Slovenski goljufivi podjetniki, pri kitajcih tudi 3000 procent ceneje
Pred ca dvema letoma sem v sloveniji kao huda akcija kupil neko kozmetično zadevo za eno, plačal sem 30 evrov mislim da je bila še poštnina 3 4 evre. To isto stvar sme kupil zadnjič še pri kitajcih na tej zani spletni strani, brezplačan poštnina za 1,23 evra. Kupujem že nekaj časa in vse kupim tam, pol sem kupil usb kabel type c pa so se zmotili in poslali micro usb, seveda so mi vrnili nazaj ves denar za izdelek , sedaj pa sem se spomnil, da lahko z adapaterjem to rešim in kle pr nas je en adapter od 6 do navzgor brez omejitve, pri kitajcih pa 4 kos ,1.30 evra. Večjih nategunov kot so slovenski podjetniki goljufi, ali pa kar kriminalci pač ni, če mene vprašate, kje je kle država a je to legalno, da ima en take profite. Tito je to vse zvozil na goli otok, pol so pa jamrali da so politično tam, na golem otoku ni bilo političnih disodentov to je domobranska laž, tam so zmetali kriminalce lopove vseh vrst, take ki so leta 1992 prilezli na dan in so si nakradli milijone ali kar milijarde. Je še kakšen pošten podjetik v slo, ampak od 100 mogoče en. Tud šravfe kupim pr kitajcih niti ene zadeve več ne kupim v slo .
Ne upoštevaš davka, ki ga plača podjetnik. Prispevkov, ki si jih mora plačevati. Oglaševanja, prostora, računovodje…
Seveda je tam nižja cena na vse, saj je standard nižji. Drugače pa uživajte dokler lahko, to kar dela Trump v ZDA bodo slej kot prej tudi pri nas.
Aha, bodo naši super duper podjetniki še carine poleg naštetega plačevali, bo ful pomagalo
Ne upoštevaš, 22.04.2025 ob 19:51
Ne upoštevaš davka, ki ga plača podjetnik. Prispevkov, ki si jih mora plačevati. Oglaševanja, prostora, računovodje…
Seveda je tam nižja cena na vse, saj je standard nižji. Drugače pa uživajte dokler lahko, to kar dela Trump v ZDA bodo slej kot prej tudi pri nas.
Davek je tudi pri AliExpress vračunan. Ni pa več tako poceni, razen pri določenih izdelkih. Kupi kjer ti je ugodneje. Zakaj se usajaš nad ponudniki? Mi tudi prodajamo neke tehnične izdelek, cena ni navita, 10 e višja od AliExpress, zato številni kupijo raje pri nas, je lažje zaradi reklamacij. In kaj se dogaja? Veliko firm kupi v Sloveniji od nas in prodajajo naše izdelke za 100% dražje (pri nas 50, pri njih 100).
Tisti adapter ti bo pa enkrat sredi noči naredil kratek stik in bosta ti in tvoja kitajska roba pogoreli.
Ne, ne bo, kaj to živiš v bajti z elektro napeljavo iz leta 1930? Vsaka spodobna elektro napeljava ima avtomatske varovalke proti kratkemu stiku. Sploh se pa tudi najcenejši kitajski robi konstantno dviguje kvaliteta, krš adapterje so prodajali tam nekje do leta 2010, mogoče 2015.
Pa tudi marsikateri entuzijast elektronik stestira aliexpress robo na youtubu in lahko tako preverjeno kupiš za par evrov
Elektro, 22.04.2025 ob 20:20
Če izdelek nima CE oznake ga ne kupim. Da mi bajta zgori zarad netestiranega kitajskega sranja?? Nisem nor!
Sploh veste koliko rakotvornih kemikalij je dovoljenih pri Kitajcih, v EU pa so prepovedani? Če ni EU pregledan ne kupim!
