Najdi forum

Splash Forum Politični čvek SLOVENSKA LIPA – NOVA STRANKA

SLOVENSKA LIPA – NOVA STRANKA

V Ljubljani poteka ustanovna konvencija Lipe, na kateri bodo ustanovili novo stranko ter izvolili njene organe.

Bomo videli jeseni, kako visoko bodo kotirale novoustanovjene stranke: Zares, Lipa in stranke, ki so zamenjale svoje liderje (Ljudska…). Kaj bo z NSI se še ne ve….

Sem bivši član SNS-a, sedaj lipe(:
Kdor spremlja po tv parlament, mu je lahko jasno kaj predstavljajo poslanci lipe…Tavševa, Zagorac,Peče…
Upam na čim več takih poslancev…

Jaz nisem član nobene stranke. Sem pa simpatizerka poslanke Tavševe. Moje mnenje je, da je zelo dobra poslanka, da je znala prisluhniti ljudem v okolju.

Kar nekako mi ni šla skupaj z Jelinčičem, za katerega se ve, da govori kar “na horuk”. Na ta način pridobiva volivce in to je vse.

Spet ena kvazi stranka, ki ima namen samo drek mešat.

Na srečo itak ne bodo presegli volilnega praga in jih naslednji mandat ne bo v parlamentu.

Jaz bi dvignil volilni prag na nekje 7{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Tudi jaz. Se strinjam.

Tavševa, če je pametna, naj prestopi pred volitvami v kakšen Zares, recimo.

Hmmmmm… kaj predstavljajo? Nategnjene volilce, če mene vprašate. Drugače se pa počasi poslovite od teh obrazov, ker v novem paralmentu ne bo stranke z imenom Lipa.
Volili ste SNS recimo, ker vam je bila simpatična frizura Saša Pečeta… sedaj ste pa pravzaprav volili kar naenkrat čisto neko drugo stranko.

mmml volil sem SNS, zaradi njenega programa, oz. zaradi zavzemanja poslancev v stranki, ti poslanci so odšli iz stranke zato, ker jim vodilni ni pustil uresničevati zadanih ciljev, menim da bo stranka lipa presegla 7{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tako da to ni bati, čas je že da se ti stari politiki strana(sds, sd lds itd) poćasi umaknejo iz političnega kroga, ker drugega kot obtoževati edn druge itk nič neznajo, če pa storijo kaj dobrega, pa storijo samo takrat ko jih čakajo nove volitve(predvolilni čas), to so kvazi stranke, ki gledajo samo svoj interes, recimo v gospodarstvu…Kar poglejte koliko politikov danes dela v gospodarstvu, tako iz stranke, lds, sd, sds itd SRAMOTA!Amak čez 15 let bo stanje povsem drugačno, ravno zato ker prihajajo nove strane in mladi obrazi!!!Vam napovem usodo lds-a, sd-a, sds-a? Čez 15 let jih ne bo več v parlamentu, ker tudi nova generacija raste, volilcev(:Ti pa ne podpirajo kriminala v politiki, ki se dejansko dogaja!

Ti si pa precej naiven.

Pred 15 leti so bile v parlamentu skoraj iste stranke, kot danes.

Zakaj bi bilo čez 10-15 let vs ebistveno drugače?

A ti res misliš, da bo nekdo, ki je do zdaj volil SD, SDS…zdaj naenkrat volil neko Lipo?

Z “novimi obrazi” in novimi strankami imamo dobre izkušnje…vsak se spomni avanture SMS.

Ti si pa precej naiven.

Pred 15 leti so bile v parlamentu skoraj iste stranke, kot danes.

Zakaj bi bilo čez 10-15 let vs ebistveno drugače?

A ti res misliš, da bo nekdo, ki je do zdaj volil SD, SDS…zdaj naenkrat volil neko Lipo?

