Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Služba …kaj bi storili

Služba …kaj bi storili

Sodelavec dal odpoved. Drugega ne bomo zaposovali zaradi slabega finančnega stanja podjetja. Delovno mesto z 20-30 strankami na dan+telefoni,emajli…po rečenemu da je preveč dela za enega, da ne bo možno naredit vsega, razen če ostajam po službi vsak dan….mi je bilo rečeno da mogoče moram razmislit o drugi službi….torej je problem v meni ker ne morem kvalitetno opravljati delo dveh delavcev. Isto delovno mesto 15+ let

Kako bi vi reagirali? Če vzamem bolniško bom najslabši človek na svetu

Kaj je boljše- bit najslabši, al pa zgubit zdravje in bit najslabši?

Vsekakor začni iskati novo službo. Tule ne bo ok.

Me pa zanima kako lahko kar greš na bolniško? Bolniška je za bolne. Si bolana? Potem ja, pojdi k zdravniku. Če nisi pa ne vem kako dobiš bolniško?

Ne vem, zakaj vztrajati v takih razmerah, če monove gospodinje trdijo, da danes lahko takoj dobiš službo, če le hočeš.

Naredi enak obseg dela kot sedaj. Če jim ne bo prav, obvesti delovno inšpekcijo. Nisi dolžan delati za dva, pa njihovo finančno stanje gor ali dol. So že pokazali  svojim odgovorom, da jim dol visi zate.

Podjetje ni tvoje, ni tvoja skrb, da deluje kot je treba. Ti delaš kolikor lahko, v normalnem času in z normalno pridnostjo – če bo podjetje začelo izgubljati stranke, je to direktna krivda lastnika .

Pa seveda pridno iščeš drugo službo, ker s takim slabim vodstvom gre vse v maloro….

Odgovor na objavo uporabnika
začni iskati, 09.01.2025 ob 15:56

Vsekakor začni iskati novo službo. Tule ne bo ok.

Me pa zanima kako lahko kar greš na bolniško? Bolniška je za bolne. Si bolana? Potem ja, pojdi k zdravniku. Če nisi pa ne vem kako dobiš bolniško?

Sekiram Se,jokam, počutim se nesposobno, ne spim, ko spim sanjam službo, delam napake, pozabljam stvari ker je enostavno vsega preveč, sem živčna, slabe volje, doma se sploh ne morem sprostiti ker veš čas imam v glavi ali sem vse naredila….enostavno sem na tleh

Te razumem enako, s tem da sem se prek sp. kao za 4 ure, dela pa vsak dan za minimalno 6. Puscam si stvari in se mi tako naberejo. prispevki se mi dvignejo, sefe mi noce placati vec kljub vecjemu obsegu dela. Na malico niti ne grem.

Ma daj. Enega bi za oet obremenili, pa ko j* zdravje, ker se niso slisali za zdravje ori delu. Itak nisi ori njih nič vredna. Stegni na bolnisko, ker tako delodajalec ceni tvoje zdravje. Poišči drugo službo. Ker te tako cenijo, plačajo pa še bolje. 🙄😅☺️☺️☺️ Pol naj oa zatonejo sami. Grozno.

K dohtarju pejt. Če ne boš šla, pripisi vse k delodajalcu, ki ti srečo želi drugje. Ne bodi nora, ce te ne cenijo niti malo. Naj f sam potone.

Namesto, da se jokaš, začni pisat vloge. Imaš pripravljen CV? Začni ga pisat. Išči razpise. Ok, se zjokaš, se stuliš, potem pa akcija, pisat vloge.

Ne sekiraj se za službo. Delaj tako kot sedaj in to je to. Če te odpustijo. Kaj bo potem? Nič ne bo. Par mesecev boš dobivala od zavoda nadomestilo in boš iskala naprej drugo službo. Pa dvomim, da te bodo odpustili. AMpak, če te bodo, ne bo panike.

Aja, za to, ker se jokaš, ne boš dobila bolniške. Razen, če imaš res nekega dohtarja, ki kar tala bolniške.

Jaz sem doživljala ekstremni mobing  službi. Pa ne samo to, tudi fizično sem nastradala. Hudo vnetje ramenskih živcev, bursitih, vnetje tetiv… vse komplet. Kaj sem dobila od zdravnika? Napotnico za fizioterapijo, ortopeda, rentegen. Pa reci in piši: 4 dni bolniške in napoved, da bodo bolečine trajale kako leto. Roke nisem mogla več dvigniti.Spati nisem mogla od bolečin.  Ja, sem pa tui kdaj jokala zaradi službe. Ampak zato pa res ne dajo bolniške no. Sem pa intenzivno pisala vloge in šla stran.

