Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Slovenija je največje morišče po 2.svetovni vojni

Slovenija je največje morišče po 2.svetovni vojni

Kaj ni ravno Janša sedel v vladi, ko se je sprejel ta zakon, ki je omogočil izbrancem, da so se divje lastninili?

Haha a sedaj pred koncem mandata je pa JJ obsodil posledice tega zakona hehe. Ja nam meće pesek v oči, Kordež in Šrot se gotovo nista zjokala, ko sta prav pod njegovo vladavino polastninila podjetji, po zakonu ki ga je sprejel Demos s Peterletom in Janšem v vladi.

Kje pa imaš ti te mednarodna merila za ugotavlanje zločinskosti sistema?

Na stranke smo prišli, ker si ti napisala:
“…v državah z “demokratnično” ureditvijo…”

V demokratično urejenih državah nima vse oblasti v rokah ena sama stranka. Vlada parlamentarna demokracija, kar imamo sedaj. Toliko.

Drugi odstavek je čisto sprenevedanje in izmikanje.

Ali je bilo meni lepo ali težko je čisto moja osebna stvar in je ne mislim razlagati.

Naslov teme je: Slovenija je največje morišče po 2. svetovni vojni.
Sem za to, da se držimo teme in ne speljuj teme na dnevno tone zavrženega kruha.

Knjiga: Le Livre noir du Communisme, Robert Laffont, Paris 1997.

Mimogrede, na spletu so pa za Kitajsko napisane še višje številke žrtev komunističnega sistema.

hja si opazil, da sem tole demokratično postavila v navednice, lepo te prosim, spreglej.

ne ne vlada ena sama stranka, vlada jih več z podpisano koalicijsko pogodbo, ki pa najprej zagotavlja interese strank in posameznikov.A ti to ni jasno:)

kaj se sprenevedam in izmikam, ne razumem?

jaz sem tudi zato, vendar, kdo je najprej omenil LDS, JJ in njegovo briljantno vladanje? Dobro si je postlal, a je malo prepozno prišel na oblast, so po večini že vse pobrali in je zanj ostalo bore malo.

teme ne speljujem jaz ampak ti, ker v vsaki temi, tako nevede morda, pohvališ vlado JJ, druge so pa itak vse za en drek.

ti pač bereš knjige, ki so tebi pisane na kožo, jaz želim biti objektivna in berem vse.

no pa smo spet pri sistemu, ma za božjo voljo, kako naj sistem mori, daj prosim pomagaj mi razumeti.

ti meni knjigo jaz tebi film, da boš malo razmislil, kaj vodije delajo z nami.

ZEITGEIST – poglej si ga, je vreden ogleda.

uporabil sem tvoje navednice. Nočem, da se razburjaš in zato površno prebereš moj drugi odstavek. O SDS imam dobro mnenje in to tudi napišem. Mislim, da to ni nič slabega. Poizkusil ti bom pomagati razumeti, kako naj sistem mori. Preberi kar si napisala: “Meni ni bilo hudega v prejšnjem sistemu,…”. Če sem ti kaj pomagal, sem vesel.

pa še to: Naslov knjige je bil namenjen megaboyu.

Res ni dobro hiteti, pride do površnosti.

en mal mem piše:

Totalitaren komunistični sistem pa obsojam, ker je po vseh mednarodnih merilih kriminalen in zločinski. Tak je bil tudi v moji prejšnji državi. Kje si ti živela, oziroma kako si ti živela v SFRJ ne zanima. Nekateri so se imeli kar dobro.

to je točno in to so dejstva.
kdor ni bil LOLEKje je to močno občutil na svoji koži, mnoge to ni zanimalo,
mnogi pa so pragmatično prilagajali (jebala se jim je ZK).
v bistvu si vsaj v naravoslovno-tehniških strokah lahko delal, vse ostalo pa so bile velike smešnice, ki niso bile v stanju preživeti.

to je del zgodovinskih izkušenj, ki ga je potrebno pozabiti, zdi pa se mi, da je najbolj prisoten tudi v večini sedanjih politikov.
verjetno se človek večno gradi, zasuki nekaterih pa se mi zdijo naravnost nemogoči, recimo Potrč, Anderlič…..

ninej piše:

pa pustimo to, itak ni tema o današnji vladi in raznih strankah.

meni ni bilo hudega v prejšnjem sistemu, nasprotno veliko mladim, je bilo veliko lepše in lažje kot je mladim danes, no in kaj je bilo tebi tako težko, ma me res zanima tako kot Booma.

