Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Službene novoletne zabave

Službene novoletne zabave

Kmalu bo novo leto in spet se bodo začele službene novoletne zabave? Me zanima, ali se jih udeležujete, ali vam je to odveč?

Smo same ženske in en moški, zato nimamo službenih zabav, ampak skupno kosilo in to tam, kjer je glasba in ples.

Pred 20 leti so bile te zabave luštne, spontane, nismo si gledali v zobe, kako in kaj kdo reče. Praviloma smo tudi zapeli kakšno in si pripovedovali vice in se do solz nasmejali.
Zdaj je ravno kontra. Mrki obrazi, privoščljivo opazovanje, kaj bo kdo narobe naredil in bog ne daj, da bi se kdo glasno nasmejal.
Kar imejte te depresivne prisiljene zabave, brez mene seveda. Letos bom že tretjič zapored imela zdravniški pregled ravno na dan zabave.

Nikoli se jih ne udeležujem.

mi je odveč

pa še babnce bi rade plesale z mano, tako da se vsedem med zid in mizo, da me ne morejo zbezat na plesišče

Zdaj ti pa res verjamem, da ko vidiš ktero, bežiš, kolker “te nesejo noge” 😂

Zdaj ti pa res verjamem, da ko vidiš ktero, bežiš, kolker “te nesejo noge” 😂
[/quote]

razmišljam, da bi si padalo nabavil če bom kje visoko

kaj bi nucal noge če ni treba

Vsakemu, ki želi ohraniti mir na delovnem mestu, je jasno, da kakršno koli zbliževanje ljudi v službi ni ravno dobra ideja. Zato se tudi službenim zabavam izogibam v velikem loku.

Zaželeno je, da so odnosi korektni in profesionalni. Čim se sodelavci preveč med seboj zbližajo, ni več prave avtoritete in postane vse preveč po domače.

Na zabavo grem le s prijatelji in partnerjem. Sodelavci naj ostanejo samo sodelavci v službi in “druženja” je že med delom dovolj. Nikogar od njih ne pogrešam, da bi si ga želela tudi v svoji zasebnosti.

Nas kolektiv je ostal v casu 20let nazaj. Pa ni slabo 😉

Se in komaj čakam! Vedno polno smeha, dobra hrana, pijača, plešemo, pojemo, žuramo. Odkar sem v tej službi ne pridem domov pred 8h zjutraj 🙂 🙂 🙂 Celo leto se potem hecamo na ta račun. Kolektiv mešan, vsi se zastopimo ravno prav dobro. Super se imamo, in to je razlog, da ne bi menjala službe niti za 200 eur več.

Zelo dobro napisano. 😉

[/quote]

v kateri firmi pa je ta vaš kolektiv?

Letos ne grem, ponavadi sem pa šla in mi ni žal.

[/quote]

Tudi naš, očitno 🙂 čeprav je povprečna starost malo čez 30 let.

Sama zelo cenim to, da sem se znašla v kolektivu, kjer se razumemo in se znamo tudi nasmejat in zabavat skupaj. Čeprav kdo kdaj pojamra čez koga, ampak vedno pač zaradi neke trenutne zoprne situacije, nikoli zlonamerno. V službi kak dan preživimo več ur, kot pa doma in mislim, da je povsem naravno, da greš kdaj komu na živce. Zlobe, privoščljivosti, zahrbntnosti pa v našem kolektivu hvalabogu ni. Tudi na račun naše zlate šefice, ki takega obnašanja absolutno ne tolerira.

v kateri firmi pa je ta vaš kolektiv?
[/quote]
Pssst, pri nas je vse po domače. Sem direktorjeva lubica :-)))

Pri nas je pa ravno obratno. Preveč pijančevanja od nekaterih na zabavi. Ne vem, sodelavca, ki je bil pijan kot žolna na zabavi, tudi v službi težko spoštujem, zato tega raje ne gledam.

