(slovenski) test EOS 300D

No, končno en slovenski test EOSa 300D na http://www.e-fotoportal.com
No ja, jaz osebno ne bi ravno stavil na nepristranskost naših medijev. Dejstvo je, da je Slovenija blazno majhna država z malo prebivalcev, ki govorijo ostalemu svetu nerazumljiv jezik. Torej je distribucija medija omejena zgolj na Slovenijo. Ker je v tako majhni državi nemogoče živeti od naročnikov (premajhno število), so edini resni vir zaslužka oglaševalci. Ko pa nekdo plačuje tvoje preživetje, ni nihče toliko neumen, da bi o njem pisal slabo. Sicer se napiše o kaki marginalni “pomanjkljivosti”, ki pa na odločitve kupcev ne more vplivati. Napiše pa se kaj slabega o tistem, ki v tvojem mediju še ne oglašuje. S tem pri bralcih vzpostaviš privid “resnosti”, obenem pa prodajalce spomniš, da je čas, da začnejo tudi oni oglaševati pri tebi.
Popolnoma enak primer imamo v branži, s katero se ukvarjam. Odvisno od uveljavljenosti revije je cena za pridobitev titule najboljšega produkta različna. Pri nekaterih zadostuje plačana večerja, pri drugih nekaj sto tisočakov. In potem dobiš teste, kot smo jih videli pred kakim letom. V dveh priznanih slovenskih revijah so istočasno testirali dva brizgalna tiskalnika dveh proizvajalcev. V eni reviji je prepričljivo zmagal tiskalnik A, tiskalnik B pa je bil označen kot neuporaben. V drugi reviji je zmagal tiskalnik B, tiskalnik A pa bil “poteptan” v prah….

Ja, končno sem tudi jaz prebral test Se strinjam, da je OK in dokaj poljudno napisan.
Je pa res, da sam ponavadi hodim gledat testa na stran Digital Photography Review, ker so tam testi izjemno izčrpni in za subjektivne občutke ni prostora. Večina testov je namreč vnaprej določena za vse aparate enako. Sicer pa, poglej si, kaj o tem aparatu pišejo oni na kar 23 straneh.

Test pravi, da je cena okrog 1000 evrov. Pri nas je cena (z objektivom) res okrog 270 jurjev in naprej (brez objektiva pa okrog 250 jurjev in naprej). V tujina pa z objektivom od 950 evrov naprej (v Evropi, v ZDA je še cenejši).
LP, od še enega potencialnega kupca – menda gre zadeva po vsem svetu za med.