Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Služba …kaj bi storili

Služba …kaj bi storili

Odgovor na objavo uporabnika
Ena stara2, 09.01.2025 ob 21:36

Normalno bi delala naprej za enega. Hkrati bi iskala drugje. V primeru večjih pritiskov bi vzela dolgotrajnejšo bolniško. Takšna situacija ti res lahko krepko načne zdravje.

Sem empaticna in vse…vendar ali lahko nehate s temi bolniskami?

Zdravnik ti zaradi “pritiskov v sluzbi” NE MORE izdat bolniskega lista! Kaj sele dolgotranejsega.

Prav tako ne za situacijo, “ki ti sele lahko pricne” nacenjati zdravje. Izda ti ga potem, ko se to zgodi.

Anonimno 10423, 10.01.2025 ob 01:33

Sem empaticna in vse…vendar ali lahko nehate s temi bolniskami?

Zdravnik ti zaradi “pritiskov v sluzbi” NE MORE izdat bolniskega lista! Kaj sele dolgotranejsega.

Prav tako ne za situacijo, “ki ti sele lahko pricne” nacenjati zdravje. Izda ti ga potem, ko se to zgodi.

Zdravnik zaradi pritiskov ne bo dal bolniške, dal bo bolniško pacientu, ki ima zaradi pritiskov zdravstvene težave. Ko si dlje časa pod pritiskom se lahko pojavi vse mogoče: glavoboli, vrtoglavice, bruhanje, kronična nespečnost, pomanjkanje energije do te mere da ne moreš vstat iz postelje, samomorilne misli. In takemu bo bolniško izdal psihiater, ki bo predpisal zdravljenje. Marsikoga tudi hospitalizirajo.

Nisi empatična in ne razumeš. In ne boš, dokler tega ne boš doživela na lastni koži ali pri nekomu bi tvoji družini ali bližini. Sem bila enaka kot ti. Zdaj me pa tepe. Ne gre zame, ampak za bližnjo osebo.

Empatijo boš deloma razvila, ko boš spremljala tako osebo in ko boš ugotovila, da je obstajajo tudi duševne bolezni in da to ni sramota. In da se preobremenjenosti in stisk ne rešuje s posmehovanjem in naganjanjem k še dodatnemu izpostavljanju.

Služba, 09.01.2025 ob 15:37

Sodelavec dal odpoved. Drugega ne bomo zaposovali zaradi slabega finančnega stanja podjetja. Delovno mesto z 20-30 strankami na dan+telefoni,emajli…po rečenemu da je preveč dela za enega, da ne bo možno naredit vsega, razen če ostajam po službi vsak dan….mi je bilo rečeno da mogoče moram razmislit o drugi službi….torej je problem v meni ker ne morem kvalitetno opravljati delo dveh delavcev. Isto delovno mesto 15+ let

Kako bi vi reagirali? Če vzamem bolniško bom najslabši človek na svetu

Odpoved daj še te ti pa naj šefe dela za tri delavce ali pa naj pač razmisli o drugi službi, najbolje da o takšni daleč stran od vodstvenih položajev

Anonimno 4823, 10.01.2025 ob 06:53

Zdravnik zaradi pritiskov ne bo dal bolniške, dal bo bolniško pacientu, ki ima zaradi pritiskov zdravstvene težave. Ko si dlje časa pod pritiskom se lahko pojavi vse mogoče: glavoboli, vrtoglavice, bruhanje, kronična nespečnost, pomanjkanje energije do te mere da ne moreš vstat iz postelje, samomorilne misli. In takemu bo bolniško izdal psihiater, ki bo predpisal zdravljenje. Marsikoga tudi hospitalizirajo.

Nisi empatična in ne razumeš. In ne boš, dokler tega ne boš doživela na lastni koži ali pri nekomu bi tvoji družini ali bližini. Sem bila enaka kot ti. Zdaj me pa tepe. Ne gre zame, ampak za bližnjo osebo.

Empatijo boš deloma razvila, ko boš spremljala tako osebo in ko boš ugotovila, da je obstajajo tudi duševne bolezni in da to ni sramota. In da se preobremenjenosti in stisk ne rešuje s posmehovanjem in naganjanjem k še dodatnemu izpostavljanju.

Sem empaticna in razumem. Ne poznas me…sanja se ti ne, kaj vse sem ze dozivela na lastni kozi. Zato ni prav, da me sodis. Lih v tem je stvar, da nosim tudi posledice. Niti crke o posmehu ali naganjanju nisem napisala. To je bilo grdo od tebe.

Kar si sama napisala pod razlago, kaj pritiski prinesejo – ja, ko se ti to dogaja, definitivno potrebujes. Moj odziv je bil zgolj na komentar @ena stara2, ki pravi, “jaz bi kar vzela”. Niti ne more, to je v presoji zdravnika.

Vse dobro.

Išči novo službo!  Na stara leta te noben ne bo hodil rihtat…torej ostani zdrava čim dlje…

Išči, pojdi na razgovore…dopust… imaš opravke… potem pa, samo daš odpoved. Poglej pogodbo koliko imaš odpovedni rok…na razgovoru poveš, koliko je odpovedni rok…in to je to.

Naj sam dela! Verjetno ima delodajalec dobre avte in hodi na fensy počitnice, ker pospravi se plačo enega delavca, saj ti delaš za dva….

Samo pojdi! Ne govori nič…potem oddelaj odpovedni rok…naj sam sebi sužnja špila

New Report

Close