Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slovenska mladina je lena in NOČE delat

Slovenska mladina je lena in NOČE delat

Res je, mladi nočejo delati ampak zakaj? Ker niso tako neumni, kot mi. Generacije do letnikov 1990 so še med pridnimi, delavnimi. Takimi, ki hodimo na šiht, smo tiho in delamo. Generacije od leta 1990 dalje pa so vse bolj pametni, kar se tiče dela in plačila. Noben več noče it delat za male pare! Delo se v sloveniji ne ceni dovolj, zato je tudi zadnjih nekaj let, sploh v letu 2024 je povpraševanje po delavcih ful naraslo. Mladi so pametni, ker se ne pustijo jebat za male pare! Po eni strani je to dobro, ker bojo delodajalci prisiljeni dvignit plače, če bojo sploh še hotli obratovati in dobiti zaposlene. Ker mi ta pridni, “sužnji” bomo šli enkrat tud v penzijo…. Ostali bojo pa sam še ta mladi, ki za majhen denar ne bojo delali in životarili. Jaz bi npr takoj šla delat v dom za ostarele, ampak zakaj bi morala delati popoldne, dopoldni, pa nočne, pa vsi vemo kakšno delo se tam opravlja… ni ravno enostavno in lepo, ampak za minimalca??? Pa halo? Jaz bi z veseljem pomagala starejšim in jih rihtala, samo tudi jaz moram živeti in preživljati družino, zato pač ne morem to it delat, ker je premal plačano. Če bi dobila vsaj 1.500 neto plus malica in prevoz, pa da se nočne in vikendi obračunajo še boljše, grem takoj to delat! Sam za plačo nekih 1.300 z malco in prevozom, pa da delam nočne, vikende, praznike…. Ne hvala lepa. Pa tam se eni starejši obnašajo (jim je oproščeno, saj so stari, dementni….) zelo grdo, do osebja in more osebje marsikaj požreti. Tudi fizično ni ravno vedno lahko, ko moraš s postelje dvigovati ljudi, jih kopati, brisati rit itd…. To ni delo za vsakega. Ampak še tisti, ki so sposobni to delat, za minimalca ne bojo!

Odgovor na objavo uporabnika
ddd66, 10.01.2025 ob 11:15

A si mogoče pomislil/a, da je dan danes težko dobiti službo? Ignoranca delodajalcev? Veze?

No take govorijo samo tisti, ki imajo polno rit vsega.

Službo danes dobiš takoj! Če hočeš delat, lahko delaš ali na črno ali uradno. Samo sklonit se je treba in pobrat!

Mal si preberite statistike, koliko je bilo objavljenih oglasov za delo!!! Če bi sterali vse iz zavoda in iz socialnih podpor na ta dela, ki so iskana….. bi se takoj zmanjšalo oboje!

kje živiš? danes je zelo preprosto dobiti službo!!!

Odpoved TV, 10.01.2025 ob 11:21

Sin – dijak – med počitnicami dela, približno en mesec, ostalo fraj. Vsak vikend pa po dve uri v lokalu pomaga.

Nečak dijak, med počitnicami dela pri gradbeni firmi, s skupino fantov ima tudi bend in kdaj pa kdaj za vikend igrajo.

Še en nečak po končani srednji se je takoj zaposlil in celi čas dela.

Jim pa vedno znova in znova pravim – naj izigravajo državo kot jih to počne mnogo, mnogo, mnogo preveč v tej naši zavoženi državi.  Jim prav nič ne manjka in uživajo bolj kot naši pridni fantje.  Zaenkrat me ne poslušajo.  Upam, da jih sreča pamet.

Kaj zavijaš v celofan in neke besede uporabljaš, ki niso v kontekstu. Otroke prepričuješ naj kradejo in goljufajo. Mati leta.

celofan, 10.01.2025 ob 13:01

Kaj zavijaš v celofan in neke besede uporabljaš, ki niso v kontekstu. Otroke prepričuješ naj kradejo in goljufajo. Mati leta.

Hvala.

Za anonimneza

Trol. Kr nekaj sodiš, kako vzgaja! Za moje pojme je pridne in delovne ljudi vzgojila, ti pa brezdelnež visiš na monu in daješ opazke! Tvoja je “mati leta”, ki je tebe nesposobneza vzgojila je se vecja budala… Aja moderator mona si, ki sluzis s kregom, zato pa pises bedarije, ker upas na nove klike… Idiot!

Za celofan idiota

Helios Medvode. Plača 2 jurja ( z dodatki na 4 smene). Proizvodnja. Nobega Slovenca, samo Bosna.

Da ne bo kdo rekel, da so pri nas slabe plače. In da naši slati sinčki nočejo delat za 1.500…

Mladina ima prav, niso neumni da bi garali za minimalca, sploh če pogledaš cene nepremičnin v Sloveniji ima mladina povsem prav, da noče biti suženj kapitalistom in garati za minimalca s katerim se v Sloveniji lahko samo životari in ne živi.

Anonimno 6939, 10.01.2025 ob 10:38

Tu bo treba nekaj ukrepati. Sami mamini sinčki, ki ne premorejo trdega dela.

Koliko mladih poznate, ki si zavihajo rokave in umažejo roke, da si prigarajo kruh? Jaz nobenega. Same lenobe in mevže!

Žal se moram strinjati z vami.

Tomaž H:

Zakaj pa bi delali za minimalca??

