Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Službe, kjer si na monu

Službe, kjer si na monu

Tule gor je nekaj monkelj, ki so večji del dopoldneva na monu. Pa se zraven hvalijo, da še kadijo, kofetajo in da imajo fajn službo in da vse to postorijo. Pa, da so šefi zadovoljni z njimi.

Kakšne službe so to?

Itak mon oživi v ponedeljek zjutraj in zamre v petek popoldan. Vikendi, prazniki : mon je mrtev. Zaživi med tednom dopoldan, tam do treh, štirih, potem pa mrk.

Pa te iste monklje rade pljuvajo po drugih, da so leni, nesposobni, da nočejo delat. Včeraj je bila tema, ko ena sprašuje za invalida tretje stopnje, 50 let… in so te monklje pametovale, da je len, če ne bi bil len, da bi komot dobil službo in podobno.

Hm.

In zdaj moje pisanje boli toliko, da si morala odpreti še novo temo o meni?

Jap. Čez teden se čistilke gor navesijo v službenem času. Popoldne in čez vikend nimajo časa, ker grejo na črno delat al pa decu jajca zibat.

V petek in čez vikend pa potem kaka pametnejša debata pade, kot o večnem varanju, vedeževalkah in FB zvezdah.

Tudi meni ni jasno. Sem sedajle tudi jaz gor prišla, sem  samozaposlena in kadar imam čas, pridem za kakšno minuto. In dopoldne je prav živahno. Popoldne slabše, zvečer je spet živahno. Kje ljudje delate, da imate toliko časa? Jaz ko delam za naročnika, nimam časa na kavo, kaj šele da bi tu visela

Klicni center

Šolska zbornica.

Mogoče pa ne delamo vsi v JU od 7 do 15?

Jaz se vsake toliko časa odklopom od dela in grem malo okrog hiše, pogledam sem, ni problema.

Sama vem, koliko časa imam in koliko časa za nekaj potrebujem.

To je možno samo v JU pa kaki državnih firmah kot je Elektro, telekom.

Drugje bi jih v rit sunili.

Aja, zdaj je že mrk na monu. Pisarniški fikusi so šli domov.

Eni smo še vedno tu in ne delamo v JU ali pa državnih firmah.

Smo kar na svojem.

Ja sigurn ja. Zdržal ne bi, ko se serator kova mon nalima, prej za pol ure na telefonu. Ma 😅☺️☺️☺️☺️☺️☺️ občinski so itak pomankljivive😑. S pašo. ☺️

V upravnih stavbah zasebnih podjetij se malo dela. Iz pisarn pridejo vsi spočiti nasmejani, potem pa na bicikle, razne tenise, košarke … Ne vedo, kam bi z odvečno energijo. Če bi bili res v stresu, izgoreli in ne vem kaj še vse si izmišljujejo, se jim zagotovo ne bi dalo v soboto zjutraj cijazit v kolonah na hrvaško obalo.

Odgovor na objavo uporabnika
Ravnateljica, 24.04.2025 ob 15:29

Šolska zbornica.

Torej si zanič ravnateljica. Odstopi takoj.

Mene plačajo za rezultate, ne za to koliko in kako delam. Dokler jim prinašam toliko denarja kolikor jim, lahko iz stropa visim če želim ali pa si nohte med šihtom lakiram 😀

samo v ju, 24.04.2025 ob 16:18

To je možno samo v JU pa kaki državnih firmah kot je Elektro, telekom.

Drugje bi jih v rit sunili.

Aja, zdaj je že mrk na monu. Pisarniški fikusi so šli domov.

Tako je, te velike firme,Telekom, Eles, Energetika, Preveč kadra, pa se prevladajo. JU isto če jim ne blokirajo dostopa . Kolegica dela v UKC, pa ima pol delovnega časa delovno ostalo pa čvek, kave.

dobro325, 24.04.2025 ob 16:46

Mene plačajo za rezultate, ne za to koliko in kako delam. Dokler jim prinašam toliko denarja kolikor jim, lahko iz stropa visim če želim ali pa si nohte med šihtom lakiram 😀

Nekateri tega ne razumejo, zanje je resno delo samo delo na traku, kjer niti pogledati ne moreš levo ali desno, kaj šele, da bi šel na stranišče.

Je prej iskalka službe znorela, kako lahko med delovnim časom pogledam na MON, pa ubibože, si celo vzamem pavzo na kavo in cigaret.

Še tole temo je potem odprla.

Stara forumašica, ni letelo nate. Ti daš kak koristen nasvet. Tako, da je super, da si tu gor.

Letelo je na tiste faulaste fukse, ki visijo cele dneve tu gor, ne napišejo nič koristnega. Kar počno pa je, da ponižujejo ljudi, ki so v težavah, ki pošteno delajo. One fukse lene pa visjo tule, kadijo, kofetajo in to je to, kar počno v službi. Na tiste spake je letelo.

Tisti, ki kaj pametnega, koristnega napišete pa ste seveda več kot fajni. Samo ste redki.

