Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Slovenija, samo se ti zajebavaj. V Italiji je 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} porast!!

Slovenija, samo se ti zajebavaj. V Italiji je 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} porast!!

Nihče ne zganja panike, tudi tule na monu ne. Virus se širi eksponentno in nihče ne ve (še), kakšne so posledice na obolelih ali na tistih, ki so ga že preboleli in imajo certifikat, da so “zdravi”.
Gre za preventivne ukrepe, osnovane na znanih dejstvih.
Ti so tipičen primer, tiščanja glave v pesek. To počnejo noji (živali) in ne ljudje. In ja, rinila boš v gužvo in trosila virus med vsemi, ki smo prisiljeni bivati z noji.

Seveda, ker bi šla še marsikam, si rezerviraj in to takoj, letalsko karto do enega od žarišč. Ne razumemo, kaj še čakaš? Cene so več kot ugodne.

Kitajci so naredili resnično vse, da bi zajezili virus, zato je bilo število žrtev nižje, kot bi bilo sicer.
Vse je opisala nemška študentka iz Wuhana, ki se ji je kljub neokužbi uspelo izviti iz objema Kitajske šele sedaj.
Problem postaja globalen. Nastradal je turistični sektor, letalstvo, logistika, gospodarstvo, bančništvo.
Globina problema je v tem, da so vsa okužena mesta prazna, da je potrebno denar na dolgi rok tudi od nekje dobiti, da se plača zaposlene.
Virus pa ne miruje, temveč se širi dalje.

Ja, se spomnim. Spomnim se tudi, kako nas je bilo otroke strah, ko so nam predvajali filmčke o jedrskem napadu in prikazovali, kot da se lahko zgodi zdaj zdaj. In ko je zatulila sirena, si mislil, da gre zares. Res super okolje za otroke. Ti si očitno želiš živeti v takem strahu in predvsem tako strašiti otroke.
[/quote]

Izvajali so tudi vaje za primer potresa, poplave, požarne vaje, elementarne nesreče. Vse to bi morali početi tudi danes, ne pa da se ob prvem pišu vetriča, dežku, snegu obnašamo kot ovce in čakamo kaj bo država naredila!

“Vežbaj p.t.m.”

Panika je samo na mon. Nobene maske ne vidiš po mestih. Jaz sem bil v Italiji, nobene maske ne vidiš. Ne vem kaj medij snema. Na smučanju. Nihče. Vsi dobre volje, Italijani, Slovenci, Hrvati in itd…ko bi bila panika bi cela Evropa nosila maske, ljudje mislim. Kolega dela v Nemčiji nikogar ne vidiš z masko. Že to dovolj pove,, da medij dela paniko zaradi svoje koristi in nekaj monov in monovk tudi.

V Sloveniji nobenega z masko, na Hrvaškem nobenega z masko, Nemčija nobenega z masko…Italija, kjer sem bil nobenega z masko,Švica nobenega…in vi pravite, da je panika in najbolj smrtonosen virus, se v Afriki, kjer je največ ebole, kjer je v enem letu umrlo štiri tisoč ljudi, saj veste v kateri drzavi a ne ker vse vrste, imaš turiste na vsakem koraku in je res zajeban virus. Ker že pišete o ebolo. Ta virus se imenuje SARS in nima veze z ebolo in hivim budale zmešane.

Včeraj testiranih nekaj čez 200 do 18h. Kasnejših podatkov ni !!!??

No, do takrat ni okuženega!

Kdo ve v kater temi je opis,ki ga je dal uradnik iz kp Kitajske?sem vse pregledala ne najdem.

Jaz sem bila, nimam. In tudi ostali ne, ki sem se pogovarjala. Smo šli potem se na pijačo. V Ljubljano. Ful so prijazni in so rekli, da je brez vezna panika. Da ni nič v primerjavi z stresom, cigareti, alkoholom.

Vem za nekaj cudnih in povsem nepricakovanih smrti v februarju
[/quote]
Tudi jst, lani maja in junija so v neposredni soseščini umrle 3 osebe, čisto nepričakovano, baje je bil infarkt čeprav so po moje prikrivali pravi razlog, sigurno je bila korona.

