

In brezna so se polnila. Zaradi takih in podobnih.

Slovenceljni prtegnjeni!

Za dvesto ur na mesec so le redki živeli dobro. V vseh sistemi in pod katerokoli vlado. In prav je tako.

Ravno za umret pa ni. Tudi 40€ je denar, posebno za takega, ki ima majhne dohodke. Strojanovi preživijo samo z dokladami in socialnim prispevkom, pa se manj pritožujejo kot ti.

Za dvesto ur na mesec so le redki živeli dobro. V vseh sistemi in pod katerokoli vlado. In prav je tako.

Ravno za umret pa ni. Tudi 40€ je denar, posebno za takega, ki ima majhne dohodke. Strojanovi preživijo samo z dokladami in socialnim prispevkom, pa se manj pritožujejo kot ti.[/quote]

40 evrov je denar, a znaš ti cuprat???

zakaj se pa Janša noče opravičiti?

Oni drugi so pa VAŠI?
To so bile tiste zločinske finte po vojni: ta je naš, tisti tam je pa za ubit.

In brezna so se polnila. Zaradi takih in podobnih.[/quote]

Joj mik slabo ti gre tole spreobračanje mojih besed. Ja seveda, ljubim zločince, podpiram njih in njihova dejanja. Ma ti nisi normalen, resno ne.

Ravno za umret pa ni. Tudi 40€ je denar, posebno za takega, ki ima majhne dohodke. Strojanovi preživijo samo z dokladami in socialnim prispevkom, pa se manj pritožujejo kot ti.[/quote]

Ne mik, če bi delali manj kot 200 ur na mesec, si še tistega vsakodnevnega piškavega obroka ne bi mogli privoščit vsak dan.

Tvoja humanost kar kriči iz tega posta.

Pa še drzneš se proglaševati za nekega pravičneža.

“zakaj se pa Janša noče opravičiti?”

To je moralna naloga predsednika države, prvega, drugega,tretjega ali pa, če hočeš desetega.. To bo moral enkrat opraviti predsednik države.

Janša lahko na to samo opozarja. In to je storil.

Ne gre pa za opravičilo, gre za obsodbo sistema kot takega, ki na tak način pride do oblasti in z ustrahovanjem naroda obstaja.

Ti nastopi en problem, namreč tista država, v kateri so se zgodili poboji namreč ne obstaja več, in tudi predsednika nima več že zdavnaj.

New Report

Close