Prinašate vi en kurac firmam rezultate. Taki samohvalni gobezdači ste vsi prek vez prišli noter na položaje, smrdite in se dolgočasite v svojih sinekurističnih pisarnah, podrejeni tlačani rintajo na projektih cele dneve in noči, vi si pa lastite njihove sadove, denar in zasluge. Slovenija vas je polna takih gobezdavih nesposobnih smrduhov.

jaz bi tudi tako službo, 24.04.2025 ob 16:57

Stara forumašica, ni letelo nate. Ti daš kak koristen nasvet. Tako, da je super, da si tu gor.

Letelo je na tiste faulaste fukse, ki visijo cele dneve tu gor, ne napišejo nič koristnega. Kar počno pa je, da ponižujejo ljudi, ki so v težavah, ki pošteno delajo. One fukse lene pa visjo tule, kadijo, kofetajo in to je to, kar počno v službi. Na tiste spake je letelo.

Tisti, ki kaj pametnega, koristnega napišete pa ste seveda več kot fajni. Samo ste redki.

Ker si v prejšnji temi ignorirala moj odgovor in raje odprla tole novo temo, kopiram moj odgovor še sem

Delam v zasebnem podjetju, kar verjemi, da me cenijo kot dobro delavko, drugače bi že zdavnaj našli način, da se me odkrižajo. Že v poskusni dobi, verjetno, ki ni bila samo 1 mesec.

In v letnih razgovorih, ki jih zahtevajo lastniki, sem vedno ocenjena z maksimalno oceno in dobim dober bonus.

fukf, 24.04.2025 ob 16:58

Prinašate vi en kurac firmam rezultate. Taki samohvalni gobezdači ste vsi prek vez prišli noter na položaje, smrdite in se dolgočasite v svojih sinekurističnih pisarnah, podrejeni tlačani rintajo na projektih cele dneve in noči, vi si pa lastite njihove sadove, denar in zasluge. Slovenija vas je polna takih gobezdavih nesposobnih smrduhov.

Seveda. Ti uboga žrtev ti. Tako sposobno, pa nihče ne opazi tega 🙂

Kako butast moraš biti, da si domišljaš da privat firma nekoga plačuje za v luft gledat in nič rezultatov. Pa ogromno veš o projektnem delu očitno. Poteka 8h dnevno. Vedno. Vse dni. 😀

Mi vsi smo plačani po učinku. Ampak danes je zelo malo služb kjer bi imeli ljudje čas luftati. Razen Telekom, JU, državna podjetja, tak balast. V ostalih produktivnih podjetjih se zelo trdo dela. Delala sem v tujem podjetju, imela sem prodajno kvoto, dela pa toliko, da sem hodila domov izžeta kot cunja ob 18.00 uri, zvečer pa sem spet kakšno uro delala za podjetje.  Vmes sem šla na kosilo in to je bilo vse. Nobenih privat telefonov, kaj šele visenje na netu. Sedaj sem drugje, kjer je tempo zmeraj hujše, zasebno podjetje. Enega ni ker je na bolniški ali dopustu  in delamo dvojno. Vedno je premalo kadra.

Tudi v privat firmah so zaposlene cele družine v pisarnah (v proizvodnji ali storitvah jih v glavnem ni), direktorji zaposlujejo svoje hčerkice in priležnice, za katere nihče ne ve, kaj sploh počnejo v podjetju, samo na plačilni listi so. Ni dosti drugače ko v javnem sektorju.

Anonimna687, 24.04.2025 ob 17:16

Mi vsi smo plačani po učinku. Ampak danes je zelo malo služb kjer bi imeli ljudje čas luftati. Razen Telekom, JU, državna podjetja, tak balast. V ostalih produktivnih podjetjih se zelo trdo dela. Delala sem v tujem podjetju, imela sem prodajno kvoto, dela pa toliko, da sem hodila domov izžeta kot cunja ob 18.00 uri, zvečer pa sem spet kakšno uro delala za podjetje.  Vmes sem šla na kosilo in to je bilo vse. Nobenih privat telefonov, kaj šele visenje na netu. Sedaj sem drugje, kjer je tempo zmeraj hujše, zasebno podjetje. Enega ni ker je na bolniški ali dopustu  in delamo dvojno. Vedno je premalo kadra.

Aha, se ti vidi, da vsa izžeta delaš dvojno. Na forumu.

Kaj pa če so zaposlene v Ljudski milici? ☝️😁

Dejansko poznam kar nekaj ljudi, ki delovnik preživijo 3/4 na kavicah, čikih, in privat telefonskih pogovorih, vmes pa verjetno še surfajo po internetu. Seveda gre za delovna mesta, ki so sama sebi namen in za ljudi, ki so bili tam postavljeni z določenim razlogom, plača za njihove mešalce zraka pa tudi kar lepa. Seveda sami zase menijo, da so velik doprinos k firmi, kakopak. A ja, ne gre za JU.

New Report

Close