Meni so čista muka, Je pa problem, ker imamo to v službi in se začne že v delovnem času. Vedno se potem odpravim čim prej.
Je pa zanimivo, samske ženske gremo domov hitro, poročene pa vztrajajo do poznih nočnih ur :). Pa nalijejo se ga kot žolne. Meni pa ni do gledanja pijanih bab.
Ena, ki ima vedno pola usta zgražanja nad ljudmi, ki varajo, se vedno uštima v kiklico, globok dekolte in make up. Potem pa kokektira s sodelavci, se posede h komu v naročuje. Potem pa javka, da mora pred sodelavcem bežati, ker jo je hotel nekaj pošlatat. Prej pa sama silila vanj, mu sedila v naročju. Ona, ki ima toliko za povedat čez varalica. Sama pa v službi v sodelavce rine.

Se udeležujem in jih komi čakam. So mi fajn, to pa zato, ker smo fajn kolektiv, se full štekamo med sabo, sploh v oddelku.
Imamo pa 3 zabave 😉 1. kot celo podjetje, hoče vodstvo da se mal spoznamo med sabo, 2. kot sektor, 3.pa je oddelčna 😉 ta zadnja mi je najboljša 😉

Se udeležujem in jih komi čakam. So mi fajn, to pa zato, ker smo fajn kolektiv, se full štekamo med sabo, sploh v oddelku.
Imamo pa 3 zabave 😉 1. kot celo podjetje, hoče vodstvo da se mal spoznamo med sabo, 2. kot sektor, 3.pa je oddelčna 😉 ta zadnja mi je najboljša 😉
[/quote]

zakaj se pa vsak dan po službi ne dobivate na pijači?

zakaj se pa vsak dan po službi ne dobivate na pijači?
[/quote]

Oooo se tud to, res pa ne vsak dan 😉 gremo dostkrat kakšn petk tud skup vn pa v kakšn diskač zavijemo 😉 še šef gre včasih z nami 😉

Zelo dobro napisano. 😉
[/quote]

Tudi jaz se pod tole podpišem!
Sosednji oddelek vsako leto naredi zabavo do jutra, vsi se ga napijejo, dogaja se vse mogoče 🙄 Pa vedno se zdi, da bi vsi kar morali it na to njihovo zabavo. Do zdaj se mi je vsa leta uspelo izognit, ker mi je to res brez veze.
Naš manjši oddelek gre včasih na kosilo, pa je vse skupaj tudi bolj ko ne brez veze, pogovarjamo se iste stvari kot v službi.
Tako da jaz tudi pravim “služba je služba, družba pa družba”. Opažam pa pri mlajših, da jim je služba pravzaprav edina družba.

se strinjam. 🙂

Lani se mu je ena namensko vrgla pod noge na službeni zabavi – pikirala je nanj iz koristoljubja tudi iz naslova eventuelnega napredovanja v službi, samohranilka s hčerko, vejretno tudi že dolgo neposervisirana, lovača z Instagram dokazi, izkoristila tudi priložnost, ko je bil pijan in pristala po kavbojsko v avtomobilu po tej zabavi. Domov je prinesel okužen penis. Ni hotel na testiranje za SPB, ker je trdil, da ni nič. Pa tipični izgled za SPB izpuščaje. NJegov problem, ne moj – ločitev in zavedanje, kakšen zgled je svojim otrokom, ki so ga imeli za poštenega in zglednega “poslovneža in očeta”. Ga ni denarja, da ostaneš s takim človekom, brez moralnih vrednot, ki v pijanosti ponuca tisto, kar mu po službeni dolžnosti pade pred nos in ne spoštuje reka da “U don’t sheet where U eat”. Dober dodatni opis je pa tudi tale oglas:

https://www.youtube.com/watch?v=aWKYGsm3Ue8

Pssst, pri nas je vse po domače. Sem direktorjeva lubica :-)))
[/quote]

Samo da nisi tista wc račka…

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=7429047

Jaaa se jih, z veseljem, ker smo res en tak super kolektiv.

Identično kot pri meni, le da vsako leto poiščem nov izgovor.

New Report

Close