Službe, kjer si na monu
Večina njih je v javnih službah, kjer delo zajema tudi delo za računalnikom.
Kako to vem?
Vem po tem, ker je po mojih objavah, kjer sem ostro nastopil zoper učitelje in nasploh javne uslužbence ob enem pa je bil mejnik objava pesmi “Daj da te cepim” drastično upadla vidna podpora mojim zapisom in drugim objavam. Je bilo tako očitno, da se je samo izkazalo, kam je kdo spadal poprej.
Seveda moja stališča in trditve stojijo še danes in naj ljudje sami pri sebi razčistijo in ne da jim egoizem zamegli razum in jasen nepristranski pogled.
Darko710, 24.04.2025 ob 17:39
Večina njih je v javnih službah, kjer delo zajema tudi delo za računalnikom.
Kako to vem?
Vem po tem, ker je po mojih objavah, kjer sem ostro nastopil zoper učitelje in nasploh javne uslužbence ob enem pa je bil mejnik objava pesmi “Daj da te cepim” drastično upadla vidna podpora mojim zapisom in drugim objavam. Je bilo tako očitno, da se je samo izkazalo, kam je kdo spadal poprej.
Seveda moja stališča in trditve stojijo še danes in naj ljudje sami pri sebi razčistijo in ne da jim egoizem zamegli razum in jasen nepristranski pogled.
modrivrag, 24.04.2025 ob 17:46
A bejž no. Take ti fantaziraš? Da si ti kdaj kje štelo? Ko bi ti darmun bil vsaj vplivnica po poklicu, pa še to nisi. Si le tuml in norec.
Drugi razlog ste pa nagnusni troli, ki vas nihče po nosu zaradi vaših gnusob laži, poniževanj , podtikanj in manipulacij.
Anonimno441, 24.04.2025 ob 17:33
Dejansko poznam kar nekaj ljudi, ki delovnik preživijo 3/4 na kavicah, čikih, in privat telefonskih pogovorih, vmes pa verjetno še surfajo po internetu. Seveda gre za delovna mesta, ki so sama sebi namen in za ljudi, ki so bili tam postavljeni z določenim razlogom, plača za njihove mešalce zraka pa tudi kar lepa. Seveda sami zase menijo, da so velik doprinos k firmi, kakopak. A ja, ne gre za JU.
V kakšnih podjetjih to delate, da ne veste koliko prinesete podjetju? Jaz vem v cifrah. Skoraj 10 kratnik svoje plače prinesem firmi. Pokrivam še zaledne službe in ostale stroške s svojim delom. In ja lahko počnem kar želim. Tudi kofetkam ipd.. Če mi uspe doseči plan, nikogar ne briga. In to mi uspeva že skoraj dva desetletja. Še v krizi sem ga skoraj dosegla. Ni delo samo 8h vsak dan. Včasih je 15, včasih dve….dopust nikoli še preživela brez da bi se povezala vsaj za kakšno urico na službeno. Bolniško sem imela enkrat v 19ih letih, pa še takrat sem par stvari uredila vmes. Ampak 8h redno za mizo pa nikoli ne preživim. Če bi, ne bi bila tako uspešna kot sem. Nimamo vsi šihtov “na štanco”.
Hahaha, 24.04.2025 ob 17:23
Anonimna687, 24.04.2025 ob 17:16
dobro325, 24.04.2025 ob 16:46
Mene plačajo za rezultate, ne za to koliko in kako delam. Dokler jim prinašam toliko denarja kolikor jim, lahko iz stropa visim če želim ali pa si nohte med šihtom lakiram
Mi vsi smo plačani po učinku. Ampak danes je zelo malo služb kjer bi imeli ljudje čas luftati. Razen Telekom, JU, državna podjetja, tak balast. V ostalih produktivnih podjetjih se zelo trdo dela. Delala sem v tujem podjetju, imela sem prodajno kvoto, dela pa toliko, da sem hodila domov izžeta kot cunja ob 18.00 uri, zvečer pa sem spet kakšno uro delala za podjetje. Vmes sem šla na kosilo in to je bilo vse. Nobenih privat telefonov, kaj šele visenje na netu. Sedaj sem drugje, kjer je tempo zmeraj hujše, zasebno podjetje. Enega ni ker je na bolniški ali dopustu in delamo dvojno. Vedno je premalo kadra.
Aha, se ti vidi, da vsa izžeta delaš dvojno. Na forumu.
Kaj se spakujes? Ob 17.15 sem že eno uro končala službo, začenjamo ob 7.30. Delamo pa dvojno delo ker vedno en manjka, torej moraš hiteti in narediti delo še za sodelavca. Delo mora biti narejeno. Kavo spijem ob mizi, ne kadim, grem na malico ki traja 20 -30 minut, drugače ves čas zelo hitro delam. Začenjamo ob 7.30, kaj se spakujes? Mi imamo zmeraj hujši tempo, zmeraj slabše je, en odide, drugega ne zaposlijo, bolniške, dopusti, vse nadomeščamo obstoječi. Domov pridem tako utrujena da ne vem kako bom zdržala do pokoja. Ura ko sem pisala je 17.15, že zdavnaj sem končala službo. Kaj te moti, lenuh ? Taki ki najbolj lenarite, se najbolj usajate
dobro636, 24.04.2025 ob 17:51
V kakšnih podjetjih to delate, da ne veste koliko prinesete podjetju? Jaz vem v cifrah. Skoraj 10 kratnik svoje plače prinesem firmi. Pokrivam še zaledne službe in ostale stroške s svojim delom. In ja lahko počnem kar želim. Tudi kofetkam ipd.. Če mi uspe doseči plan, nikogar ne briga. In to mi uspeva že skoraj dva desetletja. Še v krizi sem ga skoraj dosegla. Ni delo samo 8h vsak dan. Včasih je 15, včasih dve….dopust nikoli še preživela brez da bi se povezala vsaj za kakšno urico na službeno. Bolniško sem imela enkrat v 19ih letih, pa še takrat sem par stvari uredila vmes. Ampak 8h redno za mizo pa nikoli ne preživim. Če bi, ne bi bila tako uspešna kot sem. Nimamo vsi šihtov “na štanco”.