Ja, se spomnim. Spomnim se tudi, kako nas je bilo otroke strah, ko so nam predvajali filmčke o jedrskem napadu in prikazovali, kot da se lahko zgodi zdaj zdaj. In ko je zatulila sirena, si mislil, da gre zares. Res super okolje za otroke. Ti si očitno želiš živeti v takem strahu in predvsem tako strašiti otroke.
[/quote]

Tudi jaz se spomnim.
En dan prej so nam na delovnem, mestu povedali, da bo jutri NNNP. Zjutraj so pripeljali tiste platnene tunele pod okno in mi smo se en za drugim dol spuščali – to naj bi bila evakuacija. Sirene so tulile, mi smo si nadeli maske in šli v zaklonišče za ene dve uri. Nič nismo bili presenečeni, ker so nam že vnaprej razložili potek akcije.

Edini uporaben učinek teh akcij pa je bil ta, da so bila zaklonišča zmeraj pospravljena in pripravljena za sprejem ljudi. Zdaj ne vem, če je še tako. In pa naučili smo se osnov za nudenje prve pomoči. Seznanili smo se tudi z učinki kemičnega orožja (ki je, mislim, prepovedano) in nevarnosti jedrskega sevanja. Predvsem pa tega, da moramo eden drugemu pomagati v primeru nesreče. To zadnje si oboževalcev Titeka ni dosti prijelo – če pa tistim, ki imajo drugačno mnenje od njih, grozijo s smrtjo.

[/quote]

In si še vedno presrana zaradi jedrske gobice, ki si jo videla na filmčku?

Desnjakarji so porušili zadeve, ki so funkcionirale in sedaj po 30 letih zahtevajo od levakarskih vlad, da zopet vzpostavijo to, kar so sami porušili. Imeli smo vojsko na mejah, ni bilo kriminala, drog, načrte za izredne razmere, vsi so imeli stanovanja, službe in predvsem delujoč zdravstveni sistem!

Če so maske tako brez veze in razkužila tudi, zakaj imajo zdravstvene ustanove na vratih varnostnike, ki pregledujejo njihove zaposlene, ker so toliko razkužil in mask odnesli domov? Ja, vem, brez veze, ne ščitijo, kradejo jih pa vseeno.

Koliko je korone pri nas, o tem se lahko pogovarjava čez dva tedna, tri. V Italiji je številka s 1.000 v enem dnevu skočila na 1.500. In ljudje, ki so bili v Italiji, so raznesli virus po vseh Evropi. Samo v Slovenijo ni noben virus prišel? Si bil/a kdaj v Gorici? Ti veš, koliko tisočev in tisočev Italijanov je vsak dan tam? Po igralnicah, po nočnih klubih, kurben hausih, po trgovinah, po restavracijah. Seveda, po tvoje so vsi ti neokuženi. Latvijka gre v Italijo in takoj naleti na okuženega, da odnese virus v Latvijo. Pri nas pa tisoči in tisoči in noben kakor okužen. Ja, se bereva čez dva, tri tedne.
[/quote]
Ker jih je na tržišču pošlo jih ZAPOSLENI v zdravstvu nosijo domov, zakaj jih nosijo domov, ker jih domači, sorodniki, prijatelji, sosedje prosijo: če lahko daj prinesi par mask za nas za vsak slučaj in ker ima vsak kar nekaj takih prosilcev jih vzame, glede na tisoče zaposlenih v zdravstvu in če vsak vzame 5 kosov gre število v desettisoče odtujenih mask VSAK DAN! torej je treba to ustavit in kontrolirat zaposlene ob odhodu z delovnega mesta, te maske mora ZZZS plačat niso zastonj in če dnevna poraba nenadoma 10x poskoči pomeni, da nekaj ni v redu.
Paničarji nas hočejo na vsak način prepričati in to že nekaj tednov, da imamo obolele ampak to prikrivamo, verjetno imamo tudi mrtve ampak NESPOSOBNA VLADA to zanika in trdi, da pri nas ZAENKRAT ni obolelega in ker ni obolelega imamo nesposobno vlado, ki pojma nima kako ukrepati, sedaj me pa zanima, vsi okoli imajo obolele mi pač zaenkrat ne, le kako bi kritiziral, če bi mi imeli obolele ostali okoli nas pa ne, kako bi šele takrat kritiziral, vlado in zdravstvo, po moje bi doživljal živčni zlom in histerično paniko.
Paniki komaj čakajo na prvega obolelega takrat bo njihova histerija pomirjena, njihove napovedi so se uresničile čeprav mesec ali dva kasneje od njihove 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} trditve o že množici obolelih bodo zadovoljni, ker oni so vedeli, oni imajo zanesljive podatke in tudi za te, ki bodo odkriti morda danes, jutri ali čez teden dni bodo trdili, da to so oboleli že pred meseci, ker oni imajo spet prave in zanesljive podatke in vlada spet laže.

