Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Slovenska demokratska mladina Lukšiča obtožuje zatekanja k diskvalifikaciji

Slovenska demokratska mladina Lukšiča obtožuje zatekanja k diskvalifikaciji

In zdaj živijo v hišah, ki so jih zgradili v socializmu (kot tudi vsi njihovih otroci, v teh istih hišah, ker si svojih ne morejo zgraditi, uživajo pokojnine, ki so si jih zaslužili v socializmu (naše bodo precej nižje). Res se mi smilijo. Sploh tisti, ki so včasih bili najbolj goreči komunisti, zdaj pa so najbolj goreči verniki. Nekaj takšnih je tudi v našem bloku.[/quote]
Velja tudi za boom-a. Če nekaj Ti nisi doživela to, še ne pomeni, da se to tudi res ni zgodilo. Ko smo se v dijaškem domu stepli med sabo fantje, Slovenci proti ostalim narodnostim bivše juge, smo zaradi svoje varnosti odšli domov in špricali pouk. Zaradi tega smo bili klicani na policijo mi in starši. Obtoževali so nas, da smo protidržavni elementi in da razbijamo bratstvo in enotnost naših narodov in narodnosti. Pa je šlo samo za fantovski pretep pa nič drugega. Ljudje so doživeli marsikaj. Ne vem pa zakaj ne bi izkoristil sistem če mi je to omogočeno in s tem marsikaj pridobil zase in družino. Kredite smo morali vse vrniti nič ni bilo podarjeno. Sicer pa ali boš ti sedaj vrnila državi razliko v vrednosti delnic NKBM?

Če se je zgodilo tebi, ne pomeni, da se je dogajalo večini. Če ste take reve, da si niti k pouku niste upali, potem niste za pretep. Bi bilo bolje, da bi se podelali v hlače in dali mir.

To je pač bil moj primer na kakšen banalen način sem dobil kartoteko pa če verjameš ali ne, tvoja stvar. Koliko zapiskov o ljudeh so imeli ne ve noben. Dejstvo pa je, da so ti zapiski obstajali in ljudem je to ostalo v spominu.

Morda zato, ker se nahajaš v prvih vrstah, ko leti kritika recimo na ugodne kredite v Jugi.

In to te je v življenju potem oviralo. Nisi se mogel izšolat, nisi dobil dobre službe, kredita ti niso odbrili…. ??

Tudi neumno podarjenemu konju se ne gleda v zobe.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Morda zato, ker se nahajaš v prvih vrstah, ko leti kritika recimo na ugodne kredite v Jugi.[/quote]
Ugodni krediti? Morda zato ker ga je tričetrt požrla inflacija drugače pa niso bili nič kaj ugodni.Je pa res da so krediti dobili veliki R kot dodatek obrestim ravno zaradi izkušenj z dogodki ob inflaciji.

Tudi neumno podarjenemu konju se ne gleda v zobe.[/quote]
Jasno, si pač izkoristila sistem, popolnoma prav. Tako so pa tudi ljudje v bivši jugi naredili. Če hočeš preživet moraš pač znati izkoristiti dano situacijo.

Oprosti, zapiski so tudi danes. Le da ti ne veš, kaj vse je v njih. Lahko ti napišem primer, kako je ena moja kolegica dobila svojo kartoteko v Sovi. Njen svak (oziroma, njena sestra sploh ni uradno poročena) je bil žrtev kaznivega dejanja. Žrtev, ne storilec. Ni se tepla ona. Ni se tepla njena sestra. Pretepen je bil partner njene sestre. In ima Sova zapiske o njej. Toliko o sivih časih socializma in o tem, kako je danes vse čudovito.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Na srečo ne. Sem bil premajhna riba pa tudi problemov nisem več delal.Je pa bil kaj slab očutek ob misli, da ti lahko težijo tudi zaradi takih neumnosti.Je pa za ustvarjanje neke psihoze med ljudmi dovolj samo vztrajno ponavljanje določenih informacij in bodo ljudje temu verjeli-nasedli.

Pa saj nobeden ne govori da je danes vse čudovito daleč od tega. Sam ne govorte kako je v biši jugi blo vse vredu. cedila sta se med in mleko in sploh in oh.Če je za tebe vredu da je elita imela svoje trgovine raja pa svoje ne vem kakšna delavska enakopravna družba smo bili. So že zapisal tu gor, da so najbolj glasni v hvali socializma in komunizma ljudje, ki ga sploh niso doživeli oz. so bili takrat še v planicah. Še jaz sem doživel le drugo polovico izgradnje socializma pa sem doživel razlike. Le kaj naj rečejo na to tisti, ki so sodelovali od samega začetka? A ni zanimivo dejstvo, da so najbližje socializmu skandinavske države, ki pa so od začetka z kapitalistično ureditvijo.

Misliš, da danes ne dobiš policijske kartoteke, če pride do hudega pretepa in nekdo pokliče policijo? Prav tako jo dobiš.

Nima veze. V obeh primerih je to omogočila država in v obeh primerih gre za njeno oškodovanje. Ali se z obojim strinjamo ali pa oboje kritizirajmo. Vse ostalo je licemerstvo.

Ne vem zakaj bi se moral z obema strinjat ali pa ne. Tuki ni univerzalnega ključa, ampak je trba stvar obdelat od primera do primera, pa še takrat boš naredil napako ker boš stvar presojal z današnjega stališča. Iz napak se je treba kaj naučit, jih v prihodnosti ne boš ponavljal. temelno pravilo napredka.

Ja sam v našem primeru policija ni bila klicana in ni posredovala. Ko pa generalno nismo prišli v šolo so nas pa klical na postajo.Pa če ti držijo pridigo o bratstvu ipd.je pa zlo čuden. Pa ista pridiga v domu in v šoli.

Je že kdo prijavil. Ne, ni čudno, da ti držijo pridigo o bratstvu. Danes ni ti držali pridigo na narodnostni nestrpnosti in če želiš, te obtožili še po tem členu.

Še dober da nisi bila takrat v policiji zaposlena.

New Report

Close