Z “novimi obrazi” in novimi strankami imamo dobre izkušnje…vsak se spomni avanture SMS.[/quote]

Zato dragi prijatelj, ker današnji 20-30 letniki, niso hodili na volitve, v roku 15 let bo ta generacija odločala o strankah, današnji 50-letniki in pristaši lds-a, sd-ja in Janše bojo pa takrat skoraj po domače že pod rušo…

Zakaj mladine ne bo volila lds-a,sd-a,Janše?
Zato ker se jim zdi smešno če povišajo otroški dodatek za 3 eura, plačo za 15 eurov, vrtec za drugega otroka zastonj ampak samo če sta dva otroka hkrati v vrtcu(mislm kok pa je takih hehe)pesek v oči, izredni faxs stane cca. 5 tisoč eurov na let razlike med revnimi in bogatimi so tako ogromne in tako je izoliran ta bogati sloj, da ni možnosti da bi kdo izmed mladih kdaj posegel po takem bogastvu itd…
Lahko bi našteval do jutri, dragi moj prijatelj to je plod teh treh naštetih strank…
Danes so mladi šolani in izobraženi in vejo kdaj jim kdo laže in meče pesek v oči(:

Glede SMS-a, če bi bila to danes največja stranka v parlamentu, bi imeli vsi danes vrtce zastonj in ne bi kupili nobene patrije!

Ti bojo ključni volilci, ki hrepenijo po takih olajšavah…

Lipi želim da uspe, najbolj pa poslanki Tavševi, ta si je res zasužila, da sedi v parlamentu, škoda da je niso postavili za predsednico stranke, ker ima veliko simpatizerjev, veliko več kot Peče.

SNS se pa res lahko že enkrat poslovi, ker je Jelinčič že ves čas politikovanja ena prodana duša.

Bo podpredsednica stranke Tavševa.

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&_id=166484

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=166484
Klikaj.
Vabljeni k branju (v okvirčku)
Vklopi zvočnik

Lepo da si 65-letnike kar pokopal. To me spominja na tezo nekega preteklega časa, ko so bili vsi stari, invalidni, pohabljeni, z neprimernimi nosovi, romi… avtomatično “pod rušo”. Ne pozabi, da so ljudje pri 65-tih še v službah in da bodo še dlje čez petnajst let (v Nemčiji trenutno delajo do 67-tega leta starosti).
Do sedaj še nobeni politični opciji ni uspelo vsaj nekaj ponuditi zastonj. Koliko jih je, ki imajo dva otroka hkrati v vrtcu? O, nekaj pa. Poznam primere. Svojega. A se tebi sanja, kako so lahko vrtci dragi? Pa država nima tukaj veliko prstov vmes.
Izredni faks da je drag? Seveda. Logično. Pa študiraj REDNO. Menda je še vedno ZASTONJ.
Razlike med bogatimi in revnimi… zeeeeeeeh…
Če mene vprašaš me nisi niti majčkeno prepričal, zato lahko nadaljuješ z naštevanjem.

P.S. SMS je bila in je še ena velika lumparija, sploh njihov ex. lider D.S.Č. In to naj bi bila največja parlamentarna stranka? Seveda ne bi kupovali patrij. Ne bi imeli s čim.

Se tebi sanja kako so patrije drage? Pa razne misije, Afganistan, Kosovo, Bosna?
Samo to je verjetno preioriteta, pač nekomu moramo lezti v rit, neglede na domačo situacijo!Ja pokopal sem to generacijo, ker je to danes, zapuščina te generacije!
Sanja se meni kako so vrtci dragi, plačujem 300 eurov na mesec skoraj, ravno zato pišem!
Praviš pa pojdi redno na fax?
Verjemem da je bilo tebi lepo postlano, nekateri pa odraščajo nevem morda v dvo sobnem stanovanju s starši in sestrami in je prisiljen že pri 18-ih delati, da rešuje svoj stanovanjski problem ali celo da pomaga staršema pufe odplačevati, tudi to je zapuščina vaša…
Mislm upam da boš čimprej 65 let….
LP

Aja če bojo na oblasti iste stranke kot danes, LDS, SD, Janša, pričakuj da boš delal do 75-tega leta prijatelj…
Kukr jst vem so bile 20 let nazaj ženske recimo, že uppokojena pri 52-tih letih, z 30 let delovne dobe(:
Ldsu pač paše drgač…

jernej,
žal je tako, da zaradi demografije čez 10, 15, 20 let ne bodo ljudje volili čisto nič bistveno drugače kot danes. največji del volilne populacije je namreč danes v srednjih letih in tako takrat ne bo prenehal obstajat. prav tako ne bodo izginila sedanja starejša generacija, naj te spomnim življenjska doba se v povprečju daljša.