Očitno imaš zelo liberalnega in popustljivega zvodnika.
Anonimna687, 24.04.2025 ob 17:54
Kaj se spakujes? Ob 17.15 sem že eno uro končala službo, začenjamo ob 7.30. Delamo pa dvojno delo ker vedno en manjka, torej moraš hiteti in narediti delo še za sodelavca. Delo mora biti narejeno. Kavo spijem ob mizi, ne kadim, grem na malico ki traja 20 -30 minut, drugače ves čas zelo hitro delam. Začenjamo ob 7.30, kaj se spakujes? Mi imamo zmeraj hujši tempo, zmeraj slabše je, en odide, drugega ne zaposlijo, bolniške, dopusti, vse nadomeščamo obstoječi. Domov pridem tako utrujena da ne vem kako bom zdržala do pokoja. Ura ko sem pisala je 17.15, že zdavnaj sem končala službo. Kaj te moti, lenuh ? Taki ki najbolj lenarite, se najbolj usajate
Se opazi, da si tako izčrpana, da komaj tipkaš. Kje najdeš energijo še za mon?
Eni so upokojenci, dosti je brezposelnih, tretji imajo izmensko delo, nekaj jih piše tudi med službo.
Jaz delam zase, a sem redko dopoldan tu gor. Sem dokaj disciplinirana. Se trudim da končam čimprej kar sem si zadala za tisti dan in da čimprej končam, da grem ven. Včasih ko mi pade koncentracija pridem za kakih 15 minut sem gor. Za vikend pa odvisno kaj počnem, kje sem. Se je pa že kar nekaj krat zgodilo, da pridem gor, preletim naslove tem in vidim da ven seka le negativa, pljuvanje po drugačnih in vse skupaj zaprem.
V Vašem podjetju vsi veste, koliko v cifrah doprinesete firmi? Hm, zanimivo, namreč pri nas nismo vsi tako sposobni in pomembni kot ti, da bi nam te podatke servirali. Čestitam za take sposobnosti, da toliko doprineseš firmi kljub temu, da med delovnim časom lahko počneš kar te je volja in delaš, kolikor pač hočeš, pa četudi samo dve uri.
Se pa sprašujem, kako visoko zastavljene plane to imate, da ti jih uspe doseči s tako malo dela. A ja, plani so težko dosegljivi in je zanje potrebno vložiti veliko truda, ampak ker si ti tako superiorna, to zate ni noben problem. Seveda vse te plane dosežeš sama, drugi pri tem nimajo nič. Še enkrat, čestitke za take sposobnosti in upam, da jih šef ceni ter te tudi primerno plača.
Anonimno441, 24.04.2025 ob 18:42
V Vašem podjetju vsi veste, koliko v cifrah doprinesete firmi? Hm, zanimivo, namreč pri nas nismo vsi tako sposobni in pomembni kot ti, da bi nam te podatke servirali. Čestitam za take sposobnosti, da toliko doprineseš firmi kljub temu, da med delovnim časom lahko počneš kar te je volja in delaš, kolikor pač hočeš, pa četudi samo dve uri.
Se pa sprašujem, kako visoko zastavljene plane to imate, da ti jih uspe doseči s tako malo dela. A ja, plani so težko dosegljivi in je zanje potrebno vložiti veliko truda, ampak ker si ti tako superiorna, to zate ni noben problem. Seveda vse te plane dosežeš sama, drugi pri tem nimajo nič. Še enkrat, čestitke za take sposobnosti in upam, da jih šef ceni ter te tudi primerno plača.
Za @dobro636
Jest sm tut cistilka ampak delam popoldan in mam dopoldan cas. Na crno ne delam, ker imam ze ta siht zadost. Fizicno ne bi zmogla se kaj delat. Ne pijem kave in ne kadim. Opazam pa da v firmi kjer delam, precej vec zabusavajo taki ki ne kadijo. Kadilci grejo na kavo in cik, 5 do 10 minut. Nekadilci visijo pri avtomatu 40 minut povprecno. Da nehate nakladat in spet cikarje gor metat. Bsak naj se v spegu pogleda in zase briga.
Moje poslanstvo je tudi odlično plačano. V naši stranki imamo točno določene naloge. Saj veste, da smo najbolje organizirana mafija v državi, kajne?
No, moja naloga je sem gor vsak dan nametati nekaj provokacij in potem s pomočjo vašega sodelovanja najti nove ideje za poneumljanje ljudi in žaljenje prisebnih.
Tudi naš hišni odvetnik je tukaj že našel par odličnih sintaks in potvorb, ki so mu navdihnile zaključne govore ali pisanje obtožnic.
Firer je od tod pobral cele odstavke svojih govoriv, enako Rupar, Mahnič, Černač… Jelka pa najde kak modni navdih
V imenu strokovnega štaba Trstenjakove se zahvaljujem Cezarju, Veselemu, Kuri, Pikimepiki, Modremu, Darku in Robiju, prav posebna zahvala pa gre 3469 za njegove izvirne opise levih žensk.
Vi ste naša zvesta baza, kaj bi mi brez vas. Čeprav se počasi poslavljamo iz politične scene, vam sporočamo, da bomo vseeno kako mašo plačali za vas.