Službene novoletne zabave
Oooo se tud to, res pa ne vsak dan 😉 gremo dostkrat kakšn petk tud skup vn pa v kakšn diskač zavijemo 😉 še šef gre včasih z nami 😉
[/quote]
Ejjj vaš šef je kot naš direktor. Sicer so kolegi sodelavci rekli, da je bil kakšno leto nazaj še dokaj zadržan, niti se jim ni pridružil na zunanjih čagah, zdaj se nam pa, smo ga že čisto vpeljali 🙂 Ga moram pohvaliti :)))
se strinjam. 🙂
Lani se mu je ena namensko vrgla pod noge na službeni zabavi – pikirala je nanj iz koristoljubja tudi iz naslova eventuelnega napredovanja v službi, samohranilka s hčerko, vejretno tudi že dolgo neposervisirana, lovača z Instagram dokazi, izkoristila tudi priložnost, ko je bil pijan in pristala po kavbojsko v avtomobilu po tej zabavi. Domov je prinesel okužen penis. Ni hotel na testiranje za SPB, ker je trdil, da ni nič. Pa tipični izgled za SPB izpuščaje. NJegov problem, ne moj – ločitev in zavedanje, kakšen zgled je svojim otrokom, ki so ga imeli za poštenega in zglednega “poslovneža in očeta”. Ga ni denarja, da ostaneš s takim človekom, brez moralnih vrednot, ki v pijanosti ponuca tisto, kar mu po službeni dolžnosti pade pred nos in ne spoštuje reka da “U don’t sheet where U eat”. Dober dodatni opis je pa tudi tale oglas:
https://www.youtube.com/watch?v=aWKYGsm3Ue8
[/quote]
Ššiiiittt … Letos za spremembo grem, nameravam pa oditi, ko se mi bo zahotelo. Do poznih ur ne bom vztrajala.
Ejjj vaš šef je kot naš direktor. Sicer so kolegi sodelavci rekli, da je bil kakšno leto nazaj še dokaj zadržan, niti se jim ni pridružil na zunanjih čagah, zdaj se nam pa, smo ga že čisto vpeljali 🙂 Ga moram pohvaliti :)))
[/quote]
Čage, sm se nasmejala ;)))
Jap, ma lej, men so taki odnosi v službi suprca. Jbg, sej velik cajta preživimo skup, zakaj se ne bi kdaj tud v prostem času družl.
Še nikoli nisem šla na kako službeno zabavo in tudi ne bom. Ne vidim razloga po še dodatnem druženju z ljudmi (čeprav, če se z njimi odlično razumem), s katerimi že tako preživim tretjino dneva skoraj več časa kot z družino, partnerjem.
Ko zaprem službena vrata, se VSE kar se tiče službe, tam zaključi za tisti dan.
normalno, da sem se jih udeleževal, dokler so bile…., zdej jih ni več, tako, da jebi ga.. Je pa zanimiva ena stvar, dejansko velja tisto, služba je služba, družba je družba…
Dokler je bilo na zabavah vse zastonj oz., je vse kao firma plačala,, itak, da na račun zaposlenih…, plača vsaj 10€ manjša na mesec, recimo, so se ljudje množično udeleževali teh zabav, zdej, ko bi moral pa vsak teh 10..20€ konkretno iz svojga žepa dat za tako zabava, pa ni več interesa… , kar pomeni nekaj…, da si v službi v bistvu vsi s časom (recimo, da v par letih..) počasi doqurčijo, to je prava resnica…
Če so plače dobre, so tud novoleten zabave dobre, če niso, bi pa vseeno bilo kulturno, da se sodelavci poslovijo od starega leta (kakor koli obrneš si s temi sodelavci vsak dan v stikih) vsaj s kakšno solidno večerjo in pijačo. kolikor mu pač njegov žep dovoljujeje.
“Čim se sodelavci preveč med seboj zbližajo, ni več prave avtoritete in postane vse preveč po domače.”
Je čisto res. Čim so si ljudje preblizu imam kot vodja probleme. Nobenega ne morem maltretirat in mun alagat krivde za moje napake nesposobnost, Ker če so si blizu, obstaja nevarnost, da bodo drug drugemu stopili za hrbet, ko se ga bom lotil in je z mojo oblastjo in ustrahovanjem konec.
“Čim se sodelavci preveč med seboj zbližajo, ni več prave avtoritete in postane vse preveč po domače.”
