Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Slovenščina na javni (plačljivi) TV Slovenija

Slovenščina na javni (plačljivi) TV Slovenija

Res me jezi, ker celo v otroških oddajah uporabljajo ljubljanščino. Otroci bi lahko skozi oddaje spoznavali knjižni jezik. In prav jezna sem, še posebaj zato, ker moram plačevat za to, da namesto tega poslušam “modni” jezik.

Inja, se popolnoma strinajm. Tv Slovenija, bi morala imet neke norme. Je pa na žalost knjižnega jezika vse manj. Očitno so nadzorni popolnoma popustili. Nas je pa zelo malo, ki nas to moti.
Lp

Še ena, katero moti… Pa saj ljubljanščina ni uradni jezik. Vsaj na Sloveniji bi se tega lahko zavedali in to tudi spoštovali.

mene tudi moti!
vesela sem, da so moji otroci že prerasli otroške oddaje, da jim ni treba poslušati teh zmazkov..

Se popolnoma strinjam in me zelo motijo te spakedranke. Tak način govorjenja je prisoten tudi v drugih oddajah. Vse to plačujemo!!! Ha!

ja, ja, še posebaj…

Se popolnoma strinjam, mene ta ljubljanščina zeloooo moti. Vesela sem, da sem kot otrok in tudi sedaj gledala italijansko televizijo. Sem se vsaj naučila tujega jezika.

Upam, da nisi mislil(a) resno. Je pa je tudi malo slabša Slovenščina še vedno boljša od dobrega tujega jezika. Mimo grede, kako pa Italijani govorijo na TV – mislim, da so celo slabši od nas.

Tudi meni gre ljubljanski turbo sleng pošteno na živce, samo tale z Italijanščino je pa le malo predebela.

Sam govorim več jezikov, med drugim tudi italijanskega, vendar slovenščina je pa le materni jezik.

lp

Res je, da je Slovenščina materin jezik vendar se ga na slovenski tv ne moreš naučiti in niti izboljšati, pri Itaalijanskem jeziku pa je meni in veliko ostalim pomagala. Res se je videla razlika v besednem zakladu med tistimi, ki smo gledali IT TV in tistimi, ki je niso. Ne moreš primerjat. (tudi v šoli)
Ne me narobe razumet jaz imam tudi rada slovenščino, to je samo moje mnenje in moja izkušnja.

Nope …

… tudi sam govorim Italijanščino zaradi njihovih TV. V Italiji se vedno zapletemo v debate od kje naj bi bil, ker se [tako izrazitih] vplivov narečij ne občuti tako zelo.

Res pa je, da sem bil deležen tega v zlatih 80-ih, ko je RAI bil zakon, komerciala pa nesprejemljiva …

zakaj pa ne usmerite protesta na RTV?

New Report

Close