Množica mladih, ki jih omenjaš, je pa veliko premajhna, da bi lahko dejansko naredila kakšno spremembo.

Zelo pesimistično rečeno, mladi se lahko zgolj pripravimo na diktaturo starejših, saj bo naš glas vedno manj slišan.

Ja vem na žalost, sej je blo mišljeno provokativno..
Aja mmml, baje nam primankuje tisoč vojakov, hm ja in zaposlili jih bomo do konca tega leta, res mi ni jasno, sem morda kaj zamudil, s kom smo že v vojni?
Računaj 1000 x 700 eurov na mesec, koliko to znese na leto iz proračuna?

Če bi vlada res hotela pomagati mladim, mi verjemi da bi lahko prerasporedila denar in drugje zmanjšala, kjer ga trošimo po nepotrebnem…
Zato se mi zdi smotrno da je pred volitvami , kao pomagala mladim z drugim otrokom v vrtcu free…Zato pravim da je to pesek…Pomagala je retkim, samo zato da se po časopisih lepo piše o njej in tega ni strorila zato ker čuti neko potrebo , da bi nekomu pomagala…

Pa da ne govorim o pedofiliji, kako so pri nas zaščiteni kot sibirski tigri…Tavševa je predlagala drugače, vendar je morda bil kakšen pritisk s strani cerkve in so ovrgli tavšev predlog…
Mislm politika…

Jernejček,

hahaha, to pa ne drži, malo pokukaj na ZPIZ, že mnogo, mnogo preje, je bila delovna doba podaljšana na, … 35 let, za ženske.

Zavajaš!!

Prav pa še prej, se ti zdi to prav? Meni ne…
Se ti zd prav da po 35-ih letih dela , znaša tvoja pokjnina 380 eurov?
Meni ne!Še dom za ostarele več znaša na mesec…

malo preveč pesimizma, sta namreč pozabila, da ima ogromno ljudi v srednjih letih odraščajoče otroke in , da si želimo vsaj za njih lepše življenje.

Torej kako bo stranki šlo, je odvisno le od nje same, torej njenega dela.

mi, ki imamo že več kot pol življenja za sabo, pa stavimo itak na mlade, saj so del nas in naši, tudi zaradi njih in predvsem zaradi njih zahtevamo več.

Meni se še marsikaj ne zdi prav, kaj naj, nič?!
Jeziti se ne splača, jeza škoduje zdravju:-))

Čakam na “Štrovsovo” “MATILDO”, pa nič se je ne bojim:-)))))))

Marsikaj je bilo obljubljeno, tudi, da bodo manjši stroški za našo državo, če bomo samostojni, kaj vse imamo sedaj??? ne bom naštevala.:-))))
Se ne splača.

Domovi za ostarele so dragi, to mi je krepko znano, da bo še tebi preklikaj tale link. V njem dobiš VSE, tudi cene domov za ostarele, za vso Slovenijo. http://www.seniorji.info/.

K l i k a j !

Vem draga babi ampak zato imamo vlado, da nam olajša življenje v Sloveniji, nam ga pa samo draži(: Zato pravim da je čas da Starejši politiki zapustijo podij, ker so nam nanesli več slabega kot dobrega…
Bil sem pristaš do nedavnega našega lepega Pahorja, vendar po njegovi izjavi, da če bo on predsednik vlage ne bo prav razkošen in si bomo morali še naprej zatiskati pasove….
Pa do kdaj naj se jih?Dosti je že tega, med tem ko oni lepo živijo na naš račun, nima pravice dati take izjave!

Jernej,
imamo jo zato ja, ampak haska ni! Preveč so zapravljivi.Kako so že včasih dejali?!

“NA MLADIH SVET STOJI”

Pišeš, da si sedaj član “LIPE”, želim vam, da na volitvah uspete in pridete v parlament. Kaj bo, bomo videli, jaz nikoli ne napovedujem rezultatov, to je v rokah volilcev. Posameznik, ima vsak samo en glas, rezultati se vidijo po končanih volitvah.

Pahorja ne bom komentirala, pa tudi ne, kot si zgoraj, verjetno napačno zapisal “vlage”:-))

Hehehe, vladarji so vedno lepo živeli, na tuj račun.

Zgodovina se ponavlja iz leta v leto, stoletje v stoletje in v tisočletjih nazaj, je bilo tako.

New Report

Close