Službena zabava in bolniška
Jaz osebno ne bi šla. Smo imeli pa v službi primer, ko je šla sodelavka, ki je bila več mesecev na bolniški na tridnevni sindikalni izlet. Potem pa bila “seveda” naprej na bolniški. Ta je sicer za moje pojme res drastična, pa vseeno. Ko morajo ljudje otresati jim pride vse prav. Zakaj bi jim sam dal povod za to.
Jaz sem tudi v bolniški, pa tudi ne bom šla na novoletno zabavo, pa čeprav imam aktivno bolniško. Torej lahko grem ven, na sprehod, …
Kaj pa ti? Imaš bolniško,pri kateri moraš mirovati in biti doma?
Naš prijatelj je imel tudi težave z roko in je imel bolniško. Na odločbi o bolniški, ki jo je dobil iz komisije (bil je v bolniški dlje kot en mesec) je izrecno pisalo, da mora biti doma in mirovati. Da gre lahko le na preglede in terapije, ki mu jih predpiše zdravnik.
Enako odločbo namreč dobijo tudi v službo. Pa bi bilo zelo nerodno, da se pojaviš na zabavi, oni pa vedo ( vsaj vodilni), da moraš biti doma in mirovati.
jaz sem tudi na bolniški in sem zato letos izpustila praznovanje Dedka Mraza v službi (bil dedi namesto mene), pa tudi novoletna zabava je minila brez mene. Kljub temu, da sem vmes prišla za urco delat, ko je bilo nekaj nujnega.
Raje sem doma, kot da bi me ob prvi priliki po zobeh vlačili.
Pa pravzaprav res nisem bila prave volje in zdravja za okoli hodit ponoči.
Lp,