SLOVENSKE ŽENSKE doma naredijo NAJMANJ gospodinjskih del NA SVETU!
No ta moška populacija, ki spet veselo udriha po ženskah, potem so tudi vaše mama ene lene babnce, če že vse v isti koš mečete.
Sicer pa tud moški niste glih zgleden primer a ne.
Ti pa zagotovo nisi pismen. Si bil mogoče preveč len, da bi se naučil pravilno brati?
Sicer pa res super primerjava, ki prikazuje zgolj 10 držav od 190-tih. Si pa vseeno nasedel kaj..
Leta 2015 so bili Slovenci res prvi na svetu po številu minut gospodinjskih opravil (niso pa opravili več kot ženske).
V letošnjem letu so na 5 mestu (še vedno opravijo manj, kot ženske): https://stats.oecd.org/index.aspx?queryid=54757
Pred nami so Danci, Avstralci, Švedi in Norvežani.. ki pa tudi ne opravijo več kot ženske. Pravzaprav nikjer na svetu ni razmerje v prid moškim. Vedno prednjačijo pri gospodinjskih opravilih ženske.
[/quote]
To je zate statisitka? Po vsej verjetnosti gre za iz siljenje podatke, če pa ne pa so Slovenke v zlati sredini.. Ti prebiranje številk dela mogoče težave?
A si moja žena:))) Šalo na stran, pri meni je isto – žena je očitno statistična napaka, ker opravi 99% gospodinjstva.
Takole bom rekel, kar izbereš to dobiš. Vsak je sam odgovoren za izbiro partnerja in tihi dogovor z njim. Glavno je, da sta oba srečna.
A si moja žena:))) Šalo na stran, pri meni je isto – žena je očitno statistična napaka, ker opravi 99% gospodinjstva.
Takole bom rekel, kar izbereš to dobiš. Vsak je sam odgovoren za izbiro partnerja in tihi dogovor z njim. Glavno je, da sta oba srečna.
[/quote]
Seveda smo lene, če imate pa Slovenci najmanjše tiče na svetu. Kera se bo pa trudila za tistega smokija v hlačah..
Seveda smo lene, če imate pa Slovenci najmanjše tiče na svetu. Kera se bo pa trudila za tistega smokija v hlačah..
Kdor z majhnim ni zadovoljen, si velikega ne zasluži (zato črnci ostajajo v Afriki, pardon: Se jih tja vrača)
Kdor z majhnim ni zadovoljen, si velikega ne zasluži (zato črnci ostajajo v Afriki, pardon: Se jih tja vrača)
[/quote]
Torej enako velja pri hišnih opravilih…
[/quote]
P.S. Ta pridne gredo pa v Afriko na dopust.. na pitone in te naravne znamenistosti.
P.S. Ta pridne gredo pa v Afriko na dopust.. na pitone in te naravne znamenistosti.
[/quote]
Nažalost nisi dojel moje prispodobe..
[/quote]
Preden citiraš , vsaj preberi kaj je dotični napisal.
Je pa zanimiva izjava o tičih. Če je tip dober v postelji in ima orodje, ženska dela čudeže v kuhinji. Če ima pa smokija – why bother:)))
Je pa zanimiva izjava o tičih. Če je tip dober v postelji in ima orodje, ženska dela čudeže v kuhinji. Če ima pa smokija – why bother:)))
[/quote]
Sem napak pritisnila na napačen gumb. Se opravičujem.
[/quote]
Velja tudi obratno: zakaj bi se moški trudil v gospodijnstvu, če potem eno povprečno gospodinjo (50 shades in podoben šund) v postelji najde.
Obratno: Vi očitno ne moje.
[/quote]
No če si kliknil na tisti link, ki ga je prilepil avtor boš opazil, da smo Slovenke v zlati sredini… tako kot moški s tiči. Pač če v stavek dodaš kanček provokacije lahko dejanske podatke obrneš na glavo..
Klikni na mojo OECD povezavo.
No če si kliknil na tisti link, ki ga je prilepil avtor boš opazil, da smo Slovenke v zlati sredini… tako kot moški s tiči. Pač če v stavek dodaš kanček provokacije lahko dejanske podatke obrneš na glavo..