Kako bi reagirala? Z besedami:

“Oprostite, ampak tu sem zaposlena že 15 let, svoje delo opravljam kvalitetno, jasno mi je, zakaj sem tu in oba veva, da ne bom razmislila o novi zaposlitvi, niti mi vi ne boste grozili z odpovedjo, ker imate že sedaj 30 strank dnevno “na suhem”, če ostanete še brez mene, bo to dvojna cifra (predvidevam, da opravljaš primerljivo delo), oba tudi veva, da bedaka, ki bi prevzel oboje, ne boste našli. Prevzamem lahko 3 stranke dnevno (oziroma pač kolikor bi dejansko lahko znotraj svojega delovnika), če to ni dovolj, iščite druge rešitve. In prosim, ne izgovarjajte se, da ne morete nikogar zaposliti, ker sodelavec ni bil odpuščen kot tehnološki višek zaradi pomanjkanja denarja, ampak je sam dal odpoved. Novega zaposlenega lahko plačate z istim denarjem, kot bi plačevali tega, ki je dal odpoved, če je ne bi dal.”

Naredila bi točno toliko kot bi lahko v svojem delovnem času, nič več, nič manj.

začni iskati, 09.01.2025 ob 16:31

Namesto, da se jokaš, začni pisat vloge. Imaš pripravljen CV? Začni ga pisat. Išči razpise. Ok, se zjokaš, se stuliš, potem pa akcija, pisat vloge.

Ne sekiraj se za službo. Delaj tako kot sedaj in to je to. Če te odpustijo. Kaj bo potem? Nič ne bo. Par mesecev boš dobivala od zavoda nadomestilo in boš iskala naprej drugo službo. Pa dvomim, da te bodo odpustili. AMpak, če te bodo, ne bo panike.

Aja, za to, ker se jokaš, ne boš dobila bolniške. Razen, če imaš res nekega dohtarja, ki kar tala bolniške.

Jaz sem doživljala ekstremni mobing  službi. Pa ne samo to, tudi fizično sem nastradala. Hudo vnetje ramenskih živcev, bursitih, vnetje tetiv… vse komplet. Kaj sem dobila od zdravnika? Napotnico za fizioterapijo, ortopeda, rentegen. Pa reci in piši: 4 dni bolniške in napoved, da bodo bolečine trajale kako leto. Roke nisem mogla več dvigniti.Spati nisem mogla od bolečin.  Ja, sem pa tui kdaj jokala zaradi službe. Ampak zato pa res ne dajo bolniške no. Sem pa intenzivno pisala vloge in šla stran.

Praviš, da če jo bodo odpustili, ni panike. Ne, saj res ni panike plačevati vseh življenjskih stroškov z max. 600 EUR nadomestila.

800 evrov nadomestila je še več kot znaša socialna podpora, ki je že sama tako visoka, da se ti delat ne splača.

Odpustili te bodo? Ja? Kdo bo pa potem to delal? Ne ga srat no. Nehajte se trest. Naredi svoje delo in to je to. Če si pametna si boš še pisala kaj si delala in koliko časa si za to porabila. Če ti začnejo morit jim to pomoli pod nos in predlagaj da ti oni pokažejo kako lahko več v tem času narediš. Omislite si hrbtenico. In ne ne bodo te odpustili. Niso glupi. Jim je čist jasno da bi v tem primeru verjetno rabili zaposliti tri. Plus uvajati jih. Kdo jih bo uvajal? Resno, hrbtenico. In ja če nisi zmožna se k sebi spravit….bolniško. Kaj hudiča se toliko ukvarjate s tem kaj si bodo mislili o vas. Kot da vam kaj doprinese če lepo mislijo kao. Kar itak ne. Če bi se ne bi tako obupno obnašali. Nesposobne šefe imaš. Zakaj se nesposobnežem dokazuješ? Ne razumem, res ne.

Bodite ponosni in delodajalcu hvaležni, da lahko delate v svetem zasebnem sektorju. To je posebna čast, tudi če je plačana z minimalcem.

Služba, 09.01.2025 ob 15:37

Sodelavec dal odpoved. Drugega ne bomo zaposovali zaradi slabega finančnega stanja podjetja. Delovno mesto z 20-30 strankami na dan+telefoni,emajli…po rečenemu da je preveč dela za enega, da ne bo možno naredit vsega, razen če ostajam po službi vsak dan….mi je bilo rečeno da mogoče moram razmislit o drugi službi….torej je problem v meni ker ne morem kvalitetno opravljati delo dveh delavcev. Isto delovno mesto 15+ let

Kako bi vi reagirali? Če vzamem bolniško bom najslabši človek na svetu

ne prevzemaj na pleča bremen nesposobnega vodstva.

