Slovenija je največje morišče po 2.svetovni vojni
No, če me že ravno sprašuješ.
Zato, ker se nakateri še vedno obnašajo tako, kot da se to ne bi nikoli zgodilo. Oziroma, kot da bi se 100.000 ljudi, med njimi ogromno otrok, pobili kar med sabo in sami sebe zmetali v jame.[/quote]
analitik
Daj, malo razčleni tistih tvojih 100.000 ljudi zgoraj, po vrstah žrtev, koliko je enih in drugih? Ne zaradi mene, zaradi drugih tukaj na forumu, saj so bili točni podatki podani v letu 2007. Tudi jaz sem jih že dvakrat napisala.
Odgovorni za ugotovitev teh žrtev so napisali 94.740 žrtev, od teh je domobrancev 14.522, razlika je 80.218 žrtev.
Če si že tako natančen, zakaj pišeš 100.000 žrtev, zakaj ne točen podatek?
Iz tvojega pisanja je razvidno, da vse žrtve pripisuješ osvoboditeljem!
Podatek, 94.740 žrtev se nanaša:
ŽRTVE DRUGE SVETOVNE VOJNE IN POVOJNEGA NASILJA (1941-1946)
Domobrancev je 14.522 oseb.
Razlika je 80.218 žrtev, kdo ima na vesti te žrtve?? Kdo je odgovoren za to navedeno razliko?? Med to razliko spadajo, civili, aktivisti OF, partizanske enote, slovenski četniki, Jugoslovanska kraljeva vojska, vpoklic v tuje vojske, Evropski odpor, Zavezniške enote in vaške straže 865 žrtev.
Za te žrtve so krivi domači izdajalci, žal so nekateri ušli preko luže in vsa leta po osvoboditvi delali prepire, pa še njihove potomce napihovali, nekateri nam sedaj odmerjalo sredstva in vladajo.
Da se ne boš preveč trudil, enega od obsojencev za te žrtve, ki je bil obsojen na 18 let, obsodilo ga je Vojaško sodišče 30.8.1946.leta.
Zakoniti zastopnik Ljubljanske nadškofije, nadškof Alojz Uran, je po pooblaščenki vložil zoper navedeno pravnomočno sodbo v roku, predpisanem v 1. odstavku 20. člena Zakona o spremembah in dopolnitva Zakona o kazenskem postopku ZKP – GE, Uradni list RS, št. 101/2005) zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi kršitve določb kazenskega postopka in kršitve kazenskega zakona. …. (glej stran 157 in 158 V KNJIGI)
Zahteva za varastvo zakonitosti uveljavlja:
1. BISTVENA KRŠITEV določb kazenskega postopka iz 6. točke 1. odstavka 371. člena ZKP KI JE BILA STORJENA s tem, ko je obsojencu sodilo VOJAŠKO SODIŠČE, KI ZA SOJENJE TAKRAT NI BILO STVARNO PRISTOJNO.
(V sodbi je še veliko napisanega, kot v vsaki sodbi. Vsebina je ostala, le Vojaško sodišče ni bilo pristojno! Se je izplačalo??? Beri sodbo tam.)
Vrhovno sodIšče je zadevo v tem obsegu vrnilo Okrožnemu sodišču v Ljubljani v novo sojenje.
SODBA VRHOVNEGA SODIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE Z DNE 1. OKTOBRA 2007
VSI VEMO, DA SE JE DROBNIČ VEČ LET PRIZADEVAL ZA PONOVNO SOJENJE, POD SEDANJO VLADO JIM JE TO USPELO, S SPREMEMBO ZAKONA.
Kaj jaz mislim o tej sodbi, sem že napisala v temi, ki smo jo obravnavali v letu 2007.
V nemških in italijanskih taboriščih so bili duhovniki zato, ker se niso šli vsi izdajalce. Največ teh je bilo iz Primorske. Mnogo duhovnikov se je zateklo zaradi pregnanstva tudi v Mariborsko škofijo k škofu Tomažiču, ker je bil drugačnega mnenja kot Rožman.
Ti pametni frančišek, Asiški!
