Službena zabava in bolniška
Itak te roka tako boli, da ti sploh ni do zabave! ;o))
Če bi se jaz s svojo sodelavko odlično razumela in je nekaj časa ne bi bilo v službo zavoljo zdravstvenih težav, bi je bila na novoletni zabavi zelo vesela. Pa čeprav samo za kakšno urico!
LP
Po mojem je pa vse skupaj malo odvisno od razloga, zakaj si na bolniški in vrste dela. Kolikor razumem, je imela Lunca operacijo na roki, kar pomeni, da je sicer zdrava, vendar ne more opravljati svojega dela in je zato na bolniški. Mogoče je pa pianistka ali recimo aranžerka… Potem dela res more opravljat, ne? To je po mojem drugače kot če bi imela recimo bronhitis in bi taka šla na zabavo.
tud jaz imam podobno, res pa je da sem na bolniški že dve leti zaradi hrbtenice, pa mi v službi vedno pravijo, da naj pridem na novoletno zabavo, al pa pridi nas kaj obiskat, ko pa prideš, (jaz jih grem pogledat če sem slučajno pri dr….) pa ti vedno rečejo joj kok dobr zgledaš……mislijo si pa….
jaz na zabavo ne bi šla, saj bodo še druge…..
Ne bi šla, pa ne zato, ker ne bi smela, ampak, kakor so ti že predhodnice odgovorile – sigurno bi prišlo do neumesnih komentarjev. Ker, če si v bolniški zaradi roke, še ne pomeni, da moraš čepeti doma.
Verjetno ti na odločbi komisije piše – če si doma že nad 30 delovnih dni, da se lahko giblješ zunaj. Vsaj mojemu možu, ki je bil pol leta zaradi zloma doma, je pisalo tako na odločbi bolniške komisije.