Izvajali so tudi vaje za primer potresa, poplave, požarne vaje, elementarne nesreče. Vse to bi morali početi tudi danes, ne pa da se ob prvem pišu vetriča, dežku, snegu obnašamo kot ovce in čakamo kaj bo država naredila!

“Vežbaj p.t.m.”
[/quote]

Na tvoje stroške, jaz tega ne rabim. Smo že doživeli elementarno nesrečo in preživeli. Ljudje so pa panične ovce v vsakem primeru.

Na tvoje stroške, jaz tega ne rabim. Smo že doživeli elementarno nesrečo in preživeli. Ljudje so pa panične ovce v vsakem primeru.
[/quote]
Kakšne butaste pa ti pišeš? Kje in kako misliš,da se strokovnjaki usposabljajo za reagiranje ob raznoraznih dogodkih – na simuliranih vajah. Takisto bi veljalo tudi za ljudi. Včasih smo imeli v šolah obrambni dan – enkrat je bila simulacija ravnanja ob potresu, enkrat se spomnim, da smo morali v zaklonišče. za varno in pravilno ravnanje je to vsekakor prav. ljudje so panični, če nimajo navodil in ne vedno kako odreagirati.
Če so navodila jasna za primere ravnanja v krizni situaciji, je množica precej bolj mirna in precej bolj zaupa.

[/quote]
Ko bo kaj res, potem se boste spomnili, kako je treba ravnat. Not! In vaši otroci ne bodo imeli pojma, kam in kako. Včasih ( v tistih časih NNNPja) smo v vseh vrtcih vadili potres, požar in kar je še tega. Da se otroci takoj in brez heca postavijo v vrsto in tekmujejo, kdo bo prej zunaj. Ali zlezejo pod mize- odvisno od vaje.
Sedaj pa to samo staršem na sestanku omeniš, pa rečejo, no, ne na dan ko bo dež, počakajte raje na lepo vreme. Potres in požar bosta čakala na lepo vreme?
Mogoče pa bo tvoj tisti, ki bo zadnji, pa ga bo zasulo! Strašimo otroke?
V ZDA imajo vsaj dvakrat na leto v vseh javnih in zasebnih šolah požarne vaje.
Pri nas do požara ne more priti, ker pridejo takoj gasilci, a ne? Resno? Potresa pa tako in tako ne bo, drugače pa bo vzgojiteljica tvojega rešila, druge pa pustila, a ne? Samo tvojega!

[/quote]

Nič ne vem o kakšnem strahu, pa sem iz tistih časov. Te vaje smo jemali kot športni dan in se jih veselili, ker ni bilo pouka. Pa zanimivo nam je bilo, ko smo od blizu videli stvari, ki so nam jih pokazali gasilci, fantje iz CZ, vojaki, policaji. Se spomnim, da sem z veseljem oblekla skafander za ABK zaščito. Filme o jedrskih eksplozijah pa smo gledali tudi po TV, pa nismo doživljali nobenih travm.

1991, ko je šlo zares, sem pa kot odrasla res cvikala. Smo bili kar hitro v kleti, dobro organizirani, pripravljen pomagati s svojim znanjem, ki smo si ga pridobili tudi pri NNNP. Sama sem imela doma še opremo iz CZ, kjer sem bila nekaj časa aktivna. Mož je imel opremo iz JLA, tudi z masko.
Mimogrede, vojaške škornje je pogosto uporabljal tudi kasneje. Zdržali so približno 35 let.

Imamo vlado, ki je v statusu kapitulacije. Predstavniki kapitulantov vam lepo govoričijo, da ne boste preveč prestrašeni, njih pa za vas dobesedno bole qrac, ker niso odgovorni za prav nič. Niti kazensko ne!

Ko bo kaj res, potem se boste spomnili, kako je treba ravnat. Not! In vaši otroci ne bodo imeli pojma, kam in kako. Včasih ( v tistih časih NNNPja) smo v vseh vrtcih vadili potres, požar in kar je še tega. Da se otroci takoj in brez heca postavijo v vrsto in tekmujejo, kdo bo prej zunaj. Ali zlezejo pod mize- odvisno od vaje.
Sedaj pa to samo staršem na sestanku omeniš, pa rečejo, no, ne na dan ko bo dež, počakajte raje na lepo vreme. Potres in požar bosta čakala na lepo vreme?
Mogoče pa bo tvoj tisti, ki bo zadnji, pa ga bo zasulo! Strašimo otroke?
V ZDA imajo vsaj dvakrat na leto v vseh javnih in zasebnih šolah požarne vaje.
Pri nas do požara ne more priti, ker pridejo takoj gasilci, a ne? Resno? Potresa pa tako in tako ne bo, drugače pa bo vzgojiteljica tvojega rešila, druge pa pustila, a ne? Samo tvojega!
[/quote]

Moji otroci so že odrasli, zato ne rabiš skrbet zanje. Zrasli in odrasli brez tega.

