SLOVENIJA med dvema balkanskima ognjama
Ti si pa res morala imeti teško otroštvo, da je vse kar je slišati iz tvojih ust, poniževanje, agresija itd…Vidim da imaš nek občutek manjvrednosti, si morda Srbijanka? To bi bila lahko edina razlaga tvoji agresiji in napadalnosti… Sočustvujem s tabo draga pun kufer, a je pun slovenska beseda?
Milsm daš jim izobrazbo, službo, stanovanje, avto in potem te še ponižuje, sramota…
Ti meni nisi dal ničesar, Slovencelj, ne izobrazbe (kako mi jo boš pa dal, revež, če je sam nimaš), ne ostalih materialnih dobrin. Za vse sem se potrudila sama.
Agresija rodi agresijo. Žaljivk na račun drugih narodov, ki jih tako zlahka in na tako primitiven način izrekaš ti in tebi podobni, pač ne prenašam potrpežljivo.
Glede punega kufra pa tole: izberem si lahko kakršnokoli ime, tudi ti se lahko podpišeš kot Rit, če hočeš (mogoče bi ti bilo lažje odtipkati, manj ločil je potrebnih, manjkrat se zmotiš). Pun pomeni v mojem narečju poln in če bi malo bolje poznal Slovenijo, bi verjetno tudi lahko ugotovil, za katero narečje gre.
Mesni burek je boljši, ampak zvečer ga ne bom jedla, hvala za predlog! S kakšno situacijo naj se sprijaznim? Da si razcepljena osebnost? Da si dolgočasen? Da si neizobražen sfrustriran Slovencelj?
Saj te ne bom več gnjavila, ker se mi füčka! Da se z mlini na veter ne da boriti, je odkril že don Kihot.
Komentar dana – Ðoko Kesiæ
S tim u vezi najzanimljivija je pojava Slovenije, trenutno predsedavajuæe u EU. Njen izaslanik, spodoba koja se odaziva na ime Jelko Kacin, sa šarmom svinjarskog trgovca doðe pre neki dan u Beograd i ezopovskim jezikom saopšti da bi bilo dobro da Srbija prva prizna državu Kosovo. To je predstavnik iste one države koja hoæe da prekine diplomatske odnose sa Hrvatskom zbog porcije ribe iz Piranskog zaliva. On je predstavnik iste one zemlje koja hrani šiptarski separatizam veæ 30 godina, zemlje koja je u Srbiji otvorila 1.000 preduzeæa, a odlukom svoje vlade nije dozvolila da nijedan srpski dinar uðe u njihovu privredu.
Ta zemlja danas traži izvinjenje zbog sedam razbijenih prozora na svojoj ambasadi u Beogradu, a uzima sebi za pravo da nam uzme 15 odsto teritorije bez izvinjenja… Dakle, zbog svega toga ja jesam protiv da se spali „Merkator” u Beogradu, ali sam za to da nijedna srpska noga ne kroèi u tu trgovinu, i za to sam da prekinemo diplomatske odnose sa tim danajskim prijateljima.Ukupno gledano, reakcija našeg državnog vrha je mlohava i u parolama. Pitanje je zbog èega veæ danas Republika Srpska nije proglasila nezavisnost i da li bi NATO u tom sluèaju okupirao i Banjaluku? I zbog èega sve opštine sa veæinskim srpskim življem nisu proglasile eksteritorijalnost? Nije sve u parolama, ima neèeg posebnog i u praksi.
Ta kacin ti je dal državljanstvo…, brez njega nebi imela nič!
Verjetno bi še vedno molzla krave nekje v Nišu…
a tule gor lektoriramo svoje replike?
Ninej, v primeru, da nisi PROTI, kar pomeni, da si ZA,:), te lahko predlagam za lektorico tega foruma?
Ti ti ti, grdi Jernej :)))
Mimogrede Jernej.Tudi jaz čekiran srbske forume, da spoznam njihovo
visoko kulturo oz. motivacijo za impresionistično nelogične spremembe
določenih zgradb, v samem centru mesta beograd.
🙂