Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Služnostna pravica za dovoz na svojo cesto.

Služnostna pravica za dovoz na svojo cesto.

Lep pozdrav.

Kupujem stanovanjsko hišo, hkrati pa je zraven všteta tudi parcela, ki je cesta. Gre za hišo, ki je četrta v vrsti, v ZK so vse služnosti do prvih treh sosedov vpisane, me pa sedaj banka sekira oziroma opozarja, da ni urejene služnosti s cesto, na katero se moja (bodoča) priključi. Nekaj sem bral o priposestvovanju, hiša je bila zgrajena leta okrog 1980, sedanji lastniki jo po 10 letih prodajajo.

Zanima me, ali moram sedaj pridobiti služnost za sosednje parcele (3 parcele, ki so ceste), bognedaj še celo do občinske ceste? Ali morajo tudi obstoječi lastniki (prvi trije sosedje, ki se vozijo po lastniški cesti) pridobiti služnost še za ostale tri ceste? Dostop do hiše oziroma lastniške ceste namreč poteka po treh parcelah/cestah (cesta v enem kosu, da se razume)

Malo čudno napisano, ampak verjamem, da boste razumeli.

Hvala za nasvete.

Ni najbolj jasno napisano, ampak parcele/ceste po katerih boš hodil/vozil morajo biti ali občinske ali tvoje ali pa moreš imeti služnost na njih.

Torej, če jaz od svoje lastniške ceste dostopam skozi 10 ostalih parcel predno pridem do občinske ceste (in obratno), moram urediti služnost za vseh teh 10 parcel?

Seveda, brez dovoljenja ne morete po tuji zemlji hoditi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close