Nič ne vem o kakšnem strahu, pa sem iz tistih časov. Te vaje smo jemali kot športni dan in se jih veselili, ker ni bilo pouka. Pa zanimivo nam je bilo, ko smo od blizu videli stvari, ki so nam jih pokazali gasilci, fantje iz CZ, vojaki, policaji. Se spomnim, da sem z veseljem oblekla skafander za ABK zaščito. Filme o jedrskih eksplozijah pa smo gledali tudi po TV, pa nismo doživljali nobenih travm.

1991, ko je šlo zares, sem pa kot odrasla res cvikala. Smo bili kar hitro v kleti, dobro organizirani, pripravljen pomagati s svojim znanjem, ki smo si ga pridobili tudi pri NNNP. Sama sem imela doma še opremo iz CZ, kjer sem bila nekaj časa aktivna. Mož je imel opremo iz JLA, tudi z masko.
Mimogrede, vojaške škornje je pogosto uporabljal tudi kasneje. Zdržali so približno 35 let.
[/quote]

Tudi jaz sem škornje, ki sem jih zadolžil kot rezervist, uporabljal še 30 let za delo v gozdu in plezanju po sadnih drevesih. Bili so neuničljivi. Odlično so se obnesli v vseh vremenskih razmerah in podlagah, razen na ledu.

Itak, da j(a)j(cu) ne bo treba odgovarjati na vprašanja o novi migrantski krizi. Potem bodo pa vsega oni krivi in to zato, ker imajo maske.🤣🤣🤣

Zakaj bi se Slovenija zajebavala? Kake pa maš! Pač mamo srečo, da pri nas še ni virusa.

Ker jih je na tržišču pošlo jih ZAPOSLENI v zdravstvu nosijo domov, zakaj jih nosijo domov, ker jih domači, sorodniki, prijatelji, sosedje prosijo: če lahko daj prinesi par mask za nas za vsak slučaj in ker ima vsak kar nekaj takih prosilcev jih vzame, glede na tisoče zaposlenih v zdravstvu in če vsak vzame 5 kosov gre število v desettisoče odtujenih mask VSAK DAN! torej je treba to ustavit in kontrolirat zaposlene ob odhodu z delovnega mesta, te maske mora ZZZS plačat niso zastonj in če dnevna poraba nenadoma 10x poskoči pomeni, da nekaj ni v redu.
Paničarji nas hočejo na vsak način prepričati in to že nekaj tednov, da imamo obolele ampak to prikrivamo, verjetno imamo tudi mrtve ampak NESPOSOBNA VLADA to zanika in trdi, da pri nas ZAENKRAT ni obolelega in ker ni obolelega imamo nesposobno vlado, ki pojma nima kako ukrepati, sedaj me pa zanima, vsi okoli imajo obolele mi pač zaenkrat ne, le kako bi kritiziral, če bi mi imeli obolele ostali okoli nas pa ne, kako bi šele takrat kritiziral, vlado in zdravstvo, po moje bi doživljal živčni zlom in histerično paniko.
Paniki komaj čakajo na prvega obolelega takrat bo njihova histerija pomirjena, njihove napovedi so se uresničile čeprav mesec ali dva kasneje od njihove 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} trditve o že množici obolelih bodo zadovoljni, ker oni so vedeli, oni imajo zanesljive podatke in tudi za te, ki bodo odkriti morda danes, jutri ali čez teden dni bodo trdili, da to so oboleli že pred meseci, ker oni imajo spet prave in zanesljive podatke in vlada spet laže.
[/quote]
👍

[/quote]

maske zagotovo nosijo domov zdravniki in sestre in ostali, ki imajo dostop v bolnici..V družini imamo dva zdravnika, oba sta že mesec nazaj privlekla domov “nekaj” mask za vsak slučaj. Pa tudi razkužilo, še mož je enega vzel..In ti isti zdarvniki in isto osebje nam po Tv pametujejo, da mask ne potrebujemo, da je še slabše, če bomo uporabljali maske itd.

In si še vedno presrana zaradi jedrske gobice, ki si jo videla na filmčku?
[/quote]

Očitno si premlada, da bi doživela širjenje radioktivnega oblaka prahu tudi nad Evropo iz Černobilske eksplozije leta 1986-ega.

New Report

Close