Ali ti veš koliko je bil star škof Rožman, ko mu je sodilo Vojaško sodišče v Ljubljani leta 1946???
V času sojenja je bil je star 63 let, v knjigi “ŠKOF ROŽMAN V ZGODOVINI”, ki je pravkar izšla, leto 2008, piše, da je njegovo sojenje leta 1946 poslušal preko radia, bil je v Celovcu.
V knjigi so napisani tudi njegovi odgovori. Sem živela v tistem času in vem kaj se je dogajalo. Na njegove odgovore se lahko samo nasmehnem.
Pri izreku kazni je Vojaško sodišče upoštevalo kot olajševalno okolnost, pri škofu Rožmanu, za njegovo visoko starost 63 let.
Ti bi pa danes v “demokraciji” sodil 100 letnikom. Ha, pamet pa taka.
Lahko dokažeš, da mu je sinček zrihtal, da so umaknili ovadbo??
Bodi brez skrbi, tam je tožilka, ki je poskrbela za Rožmana. Pa opusdei.
Malo premisli, kaj pišeš!
tako je, bili so vsi samo ljudje in še vedno smo vsi samo ljudje
malo podatkov, kako nesmiselne in trapaste vojne iztrebljajo ljudi, na povelje nekih kretenov, ki jim narod slepo sledi, medtem ko oni bogatijo na račun trapcev in norcev.
1. svetovna vojna 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} civilnih žrtev,
2. svetovna vojne 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} civilnih žrtev,
Vijetnam 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} civinih žrtev,
Irak 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} civilnih žrtev,
torej kdo je kriv za poboje civilistov, otrok, žensk in starih ljudi, kdo jih pobija.
ma tole 2. svetovno vojno bo potrebno pozabiti, ker se drugače sovraštvo poglablja in s tem nevarnost, da se zopet začnemo pobijati med seboj, samo zato ker to nekomu odgovarja in kuje na ta račun dobiček.
zločinov med vojnami in takoj ppo voji je ogromno, zločin v vojni (po vojnem pravu) je tudi ubiti neobroženega in predanega vojaka, kaj šele civilista, pa se vseeno dogaja da nastrada veliko več popolnoma nedolžnih, tisti ki vodijo oj so namreč dobro skriti. Kdo je sodil in kdo sodi tem ubijalcem, nihče.
zato nehajte, vojne so najbolj umazane in grde zadeva, kar se lahko zgodi človeštvu, če se ne bodo prenehale, ne bomo dolgo živeli in se preperali kdo ima prav in kdo ne. Vojno zakuha par kretenov, ki želijo dobiček, narod pa kod hipnotiziran dviga roko nad sočloveka.
ma za božjo voljo nehajte in se sprijaznite z dejstvom, da se v vseh vojnah delajo zločini, ki se po vojni plačajo tako ali pa drugače.
Kučan se nima prav nikomur opravičit( niti katerkoli prdsednik po njem), saj ni delal zločinov on, niti mi, ki danes želimo živeti v meru in sožitju. Bil je čas peklenske norosti in za to so krivi tisti, ki so to počeli, ni kriv sistem, sistem ne ubija in ne drži puške v rokah, ubijajo ljudje, ki slepo sledijo peščici slaboumnih lhudi, ki hrepenijo po oblasti.
ni se šlo za Slovenijo, šlo se je za oblast in katera koli stran bi zmagala bi počistila za seboj, ma kdaj vam bo to jasno.
Boom, zaradi takega razmišljanja je tako in ne more biti konca. Naslov je “…po 2. svetovni vojni”.
Napisal sem, niso bili ne vaši in ne naši, bili so samo ljudje.
Da pa je kriv sistem, oz. komunistična partija in nje vodilni pa potrjujejo represije še leta po končani vojni. Oprosti, da uporabim tako priljubljen izraz nekaterih tu gor, “ovce” so pa slepo ubogale in omamljene ubijale.
Drugega kot obtoževanje rdečih, belih, škofa, nemcev, izdajalcev ….se tu gor ne prebere. Ali ste kaj rešili s tem ali pripomogli k temu, ali se gremo samo to, kdo bo bolj pameten ali kdo bo koga bolj “zabil”?