[/quote]
[/quote]
Sem, ampak mi na mobitelu pokaže vse čudno.. Najbrž stran ni optimizirana za telefone..
Sem, ampak mi na mobitelu pokaže vse čudno.. Najbrž stran ni optimizirana za telefone..
[/quote]
Gre za dejansko merjenje minut neplačanega dela doma, po službi v državah EU.
Povsod, so ženske spredaj. Slovenski moški pa ves čas v vrhu.
Statistično.
Ker to ne pomeni, da ni posameznikov, ki bi ne prebijali v drugo smer. Se pravi, da so tudi ženske, ki delajo manj.. a to pomeni, da povprečna ženska dela toliko več, da je potem povprečje še vedno takšno, kot je.
Obratno so torej tudi moški, ki “ne delajo nič”.. a je potem povprečen slovenec toliko bolj marljiv, da je potem še vedno na statistiki spredaj.
O emancipaciji, enakopravnosti.. pa tudi na dokaj razviti skandinaviji torej še ni govora. Ženske so še vedno bolj obremenjene.. ampak glede na preteklost gre na bolje (lahko pa ena kontra revolucija hitro spet skliče “šeriatsko pravo”, tradicijo.. in bomo imeli spet klasično razdelitev del).
Za prvih pet po moškem sodelovanju:
Danska: 186,1 moški, 242,8 ženske
Avstralija: 171,6 moški, 311 ženske
Švedska: 171,0 moški, 220,2 ženske
Norveška: 168,5 moški, 227,4 ženske
Slovenija: 166,5 moški, 286,2 ženske
Pravilno je, dobra polovica Slovenk je najbolj lenih, hkrati tudi najbolj domišljavih in nesposobnih za karkoli. Naš država je znana po tem, da smo vse slabo sprejeli za sveto in se v tem povzdigujemo na sam vrh. Med to spada tudi podpora in zaščita babje polne riti, brez da bi ji bilo potrebno se trudit za polno rit in seveda popolna podpora in zaščlita kakršnekoli babje norosti.
Zaščita ženske norosti in lenobe je v Sloveniji res na vrhuncu, ampak so ji dnevi šteti. Evropa je začela pritiskat na Slovenijo zaradi totalne diskriminacije moških in očetov.
Moški so prečital takšne ženske in se jim začeli izogibat.
Slovenske ženske naredijo najmanj, Slovenski moški pa največ. Bomo morali iti po ženske, ki tudi naredijo največ in bomo Švica.
Slovenske ženske so res pod nivojem.
Ta podatek pa res ni kredibilen.
Sem bila marsikje po svetu, pa smo slovenske ženske “sužnje” (vsaj tiste pridne). Ne samo služba za polni delovni čas (večina je zelo izobraženih), tudi dom, gospodinjstvo, vrt, celo njiva, vikend … Povprečna slovenska ženska podpira tri vogale hiše.
Pogledam sosedo Indijko, Tajko, obe sta doma – kuhata, pospravita, skrbita za otroke, kolegica, ki ima je učiteljica v Turčiji mi pravi, da imajo vse njene sodelavke, vključno z njo, doma služkinjo za kuhanje in popsravljanje, sestrična v Nemčiji, kolegica na Nizozemskem delata po štiri ure (nobena nobenega vrta) itd. itd.
Tako da ne širi neresnic …
[/quote]
LooooooL
A zdej je problem, ker morte na šiht hodt? Pa to je folk tako razvajen ratal da glava peče.
Po eni strani ponosno, da nočte bit gospodinje, po drugi strani pa jamrate da bi raje ble doma. Sj same ne veste kaj bi s sabo.
Jaz pravim delaj po pameti in koliko si nor, ne se dol uničit za nekoga. Velja za oba spola. Daljše delo še ne pomeni da delaš več, v službi imamo ljudi, ki od 8 ur delajo eno ali pa dve. Ostalih 6, 7 ur pa čvekajo in se šetajo in to v firmi kjer delamo na normo! Pač izkoriščajo luknje v sistemu. Je pa res da niso več mladi, 45+ ter delajo tu že 20+ let.
Forum je zaprt za komentiranje.