Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek služba in otroci

služba in otroci

Danes se bom pa še jaz malo skašljala. V službi so mi najavili 5-dnevno službeno pot. Sicer sem otroke “zapustila” že za par dni, ampak za tako dolgo pa še ne. Stara sta 2 leti in kar srce se mi para, ker ju tako dolgo ne bom videla. Vem, da služba je pač služba in ko sem jo sprejela sem vedela, da bo kdaj treba tudi na pot, kar me načeloma ne moti.

Me pa zanima še vaše mnenje. Na delovnem mestu sem sprejela nove obveznosti, ki mi jih v bistvu ne bi bilo treba. Dovolj bi bilo, da bi rekla, da pač ne znam in mi ne bi bilo treba. Tako jih v našem podjetju kar veliko dela in se s tem nihče preveč ne obremenjuje. Ampak sama sem tip človeka, ki ga novi izzivi veselijo in mi veliko pomeni da delo ni monotono in dolgočasno. Se mi pa zdi, da bi na podlagi prizadevnosti lahko zahtevala povišanje plače. Naj omenim, da tudi bolniške ne koristim, tudi takrat ne ko so otroci bolani, ker imamo k sreči doma mamo, ki takrat vskoči. Se pa težko spravim k temu, da prosim za povišanje. Kaj menite?

triglavčica dva sončka pod Triglavom sta nam polepšala življenje 25.02.2006

Moje mnenje je, da če je le mogoče, tudi v službi sprejmeš nove izzive. Tudi službena pot je neke vrste izziv. Meni je sicer dostikrat na začetku težko it, a potem je prav luštno. Nazaj pridem včasih prav prerojena, malo se oddahnem od sodelavcev… Seveda je vse super, če le imaš koga, ki pazi na otroke.

5 dni pa res ni dosti…. verjetno jih pa komot možu zaupaš….

Za povišico pa tudi rečeš….. Če se ne boš sama potegnila zase, se ne bo nobeden….

Oh, se ti pridruzujem. Konec meseca me tudi caka 5-dnevna pot, pa se nic me prevec ne veseli. Sicer je malcek malo starejsi, pa vseeno. Se mi pa zdi, da niti ni slabo za otroka, da je vcasih tudi brez mamice.

Tudi sama sem pustila otroka doma pri možu, ko sem morala službeno v tujino. Saj to je pač normalno; otrok ima očeta, enako bi bila ti sama z otrokom, če bi bil mož službeno odsoten.
Ti pa povem nekaj glede bolniške: ne delaj vedno tega, da ne greš sama v bolniško; ker zaradi tega ne boš nič več vredna v službi! Tudi sama sem prej vedno dala otroka k babici…….skoraj nikoli nisem bila sama v bolniški zaradi otroka. In, ko se je zgodilo, da tega varstva ni bilo več, sem pa bila takoj na tapeti, ker so bili vajeni, da sem vedno na razpolago!
Za povišanje pa kar omeni; ne dopusti, da se “igrajo” s teboj.

Jaz sem mela slabo vest, ko sem morla s porodnške v službo, potem sem pa veselo ugotovila, da se tudi hčerka mora malo odpočit od mamice in je obema pasalo. Sva si šli že malo na živce :))

Mene je od 1,5 leta naprej v takih primerih čuval oče – in reči moram, da sem se maminih službenih poti prav veselila, saj je bilo z njim vedno zabavno …

Ostalo pač naredi po svoji vesti, ti pa na srce polagam, da greš na bolniško, ko sta otroka bolna – vsaj takrat, ko je res hudo. Verjemi, v službi marsikdo še ve ne, kako se žrtvuješ, zagotovo pa tega ne bodo vedeli čez 10 let. V otrocih bo pa ostalo za vedno.

Ne gre mi skupaj – 5dnevna odsotnost ti bo srce razparala, ko sta otroka bolna in te ni zraven, je pa OK?

Moje mnenje: prav je, da se otroci navadijo na odsotnost mame. Ko so bolni, jo pa potrebujejo in očeta tudi! Babice so za takrat, ko so zdravi oz. ko okrevajo!

Nikar v službi ne poudarjaj, kako ne hodiš na bolniško ob bolezni otrok. Samo za neumno te bodo imeli in te bodo posledično manj cenili in bolj obremenjevali.

“Le kako ji to uspe”.

Knjiga, ki jo je vredno prebrati.

ko boš dobila dnevnice pa jih porabi za družinski vikend, super deluje.Tako je pri nas, ko gre očka na službeno in se imamo 2 x fajn.
Za povišanje pa le reci.

New Report

Close