Je čisto res. Čim so si ljudje preblizu imam kot vodja probleme. Nobenega ne morem maltretirat in mun alagat krivde za moje napake nesposobnost, Ker če so si blizu, obstaja nevarnost, da bodo drug drugemu stopili za hrbet, ko se ga bom lotil in je z mojo oblastjo in ustrahovanjem konec.
[/quote]
To je bolj redek pojav, največkrat imajo šefi/vodje svoje ljubljenčke, vohune, izdajalce, provokatorje in mešalce megle. Ti potem ustvarjajo razdor v kolektivu, zaradi česar on (ali ona) lahko še naprej “vlada”. Še nisem slišala za primer, da bi se šef zoperstavil kar vsem v kolektivu. To bi bilo preveč tvegano zanj. Vse navedeno velja tudi za nekatere šefinje.
Men so bile te zabave kar ogabne, pa ne zabava kot zabava, ampak babnce so ogabne in še bolj ogabno je njihovo obnašanje, najprej se ga napijejo, pol pa kar tekmujejo med seboj, kateri bo uspelo se mi bolj približati, skoraj jošk ven vržejo pred menoj, pa mini krilca, oblečejo, če ji paše al pa ne, noge raztegujejo, da bi prikrito mi pokazale svoje mednožje satngicami ali celo brez hlačk…. odvratno. Zato v firmi nikoli več ne prirejam novoletnih zabav, ampak zadnji dan le nazdravimo s kozarčekom in narezkom.
To je to.
Prej pred leti je bilo v moški firmi in seveda družbi popolnoma drugače, pogovarjali smo se vse sorte, vice govoril, se nasmejal….. ga spili nekaj… šli domov, vse v mejah normale. Naslednji dan v službi bilo tako, kot da ni bilo prejšnji dan zabave. Čim so ba babnce vmes , je pa sam štala. Mater so pohlepne, pokvarjene do amena.
Oooo se tud to, res pa ne vsak dan 😉 gremo dostkrat kakšn petk tud skup vn pa v kakšn diskač zavijemo 😉 še šef gre včasih z nami 😉
[/quote]
Verjamem, da se to vam zdi fino, ampak v resni firmi takšni odnosi šef-podrejeni nimajo kaj iskati. Šef je tam zato, da usmerja podrejene, razdeljuje naloge in vzpostavi red, ko se banda preveč razpusti, skratka, da ima avtoriteto. In za to svoje delo je tudi bolje plačan od podrejenih. Ne pa da hodi z njimi po diskačih in podobne oslarije. Prav tako ni tam zato, da jih maltretira.
Verjamem, da se to vam zdi fino, ampak v resni firmi takšni odnosi šef-podrejeni nimajo kaj iskati. Šef je tam zato, da usmerja podrejene, razdeljuje naloge in vzpostavi red, ko se banda preveč razpusti, skratka, da ima avtoriteto. In za to svoje delo je tudi bolje plačan od podrejenih. Ne pa da hodi z njimi po diskačih in podobne oslarije. Prav tako ni tam zato, da jih maltretira.
[/quote]
Se strinjam, ena meja mora bit.
Na novoletno zabavo (in vse ostalo) grem, če mi je za iti, drugače ne grem.
To je bolj redek pojav, največkrat imajo šefi/vodje svoje ljubljenčke, vohune, izdajalce, provokatorje in mešalce megle. Ti potem ustvarjajo razdor v kolektivu, zaradi česar on (ali ona) lahko še naprej “vlada”. Še nisem slišala za primer, da bi se šef zoperstavil kar vsem v kolektivu. To bi bilo preveč tvegano zanj. Vse navedeno velja tudi za nekatere šefinje.
[/quote]
Res je. Tudi to so metode dobrega vodenja, ki so nas jih naučili na raznih seminarjih in delavnicah.
[/quote]
Se čist strinjam da mora imet avtoriteto in jo tud ima. Pri njemu velja služba je služba, družba je družba. In ja, tud nima kakšnih svojih ljubljenčkov, sploh ne prenese da bi se mu kdo prilizoval, da bi kdo koga šinfu….do vseh nas ima enak odnos.
In ja, zna tud vsakmu ki kaj narobe nardi, povedat svoje, ampak na način kot se za tapravga šefa spodob, ne pa da se dere na koga.
Skratka za moje pojme in pa kar pravjo tud ostali, tud tisti ki niso pod njegovjm vodstvom a ga poznajo, je res tist raprav šef, kakršn pač šef mora bit. Zato res ne vem zakaj ne bi sm pa tja smel kdaj it z nami vn.