GRE ZA IDENTIČNE PROIZVODE, KAJ TI NI JASNO. Identični kabel na Aliexpresu ali Temu ali pač kaj drugega, kot jih prodaja neka naša spletna trgovina, ki jih kajpak kupuje na Aliexpresu. In ker kupuje veliko količino, dobi še količinski popust. Kabel kupi za 0,50 €, proda ga pa za 20 €. Ko odšteje stroške, jim čistega ostane 15 €.
kaj blebečete debili, govorim o identičnih, istih izdelkih, od kje pa misliš da slovenski goljuf dobi robo, glih od istega kitajca in senzena k jaz ko kupim na uni kitajski strani, kak se že reče una druga ne ta expres k jo omenjate. tiste firma ki ima sedež na irskem. karkoli je narobe dobim takoj nazaj povračilo ali celotno ali vsaj delno brez vračila izdelka. ga ni tako poštenega slovenskega trgovca. in ja vsi izdelki pri njih so v skladu z eu standardi in natančno isti, kot jih slo podjetniki preprodajalci prodajajo pri nas. če bi bila država kaj prida bi take goljufe takoj pozaprla. ne moreš ti nečesa prodajat k stane na kitajskem 1 evrov tukaj za 30 . to je zame kriminal prve klase z žegnom države. jebeš tako eu.
sam to bom reku, ne nasedajte slo trgovcem še posebno ne tistih večini njih, ki prodajajo lovske kamere, saj so v večini vse zanič, ne dosegajo specifikacij ali pa sploh ne delajo oz takoj odpovedo. kupil sem dve obe zanič, ko mu napišeš da je zanič mi je poslal odgovor, bla bla bla naredili bomo vse v skladu z zakonodajo. DOKAZNO BREME JE NA VAŠI STRANI, kar je potrdil tudi inšpektorat. kupil si tehnični izdelek za 100 evrov, sedaj pa dobi sodno zapriseženega tega ki bo napisal izvedensko mnenje za par tistoč evrov in ko boš dokazal da zadeva ne dela prodajalec lahko reče, kar tožit me pejt, ni zakona ki bi ga prislilil da ti vrne denar, šele ko boš po 5 10 letih dobil tožbo če jo boš v tej državi in ko boš odvetniku plačal hm koli 5 10 jurjev tralala. ne nasedajte lažnivim medijem kako vas bo inšpekcija rešila in kakšne pravice imate po zakonu o varstvu potrošnikov. ta zakon je natega tok k marsikaj v tej državi. tralala od te natege dalje niti cveka več ne kupim v tej državi in večina slo tudi ne. vse se to kupuje direkt pr kitajcih
Anonimno 10927, 22.04.2025 ob 17:57
Pred ca dvema letoma sem v sloveniji kao huda akcija kupil neko kozmetično zadevo za eno, plačal sem 30 evrov mislim da je bila še poštnina 3 4 evre. To isto stvar sme kupil zadnjič še pri kitajcih na tej zani spletni strani, brezplačan poštnina za 1,23 evra. Kupujem že nekaj časa in vse kupim tam, pol sem kupil usb kabel type c pa so se zmotili in poslali micro usb, seveda so mi vrnili nazaj ves denar za izdelek , sedaj pa sem se spomnil, da lahko z adapaterjem to rešim in kle pr nas je en adapter od 6 do navzgor brez omejitve, pri kitajcih pa 4 kos ,1.30 evra. Večjih nategunov kot so slovenski podjetniki goljufi, ali pa kar kriminalci pač ni, če mene vprašate, kje je kle država a je to legalno, da ima en take profite. Tito je to vse zvozil na goli otok, pol so pa jamrali da so politično tam, na golem otoku ni bilo političnih disodentov to je domobranska laž, tam so zmetali kriminalce lopove vseh vrst, take ki so leta 1992 prilezli na dan in so si nakradli milijone ali kar milijarde. Je še kakšen pošten podjetik v slo, ampak od 100 mogoče en. Tud šravfe kupim pr kitajcih niti ene zadeve več ne kupim v slo .
ODSTOTEK!
počakaj, 22.04.2025 ob 18:14
Pač si kupil veliko slabši izdelek, kot bi ga dobil pri nas. Ne moreš primerjati neke kitajske nizkocenovne “štacune” z kvalitetno domačo proizvodnjoo in prodajo. Tisti adapter ti bo pa enkrat sredi noči naredil kratek stik in bosta ti in tvoja kitajska roba pogoreli.
Kupuj pri nas!
Razumela bi se 100% drazje, recimo za stroske transporta, skladiscenja in podobno, ne pa 400 in vec % drazje!
Identicne stvari:
Kitajci za recimo moje zadnje nakupe: 2-3€, 4€ in 23€
Slovenski ponudniki imajo pa cene za identicne artikle 18€, 25€ in preko 80€.
Pa saj nismo nori, da bi kupovali 4x in vec drazje!
