Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SLUŠNI APARAT

SLUŠNI APARAT

Zelo slabo slišim.Mislila sem, da imam zamašena ušesa z maslom vendar nimam.Bila sem danes na pregledu pri zdravnici in odkrila mi je lažjo obliko naglušnosti.Sem čisto panična sedaj pri 40 bom dobila slušni aparat.Ne morm vrjet.Kakšni so kaj tisti , ki se dobijo brezplačno saj ne mislim nič kupovat.Hvala

Bolje, da dobiš aparat zdaj kot pa takrat, ko boš zelo močno naglušna, saj se boš sedaj veliko lažje navadila na aparat in boš slušno funkcijo bolje ohranjala.

Aparati pa – brezplačni so precej osnovni modeli. Že vsak malo bolj dodelan zahteva nekaj doplačila.

Hvala klepetka a mas ti tudi aparat katerega pa mas ja res sm zalostna nevem kako se bom privadla na ta pripomocek pojma nimam res.A potem ni vredu ta osnovni brez doplacila kateri so pa vredu mela bi tega ki se ne vidi v usesu.Hvala

tiste osnovne krije ZZZS, to pomeni nekje 500 € po aparatu. Kaka boljša zadeva se potem doplača. So pa že tisti navadni zelo dobri, tudi skorajda neopazni. Ga ma nona, naredili to na Neutoth šempeter pri Novi Gorici in stvar dela u nulo. No letos je en bi na servisu (slab stik), ampak so krili strošek popravila (mislim da g aje kril proizvajalec)

u glavnm nimaš se kaj sekirat

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Ne, ne nosim aparata, imamo pa v družini naglušnega člana.

Dober članek o izbiri aparata imaš tukaj: https://www.dnevnik.si/1042605608

Mene je kap, dobiš jih zdaj enkrat v lidlu za 10€.

poslušala preglasno glasbo doma/po diskotekah?

Vse se vraća, vse se plaća!

Pazi, da se ne bo tebi.

40 ni več tako malo in ti si še iz zlatega obdobja 1976 leta.
Počasi boš lahko že tudi brez jajčnikov, brez žolča, slepiča, glasilk, zob, svojih kolen in kolkov……in še vedno boš funkcionirala!
Nadomešli jih bodo:
Slušni aparat, očala, gepis, palica, bergle, invalidski voziček, kateter….

Imam oceta, ki nosi slusna aparata na obeh usesih. Sedaj si je vzel osnovni model, ki je brezdoplacila pri Neurothu in moram povedati, da je cist ok. Kupis si samo baterije, cistilne tablete, skatlico kamor nalijes vodo, da namocis vsak teden olivo s cevko in pa pripravo za spihanje, ko cistis in pa oce ima tudi tablete za vlago kamor odda aparat cez noc, ko ga ne nosi. Sicer pa dobis napotnico in ko dobis datum gres na meritve in tam ti napisejo napotnico za aparate in potem gres po slusni aparat ali na Neuroth, Widex, kjerkoli imajo pac poslovalnico. Oce je imel ze tudi Widex, ampak v Celju , kjer imajo Neuroth je bolj zadovoljen s svetovanjem in tudi s servisom. Soseda si je vzela pa tistega z doplacilom in za enega je doplacala 300 eur in ni nevem kaksne razlike sploh. V glavnem vse izves tam, kjer bos vzela aparate in imas tudi enkrat letno pregled aparatov zastonj. Oce si je vzel tudi zavarovanje aparatov, ki pride priblizno 12 eur na aparat, ce se karkoli naredi, lahko pade v vodo, da dobis povrjene stroske, ker nov aparat ti pripada na osem let in v teh letih nikoli ne ves kaj se zgodi. Svetujem ti, da aparate nosis, ker se potem sluh samo se slabsa in kar ubogaj zdravnike.

Evo prišla domov s slušnim aparatom.Občutek je fenomenalen.Odločila sem se nadstandarnega je skoraj neopazen.Doplačala bom verjetno okol 7oo evrov.Ampak res ponovno spet slišim.

Ne norčuj se iz tega, da te ne bo kdaj to tudi tebe doletelo. Lahko tako, da tudi SA ti ne bo pomagal.

SA se menjajo na vsakih 6 let in ne 8, kot je napisala poglej. Vsako leto imaš tudi brezplačno čiščenje SA (treba jih je nesti vsako leto, sicer potem ni brezplačno – imajo pač tako politiko).
Poznamo všesne in zauheljne. Ti všesni so zelo neopazni, medtem ko so zauheljni takšni, da je samo cevka vpadljiva. Začni nositi sedaj kot pa kasneje, ker bo potem problem se prilagajati. Veliko starejših ljudi, ki so začeli pozno nositi, se težko prilagajajo, medtem ko tisti, ki so takoj opazili, da slabše slišijo, hitro prilagajajo.
ZZZS plača, če se ne motim, cca 300 evrov na enega.
Sicer pa ti bodo v Widexu in Neurothu vse povedali.