Če želite kaj pripomoči, dajte svoje predloge rešitve tega vprašanja. To, da se na vse pozabi ni rešitev, kar se je izkazalo toliko let po teh dejanjih. Zato pišem o možnosti in tudi dolžnosti predsednika države, pa mi je vseeno kdo je, da stori čimpreje ta korak in obsodi komunistično partijo ali totalitarni režim, ki je privedel do vseh žrtev in represij nad ljudmi. Tako bodo zajeti vsi in ne bomo kazali s prstom kdo je bil hujši.
Ninej, saj vem, da veš, da je bila revolucija in boj za oblast. Zato se v tem delu tvojega stavka strinjam:”… bil je čas peklenske norosti..”
Če ni kriv sistem potem mi naj kdo pojasni 65 milijonov žrtev na Kitajskem, odkar imajo tam komunizem.
veš kaj se velikokrat sprašujem, zakaj se najbogatejši posamezniki, tako zelo bojijo komunizma, komunizem sam po sebi sploh ni slab, oziroma veliko boljša ureditev kot strogi kapitalizem, kjer ima peščica ljudi oblast ostali pa so podložniki.
ej mater ste res nekateri slepi, vse se vrti okoli kapitala in kdo lahko pride na oblast, tisti, ki ima kapital, še malo pa bo par vele kapitalistov zavladalo svetu, ostali pa bomo molčeči podložniki, brez svojih lastnih pravic, še čipirali nas bodo, tako kot pse in adijo vse naše pravice.
revolucija je bila vodena z namenom, oblast in kapital vsem , saj vem, ko so vodilni revolucije zavohali oblast so pozabili na delovce (izuzemam Tita in Jugoslavijo v kateri nikoli nismo imeli totalitarnega sistema)in delavci so dobili droptinice, vodilni takoželjeno oblast.
Ne vem kako bi razmišljal v času revolucije, ko je bilo 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} revežev in 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bogatašev, se približujemo enaki ureditvi in to zaradi izpranih možganov, ker nismo sposobni razmišljati s svojo glavo, dobili bomo točno to, kar si zaslužimo.
ninej, ali imajo na Kitajskem komunistično ureditev? Če ne več, ti povem, da komunistično. 65 milijonov ljudi se je pa kar samo fentalo, kot je že enkrat en napisal. To bo to.
Verjameš, da je bil namen revolucije oblast in kapital vsem. Saj ne morem verjet, da to še kdo sploh izjavi in še celo verjame.
En mal mem, tebi še nisem odgovorila.
Vprašal si me ali mislim, da so to žrtve vojne ali zločinskega sistema. Mislim, da je vojna prinesla nek nov sistem, ki ga vsaka vojna prinese. Mi nismo na tem področju nobena izjema. In vsaka vojna je po vojni terjala žrtve. Če me prikrito sprašuješ, kaj menim o komunizmu, ki je takrat prihajal na oblast ti z veseljem odgovorim. Sam sistem sploh ni bil slabo zastavljen, ampak problem je bil v ljudeh. Ljudje so sistem preprosto zlorabili. Zakaj je ravno komunizem postal totalitaren? Če pogledaš na samo idejo komunizma, ti nekako ne gre skupaj z logiko, da bi ravno ta sistem postal totalitaren, če pa je zastavljen na principu vsi enaki. Ampak spregledan je človeški faktor. Kot sem že napisala v postu prej. Zamisli si nekoga, ki v življenju ni imel nič, absolutno nič, niti najedel se ni pošteno, nobene pravice, nič. Potem pa pride sistem, ki mu nekaj da. Čisto logično je, da bo ta človek v tem sistemu videl prihodnost.
