slovenske plaže
Ne boš verjela, ampak skoraj tako. Ker tam je poleg glavnih najbolj obljudenih plaž še malo morje enih zalivčkov, kjer si lahko res skoraj sam, razen morda v res res glavni sezoni, tam okrog 1. avgusta plus minus en teden. Pri nas tega ni – vse plaže so nabite do maksimuma. No, morda razen Mesečevega zaliva, tam je pa za otroke kar težak dostop.
Ne boš verjela, ampak skoraj tako. Ker tam je poleg glavnih najbolj obljudenih plaž še malo morje enih zalivčkov, kjer si lahko res skoraj sam, razen morda v res res glavni sezoni, tam okrog 1. avgusta plus minus en teden. Pri nas tega ni – vse plaže so nabite do maksimuma. No, morda razen Mesečevega zaliva, tam je pa za otroke kar težak dostop.[/quote]
res? o ti šment, a veš da so tudi v slo odmaknjeni zalivčki? sama sem bila kar nekajkrat na hr. pa je bila gužva, kot sardele v konzervi smo bili. če si šel pa malo stran od tistih glavnih plaž, ja, si bil pa sam. ampak kot sem že omenila, ljubica, tudi na slo obali si lahko zelo hitro sam. primer. simonov zaliv. daj pojdi tam od simonovega naprej še. si tako sam, da te kar strah rata:-) ali pa portorož in lucija. najbolj znane plaže-polno ljudi. greš 200m stran od kampa si pa skoraj čisto sam. včasih je treba malo raziskat;-)
sama menim, da je gužva še najmanjši dejavnik po katerih bi primerjala slo in hr morje. je prav isti drek namreč. lahk si sam ali pa v gužvi na eni in drugi strani.
Ne boš verjela, ampak skoraj tako. Ker tam je poleg glavnih najbolj obljudenih plaž še malo morje enih zalivčkov, kjer si lahko res skoraj sam, razen morda v res res glavni sezoni, tam okrog 1. avgusta plus minus en teden. Pri nas tega ni – vse plaže so nabite do maksimuma. No, morda razen Mesečevega zaliva, tam je pa za otroke kar težak dostop.[/quote]
res? o ti šment, a veš da so tudi v slo odmaknjeni zalivčki? sama sem bila kar nekajkrat na hr. pa je bila gužva, kot sardele v konzervi smo bili. če si šel pa malo stran od tistih glavnih plaž, ja, si bil pa sam. ampak kot sem že omenila, ljubica, tudi na slo obali si lahko zelo hitro sam. primer. simonov zaliv. daj pojdi tam od simonovega naprej še. si tako sam, da te kar strah rata:-) ali pa portorož in lucija. najbolj znane plaže-polno ljudi. greš 200m stran od kampa si pa skoraj čisto sam. včasih je treba malo raziskat;-)
sama menim, da je gužva še najmanjši dejavnik po katerih bi primerjala slo in hr morje. je prav isti drek namreč. lahk si sam ali pa v gužvi na eni in drugi strani.[/quote]
Seveda, ko vas gre cela horda na odmaknjene kotičke naše kratke obale, je gužva povdos. In čisto vse kotičke ste res že zvohali, tako da tudi domačini nimamo kam, kot se gužvat.
hm, umazanija je pa tako…sama sem jo doživela tudi že na hr, je pa res, da je tam za nji manjša možnost. odprto morje pa to. je pa odvisno od vremena. ne vem kje smo že bili eno leto, ko je povsot tako svetelo, da je bila groza. povsot.
ma vsaka stvar ima pluse in minuse. na hr.sem npr doživela neljubo srečanje z meduzo, za kaero je pa manjša možnost verjetno da jo srečaš v slo.
mah, jaz pravim tako, kamorkoli greš, je fajn, da se trudiš videti pozitivne stvari. v nasprotnem primeru je dopust samo nerganje:-)
Ja, seveda, se strinjam. Samo v slovenski gužvi in (ponavadi večinoma) umazanem morju jaz žal postanem nergava, tako kot avtorica Mi je pa lepa slo obala in zaledje izven sezone, skoraj enako kot hrvaška. Sicer pa, avtorica ni šla na dopust, ampak na enodnevni izlet. POnavadi imaš takrat manj časa in bi res rad užival. Zato sem predlagala, naj se zapeljejo malo južneje, samo zato. Ne pa zato, ker bi ne videla pozitivnih stvari na slo obali. Vidim jih, zelo dobro – samo žal plaža in morje v večini primerov to niso, sploh pa ne za enodnevni izlet, ko človek nima časa prav dolgo hoditi, da bo našel, kar išče.
Kje v Strunjanu si pa bila, v Salineri ali pri hotelu svoboda?
Mi hodimo v Strunjan v Salinero. Na plaži ni nikoli pretirane gužve, da se ne bi imel kam dati, ker je le ta velika. Voda res najbrž ni tako čista kot na otokih ampak po zadnih raziskavah, ki sem jih poslušala po radiju, še vedno biološko najbolj ustrezna v Sloveniji.
Pri Hotelu Svoboda pa zna biti gužva, ja.