ninej, tebi stvari niso jasne in “nimaš vse pošlihtano”

slovenski kapitalizem je bil nasilno prekinjen prvič leta 1918 in drugič leta 1943, torej ni dosegal normalno primerljivega razvoja z recimo avtohtonim avstrijskim, pred letom 1918 so vsi otroci recimo štajerske živeli slično-primerljivo, recimo v grazu, celju, mariboru, brucku, pravijo, da celo na sp. štajerskem bolje.
komunizem je zasekal, razbil in uničil te razvojne vezi, uničil je podjetnost in podjetnike, uničil je kulturo,vnašal je strah v razmišljujoče in drugače misleče, preprečeval je vse drugačno.

eni so se mu prilagajali (pragmatiki), neumneži in vodljivi so se ga oprijeli, eni smo ga……meni je bilo smešeno, sploh čudno, da “to”lahko funkcionira.
tvoje in tebe pač najdi tukaj notri.

zakaj je sedaj to tako? praviš mladim je bilo lepše.nikoli ni nič zastonj.

“vse se vrati, sve se plati”.

pretrgana vez normalnega-kultiviranega razvoja podjetništva in podjetnikov je bila s prihodom komunistične horde iz gozdov na oblast NASILNO prekinjena. po moje je problem kom. oblast, saj NOB niso bili samo komunisti pustimo to.
vstop v l. 1991 je bil pričakan s premalo dovolj pametnih in podjetniško zrelih ljudi saj je komunizem preprečeval razvoj takšnih ljudi.
takšne, kot je komunizem naredil, so postali podjetniki, dosti njih, mogoče večina sedaj dela tako, kot ti čutiš, dela tako kot jih je komunist. sistem naučil: krade in se tako obnaša.

vse je v ravnotežju
zakaj je meni v Šentilju težje, kakor onemu 200 m vstran v Spielfeldu?
zakaj je onemu v Palomi težje, kakor 100 m vstran?
ni krivde, je odgovornost.

pravi kapitalizem, recimo avstrijski, ne moremo več doseči (razen lopovi)
naš kapitalizem se bo pa 50 let uravnoteževal (celotno obdobje komunizma)
da bo pričel dosegati onega (pravo podjetništvo, razmišljanje ljudi), da ne bom bral….do operacije 4 leta, obsevanja samo v Lj, naročilo k zobarju 65 dni….

mislim, da si tudi ti “zaražena” s komunizmom, mogoče bodo tvoji otroci imeli možnost drugače-pravilno razmišljati.

sicer pa mislim, zgodovina se ponavlja, kriza-ekonomija-strah bo pripeljal stvarnost, da se zopet nekam nasloni, na kaj? zopet na nasprotni pol-komuniste.

v bistvu pa vedi, da je 90-95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi vodljivih (so kot ovce-opazuj),
dosti ljudi sploh ne ve, da imajo neverjetne potenciale, ki jih ne izkoristijo oz. ne znajo, tu nasplošno mislim, ne izkoriščajo vlaganja v znanje in podjetništvo (samozaposlitve)

in če ti uničiš to razliko do 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} si ustavil normalni razvoj.

kakorkoli že, film je bil tebi predlagan, malo si ga poiglej, boš videl tvojo tako opevano demokracijo, ki je le na papirju. Seveda če si ga upaš pogledati.

o dragi moj, meni so stvari popolnoma jasne, za razliko od nekaterih tu, saj ne rečem določene stvari morda še ne razumem, ampak se trudim, opažam pa da smo živeli v popolnoma različnih državah.(no ja zate sploh ne vem če si takrat že živel, če pa si si bil pa verjetno še v plenicah)

podjetništvo praviš da je bilo zatirano, ja kje pa v Jugoslaviji, jaz prav zares ne vem za to, vem samo da sem in še vedno poznam kar nekaj podjetnikov, ki so začeli v Jugoslaviji, pa ne boš verjel, vsi stokajo za tistimi časi, hmm le zakaj?

nima smisla razlagati in se pogovarjati z nekom, ki tistih časov ni intenzivno živel.

malo poglej zgodovino, zakaj se je začela revolucija, ja verjetno zato ker je bilo ljudem lahko in so živeli brez skrbi, saj so kapitalisti pravično delili mezde,deloli so samo 8 ur v čudovitih pogojih, ane.

ja zgodovina se ponavlja, tudi danes je v Sloveniji na račun kapitala veliko revežev in ne bi me čudilo, če bi se zgodovina ponovila, pa živimo v tako opevani demokraciji.

veš kaj ti bom povedala, človeški pohlep je prevelik, in prav noben sistem ne odgovarja pohlepnežem, ki hlastajo za oblastjo in kapitalom, kapital pa je oblast, pa če pogledaš cel svet, povsod je enako, so le majne razlike, pa naj imajo demokracijo, komunistično ureditev itd…..

povsod vlada kapital in posamezniki, ki z njim upravljajo. Saj boš spregledal slej ko prej. Pa poglej si film, ki sem ga predlagala en mal mem, pa ti bo veliko bolj jasno.

