Najdi forum

Slow slower.

Za preljubo mi deco sem vkup spravil en iz 166 na 200 navit mmx in naložil win 98 SE, ker je menda za igrice še najboljši, tako da imam sedaj na svojem mir. Pravzaprav je za nezahtevne igrice zares čisto dober. Ampak tamala se je v šoli spravila na novinarski krožek pa še na računalniški in si je v glavo zabila da bo šolski časopis spravila na internet. V šoli si je nabavila arnesovo pristopno geslo, ata pa hajd v štacuno po modem. Škrtek, kakršen sem (klemen, saj je zgornja Šiška že Gorenjska, ne?) sem kupil najcenejšega, za tamalo bo že dober, sem si rekel, ga priklopil in… In dela. Ampak.
Ampak, ko se zadeva skonekta, pravzaprav tik pred koncem čvekarije ki jo med sabo izvajata moj in arnesov modem, se računalnik kar vidno – in to zelo vidno – upočasni. Miška polzi čez ekran, kot bi se ji sanjalo, okna si vzamejo čas preden se odločijo odpreti in podobno. In to potem traja vse dokler je vzpostavljena veza.
Ima kdo kakšno idejo?
Kaj sem že storil:
Prestavil iz enega na drugi COM in nazaj.. Miško priklopil na PS/2. Posodobil, zamenjal, reinštaliral gonilnike. Pregledal BIOS. Zabadal igle pod nohte in hkrati gledal Jerrya Springerja.
Pa ni nič pomahalo.
Ajd, saj vem da sem slab dan izbral za odgovore zbirat (vikend pa to) ampak vseeno. Help.

Hehe, kako ti je to ratalo. Saj so več ali manj sedaj vsi poceni. Morda bi motorolca delala? probi zamenjat jutri v štacuni.

Kupil si softwerski (programski) modem ki obremenjuje procesor
Poskušaj dobiti strojnega.

Ja to je moralo biti pa zares hudo, če si se spravil gledat Springerja. 8-))) .

Hojla..

Za takimi kot si ti Wega, bi pa pri nas na Gorenjskem
s prstom kazali, namreč daš denar in potem dela nič.
Po mojem bi te izgnali kam na Škotsko, ker si tako
potraten!! hehe..

Ok dovolj, mislim da te za…bava kompresija.
Daj izključi kompresijo in bi potem moralo vse skupaj
nekako delati, namreč mašina z normalno hitrostjo.
Zadnje čase sem opazil že kar pri nekaj ISP-jih da imajo
težave s kompresijo, pa nisem raziskoval kaj naj bi bilo
narobe.

Lep zimski vikend!!

ps. Đerija pa pri nas gledamo samo konec tedna
na glavnem trgu, ker nas je veliko, da se splača
televizijo prižgat…

Hojla!
Ja prav vsem hvala. Ampak na žalost ni pomagalo nič.
Tajfun: saj sicer vem : “Nisem tako bogat da bi nakupoval poceni” ampak me je spet premamila akcija. mi je pa sedaj jasno zakaj je bil pod “izredno ugodno”

Andrej22: možno, pojma nimam. Na škatli to ni ravno posebej pisalo, gre pa za – intel(r) 537 datafax modem V.90. Če spustim čez diagnostiko ima dokaj lepe rezultate. Tudi v nastavitvah je označen strojni nadzor.

Posav’c, hotel sem si samo naložiti pokoro za vse svoje grehe, pa ni nič pomagalo.

In last but not least Klemen: odznačil sem kar je bilo stiskanju podobnega, celo limone je žena stiskala v čaj skrita na stranišču, pa spet nič. Mičkeno mičkeno mičkeno se je poznalo ko sem zmanjšal sprejemni in oddajni predpomnilnik. Skratka zahebal sem se.
Mimogrede:
Poceni prodam malo rabljen, skoraj nov, odličen Intelov modem. Ponudbe pod: “Diskretnost zajamčena”.

Ej Wega, saj mogoče bi pa ta modem deloval kje…

Ampak tisti oglas mi pa deluje kot:

Zamenjam Super naj naj modem Intel za voz gnoja.

Šifra “gnoj za gnoj”..

hehe

Lep prekrasen vikend pri -19 C na Gorenjskem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close