Že moja snažilka ima 20 eur/h. Samo bumbarji delajo za minilec, ker se da čisto lepo zaslužit, če si priden ali pa sposoben.

moj sin, priden, še 2 leti se sam preživlja

Najboljše delovne navade imajo generacije povojne generacije Boomerjev, ki so zgradili našo Slovenijo in Generacija X.

Za njimi so milenijalci, ki se jih delodajalci izogibajo zaradi nezainteresiranosti, subverzije in slabih delovnih navad.

Najhujša je zadnja generacija Z ali Tik-Tok generacija, ki pod nobenimi pogoji nole delat in samo prilakuje dediščino. Ta generacija je izrojena generacija maminih sončkov. To je generacija odločbarjev, nezdravih defektnih otrok brez moralnega kompasa. Generacija narcisoidov, pederčkov, lezbač in wokerjev.

Kot kaže je gen-z tista generacija, ki bo družbo vodila v propad.

Če je delo dobro plačano, tudi mladina dela. Veliko je mladih, ki so prav tako zelo delovni, seveda se pa ne pustijo izkoriščati in ne delajo za majhen denar ali minimalca, kot so to delale prejšnje generacije in pri tem imajo čisto prav. Sončki so pa prav toliko, kot ste bili vi pred 20, 30, 50, 70 leti…

Tako kot so vzgojeni, tako je.

Za druge se ne brigam, z mojimi pa nimam skrbi.

Statistika, 10.01.2025 ob 12:55

Službo danes dobiš takoj! Če hočeš delat, lahko delaš ali na črno ali uradno. Samo sklonit se je treba in pobrat!

Mal si preberite statistike, koliko je bilo objavljenih oglasov za delo!!! Če bi sterali vse iz zavoda in iz socialnih podpor na ta dela, ki so iskana….. bi se takoj zmanjšalo oboje!

Hja, že, ampak a veš, kakšna delovna mesta so ta, ki jih tako zlahka dobiš? Pogodbe za določen čas, ravno danes sem z eno govorila, ki ne bo podaljšala. Pogodba za 4 mesece, pa 2 meseca odpovednega roka. Minimalc in ne strašno lahko ali nezahtevno delo. Je dobila novo pogodbo v podpis danes, stara se ji izteče v nedeljo (je prej spraševala, kaj je za naprej, niso blagovolili niti odgovoriti). In pol se čudijo, če ljudje ne sprejmejo in raje iščejo drugje.

Splošno znana ničvredna floskula, ki kroži med narcisoidno parazitsko mladino: “ne pustijo se izkoriščati”. V redu, pa naj bojo doma.

Ni dela, ni denarja, zato pa kradejo babicam in dedkom denar in izsiljejejo starše za 1000 eur ajfone vsako drugo leto.

V Letih 1991-1999 so bila plačila veliko bolj bedna kot danes, ampak vsi smo si prizadevali in delali preko študenta. Imeli smo dovolj za morje, nakup rabljene petke in socialno življenje.

Anonimno 5924, 10.01.2025 ob 10:51

Kakor kdo…

Imam 3. 24 letnik ima že 3 leta delovne dobe, 22 letnik ima svoj s. p. in 1 leto delovne dobe, najmlajši vsake počitnice dela. Je pa res, da nihče ne gre z veseljem na delo.

Ena lastovka NE prinese pomladi.

Niti 30, ali celo 65% mladih, ki so recimo pridni, odgovorni…

Celo v primeru “65% pridnih” bomo imeli kmalu 35% mladih degenerikov, iz katerih nikoli ne bo nič koristnega. Bodo le neverjetno visok strošek za proračun…

Od hotela mama (dokler uboga cankarjanska mama ne škripne), do dosmrtnih socialcev…

Bravo Slovenija! Dobro so te – zavozili…

Tomaž H, 10.01.2025 ob 15:00

Mladina ima prav, niso neumni da bi garali za minimalca, sploh če pogledaš cene nepremičnin v Sloveniji ima mladina povsem prav, da noče biti suženj kapitalistom in garati za minimalca s katerim se v Sloveniji lahko samo životari in ne živi.

Ampak saj v glavnem ne znajo NIČ! Razen predrkavat ekranček na telefonu…

Poznavalec situacije, Jure Forstnerič, je v intervjuju za računalniško revijo Monitor, poleti 2024, povedal:

Mladi v povprečju NIMAJO POJMA o tehnologiji. Nikoli ga niso imeli, nikoli ga ne bodo imeli.

Lahko preverite…

Spet tak, ki ne pozna realnega stanja na trgu dela in ponavlja mantro, da je služb dovolj. Pred tremi leti komaj našla delo po 100 prošnjah, sedaj pa sem spet na istem, ker delodajalec ukinja program, kjer delam. Imam 32 let delovne dobe, nič bolniške, sem natančna in organizirana, ampak mi nič ne koristi, ker tudi do razgovorov ne pridem. Priznam pa, da nimam nobenih vez, da bi me kdo kam zarinil. Pošiljam pa me vedno znova zavrnejo, da nisem primerna, čeprav ustrezam zahtevam in potem vidim, da ponavljajo razpise. Mene pa se na razgovor ne povabijo.

Pa, saj samo mlade iscejo…

Čez emšo po +50 ne dobiš dela, pa čeprav imaš dobre reference…

Pol pa jok…

New Report

Close