Ne norčuj se iz tega, da te ne bo kdaj to tudi tebe doletelo. Lahko tako, da tudi SA ti ne bo pomagal.

SA se menjajo na vsakih 6 let in ne 8, kot je napisala poglej. Vsako leto imaš tudi brezplačno čiščenje SA (treba jih je nesti vsako leto, sicer potem ni brezplačno – imajo pač tako politiko).
Poznamo všesne in zauheljne. Ti všesni so zelo neopazni, medtem ko so zauheljni takšni, da je samo cevka vpadljiva. Začni nositi sedaj kot pa kasneje, ker bo potem problem se prilagajati. Veliko starejših ljudi, ki so začeli pozno nositi, se težko prilagajajo, medtem ko tisti, ki so takoj opazili, da slabše slišijo, hitro prilagajajo.
Sicer pa ti bodo v Widexu in Neurothu vse povedali.[/quote]

??? Kaj se pa delam norca? Poglej v katalog! Od 8.12. je ta akcija. Stran 14!!!! http://katalog.lidl.si/b2bec5fb-e8f5-43f8-aa8d-850f41196a65/html5.html#/14

Jaz sem kupil na e bayu tisti ki je samo za v uho in nima tistega za zataknit za uho.Pri nas je doplačilo nekaj 100 eur,na e bayu stane 4,5 eura in deluje odlično.Baterije stanejo 1 eur 6 kosov.

Včeraj šele s pregleda, danes ob 8.50 pa že s slušnim aparatom? In potem se pi….., da imamo zanič zdravstvo?

Ja šlo je hitro ker sem imela napotnico pod nujno tako, da ja super slišim malo mi piska ampak sej bo..

Sicer pa ti bodo v Widexu in Neurothu vse povedali.[/quote]

??? Kaj se pa delam norca? Poglej v katalog! Od 8.12. je ta akcija. Stran 14!!!! http://katalog.lidl.si/b2bec5fb-e8f5-43f8-aa8d-850f41196a65/html5.html#/14%5B/quote%5D

Vidim, da to drži. Se opravičujem. Sicer pa je ta SA larifari. So visoki in nizki toni, vsak audiogram je drugačen. Ti SA so takšni, kot so tista očala s točno določeno dioptrijo, ki prodajajo po poštah. Na enem očesu imaš lahko dioptrijo +2, na drugem pa recimo +3,5 in ta očala po navadi kupujejo tisti, ki ne hodijo na okulistične preglede. Namesto da bi res imeli dober pregled (lahko ni samo daljnovidnost, je lahko tudi še kaj drugega (glavkom, odstop mrežnice, degeneracija makule ipd.), pa hodijo kar na pamet po očala na pošto v upanju, da bodo čudežno brali časopise. Vem to iz poklicnih izkušenj. Je kar precej duhovitih zgodbic. 🙂
Ti SA iz Lidla so samo za romunske berače, ki se delajo invalide, in maškare, ko si našemljen v starčka. 😀

Aparat dobiš prek naročilnice, ki ti jo da otorinolaringolog, in ne prek napotnice (to ti da družinski zdravnik), kjer ti piše nujno, samo je pa regulacija SA kar dolgotrajna.
Tako da nas ne farbaj, še posebej mene.

Tole pa ni res, da si ze kar aparat dobila, ker imam ze tretjo rundo aparatov in vem kako to poteka. Ker vsak uses je drugacen in ti najprej vzamejo oddtis usesa in nato naredijo olivo za tvoj aparat in vedno je trajalo nekaj dni.

Tole pa ni res, da si ze kar aparat dobila, ker imam ze tretjo rundo aparatov in vem kako to poteka. Ker vsak uses je drugacen in ti najprej vzamejo oddtis usesa in nato naredijo olivo za tvoj aparat in vedno je trajalo nekaj dni.[/quote]

Točno tako, povrh pa še regulacija traja ohoho še nekaj časa, ker se mora uho navaditi.
Zato pa sem napisala, da naj nas ne farba (še posebej zdravnike).

Saj… Zato sem napisala, da me je skoraj kap. Babica je imela slušni aparat, jaz sem bila pa šofer, ko se je sfižilo… Pridno sem nabirala kilometre in približno tudi sama vem, kako to gre. In resnično sem bila zelo presenečena, da SA lahko dobiš v taki trgovini. S sluhom se pač ni za igrati…

New Report

Close