Vprašaj se kaj bi se zgosilo, če bi jutri prijavil. Vso premoženje, ki ga ima cerkev bomo odvzeli in ga razdelili med mlade družine, ki nimajo svojega premoženja in živijo v najemniških stanovanjih. In bi se to dejansko zgodilo. Potem bi pa še prijavil, da bo vsem, ki imajo nadpovprečne plače odvzel 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in jih razdelil med tiste, ki delajo za minimalca. In bi se to dejansko zgodilo. Dajem čisto banalen primer, ampak takšni banalni primeri so se po vojni dogajali. Kaj misliš s kolikšnim odstotkom bi Janša zmagal na volitvah?
ksantipa22, hvala za odgovor. Ni prikrito vprašanje, temveč sem te zelo odkrito vprašal. Odgovorila si, vendar ne za zastavljeno vprašanje. Očitno je to tudi tebi težko izreči, namreč, da je komunistični sistem, kriminalen in zločinski. Žal mi je. In, ko bomo to lahko izrekli na glas, se bo pričelo zdravljenje našega naroda. sedaj pa k mojemu odgovoru.
Komunizem je že v sami osnovi zgrešen. Nikoli, nikoli ne bodo vsi ljudje enako živeli. Pod nobenim sistemom, ne komunističnim in ne po demokratičnim. Saj veš, da je demokratični sistem najslabši, vendar pa od vseh do sedaj znanih najboljši. In ta je bil po končani vojni s silo zatrt s strani komunistov.
Pišeš, da so ljudje sistem preprosto izrabili. Ti ljudje so točno vedeli kaj počnejo in kaj sledi. Saj so imeli inštrukcije in učitelje. Da bomo vsi enaki, da ne bo davkov iluzija, preprosti ljudje so temu verjeli, človek z malo razgledanosti pa je vedel, da je to nemogoče. Zato so ga odstranili. Zato je komunizem zločinski in kriminalen. Tega ne more nihče zanikati ali dokazati nasprotno.
Da je bil Kristus prvi komunist pravijo nekateri. Kakšna zmota ali manipulacija. Vzgajal in učil je o ljubezni do bližnjega. Ljubezen do človeka, pa bomo imeli vsi dovolj.
ne komunizem kot sistem ni prav nič zločinski, nasprotno zelo se ujema z krščanskim naukom, vsi enaki, vsi ljubljeni, vsi živijo v izobilju, torej kaj ima sam sistem opraviti z zločini in izkoriščanju človeštva, nič. Nekateri si pač nočete priznati, da je tako, koliko je še ostalo dobrega v RKC in koliko v komunizmu, nič, zakaj, na obeh straneh so ljudje tisti, ki pokvarijo vso zadevo, njihov pohlep po bogastvu, prevladi itd…..denar je moč, žal!
jah in ta tvoj zadnji stavek, kako lepo zveni, ljubezen do sočloveka in bomo imeli vsi dovolj, hmm ali je tak pogled na vse enake v kapitalizmu mogoč, nikakor, kapitalizem dovoljuje gromozanske razlike in dobesedno izkoriščanje ljudi, brez zavor. V kapitalizmu se nikomur ni potrebno opravičevati zakaj bogati na račun revežev(niti RKC; ki ima bogatenje za smrtni greh). Medtem ko v komunizmu, bi se morali, če bi sistem zaživel tako kot je bil zastavljen.
vendar žal na vseh straneh smo ljudje in pravičnega sistema ni, ker ne znamo biti pravični in ne znamo biti nesebični.
komunizem je bil ideologija mnogih prezrtih, revnih in lačnih ljudi, ki so ga šfižili nihče drug kot ljudje, ki so enostavno pozabili, za kaj se sploh v tej idelogiji gre, žal. Ja in na začetku je bila ideologija precej močna in vodilo za pravičnejšo ureditev, vendar pa so tisti, ki so se dokopali do oblasti, je niso več hoteli izpustiti iz rok.
kaj misliš zakaj se je toliko ljudi ogrelo za to ideologijo, ker niso več videli izhoda in cerkev, ki jim bi morala ponuditi rešitev, je raje stala na strani bogatih (od katerih je imela veliko več), kot bi stopila na stran reveža, mah povem ti isti derek, komunizem ali RKC, tako zelo sta si podobna, da skoraj ne morem verjet, da je podobnost le naključna.
niso odstranjali ljudi, ki jim je kapalo, da ta ideologija ne živi tako kot bi morala, takšne so povabili medse in jih s tem utišali, znebili so se tistih, ki so jih ogrožali z morebitno kontrarevolucijo, tako kot to dela ves kapitalistični svet, drugače misleče se je potrebno znebiti, popolnoma enostavno, če želiš ohraniti oblast in svoj kapital, ter oboje širiti po svetu.
demokracija, ja kje zaboga jo pa še najdeš???
ma daj, manipulirajo z nami kakor se jim zahoče, pa naj bodo eni ali pa drugi.
na tole sem ti še dolžna odgovor.