Delaj toliko kot prej in nič več, če ostaja, pač ostaja. To ni tvoj problem. Ne uničuj si zdravje, zato ker mislijo, da te bodo lahko izkoristili do konca. Brez slabe vesti te bodo odpustili takoj, ko ne bodo imeli več koristi od tebe.

Išči novio službo.

Kmalu tudi za tvojo plačo ne bo več.

Sploh ser pa ne sekiraj ali si naredila zadosti.

get real, 09.01.2025 ob 16:59

Odpustili te bodo? Ja? Kdo bo pa potem to delal? Ne ga srat no. Nehajte se trest. Naredi svoje delo in to je to. Če si pametna si boš še pisala kaj si delala in koliko časa si za to porabila. Če ti začnejo morit jim to pomoli pod nos in predlagaj da ti oni pokažejo kako lahko več v tem času narediš. Omislite si hrbtenico. In ne ne bodo te odpustili. Niso glupi. Jim je čist jasno da bi v tem primeru verjetno rabili zaposliti tri. Plus uvajati jih. Kdo jih bo uvajal? Resno, hrbtenico. In ja če nisi zmožna se k sebi spravit….bolniško. Kaj hudiča se toliko ukvarjate s tem kaj si bodo mislili o vas. Kot da vam kaj doprinese če lepo mislijo kao. Kar itak ne. Če bi se ne bi tako obupno obnašali. Nesposobne šefe imaš. Zakaj se nesposobnežem dokazuješ? Ne razumem, res ne.

get real

Bravo.

nisi dva človeka torej ne delaj za dva.

Bor, ti si pa res en bimbo. Kot prvo, misliš, da jo bodo res odpustili? Zelo malo verjetno.

Kot drugo: a če bo zbolela bo pa lahko plačevala račune? Čas, ko bo dobivala nadomestilo bo koristno porabila, malce športala, iskala drugo službo, se spočila. Za službo kot jo ima sedaj, se pa res ne rabi tresti. Še uslugo ji bodo naredili, če jo odpustijo.

Glede na odnos do nje, ima verjetno tudi slabo plačo.

Bor898, 09.01.2025 ob 16:38

Praviš, da če jo bodo odpustili, ni panike. Ne, saj res ni panike plačevati vseh življenjskih stroškov z max. 600 EUR nadomestila.

Ne zganjaj patetike. Nihče je ne bo odpustil. Če jo, ji pripada odpravnina (bo kar fletna po 15ih letih) in 9 mesecev zavoda, kjer ni šans da dobi samo 600e. Če ima jurja plače bo več dobila. Plus odpravnine par jurjev. Obstajajo tudi zavarovanja za brezposelnost. Jaz plačujem 140e mesečno, v primeru da izgubim šiht dobim ven 400 mesečno, kar pokrije kredit za stanovanje. Tvoja sorta je razlog zakaj se nič ne spremeni. Ker ste pripravljeni ves šit požret za drobtinice in sebe in svoje družine uničiti za šiht. Zakaj bi se delodajalci obnašali primerno, če vas je pa tona tam zunaj ki ste pripravljeni usta na široko odpret da se userjejo.

Ko boš našla drugo službo pričakuj, da bodo na tvoje DM zaposlili 2 in v roku pol leta še polovičko ali morda celo celega, torej 3.

Žalostno, vendar resnično in doživeto na lastni koži.

Sicer pa – sem menjala službo iz slabe na enako slabo, tudi v novi službi delam ko sužnja. To je usoda takih, ki ne znamo odkloniti preobremenitev, ki se sekiramo za delo, za službo, ki imamo skozi občutek krivde. Ker smo tako vzgojeni.

Moje mnanje je, da menjaj sluzbo… Jaz sem bila na istem nek nov projekt smo imeli, ostala sem sama pri projektu, niti en dan nisem mogla manjkat ker je vse bilo na meni… in kaj se je zgodilo, ko je projekt dobro stekel je meni sesulo zdravje. 4 mesece imam eno bolezen za drugo… ni vredno, nobena stvar ni vredna tvojega zdravja…

Normalno bi delala naprej za enega. Hkrati bi iskala drugje. V primeru večjih pritiskov bi vzela dolgotrajnejšo bolniško. Takšna situacija ti res lahko krepko načne zdravje.

Ptica973, 09.01.2025 ob 16:08

Ne vem, zakaj vztrajati v takih razmerah, če monove gospodinje trdijo, da danes lahko takoj dobiš službo, če le hočeš.

Malo poiščeš in imaš drugo super službo.

New Report

Close