slovenske reklame – kdo so igralci?
Reklame, ki se vrtijo na slovenskih tv postajah, če pustimo razne Hane Suralove in Rio mare tune in vulevu pate avek mua – katere so slovenske? Recimo za izdelke Luna, je to slovenska reklama? so to slovenski igralci?
A pa kdo recimo pozna te igralce? Kako sploh prideš do tega, da greš igrat v reklamo, moraš bit iz AGRFT ali si navaden nekdo, ki ga snamejo s ceste? A so razpisi? IN kje? V eni od reklam se mi zdi, da nekoga prepoznam, nisem pa prepričana, morda je podobnost zelo velika. Poznam pa eno deklico iz ene precej stare reklame za čokolešnik.
Obstajajo posebne agencije (jaz poznam samo http://www.avdicija.com), v katere se “včlaniš” in potem te kličejo, lahko tudi samo za statiste, če pa jim padeš v oči, pa tudi za glavno vlogo v reklami. Ali pa ti sporočajo, kje imajo avdicije za reklame. Članstvo pa ni nujno, lahko prideš samo na avdicijo in oni shranijo tvoje fotke, podatke, in če padeš kakemu naročniku oz. režiserju v oko, te pokličejo.
hja, če snemaš za kakšno megalomansko firmo (ala mobitel, simobil, sploh pa za avtomobile in še kaj) so to kar lepi denarci.
če povem en zanesljiv primer: znanec je za snemanje reklame za simobil, ki jo je snemal “CELO” eno popoldne -se pravi nekaj ur, pred nekaj leti dobil takratnih 6oo tisoč SIT.
to so dobre kupčije, so pa obenem tudi odraz nagravžnega turbokapitalizma.
vsi vemo koliko moramo delat za toliko keša, oni pa takole… ja tak je svet.
dobr je dobit toliko keša v tako kratkem času, ampak mene to spominja na prostitucijo (v celofanu). :)))
Spoštovani vsi ki toliko komentirate o snemanju reklam in zaslužku ,sama tudi snemam preko agencije pa o zaslušku govorite no za eno reklamo pa ni važno koliko časa traja da se jo posname plačajo 180 eur, pa še to traja več kot 45 dni da ti nakažejo ..drugače pa ja v sloveniji snemamo slovenci reklame