Kitajska nikoli ni imela komunistične ureditve, ampak je popoln totalitarni sistem,že od nekdaj, v katerem posameznik nima pravic, dolžnosti pa veliko. Torej ,njihov sistem se le skriva pod to ureditvijo s katero nima nobene veze.
če pobrskaš malo po netu, boš marsikaj zanimivega prebral ravno o Kitajski, kako se njihov sistem meša z mnogimi in hkrati z nobenim.
Dogodki si vedno sledijo po načelu vzrokov in posledic. Naslov neke niti v nekem forumu pač pri tem ne more biti merodajen. In RKC se je pred vojno zelo pripravljala na podpihovanje represije ter podpirala takrat uvedeno diktaturo. Začetek vojne je tudi tu zmešal marsikakšen načrt. Na žalost. Rožman je bil, vsaj kar se tiče odnosa do komunistov in liberalizma, precej bolj papeški od papeža.
Povejte eno samo državo, državico, kjer ljudje živijo lepo, ker imajo komuniste na oblasti. Morda Severna Koreja? Represije, morije, lakota.
Socializem ja, vladala pa je komunistična partija. Če si branil svoje imetje, pa ni bilo potrebno, da je bilo veliko, si bil likvidiran. Še veliko kasneje, če si povedal na glas politični vic, si šel na zaslišanje in v zapor. Kaj ni KP izvajala in mi živeli v totalitarni ureditvi države? Preganjani svojci, ker so za vse svete prižgali sveče tam kjer so njihove umorili.
Ninej, tvoj drugi odstavek ni verodostojen.
Spremljam kaj se dogaja zadnja leta na Kitajskem. Komunistično oblast občutijo v vsej svoji moči. Velike spremembe in bogastvo je dosegljivo za izbrance.
norTON, tako je. Dokler se ne spomnijo boljše ureditve, je demokratična ureditev države najboljša.
očitno sva živela v drugih državah!
a ni čudno, da se dogaja ta moč in kapital za izbrance, popolnoma legitimno v državah z “demokratično” ureditvijo, pa jih nihče ne obsoja, aja tem je vendar demokracija, o pajade.
končno sva prišla malo bližje, vsaj sistema več ne obsojaš, ampak oblast, ki je sistem izkoristila, torej le ni kriv sistem, ane?
ninej, ja popolnoma legitimno za izbrance, ki so izkoristili zakonodajo, katera ni bila namenoma pod vlado LDS spremenjena in je to omogočala. Da jih nihče ne obsoja ni res. Janez Janša je o tem prvi spregovoril in obsodil vse večjo razliko med državljani in tudi ukrepal s spremenjeno zakonodajo.
Totalitaren komunistični sistem pa obsojam, ker je po vseh mednarodnih merilih kriminalen in zločinski. Tak je bil tudi v moji prejšnji državi. Kje si ti živela, oziroma kako si ti živela v SFRJ ne zanima. Nekateri so se imeli kar dobro.
od kdaj smo sedaj prišli na stranke.
ma dobro, koga JJ obsoja, nasprotno trdi, da nam ne gre slabo dokler leži kruh po smetnjakih, in kaj je tako zelo spremenil v zakonodaji, razen zastavitev delnic, podjetja ki ga kupuješ.
ampak ej, sam lahko zastaviš hišo, ki jo kupuješ pa nikom ništa, kaj praviš, banka ti da kredita kolikor ga hočeš, saj bremeni hišo.
pa pustimo to, itak ni tema o današnji vladi in raznih strankah.
meni ni bilo hudega v prejšnjem sistemu, nasprotno veliko mladim, je bilo veliko lepše in lažje kot je mladim danes, no in kaj je bilo tebi tako težko, ma me res zanima tako kot Booma.