Anonimno 10209, 22.04.2025 ob 21:48
sam to bom reku, ne nasedajte slo trgovcem še posebno ne tistih večini njih, ki prodajajo lovske kamere, saj so v večini vse zanič, ne dosegajo specifikacij ali pa sploh ne delajo oz takoj odpovedo. kupil sem dve obe zanič, ko mu napišeš da je zanič mi je poslal odgovor, bla bla bla naredili bomo vse v skladu z zakonodajo. DOKAZNO BREME JE NA VAŠI STRANI, kar je potrdil tudi inšpektorat. kupil si tehnični izdelek za 100 evrov, sedaj pa dobi sodno zapriseženega tega ki bo napisal izvedensko mnenje za par tistoč evrov in ko boš dokazal da zadeva ne dela prodajalec lahko reče, kar tožit me pejt, ni zakona ki bi ga prislilil da ti vrne denar, šele ko boš po 5 10 letih dobil tožbo če jo boš v tej državi in ko boš odvetniku plačal hm koli 5 10 jurjev tralala. ne nasedajte lažnivim medijem kako vas bo inšpekcija rešila in kakšne pravice imate po zakonu o varstvu potrošnikov. ta zakon je natega tok k marsikaj v tej državi. tralala od te natege dalje niti cveka več ne kupim v tej državi in večina slo tudi ne. vse se to kupuje direkt pr kitajcih
Ne pljuvaj po svetem slovenskem gospodarstvu, ki te preživlja. Vse, kar nudi gospodarstvo, zasebna podjetja, je brezhibno in visoke kvalitete ter po ugodni ceni. Ni to javna uprava!
Ni tako preprosto !
če si zaželiš nek izdelek ga lahko kupiš na kitajskem pa boš nanj čakal, lahko ga pa naročiš tu in dobiš ga takoj, v tem je bistvena razlika, če pa naš trgovec nekaj rabi za obstoj in za financiranje zalog je pa jasno da bo dražje.
Sam sem v preteklosti veliko kupoval tam rezilno orodje in ploščice za nože, v zadnjem času pa je prišlo do situacije ko tam trgovci hočejo enako ali včasih celo višjo ceno kot jo dosežeš doma pri naših trgovcih, povdarjam gre za enako /isto robo, torej raje naročim tu doma in naslednji dan imam orodje v delavnici, ne pa da moram čakati 14 dni ali več.
jah jah, 22.04.2025 ob 21:09
GRE ZA IDENTIČNE PROIZVODE, KAJ TI NI JASNO. Identični kabel na Aliexpresu ali Temu ali pač kaj drugega, kot jih prodaja neka naša spletna trgovina, ki jih kajpak kupuje na Aliexpresu. In ker kupuje veliko količino, dobi še količinski popust. Kabel kupi za 0,50 €, proda ga pa za 20 €. Ko odšteje stroške, jim čistega ostane 15 €.
Ravno pri tem serviserju sem plačal 30x dražje popolnoma enak del!!
Pozor, bodite zelo previdni – Agroservis VODE iz Dola pri Ljubljani
bi razumela, 22.04.2025 ob 22:06
Razumela bi se 100% drazje, recimo za stroske transporta, skladiscenja in podobno, ne pa 400 in vec % drazje!
Identicne stvari:
Kitajci za recimo moje zadnje nakupe: 2-3€, 4€ in 23€
Slovenski ponudniki imajo pa cene za identicne artikle 18€, 25€ in preko 80€.
Pa saj nismo nori, da bi kupovali 4x in vec drazje!
Anonimno 3319, 22.04.2025 ob 19:54
Vi bi vse kupovali po 1€ kot Kitajci, plače bi imeli pa 3k€, kot Nemci. Vam ni jasno da to ne gre skupi?
kar se pa kitajcev tiče, da delajo zastonj, kitajc dela za nižnjo plačo kot slovenc seveda, saj ima tudi 100 krat nižje stroške. pojdi malo po svetu, aja nimaš za prevoz najbrž. v vietnamu je cel ananas ki ga dobiš ori kosilu 10 ameriških centov, pri nas pa mala posodica v trgvovini koliko, pojdi v špar pogledat, kok ti kasirajo za tisti mali piskrček plastični, spar to go. vse kar se slovenec dotakne se pozlati v smislu končne cene. kitajc vietnamc azija tam se za dva dolarja naješ ko bomba, kaj dobiš pri nas za dva evra, tud čik gumija ne več se men zdi.