nihče pa mi ne bo govoril, da so sistemi krivi, ker niso, ker enostavno ne morejo biti, ker niso živi, še kako živi pa so ljudje, ki upravljajo z kapitalom.

eh nič nisem zaražena z komunizmom (čeprav je ideologija dobra, vendar neprimerna za ljudi), brez skrbi, nikoli nisem bila komunist, hodila sem v cerkev, k verouku, naredila vse zakramnte, se cerkveno poročila, nikoli pa zaradi tega nisem bila šikinirana, kot se na tem forumu tako rado poudarja.

ninej,
hvala za odgovor in moram ti kdaj drugič odgovoriti, gre tudi za nesporazume, mene pa različna mnenja veselijo, edino kar sovražim,
politična zagretost samo za eno opcijo.
v bistvu potrebujemo dobro vlado in dobro opozicijo. zdi se mi, da potrebujemo predsednika vlade, ki bo menedžer in sedaj “opazujem” Lahovnika, ki ni neumen in je blizu temu.

dostikaj ti dam prav, sploh o pohlepu, hvala, filmov ne gledam,
to bi pripomnil, ideologija komunizma je zanič, ni stvarnost, ljudje so vedno pravi, takšni smo.

pa, da bi se še meni malo oči napasle, ne samo tebi, Širca je gutt.

hehe…ideologija je dobra, ampak neprimerna za ljudi?
Dobra ti je ta… za koga pa?

Probaj s prašiči, ne verjamem da bojo zdržal 50 let. Bolj verjetno bi čez par dni pocrkal, pa adijo šunka in pršut…

Ne vem, a se samo ne znaš izražat, al si mal… khm…

Ideologija je zate dobra, samo ljudje niso? Razmišljanje je čist komunistično, raje kot sistem, spremenit ljudi?

ma… sej ni res pa je…

a bejž no, Lahovnik?

trobil skupaj s Školjčem kako ne podpre zaupnice vladi, na koncu sta se pa vzdržala???

brez hrbtenice.

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

hehe: Da počiš od smeha. Ha, ha ….. Čestitam za humor.

ehhh, jaz se odločim zadnji dan, sedaj jih opazujem.
bomo pa JJ
v bistvu vsaj zame boljšega trenutno ni, občutek imam, da je premalo gospodarstvenika.

m

Pa je bil minister za kmetijstvo tovariš Kardelj, pa je potoval po svetu in videl, da so krave v odprtih hlevih.

Pismo, to je pa dobra ideja. Hajd, naredimo pri nas odprte hleve, in so jih, na komando, ubogim prezeblim kravam so pa noge čisto zmrznile pa so jih rešili muk.

Krive so bile krave, seveda.

tudi če voliš JJ, boš dobil koalicijo SDS in SD pa še kakšno zraven, desnih je namreč zmankal.

film si pa le oglej, je dokumentarec in ti da mislit.

Domobranci so izdajalci slovenskega naroda in sodelavci okupatorjev,zato bi si jim še danes moralo soditi in njih obsoditi za dejanja,ki so jih počeli v vojnem času.Vsak mora odgovarjati za zločine in grozodejstva,ki jih je zagrešil,neglede na eni ali drugi strani.Ve pa se kdo se je boril za svobodo in kdo je bil okupator in domači izdajalec-sodelavec okupatorja.To dejstvo se ne more spremeniti,nikoli!!!

Mi lahko prosim razložiš, zakaj potem moj učbenik za zgodovino iz 6. razreda ni več primeren za moje otroke? Glede na to, da se zgodovinska dejstva niso mogla spremeniti.
Zna biti, da se zgodovinske učbenike piše na podlagi konsenza o interpetaciji zgodovinskih dejstev. In se pač v različnih trenutkih različno ve, kdo se je za kaj boril.

Ko se bo vlada zamenjala bodo zopet novi učbeniki.Vsaka vlada priredi učbenike na svojo stran dojemanja zgodovine.

Mi lahko prosim razložiš, zakaj potem moj učbenik za zgodovino iz 6. razreda ni več primeren za moje otroke? Glede na to, da se zgodovinska dejstva niso mogla spremeniti.
Zna biti, da se zgodovinske učbenike piše na podlagi konsenza o interpetaciji zgodovinskih dejstev. In se pač v različnih trenutkih različno ve, kdo se je za kaj boril.[/quote]

zato ker ni primeren učbenik niti samo 2 leti star, ker država daje možnost zaslužka avtorjem in založnikom, pa še cel kup jih je, tako da posamezen učitelj lahko izbira med njimi.

posel je posel, kaj bi knjigarne brez novih in novih učbenikov in delavnih zvezkov, propadle verjetno.

Res je. Komunistična nam je to počela 50 let ( + 12 let).

Nič nimam proti, če nam bi ta to počela še en ali dva mandata.

New Report

Close